Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kritická díra v Adobe Download Manageru: co s tím dělat

Záplata na Adobe

V Adobe Download Manageru byla objevena kritická díra, která může být útočníkem zneužita ke vpravení nechtěného kódu do počítače uživatele. Adobe Download Manager je jednorázová záležitost sloužící ke stažení a instalaci Adobe Readeru a Adobe Flash Playeru. Je navržen tak, aby po použití sám sebe nastavil na likvidaci, ke které definitivně dochází až při dalším restartu PC.

Společnost Adobe tento problém opravila, takže uživatelé, kteří instalují Adobe Flash Player nebo Adobe Reader po 23. únoru (po včerejšku) již mohou být klidní. Přesto existuje malá šance, že děravý Adobe Download Manager ještě máte. Mrkněte se, zda ve vaší složce Program Files existuje složka NOS a v ní nějaké soubory. Pokud ano, v ovládacím panelu Přidat/Odebrat programy odinstalujte Adobe Download Manager. Pokud jej tam nevidíte, můžete zvolit ještě druhou možnost. Spusťte services.msc a hledejte službu getPlus(R) Helper. Pokud tam je, zastavte ji (běží-li) a zakažte. Víte-li jak (buďto v registru, nebo nějakou utilitou), odstraňte ji a pak smažte celou složku NOS v Program Files.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kritická díra v Adobe Download Manageru: co s tím dělat

Žádné komentáře.