Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Král spamu dostane až 65 let (doufejme)

Ještě tak zažalovat firmy za ten 'SPAM' v poštovní schránce. Začíná mě to silně obtěžovat a při představě, kolik na jejich výrobu a distribuci padne přírodních zdrojů, je mi hodně smutno :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aaaaale kde :) Dostane maximalne 2 roky. To by mu museli najst nejaku nelegalnu mp3... potom mozno tych 65, ale takto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono v Americe je možné leccos. Obzvláště když budou brát jeden den vězení za 100000 spamů nebo takové podobnosti. Nechám se překvapit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenapsal jsem to možná dost jasně, myslím samozřejmě 'fyzickou' poštovní schránku a SPAM v podobě papírových letáků...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krozyk> Tohle prece vyresi jedna nalepka, ze nemas zajem. Mnozstvi papiroveho spamu spadne na minimum az nulu. Jinak plytvani papirem na 'skvele cenove nabidky' od *dosad obchodak* samozrejme potrva, dokud takova nalepka nebude na vetsine schranek..:-(

A jinak tady tomu hajzlovi, krali spamu, tech 65 let uprime preju, i kdyz to nebude adekvatni obvyklym trestum. A veta "Žalobci chtějí zabavit i 773 000 dolarů, které si touto činností vydělal." me ma rozesmat nebo rozbrecet? Zabaveni penez ziskanych nelegalni cinnosti by snad melo byt automaticke, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že i vás potěší, když napíšu, že tento chlapík může dostat až 65 let a 250 000 dolarů pokutu.
 
Budeš se divit, ale nepotěší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmm: Tak to bych tedy rád věděl proč. Snad se také neživíš rozesíláním spamu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 hmm  no taky smrad co len zahlcuje svinstvom schranku si ani nezasluzi nic ine...to nie je sposob obzivy ale len parazitovanie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, že za spamování člověk v americe může dostat 65 let a u nás se dávají za vraždu tři roky a za dobrý chování jen rok a půl... paráda... člověk tu hned radši žije..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jura1: No ale vrazda je predsa neporovnatelne slabsi zlocin ako spamovanie... :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

65 let je pakárna, stačilo by 2-3 roky, ale obrovskou, drakonickou pokutu, na kterou by hodně dlouho makal.
Souhlas s tím, že SPAM a podobné aktivity jsou zhoubou internetu, ale zase lidi, mějme rozum, jsou i důležitější věci, než internet..
P.S. Neznám rozsah jeho dalších aktivit v "oboru" podvody atd. Ten můj "návrh" trestu vychází z toho, že "jen" spamoval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

65 let za spam je blbost,on to ma dostat za to,ze podvadel,nedodaval sluzby ktere mu nekdo zaplatil a podobne,coz je VELKEJ rozdil,lidi proboha ctece to cele a ne jen nadpis:-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mu doprajem aj dozivotie! Ale aby som bol korektny,sudny spis na zaklade ktoreho sa moze odvolat by som mu poslal mailom, samozrejme + 1000 000 000 spamovych mailov, a  na odvolanie by mal tyzden. Ked stihne , tak stihne, ked nie tak nie:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: pridavam se ke "hmm" - ne to taky NEpotesi.
Spam nerozesilam, ani z nej nemam radost, kdyz mi to leze do mailboxu - ale ta vyse trestu je naprosto neadekvatni. Vzdyt to toho chlapa stavi na uroven vrahu, prekupniku drog, sexualnich nasilniku a podobnych tezkych zlocincu - a spolecenska nebezpecnost spamovani je prece radove mensi nez spolecenska nebezpecnost vrazdy nebo zlocinu obdobneho kalibru. To, ze me nekdo obtezuje, prece neni mozne trestat stejne, jako kdyz me nekdo zastreli...
Tenhle styl potirani tzv "internetove kriminality" mi zacina pripominat hon na carodejnice ve stredoveku (nebo hon na Zidy za Hitlera a o par let dele pro zmenu hon na burzoazii za Gottwalda)... Mozna by lidem neskodilo, kdyby zase pro zmenu zacli pouzivat zdravej rozum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

65 let se mi zdá taky moc, stačilo by useknout prsty aby nemoh klikat miší :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to potěšilo. Ať v tom vězení shnije, debil. Spam je mor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vrah oberie jedného človeka o život. Tento chlapík obral možno len o niekoľko minút, ale za to milión ľudí. Takže keď sa to spočíta, trest môže byť celkom adekvátny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

65 let za spam je moc, ale uvedomte si, ze to neni sazba za jeden zlocin. V USA se sazby za vsechny dokazane delikty scitaji, takze to muze byt treba 5 za spam, 15 za podvod, 15 za kradez identity, ... a celkem to da tech 65.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dworkin: Takhle se to prece brat neda - vrah sice obere jednoho cloveka o zivot a tenhle trotl obral milion lidi o par minut, ale rekl bych, ze porad ma ten zivot vetsi hodnotu nez par minut, i kdyby milionkrat znasobenych. Nehlede na to, ze vrazdou trpi napred obet, nez umre, ale pak hlavne pribuzni obeti, kdezto spamem ne - maximalne tak si ti pribuzni vyslechnou par nadavek nad zaspamovanym mailboxem...
Potrestat ho - urcite ano, ale s rozmyslem, tak aby to v ocich verejnosti nedevalvovalo trest ukladany v pripade mnohem zavaznejsich tresnych cinu, ze ktere je ta sazba obdobna.
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ticco
Ak mna oberie na spamoch tyzdenne o 5 minut triedenia medzi postou spam/nespam, tak naklady spojene s unikom na financiach pri 1000000 firmach ako ja su prilis vysoke. Ked mi raz niekto ten cas zobere tak ho chcem naspat. On ma obral o moj zivot a je jedno aku kvalitu zivota zijem pred a po tom co ten bordel mazem. Porovnavat s vrazdou to nejdem ale napriek tomu za 65 rokov clovek zije 34 milionov minut. Cas za ktory spameri oberu 1000000 ludi za 7tyzdnov. A robia to nelegalne.

Tato forma kriminality MUSI byt potlacena za kazdu cenu, lebo naklady na spojene s jej sirenim su prilis vysoke. V konecnom efekte brzdi aj rozvoj spolocnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to lojza suchanek
to MarSik
Přesně tak !!!
Troufám si tvrdit, že jenom za spam by dostal "nějakou" pokutičku (jestli vůbec) a čabas !!
A mě osobně je z toho dost smutno. Tohle přeci není žádná spravedlnost, ale pouze tragi-parodie na ní. Vždycky se vybere nějakej zoufalec, kterej to dost přehání a tomu se napaří 3000 let!!! To jsme mu to dali!!!! Poplácáme se navzájem po zádech a jdeme hledat dalšího bezvýznamnýho tragéda, na kterýho máme, aby bylo v TV-novinách co blejt do lidí. A Mr. Lopata si u TV řekne: "Kurňa, to jsme mu to dali !!! Pověsit by ho měli !!!", pořád je to totiž o několik řádů snažší, než vyplodit vlastní myšlenku...
Pravdou je, že nebýt spamu, skoro nikdo by mi nepsal... :-))
Když si člověk krapet nastaví filtry (cca 10 min.), ani o spamu neví.
Ohledně toho papírového spamu, trochu jsem po tom pátral a zjistil, že to je prosím (též) placená služba naší České pošty.
No, dobrý den, majore Gagarine !!!
A mohli bychom pokračovat. Co TV, ta je spamem prolezlá skrz-naskrz. Nemluvím teď o stanicích pro psychopaty typu Nov@, ale o veřejnoprávní, kterou povinně dotuju, stejně jako doktory, i já z mých daní. Tady je to OK ??
Nechci se nikterak zastávat spamu a spamerů, ale já cítím obrovskej rozdíl mezi (jakous-takous) spravedlností a obětním beránkem.
Howgh!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ticco: pokud te nekdo zabije, tak te obere o vsechen cas, ktery ti v zivote zbyva. Budme optimisti a rekneme, ze je to 60 let. To je 1.89216e+09 sekund. Smazani spamu bude cloveku trvat dejme tomu prumerne sekundu (neco chyti filtry, ale neco ne a clovek na to nekdy zira i dyl, obzvlaste mene zkuseni lide) Takze pokud nekdo posle plusminus neco pres miliardu spamu, tak je to stejne zavazny zlocin jako vrazda, jen to prikori je rozdeleno mezi vice lidi nez jednoho. Financni stranku veci (nekdo musi platit konektivitu na tu miliardu mailu) vynechavam.

Clovek ktery ukradne 10 milionu tak, ze ze 100 milionu uctu odcerpa po deseti halirich (aneb salamovy utok) porad ukradl 10 milionu a tezko se bude hajit tmi ze "desetnik nic neni, ja vlastne nikoho neokrad".

Ja bych dal sazbu 1 sekunda ve vezeni za kazdy poslany spam. Velci spammeri by tam sedeli pri tehle sazbe uz celkem dlouho :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, já se každý den musím prohrabat asi 120spamama abych si přečetl co je opravdu pro mě. Ten trest bych dal jako exemplární případ... ale to řešení s těmi useknutými prsty se mi zdá také adekvátní - asi bych ho nechal vybrat B)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Deu5 a podobny
Ja stale nechapem ako sa moze spamer dostat k mojmu mailu, ja mam niekolko mailov(na rozne uceli), nemam ziadne filtre(mozno vo firme je) a aj tak neviem co je spam. V schranke vzdy najdem len to co tam ma byt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASD: Jednoduše, napíšeš ho někam na internet a spamerův clawler si ho přidá do DB. Používám Gmail a ve schránce jsem v životě nenašel spam, cca tak 3 spamy přijdou do složky spam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by to být jak tvrdí Bilbo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23
Ja nikdy nenapisem mail v takom tvare, aby ho vedel vycitat automat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Cas za ktory spameri oberu 1000000 ludi za 7tyzdnov." apod.

Cas neni dulezity, dulezity je pouze zivot.

A to je taky dobra hlaska: "Přezdívka může obsahovat pouze písmena, číslice, mezeru, podtržítko a pomlčku!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez sa mi zda tento trest neprimerany (ak by len posielal spamy). Posielanie spamu by sa malo riesit ako ekonomicky delikt, nie kriminalny. Nech dostane zaplatit mastnu pokutu, dake verejnoprospesne prace atp. Alebo az ked nebude moct/chciet splacat pokutu, nech ide sediet za to. Davat 65r kriminal za spam je blbost a to si myslim napriek kazdodennemu mazaniu spamu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

urcite bude trest secteny jak je v USA zvykem, ale to neni podstatne. Kdyz vezmu v uvahu, ze jen na nasi domenu prijde 8000 mailu a naprosta vetsina je spam ci vir vitam jakykoli pocin v teto oblasti. Minimalne by se odlehcilo serverum :o).
Nekdo tu vzpomenul porovnani s vrazdou. Samozrejme, ze tyhle veci nelze absulutne srovnavat hlavne moralne, ale ciselne bohuzel srovnani maji, pred nekolika lety jsem cetl analyzu, ze clovek za svuj zivot je prinosem  prumerne pro stat v hodnote 5 mil korun (pokud si to pamatuji dobre). To tedy znamena, ze onen clovek pokud castka pres 700k dolaru byla nelegalni udelal vice skody jako zabitim. A to vubec neberu v uvahu, ze existuje vycisleni skody na SPAM jako takove, ktere bude mnohonasobne vyzsi nez onech 700k dolacu.
Jen pro jistotu dodam, ze osobne toho cloveka nepovazuji za horsiho jako vraha, jen jsem uvedl cisla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASD_: Uplne staci ked pocitac niekoho, s kym si pises, napadne cerv a odosle tvoj e-mail z adresara dotycneho pocitaca bohviekde. Takze ty sa mozes utajovat ak ochces, pokial druha strana ktorej pises raz zlyha v zabezpeceni pocitaca ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re Bilbo, Max a spol: pokud opravdu myslíte srovnání s vraždou vážně, tak jste buď psychopati, nebo si jen nevidíte do huby; případně se chcete zviditelnit. Vem to třeba takto: co by sis vybral - aby tobě osobně někdo poslal milion spamů, nebo tě zavraždil(nebo někoho jiného)? Nebo jinak - aby ten samý hypotetický člověk někoho zabil, nebo radši poslal milion lidem spam(tzn každému zabere cca 3s označit a zmáčknout tlačítko "smazat", pokud to vůbec projde přes filtr)?
Neříkám, že spam je v pořádku, taky mě se*e. Ale i kdyby z těch 65 let bylo jen 10 za spam, tak je to příliš - tolik je cca za vraždu, což je rozhodně horší zločin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ptipi : No srovnání s vraždou je přitažený za vlasy, to je fakt. Já vidím jako lepší ty návrhy časové či ekonomické. Zásadní nedostatek srovnání s vraždou je ta definitivnost. Na třídění spamu se můžu (teoreticky) vykašlat, seříznout husí brk, namočit jej do inkoustu a rozesílat pergameny. Kdežto po smrti není volby.
Myslím, že ten nápad s oceněním ztrát při třídění spamů a to obého jak traficu tak času na odmazání proniknuvší verbeže pěkně sečíst a vystavit dotyčným účtem. Čas by musel "darovat" prospěšnm způsobem společnosti, takže příslušně dlouhou dobu by musel makat. No a prachy postiženým společnostem/jednotlivcům podle jeho spamovacího seznamu adres.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ho zavrou, tak to bude pro tisice dalsich jako on, mucednik. A situace se jeste zhorsi. Asi bych ho nezaviral, ale zvolil pro nej jiste mnohem tvrdsi trest. Dozivotni zakaz prace s vypocetni technikou. :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Dozivotni zakaz prace s vypocetni technikou."
I když dost tvrdý, asi bych to omezil x lety, přeci jen nejrozumnější trest za šíření spamu.
A za podvody zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se tak dala nastavit na poštovních serverech poskytovatelů nějaká kontrola odesílané pošty. Pokud by se stejný, nebo hodně podobný obsah odesílaného e-mailu opakoval řekněme 10× během týdne byl by odesílán zpět odesílateli s poznámkou, že tento e-mail má znaky spamu a s žádostí o vysvětlení. Tím by se majitelé zombee počítačů dozvěděli, že je něco v nepořádku. Nebo spam-e-maily, které by rozesílaly nějaké firmy zpoplatnit zvláštní taxou. Spam-e-maily by označily přímo jejich příjemci a tyto by putovaly k odesílající společnosti spolu s fakturou. Tuto fakturu by generovali přímo e-mailový klienti a o zaplacenou částku by se dle zákona podělili jak příjemce spam-e-mailu tak i provozovatelé internetu, kteří měli zbytečně zatíženou síť a servery spamem. Samozřejmě by se firma, která by byla neprávem nařčená z rozesílání spamu mohla bránit u soudu, ale pokud by byla hledána vinnou, zaplatila by pak více peněz. Pokud by nebyli schopni tyto peníze aplatit šly b viníci makat do dolů, aby si to odpracovali. Výhoda takových pracovních sil je zřejmá. Horníkmá pracovní dobu a po skončení šichty chce vyfárat na povrch a jít domů. Odsouzenec může vyfáratna povrch pouze v případě smrti, nebo až když splatí dluh. Vrahy, kterým by bylo prokázáno úmyslnézabití by po závalu v dole nikdo ani nezachraňoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to oto2: takže by stačilo každý email trošku pozměnit a na poštovním serveru by nic nepoznali. Už dneska máš spamovací boty který uměj spousty vychytávek, včetně přečtení a zadání potvrzovacího kódu z obrázku ... Nakonec by tvoje řešení jen buzerovalo obyčejný uživatele, kteří třeba jen rozesílají pozvánky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ASD_: Já mám e-mailovou adresu, kterou jsem zaregistroval a od té doby jí nikdy nepoužil a přesto tam nějaký spam přišel. Podle mě minimálně někteří spammeři buď zkoušejí posílat maily na náhodné kombinace velkých freemailů anebo mají nějaký způsob, jak vytáhnout uživatelská jména. Už se mi totiž stalo, že mi přišel spam na Seznam a v poli "komu" byla kupa adres, všechny na Seznamu a všechny podobné mému jménu a abecedně za sebou.

oto2: Tohle by nefungovalo. U současné podoby e-mailu nelze spolehlivě a jednoduše zjistit od koho byl skutečně odeslán. Navíc jsou i vyžádané hromadné maily, například různé newslettery, pravidelně zasílané ceníky a podobně.

Ad trest, souhlasím, že za spam by byl dobrý trest doživotní zákaz práce s počítačem, možná lépe zákaz připojovat se na Internet nebo vlastnit doménu, e-mailovou schránku apod. Plus samozřejmě náhrada škody.
No a komu se těch 65 let zdá hodně, co čekáte? V USA budou nejspíš tresty stejně jako u nás stupňované podle způsobené škody. A v jeho případě bude nejspíš skoro všechno spadat do té nejvyšší kategorie, u nás "škoda velkého rozsahu". A v téhle kategorii opravdu nehrozí, že by s dobrým chováním byl za rok venku. Pro zajímavost, podle našich zákonů jenom za podvod se škodou velkého rozsahu je trest 5-15 let. Jestli se v USA tresty za jednotlivé činy sčítají, těch "až 65 let" není zas takový problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Král spamu dostane „jen“ 26 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Král spamu dostane až 65 let (doufejme).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niektori z vas este nevedia ze v USA sa davaju tresty aj vo vyske NIEKOLKO dozivoti, ako napriklad 200 ci 400 rokov - ono totiz kazda amnestia vam odpocita velky kus z vasho trestu :-), to je princip americkej demokracie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro výstrahu z něj udělat antispamový filtr a nasadit na nejexponovanější místa na netu ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale myslím si, že nepůjde na 26 let do vazby, ale na 26 let do vězení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to moc nepotěšilo, protože to neznamená, že se světové množství spamu zmenší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re pilous: Tomu rikam trest;P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za OT, BTW, uz su k dispozicii nove modelove cisla Phenomov...
AMD PHENOM 9850 BLACK EDITION 125W AM2+ 4MB 2500 - HD985ZXAGHBOX
Mfg Part#: HD985ZXAGHBOX
Item#: C5VWQ6

Mfg Part#: HD9750XAGHBOX
Item#: C47MP9

Je zaujimave ze maju 4MB cache, ktovie ako rychlo ten novy typ ZRAM2 cache bude vediet behat... zdroj http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&i...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Námět pro naši chrabrou policii: pokud si chcete vylepšit reputaci a změnit fakt, že vás všichni považují za bandu hlupáků a vyžírků, tak pochytejte pár spanerů a narovnejte jim faldy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, půjde, na 26 let, do vězení, to vyleze, tak, až mu bude, 54 Let, to je slušné, snad, nebude, mít v tom vězení, počítač, to, by se, pak, ten, trest, minul, trochu, účinkem, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: ty zas nevíš, že v USA se tresty při souběhu tr. činů sčítají - kolik tr. činů, tolik trestů. na rozdíl od nás, kde dostaneš jen trest za nejzávážnější tr. čin.

jo a jak souvisí ukládání trestů s nějakým principem demokracie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne by stacil rozsudok dozivotie ktory by si odpracoval v Ruskej uranovej bani.
Jednak by bol uzitocny (uran - jadrova energia - elektrina do nasich PC)a v podmienkach ake su v uranovej bani by mal to dozivotie skratene tak na 1 az 2 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na firemní mail nám chodí asi 150 spamů denně, které musíme všechny ručně prohlížet, protože i ten filtr se občas splete a vyhodí něco co nemá. Každý den se prohrabovat těma samýma sračkama ... Viagra, penis, Česká spořitelna. Z této pozice si dovolím soudit, že 26 let je málo.

Btw. tohle bohužel na celkový objem spamu žádný efekt mít nebude, musí se změnit systém. E-mailové adresy se budou registrovat na občana (firmu) u nějaké důvěryhodné autority a jen od takto zaregistrovaných bude pošta přijímána.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho clovek odsouzeny za zpusobeni hmotne skody by mel nucene pracovat, dokud dluh nesplati - a kdyz rikam pracovat, tak tim myslim makat od rana do vecera jako sroub, i kdyby ho k tomu meli nutit bicem.

Na vychode by se s nim neparali - ruku pryc, kdyby nedal pokoj tak druhou a byl by klid. My ho strcime do lochu s dohledem/dozorem s teplou stravou bez nutnosti pracovat, kde bude mit beztak volny pristup do knihovny s kompama pripojenyma na net. Se z tech lidskych prav jednou spolecne posereme. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je smesne a tragicke zaroven.Vrahovi se napari deset let a toho jeste v polovine trestu propusti za dobre chovani a tomuhle spamerovi se napari 26 let,abyjme se mohli bouchat do hrude,jak jsme mu to nandali.Opravdu,tahle civilizace se riti do zahuby,ostatne jako vsechny pred ni a je to jenom dobre,kdyz nedokaze rozlisit cenu zivota,pred nejakym virtualnim dopisem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Majlk. Ono záleží jak, se na to člověk kouká. Je jasný, že vražda je hnusnej čin a deset let je málo, ale tento člověk mohl způsobit (a způsobil) časovou/finanční či jinou ztrátu milionům lidí na planetě. A kdo ví, kolik lidí už kvůli spamu dostalo infarkt ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ublizil kazdemu malo, ale ublizil mnoha lidem. Pokud by diky jeho cinnosti ztratilo 10 milion lidi 1 sekundu denne po dobu jednoho roku mazanim jeho hromady spamu, tak je to ztracenych 125 let clovekohodin. A to uz je srovnatelny se dvema vrazdama. I kdyz jaky jsou skutecny cisla (kolik opravdu poslal spamu) nevim, jen tipuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle meho nazoru by se se spamem dalo zacvicit jedine silou a strachem.Ono kdyzby se sem tam (jednou za tyden) nekde na ulici naslo pohozene telo s prostrelenou hlavou, zjevnyma stopama po muceni a na zadech nozem vyrezanym napisem "BYL JSEM SPAMER" a jednalo by se o starou znamou "firmu" o ktere se dobre vi, ze smamer opravdu je, nase spamovaci fitry by jsme mohli zacit vypinat. Ac to muze znit nehumane tak si kazdy sahnete do vlastniho svedomi, jestli by jste se pridali k tlupe lidi nekde na namesti kamenujiho nejekeho spamera chili potom co jste museli opet v mailu promazavat to smeti. Verim ze vetsina z lidi kteri ctou tyto radky by si alespon jednou hodila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ideální trest pro spammery popisuje známý citát: http://www.bash.org/?203815

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, co máte proti 26 letům.. V rusku by dopadl mnohem hůř..
http://www.novinky.cz/clanek/61594-rusky-spammer-nalezen-mrtev.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, co máte proti 26 letům.. V rusku by dopadl mnohem hůř..
http://www.novinky.cz/clanek/61594-rusky-spammer-nalezen-mrtev.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Joker - to je super, souhlas :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

škoda že skončil ten šetřič co odesílal na spamery

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trest smrti by som dal za spam. Aj za drogy a virusy! Takze tak mu treba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Majlk: naprostej souhlas...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alebo to riesit ako vo Fallout2...:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Král spamerů dostal čtyři roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak ne kvuli spamum, ale kvuli danim sel do lochu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak vymekli v ty emerice. 65 let a par milionu dolaru by bylo adekvatni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeden z dalsich, nie jeden z prvych... uz ich bolo viac a podla DMCA ich tam pojde dalsich par, ale len veeeelmi pomaly. Sudcova maju totiz mailove schranky zahltene spamom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych podpořit názor, který tady už zazněl: současné potírání i-kriminality je hon na čarodějnice.
Je samozřejmě jiná věc, jestli nějaké lidi okradl nebo podvedl nějakými obchodními praktikami, ale nelíbí se mi možnost (a skutečnost) trestat SAMOTNÉ rozesílání spamu. Přijde mi to jako zapomínání na to, k čemu vůbec tresty, obzvlášť odnětí svobody, máme: abychom řešili krajní chování, neslučitelné s chodem společnosti. Sorry, ale to prostě rozesílání spamu není.
To vás to tak strašně otravuje, smazat pár desítek mailů denně? Moje adresa je na řadě míst v otevřeném formátu na internetu - předně proto, že jí používám ke komunikaci se zákazníky, a nebudu jím komplikovat možnost kliknout a napsat mi. Spamfiltr mám vypnutý, protože potřebuju jistotu, že mi přijde každý mail, i od neznámých lidí, které mi spamfiltr často zahazoval. Přesto mě jsou samy šumák, ta minuta denně mě opravdu netrápí.
Trestat rozesílání spamu odnětím svobody je stejně absurdní, jako tresty za sdílení (nedejbože stahování) hudby, pomluvy v bulvárním tisku, nebo třeba domácí pěstování trávy. Takové tresty by měly být vyhrazeny pro ty, co dělají něco skutečně špatného - vrahy, násilníky atd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HonzaErb: představ si že mě a pár miliard ostatních to obtěžuje - bohužel nejsme všichni flegmatici, kteří si nechají kálet na hlavu ve víře "nejde o život, nejde o nic"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna vcera sem mluvil s jednim chlapikem co provozuje mailserver firmam. za rok ma statistiku: 3.630.000 mailu IN a z toho 98% maznuto. Tak si vem ze bys to mel mazat ruco. hehe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Honza Ebr:
Ty víš kulový, co to je spam :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Earl: ale to je přesně to, o čem mluvím: OK, obtěžuje to tebe a pár miliard ostastních. obtěžuje. je to dostatečný důvod k tomu vzít člověku svobodu? zavřel bys každého, kdo tě něčím obtěžuje? to budeme za chvíli zavírat lidi proto, že blbě vypadaj!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Honza Ebr: Právě díky spammerům přestává být e-mail něčím, co nám pomáhá a usnadňuje život a začíná být něčím, co nás spíše štve. Díky spamfiltrům se může stát, že některé maily nedojdou. Kdyby se ale servery a uživatelé nebránily spamu, to bys teprve viděl, co je to za svinstvo - mail by už asi vůbec nefungoval. Jenže kvůli obraně před spamy se celý proces stává pomalým, nespolehlivým, drahým, ale pořád ještě nějak funkčním. Takže spammeři udělali z dobré věci věc nespolehlivou, přetěžovanou a obtěžující. Tvé srovnání s tím, že budeme zavírat někoho, kdo špatně vypadá, je ubohá a trapná demagogie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza Ebr: 3 miliardy lidí určitě spam neobtěžuje, zůstanu hodně při zemi, když napíšu 300 milionů. Dejme tomu, že každý obětuje každý den 20 sekund na mazání mailů. Prošustruje se tedy cca 100 milionů minut. Znova zůstanu při zemi, když řeknu, že za 1 minutu dokáže průměrný člověk vydělat 1 korunu. Takže každý den stojí spam 100 milionů korun. Kdyby dotyčný odsouzenec mohl jen za 1% spamu na celém světě, přesto nás každý den připraví o 1 melounek.

Pokud se to přepočte podle času, tak denně ztratíme cca 2 roky. Takže vlastně nahrazuje čas nám lidem za 2 dny svojí záškodnické činnosti. Ale dost hraní si s čísly, rychle na pivo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Honza Ebr: Souhlasím s "Mikrob". Ty vůbec netušíš, oč jde, jaké škody a jaké potíže denně způsobují. Pracuji ve firmě, kde denně přijde přes 30 000 emailů. Z toho je identifikovaný 20 000 spam. Hafo toho ještě projde. Navíc díky spamfiltrům spolehlivost emailu klesá. Dále pak potřebuješ mnohem výkonnější server a síť, aby jsi mohl tolik emailů přijmout a v neposlední řadě je tu také otázka zálohování, logování a další věci ;). Že tobě denně chodí 10 spamů neznamená, že to chodí i ostatním. V poslední době se stává, že přijde na jednu schránku třeba 300 regulerních requestů od jiných mailserverů, protože nějaký magor si zjednodušeně řečeno vybral tvojí adresu do pole "sender".
Když si toto všechno vemeš stále budeš tvrdit, že jde jen a pouze o drobné obtěžování? ;)
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza Ebr: Co ti chybi je globalni pohled. Tobe prijde mail, kterej nechces, tak si reknes budiz a smazes ho. Jenze ten mail prosel pres X serveru a linek. Jestlize dve tretiny veskery mailovy komunikace na svete predstavuje spam, pak to znamena, ze je naprosto zbytecne trikrat vetsi objem prenosu dat, trikrat vetsi zatez serveru a to zjednodusene receno stoji trikrat vic penez. Ne tebe, ty prijdes jenom o chvilku casu pri mazani, ale nekoho urcite...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: zabudol si ze bandwith stoji peniaze. Ak 50% vsetkej mailovej komunikacie je spam tak 50% IT nakladov mail serverov ide kam? Do kanala. A tam to uz nie je "korunu za minutu". Hlavny problem spamu je v mnozstve zataze IT infrastruktury kvoli nicomu a navyse klamanie zakaznikov a podvody. Mi prisiel nedavno mail od Ban Kimuna (generalny sekretar OSN) ze budu nahradzat skody sposobene spammermi. Len skoda ze si zriadil schranku na gmaili. Alebo este lepsi. Yahoo loteria. Odpovedajne na mail xyzabc@hotmail.com ! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza Ebr: predchazdajuci zavrety spammer zarobil miliony dolarov predajom "originalnych" rolexiek, a inymi vyrobkami bez zaruky okradol tisice a tisice ludi. To ze je to podla teba OK nevadi. Sud mal iny nazor. Spam za to predsa nemoze...
Cinski spammeri spedavaju viagru a ine lieciva uzasnych kvalit. V cine sa na kvalitu liekov pre dobytok nehladi a tak to co ti predaju casto sposobi smrtelne krce. Ale to je v poriadku. Spam predsa nikomu neublizi.

Ak nevies co je spam, pozri alebo vypocuje si sketch Monthy Pythona "But I don't like spam!" Odtiach pochadza slovo SPAM v mailovej komunikacii. Kto nepocul nechape definiciu slova spam. (je to lansmit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádej soud, normálně a regulérně by dostal přes držku. Kvůli tomu že podobný debilové existujou mi každej server stojí při nákupu o 10k navíc a každej měsíc 1k na poplatcích, prostě ručně stručně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pověsit za koule do průvanu, pro výstrahu ostatním spamerům!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaslat mu nevyžádanou ukrajinskou gorilu s železnou trubkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas s predchozimi prispevky - spam je prilis otravna a do zivota zasahujici vec, ze ty 4 roky jsou to nejmensi. Idealne pak stravene v nejake kubanske nebo afghanske veznici...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pani, ziadne exemplarne tresty nepomozu. Dnesne botnety su uz mala forma AI, takze aj ked ich majitela zavru, dokazu pracovat snad aj dalsich 3-5 rokov bez kontroly. A podzte mi, co prinuti spamera vypnut botnet? Natlak vysetrovatela? Nemyslim.

Typek si odsedi 4-5 rokov a jeho botnet medzi tym zarobi par Mega$$$.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Convicted spammer Edward "Eddie" Davidson escaped from prison, murdered his wife and child before killing himself.

Arapahoe County undersheriff Mark Campbell said the bodies of "Spam King", his wife and 3-year-old daughter were found in an SUV parked in a farmhouse driveway in a rural part of Bennett, about 25 miles east of Denver.

All three had been shot. A teenage girl was shot in the neck and a baby was found unhurt in a car seat inside the vehicle. US Attorney Troy Eid said Davidson was such a coward he imposed the `death penalty' on family members for his own spamming antics.

Davidson, 35, was sentenced in April to 21 months in prison and ordered to pay $714,139 in restitution to the IRS after pleading guilty to falsifying header information to send spam e-mail, tax evasion and criminal forfeiture.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

At ho vydaji k zlincovani. Sam si pujdu do smejda kopnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> NOX : To je sice samozřejmě úplná pitomost, ale vymlouvat ti to nebudu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.