Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Koupí PC divizi HP jihokorejský Samsung?

Samsung by nemusela bejt spatna volba, protoze narozdil od Cinanu nebude osekavat enterprise vyrobky. Na druhou stranu se musime modlit, ze by zachovali vyvojovy teamy, protoze Korejci a Japonci maj tendence vyrabet pro nas neergonomicky, lehoucky plastovy booky, ktery vydrzej jen jejich zachazeni a my je nenavratne rozbijime. Je to samozrejme stereotyp, ale neni uplne mimo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že je rozbíjíme je dobře, protože pak má člověk nárok na nový a výkonnější pracovní notebook. Kolegyně vyfasovala "nerozbitné" IBM, takže ještě dneska prdí na na nějaké usoplené PIII, já mám dva a půl roku starý plastový ProBook s C2D a už se těším, jak mi odejde a budu moct nakoupit něco s A6/A8. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prave jste mi pripomnel kde prameni ma neoblibenost vuci HP, ty jejich kopie - aspon nazvu a pouziteho fontu, kdyz uz se na nic jineho nezmuzou (viz ProBook vs MacBook Pro), ale treba udelat na 17" monitoru touchpad vetsi nez 4x3, to uz by chtel zakaznik prilis...dobre ze skonci, kdysi jsem pracoval na brigade ve Skotsku v HP tovarne na servery, od nich nikdy nic, kdyz jsem videl jak se to vyrabi (nedelam si sice iluze, ze nikdo jin neni takove prase, ale tohle jsem videl na vlastni oci)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dělal jsem v Asusu. Jinde jsou taky takové prasata. Díky odlišné mentalitě a nulové ochotě brát nápady, které nezapadají do taiwanského způsobu myšlení vznikaly situace, kdy k zákazníkovi odešel počítač, ve kterém byly naházené jednotlivé komponenty (nezasunuté, krabice chrastila jako lentilky). No co, vždyť se to vyreklamuje, bude to levnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hehe, to je zajímavý přístup

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pristup je to sice zajimavy, nicmene ne zcela vhodny z globalni hlediska. To co popisujete je problem vyrobku urcenych k rychle spotrebe tak aby se zakaznik co nejdrive vratil na trh a opet dal vyrobcum neco penez. A ja osobne toto povazuji za velmi velmi nestastne.
Dale trvam na definici, ze mohu pracovat jen tak vykonne a spolehlive jak mi me schopnosti a nastroje dodane zamestnavatelem umozni. Pokud muj pracovni notebook snizuje moji pracovni vykonnost, je zapotrebi ozvat se svemu nadrizenemu a tuto (pomerne zasadni) informaci mu sdelit - to ze zadna reakce neprijde i po nekolikatem upozorneni, znamena, ze firma (potazmo vedeni) je s touto okolnosti srozumena, bere ji plne na vedomi a zaroven s ni souhlasi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím mám dva problémy. Zaprvé co se týká výkonnosti, tak software, který používám pracovně, je pro klienta veskrze na zdroje velmi nenáročný - asi tak na úrovni Notepadu, takže i ta PIII je v podstatě plně postačující. Žádat kvůli tomu o lepší notebook, tak bych byl za blbce. Nový notebook potřebuju kvůli hrám. :-)

Zadruhé pak nemám rád zbavování se věcí, které fungují. Do loňska jsem třeba jezdil Hondou Accord z roku 93, protože mi výkonově, komfortem, spolehlivostí, prostorností a vůbec po praktické stránce postačovala a bez impulzu to měnit jsem to prostě neměnil. A tak jsem při pohledu z vnějšku jezdil ve skoro dvacet let staré popelnici.

Prostě mám rád, když to s co největší prdou odejde (aby člověk neměl náhodou tendenci to opravit) a pak s čistým svědomím koupit něco nového. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prirovnavat pocitace k autum neni dostatecne presne. auta totiz plni svoji funkci v podstate porad stejne - porad v nem odvezes ty samy lidi a ty samy naklady tou samou rychlosti.

Jenze pocitace moralne zastaravaji - vyrobci software inovuji a stare verze prestavaji podporovat. Tim padem i kdyby ty sis nechal starou verzi wordu, budes mit problem to pouzit, protoze ostatni maji novou verzi a ta nemusi byt kompatibilni. Je to jako byste vsichni v rodine vyrostli o metr(na kazdou stranu), pak se do toho auta mozna nacpete, ale rozhodne to nebude tak pohodlna jizda a nevejde se vam tam bagaz, navic pojedete tak max 60tkou...rozumis co tim chci rict?

Proto si myslim, ze PIII dnes uz proste neni dostacujici. Novy NB kupujes nejen kvuli vykonu ve hrach, ale i kvuli novym technologiim, ktere umoznuji rychlejsi a efektivnejsi praci na novem software.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce aut, vrele souhlasim, jiz dva roky jezdim Saabem z roku 98 a zatim menit nehodlam. A co se tyce odejiti s co nejvetsi prdou - v principu teze ;-)

Ted ovsem budu za moralistu, ale proto, ze sam to tak delam: snazim se pracovni veci pouzivat vyhradne na praci a soukrome pro soukrome ucely. Zni to sice blbe, ale mam dva mobily - sluzebni a privatni - a za to mam absolutne ciste svedomi, ze vsechny hovory na sluzebnim jsou skutecne pracovni. Nerku o vyhode proste vypnout sluzebni telefon a mit klid treba o dovolene, zatimco mi kamaradi mohou klidne smskovat a telefonovat na privatni. Takze chtit novy pracovni ntb kvuli hram mi proste neprijde v poradku do doby, dokud jejich hrani aplni prace. Ale samozrejme, je to kazdeho vec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To já mám zase rád všechno pracovní - přece nebudu platit daň z příjmu, sociálku, zdravotní a DPH jenom kvůli nějakému principu? (Telefon mám dualSIM.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně stále 5 let slouží Fujitsu-Siemens. Je tam Pentium M 1,7 GHz. Pomalé to takhle není, jenom nemůžu po tom moc chtít hry. Stále je to výkonnější než současné netbooky a má to tedy větší užitnou hodnotu než netbooky. Navíc tento stroj má oproti svým současníkům moderně vybavenou základní desku, např. harddisk je připojen na SATA rozhraní, jiné stroje v jeho cenové kategorii stále používaly poněkud již obstarožní ATA. Díky tomu faktu jsem do toho mohl za dobrou cenu si pořídit větší disk.
Budete se tomu možná divit, ale dnes je situace taková, že už to PC nestárne tak rychle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... to jsem posledni vul co jsi koupil vlastni notebook protoze v praci zadny nedostal?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PAk je tu ještě parta OSVČ, kteří by taky nechtěli, aby se jim to brzo rozbilo ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.