Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme monitor: LG Flatron W2254TQ-PF

Neslo by obrazky pred a po oprave davat rovnako natocene? Viackrat som si vsimol ze byvaju opacne otocene a potom sa to tazko porovnava co si tam vlastne zmenilo. (samozrejme v takom pripade by bolo dobre ak by bolo priblizne rovnake orezenie a velkost obrazkov aby sa to dalo aspon ako-tak porovnat. V tomto clanku na 2. strane su druhy a treti obrazok aj priblizne rovnako oreznute a rovnako velke, ale su navzajom opacne.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

asi to označené fixou šlo ven (?)
horší je, že to nejsou fotky jen před opravou a po, ale asi i během opravy v různém stadiu odpájení, takže není poznat, které výrobcem odlehčené součástky byly doplněny
ale jinak dobrý článek. zatím jsem vyměňoval jen viditelně vadné kondezátory typu "náfuka" a "vyteklík"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Akorát je to bez toho transformátoru, jinak tam další změny nebyly. Musel jsem ho vyndat, už nevím jestli kvůli přeměření anebo že byl popis zespodu…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam rad tyhle clanky a doslova je hltam. Takze cim bude popis a postup detailnejsi, tim bude delsi i poctenicko. Sam se trochu v elektronice vrtam a dobrych rad neni nikdy dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se k tomu dostanu, bude jedna z těch sračkoidních čtyřiadvacítek Samsung, tam budu podrobnější, tyhle opravy jsou pořád na jedno brdo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu čtyřiadvacítku se přimlouvám. Právě jí mám doma (psal jsem Vám) a vidím to na dlouhé laborování a procházení schémat. Je jí škoda vypadá dobře. A před vánocema se nějaká ta korunka vždy hodí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se skláním před někým,kdo v týhle sračkoidní době,stejnejch výrobků (LCD,NTB...) je ochoten nejen opravovat ,ale hlavně se podělit o zkušenosti.Před pár dny jsme se snažil vyčistit chladič HP NTB a po rozborce celého NTB jsem jej chtěl zákazníkovi vrátit v této podobě ,jak jsem byl vytočenej ,co všechno si výrobci dovolí.Ještě jednou ,klobouk dolů Behemote :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vobčas to není snadný…teď jsem měnil rozbitej displej v laptopu, bohužel v tom vyměněném nechodila zářivka, nevím proč. Tak jsem tam předělal tu z rozbitého, no ale celkem porod, do homogenního podsvícení to má hodně daleko…snad to slečna zkousne :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kamarad opravoval nejaky monitor, kde se vypinalo podsviceni. Chtel zjistit proc. Elektronika se zdala v poradku. Zablokoval ochranu, ktera vypinala podsviceni a jak monitor nahodil bylo slyset srseni od zarivky. Studeny spoj na vyvodu trubice a privodniho kabliku z menice. Pripajel a monitor byl opraven.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jó pánové to o NB bych Vám mohl vyprávět hodiny. To že na můstek který topí jako prase dají 3mm žvýkačku která toho tepla moc nepřevede což má za následek odpájení čipu tak po 2,5-3 letech provozu, to jakým prasáckým způsobem je to chlazené jako celek, to že je to jako celek zprasené aby to vydrželo jen minimální dobu! To mi vždy pije krev. Bohužel není značka která by to dělala kvalitněji, tudíž není kde vybírat a musejí se kupovat šmejdy. Konzumní doba nevychovává kutily kteří by to opravovali, a tak se vesele kupují nové a nové šmejdy které jsou čím dál tím horší. Otázkou je kam až s tou kvalitou mohou zajít. Zdroje se pomalu vzpamatovávají (a lidé taky) a nekupují vyložené šmejdy co tu doteď byly. Ostatní elektronika na tuto dobu má ještě daleko před sebou. Snad se lidi vzpamatují a nakopou odborníky z EU do gluteus maximus aby přestali zavádět věci typu bezolovnatá pájka, toxické zářivky, nesající vysavače a jiné vychytralosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, eBay je plný měděných destiček za dolar na můstky místo žvýkačky. Jinak ovšem některé pady nejsou vůbec špatné, dají se sehnat s vodivostí srovnatelnou s nejlepšími pastami, akorát ty nestojí pár centů kus, že…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.