Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG GSA-H12N (18× DVD R, 8×/10× -DL/+DL, 12× RAM, IDE)

Možná, je to zcela mimo téma, ale občas mám problémy s určením co LEDka na různých mechanikách vlastně indikují. Není to zřejmě příliš normalizované, ale podle mně by nejjednodušší (a snad i nejhezčí) bylo toto:
> tma - není medium
> zelená - medium vloženo, v klidu
> žlutá - čte se
> červená - vypaluje se
Myslíte, že toto ještě žádného výrobce nenapadlo, nebo tomu brání nějaké technické či ekonomické aspekty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. hmm hm 80-ti zil kabel na ATA33 mech. ... celkem prepich

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc nejsou uvedeny vysledky mereni kvality DVD+R medii (pouzitych Verbatim a Taiyo Yuden) vypalenych jejich certifikovanou maximalni rychlosti 16x? Rozdil by byl asi maly a vysledek by byl o kousek lepsi ale melo to tu byt. Dnes se vse taktuje a overspeeduje a uz nam to pripada normalnejsi nez normalni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No s tou indikací... Jednoho výrobce to napadlo a mám štěstí, že tuto mechaniku (u nás ne moc rozšířenou, vlastně neznám nikoho, kdo ji má) mám. Je to stará CDRW vypalovačka od TDK. Nemůžu si jí vynachválit a i přes koupi nové DVD vypalovačky, jsem si pro ni v PC místo udělal. CD vypaluji na TDK a DVD na LG. S tou indikací u TDK je to tak:
Zelená: čtení
Oranžová: mazání
Červená: vypalování

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I stare HPcko 7200 to umelo (Philips)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je ta mechanika opravdu UDMA/33? Mám H12L a na té je napsáno UDMA/66 a v tomto módu také běží - alespoň to Windows tvrdí. Pak mi ten 80žilový kabel připadá adekvátní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co si tkhle udělat z LG GSA-H10A nebo LG GSA-H10N
LG GSA-H12N stačí si tam dát firmware od The Dangerous Brothers
http://forum.rpc1.org/dl_file.php?site=tdb1&file=H12NUJ12.ZIP
úspěch zaručen já sám už mám tkhle předělanou mechaniku asi měsíc
LG GSA-H10A@LG GSA-H10N@LG GSA-H12N vypaluje 18× a bez problémů
Bez ztráty záruky protože se můžete vrátit zpět ke svému starém firmwaru
je to tu napsáno že LG GSA-H12N je odbržděná LG HSA-H10A nebo N
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=194468

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ltr 32123s to umel taky.. urcite nebyl jedinej... holt se setri na diodach. Kazdopadne dneska se to asi uz holt nenosi |:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V testu vypalovaček v Computeru 24/06 vyhrál model LG H22N. Jedinými zápory byla vysoká hlučnost a kvalita zápisu 18x u Verbatim DVD-R. 16nasobný zápis je bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozn. Petr: Osobně mi přijde takovýto kabílek už zcela zbytečný, dnes prakticky každá mechanika umí číst audio data digitálně, nehledě na to, že přehrávání klasických CD v počítači dnes už běžná činnost
 
 
Petre, tvoje poznamka nejak nedava smysl. Je nebo neni ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, par dni dozadu mi prestala LG GSA-4120B palit na DVD-R. Po zacati palenia hodi PMA Update failure, alebo podobne. Nezavysle na OS a paliacom softe. CD a dokonca aj DVD-RW zatial pali. Zacina sa objavovat problem s citanim niektorych DVD-R. Problem sa objavil z nicoho nic, tak ako vela uzivatelom starsich modelov.

Je tu niekto komu sa to podarilo vyriesit? (mechanika uz je po zaruke). Zaroven by ma zaujimalo ci to LG este stale zvyknu robit - prestanu po case palit. Fakt netusim co bude moja dalsia mechanika, zatial to vyzera na Samsung 183 (sata), ale co ja viem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupte si vypalovacku Pioneer a nehrnte se do LG...vzdyt to je bejvalej Goldstar....ja sam delam pc sestavy a mechaniky LG se mi vraci po pul roce jako nefunkcni...menim to za Pioneer a absolutne bez problemu.Je o neco malo drazssi...ale kvalita mnohokrat vetsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to dj levi: V praci davame do kompu LG, mame jich asi 15 za posledni dva roky a absolutne bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to rejdi:  nejspis zasvinena cocka ... zaplat panbuh za takovy lidi jako jsi ty .. jinak bych nemel co v bazaru kupovat :-))).. jako vypalovacka se zasekanou cockou za 150,- je mnamozni kup :-)) ..  .. koupim-prinesu-vycistim-jedu 8-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dj levi: mně se zatím LG osvědčují jako vynikající a spolehlivé mechaniky s dobrým poměrem cena/výkon (a hlavně dlouhodobou podporou DVD-RAM). Co se týká "značky Goldstar", je to totéž, jako hodnotit dnešní Škodovky podle Š105, nebo tebe osobně podle tvého megalitického praprapraprapředka s kamenným sekeromlatem v ruce. :-)
 
Já nevidím důvod odcházet od odběru mechanik, z kterých se mi od dob 4040 nevrátil do reklamace ani jeden kus...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT:
to je věčné téma, holt někdo má štěstí,jiný smůlu, já taky ze 3 DVDRW mechanik od LG musel 2 reklamovat a pincka ani jednoho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

také  má h12l na ata66.Jinak bulk mechaniky obvykle chodí balení v krabici po cca 10-12 kusech, nasázených v takovém pěnovém rámu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som mal LG 3 druhy , ale sklamalo ma citanie poskriabanych DVD a nemoznost kontrolovat kvalitu zapisu!!!!!.
Takze pokial s tym LG nieco neurobi nikdy sa k nim nevratim.
Teraz mam BENQ DW1670 a som maximalne spokojny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LK: nj, ale těch mechanik LG bylo min. pár desítek kusů.. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to dj levi: No vidíš a my jsme jich za poslední dva roky namontovali kolem 160 a to nepočítám další prodej. Reklamované byly asi 4 ks. :-) Takže pořád dáváme LG a asi ještě budeme...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to dj levi: Mno je jedna velika vyhoda LG mechanik-ony se totiz meni kus za kus, takze kdyz jsem pred 6 lety koupil mechaniku, tak mam kazdy rok novy a novy typ za stejny peniz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"S LG GSA-H12N nelze pro toto měření použít novějších verzí programu CD DVD Speed, zjišťování výskytu C1 a C2 (také PI a PIF na DVD) není podporováno. Vyzkoušeli jsme starší verze a hle, ty s mechanikou pracují."
Jakou verzi a na jaký typ média vám to fungovalo? Tipuji v2.20, ale s tou jsem nikde nic nenaměřil...
Testoval jsem zánovní LG GSA-H12L, fw VL01, domnívám se, že jde o stejný výrobek, jen navíc s podporou LS:
* DVD+R-DATA ani DVD+RW-DATA nelze testovat snad žádnou verzí Nero CD-DVD Speed.
* DVD-RAM také nelze.
* CD-AUDIO, CD-R-DATA, CD-RW-DATA jde testovat prakticky všemi verzemi Nero CD-DVD Speed, jenže chyby jsou vždy 0. :(

Naštěstí mám k dispozici staré combo LG GCC-4521B a tak mohu srovnávat kvalitu médií alespoň orientačně. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podotýkám, že v registru byl záznam HL-DT-ST odstraněn.

Dodatek: prvně zapsané Imation DVD+RW 8x@8x i @6x na LG GSA-H12L, fw VL01, je v LG GCC-4521B fw v1.07 NEČITELNÉ - blank disk! V LG GCC-H12L i v LG GSA-4163B fw A106 je však čitelné normálně. Po úplnem vymazání v LG GSA-4163B @6x a zápisu tamtéž @6x, bylo médium v LG GCC-4521B také nečitelné.
Dlouho jsem scénu rekordérů nesledoval, je tohle chování OK? Chtěl jsem jen diagnostikovat kvalitu zápisu a ono z toho asi nic nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy
To je tim combem, mam ho taky a nejradsi bych ho vyhodil oknem. S vetsinou novych 16x DVD+-R si nevi rady, to same i rychlymi RWckami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm tak jaký ovladač pro DVD-RAM použít nyní ? Panasonic či ten od BHA ? Měl jsem bezproblémovou GSA 4040B , po dvou letech jsem si řekl , že bych mohl chtít i víc ... koupil jsem GSA 4166B absolutně nepoužitelné k čtení DVD RAM  , po měsíci následovala výměna za GSA H20L  .... nic extra ale svoje zapsaná DVD-RAM alespoň přečte ..s obtížemi .
Už jsem klesl tak hluboko, že jsem si do druhého PC koupil raděj Sony - Lite-on  a kupodivu problémy kterými oplývalo donedávna LG jsou minulostí. Prostě stejně tak jako u mne LG zazářilo tak ryche pohaslo ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: zajímavé, LG je nestorem.  Malé či větší potíže s DVD-RAM se občas s nějakou značkou vyskytnou, ale s LG jsme u nás nic takového nikdy nepozorovali. Ovladače a LG rovněž konflikt nevyvolávají, použitelné jsou podle našich zjištění libovolné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte.
pls. poradte aky je rozdiel medzi LG GSA-H22L a touto napalovackou. Tu je totiz H12N drahsia ako H22. Tak neviem ktora je lepsia. diik ;) 
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8774026

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla tohto porovnania verzia s Lightscribe ma nizsiu rychlost napalovania na double layer.
To by som rad vedel preco..
http://cz.lge.com/prodcompareprint.do?actType=compare&modelCategoryI...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Armin: Už to tady zaznělo mnohokrát, krom značky nemají H12 a H22 společného nic, každá má jiný chipset. Někde tady je speciální článek o tom, co je co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Armin: Je to přesně tenhle text.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Andrew:
Lenze ja nie som kazdonna lama, neboj :). Samozrejme mechaniku som uz otvaral a dokladne cistil. Dokonca som bol celkom prekvapeny, ze v nej ani moc prachu nebolo za tu dobu a to ako sa u mna prasi. V kazdom pripade to spinavou cockou nie je, to si bud isty. Je to prilis deterministicke a okrem toho odisla len podpora format DVD-R (+R som este neskusal nicit, CD-R v poho a DVD-RW tiez). Snad jedine, ze by bol slaby vykon laseru, ale to mi zas nejde do hlavy to DVD-RW ktore podla mna potrebuje vacsi vykon.

All: V kazdom pripade uvitam akukolvek rozumnu radu ktora by mi pomohla ju este plne sprevadzkovat. Napr. kde je trimmer na upravu vykonu lasera a podobne :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, ale preklepy robim :)
kazdonna -> kazdodenna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam ju a som spokojný dvd ram bez problemov dvd r bez problemov je super i ked trosku hlucna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavni rozdil mezi LG GSA-H22 a H12 je v chipsetu - vypalovacky rady H1xx pouzivaji Renesas a H2xx pouzivaji chipset Panasonic. V recenzich CDR se drive objevovala zminka o nesvaru chipsetu RENESAS, ktery zpusobuje necitelnost na nem vypalenych nekterych druhu medii v jinych mechanikach. Pise se o tom jako o "vlastnosti", kterou jiz nekolik generaci chipsetu ignoruje jak Renesas tak LG. Trochu se divim, proc se na to v teto recenzi CDR nezameril...?
Mel jsem bezproblemove GSA 4040 i 4082 a zvykl jsem si na spolehliva a pohodlna media DVD-RAM. Proto jsem radsi vsadil na znacku chipsetu Panasonic jako nestora DVD-RAM (Renesas jsem vyskrtnul predem), takze jsem poridil H22L a nemam problem :). O to vic me mrzi, ze pro dlouho ocekavanou recenzi na H22L jsem musel ke konkurenci... Zda se mi, ze z CDR se stava spise vseobecny IT zpravodajsky server a odborne zamereni na burning se ztraci v zaplave balastu... :((... Takze panove, vseho s mirou, at Vam muzu fandit dal !  :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diik za vysvetlenie ;)
patrim skor medzi tych co najskor viacej citaju nez sa opytaju ale toto som prehliadol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trill: Jak nezaměřil? Je to první bod v závěrečném hodnocení (mínusy). Pak je to samozřejmě i na stránce testů DVD-RW. Co by sis ještě představovoal víc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>martin: Omlouvám se, jestli jsem tě zvedl ze židle, to nebyl záměr, i když... :) Já sice do toho nemám co kecat, protože vypalky nestřídám jako ponožky (i díky výběru podle recenzí), ale něco mi tu nesedí, a napadají mě takové divné souvislosti.
Cituji:  "Výborné výsledky v kvalitě zápisu/přepisu poněkud degraduje stará známá bolístka vypalovaček LG. Pokud si mechanika sama před zápisem DVD-RW vymaže, je po zapsání (leč ve výborné kvalitě) takový disk ve většině jiných mechanik nečitelný." atd...
Připadá mi to jako neopatrné zevšeobecňující konstatování - není snad skutečně založeno na zkušenostech se všemi LG na různých chipsetech ?! Nebo se jedná pouze o neobratnou formulaci? Podle některých diskusí mají tuto vlastnost právě chipsety Renesas, nikoliv všechny vypalovačky LG, jak by se z uvedené recenze mohlo zdát... Myslím martine, že kdo jiný než CDR by mohl/měl tyto fámy a doměnky osvětlit a potvrdit nebo vyvrátit, nikoliv jen jakýmsi zjednodušujícím způsobem konstatovat na margo všech vypalovaček LG... Co takhle třeba porovnání "stejných" vypalek LG s různými chipsety vedle sebe právě se zaměřením na známé nešvary? A co přidat k tomuto srovnání i jiné značky postavené na chipsetu Renesas? Možná jde pouze o odvážný marketing LG = nastavení firmware pro 100% kompatibilitu pouze LG+LG => v jedné rodině pouze LG, v jedné firmě pouze LG; možná za to Renesas nemůže...  Jó, to by mě fakt zajímalo :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aahojte potrebujem pomoc. na vianoce som dostal H22N-ku napalovacku a nic viac som nedostal, tak mi nevie niekto napisat ake sroby a kable k tomu musim dokupit.
Dakujem. alebo mi len napiste na : darius.major@yahoo.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aahojte potrebujem pomoc. na vianoce som dostal H22N-ku napalovacku a nic viac som nedostal, tak mi nevie niekto napisat ake sroby a kable k tomu musim dokupit.
Dakujem. alebo mi len napiste na : darius.major@yahoo.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suirad: IDE kablík (to je ten placatý), šroubky ti daj asi zadarmo, stačí říct, že to chceš k palírně. Koukni i jestli máš volný napájení, když ne, budeš muset koupit i rozdvojku. Opět ti poradí v odborném obchodě.
trill: Porovnej si sám ;-) Recenze na H20N (Panasonic) a H10N (Renesas). Nic novějšího zatím nemáme, jde nám sem ale nějaká H42N.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pánové, co se týká kompatibility -RW mazaných a pálených na mechanikách LG....není to jen čipsetem. Naprosto stejně se chová i NEC-4571. -RW mazané na LG(4167) přečte bez problémů, -RW mazané na NECu přečte jen on a LG, ostaní mechaniky se nechytají. Asi to budou trpaslíci....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kamos ma nejakou starsi LG myslim ze GSA-4120B a uz podruhe zasebou se nam ted stalo ze ja jsem vypalil na sve uz staricke NEC 2500 preflashovanou na NEC 2510 neco na uplne novy Imation DVD+RW 4x a on to pak na sve LG smazal a vypalil zase na ni neco jineho a ja to vubec nenactu. Nacita to hodne dlouho a pak mi to ukazuje prazdne medium! Mam pocit ze ale uz v minulosti jsme mezi sebou mli nejaky problem. Takze Ja bych rekl ze mozna LG a NEC proste spolu prez media nekdy nekamaradi. Zrovna vcera jsem studoval cele odpoledne recenze do jake nove palirny mam jit. Chvilku jsem uvazoval tady nad touhle LG pak zase nad tim Samsungem SH-S182D ale nakonec to vypada na Pioneer DVR 111. Date mi nejaky tip???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GSA-H42N ? Co to je za divné označení ?
http://dvd-r.jpn.org/GSA-H42N/index.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V recenzi mi chybí jedna maličkost, a to rychlost čtení dvd-video na +/- R mediích. Bohužel se totiž liší od čtení dat, video čte jen 10x max, což je slabota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Miluju lidi, kterym zadna rychlost cteni neni dost dobra ;-)
kdyby to cetlo pouze rychlosti jako jedou CDromky tak bych se jezil, ale stazene DVD do 10-15 minut proti nahravani z videa 1:1 je pro me zazrak, a jsem za to rad ;-) Placka s vypalenim do 20-25 minut je super...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam problem dnes jsme si koupil tudle vypalovacku dal jsme ji do pc a dal jsme vypalit cd da to navadeci stopu a pak bumeror a pise to "chyba ovladace DMA chyba CSC" poradte dekuju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seid: Mno, hlavně to chce vícero informací, ale začnu upgradem BIOSu desky a ovladače IDE k boardu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako sprevadzkovat Lightscribe v Nero u GSA-H12L LS? Kupil som tuto mechaniku ako bulk, cize bez ziadneho instalacneho CD a v Nero u nej nevie zistit funkciu LS, ale Roxio Easy Media Creator vie "tlacit" LS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám takový problém ,když chci vypálít dvd a chcisi zvolit rychlost tak mi de jenom 1x,2x,2,5x a maximun .Přitom ma rychlost vypalovani 16x. Mam LG GSA H12N

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klin: Ano, palirny jsou schopny si určit tu nejvhodnější rychlost.
Adrique: No, asi je třeba začít tím, že použiješ legání Nero a ne nejakej někde sebranej seriál ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klin: Zalezi aj od toho aku rychlost podporuje DVD. Ak mas nejake neznackove DVD, napalovacka ho nemusi poznat a vtedy ti dovoli len zakladnu rychlost, toto moze byt tvoj problem. Kup nejake znackove napr. Verbatim a skus to s nim. Ja s H12L palim na Verbatim 16x rychlostou 18x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jirka78596: Jo, dokud jim někdo neřekne, že v CD DVD Speed se kvalita zápisu objektivně zjistit nedá, budou propadat i jiné mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minuly tyden jsem zreklamoval H10N (prestala cist) a dostal H12N. Premyslim, zda si ji nechat, nebo doplatit za H42N. Co myslite? Precejen mne ten clanek na Zive dost rozhodil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A na te H12N ci H42N mam spise pouzivat Verbatim 16x DVD-R nebo DVD+R (zatim pouzivam minus, protoze ty vice chutnaly me stare 4163B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

marcus:  H12 i H42 vypalují ve výborné kvalitě. Není důležité, zda +, nebo -, když použiješ kvalitní média, je to jedno. H42 právě testujeme a můžeš nám věřit, že v kvalitě zápisu je na tom stejně, jako H12. Např. DVD-R Taiyo Yuden 16× zapsané 18× PI Max. 12 (1,62 průměr) a PIF Max. 3 (0,02 průměr).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne by spise zajimala kvalita zapisu na media, ktera pouzivam ;)
Verbatim DVD-R Advanced AZO+ 16x Made in Taiwan Reorder 43522 - dortik 25 kusu - ZD4079-DVR-J47C1 - uplne u stredu je napsano: 5308E4016-06581E13 -- nebo doporucis jina media?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

marcus:  Počkej, zase tady nemůžu vykecat všechno. Ta média samozřejmě máme a v recenci budou výsledky. Nebo se zeptej na Živě..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Caute je na svete novy firmware na GSA-H12N UL02.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj na GSA-H12L VL02

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave jsem koupil  LG DVD-H42 ,je to slusna mechanika ale ma ,mensi problem  s dvd ram - verbatim  -  soubor 5MB ZKOPIRUJE ZA   5 MINUT !!!! to je sakra dlouha doba. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel ani novy firmware nevyresil problemy zapisu na DVD+RW media :o((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-------------
kopie prispevku z jine diskuze vztahujici se i k teto mechanice
-------------
Takze posilam nejake vysledky s nestastnymi DVD vypalovackami LG typu H12 a H22 modely L nebo N.Vse se mota okolo situace, ze vsem udajne vsechno funguje (dle sdeleni dodavatele se stejna chyba projevila jen nekomu v Chine a vubec se tim nechteji zabyvat). Takze pokud se s temito mechanikami pokusite vypalit regulerni datove DVD na medium DVD+RW tak to proste hned pred zacatkem vypalovani pri formatovani hodi hlasku viz odkaz.http://www.ksoft.cz/images/nero.jpgDulezita je situace, ze toto pouzite DVD NIKDY nesmi byt jinde nahrane. Poud totiz toto medium date do nejakeho jineho typu mechaniky a tam ho i jen jednou jedinkrat vypalite, zacne toto medium fungovat i v onech nestatnych mechanikach kde predtim nikdy nefungovalo.toto se projevuje s (dle meho nejbeznejsimi medii u nas pouzivanymi) VERBATIM DVD+RW 4x  MID-MKM A02 000 (00)
dalsi testy byly provedeny s temito medii ktere jsem poridil jen k tomotu ucelu (NERO 6 i 7):1.) BENQ DVD-RW 2x  MID DAXON_RW2X01S timto mediem machanika pracuje a vypalovany soubor je citelny a v poradku
 
2.) EMGETON DVD-RW 4x MID INFOMEDIAA20S timto mediem machanika pracuje a vypalovany soubor je citelny a v poradku
 
3.) EMGETON DVD+RW 4x MID INFODISC A10 (001)POZOR toto medium se chova uplne stejne jako nefunkcni VERBATIM. Tedy NEJDE vypalit jelikoz to hodi chybu pri formatovani!!!
 
Takze jsem ho dal do jine mechanikky LG4163B tam ho vypalil bez nejmensich problemu a po vyzkouseni citelnosti vymazal. Takto jednou nahrane a vymazane medium, jsem opet dal do onech postizenych mechanik a vse jiz funguje jak ma (nebot se jiz neprovadi pred vypalovanim ono formatovani coz ani nevim proc to dela).
Je to mozna predcasny zaver, ale proste dalsi DVD+RW medium s temito mechanikami neslape a obe DVD-RW s tim chodi. Bohuzel me nakupni moznosti jsou omezene (materialove ne financne) jine media RW jsem proste v okoli nesehnal.Logicky zaver tedy jem kdo ma dve DVD RW mechaniky nahrat ciste medium na jine mechanice a bude mu uz fungovat. Kdo nema dve mechaniky tak snad jedine nejaky kamarad. A prezit nez se vyrobce pochlapy prizna a opravy tuhle chybu. Jen me opravdu zarazi, ze jsme jen dva jedini v cele CR a jeden manik v Chine komu to nefunguje? Vzdyt se dokonce delali testy i na CD-R redaktori take nic nehlasily :o(.
Mohu tedy pozadat redakci CD-R aby opravili svoji recenzi ze proste tyhle mechaniky nefunguji s prvotnim FW jak maji (zadny novy neni ja mam treba VUL01 na H12N), aby si je lidi nekupovali pokud potrebuji DVD+RW media.Je dokonce mozne ze se po CR potuluji ruzne druhy mechanik s prvotnim FW nebot me zarazi ze EZ to funguje bez problemu. je upozornuji, ze nam tech mechanik proslo rukama asi 8 ks. Takze se urcite nejedna o vadu jednoho kusu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím poradte, koupil jsem si mechaniku LG GSA H12 .... kdyz jsem ji namontoval a zasunul CD tak to zaclo komunikovat ale pote to nahlasilo chybu, ze CD je poskozene nebo neco takoveho ... ale kdyz sem ho prozkoumal pres tento pocitac tak se pisnicky zobrazili .... ale nesli prehrat.......zkousel sem to u vice CDcek...ale nic :( ..... no ale to same se me stalo u mechaniky stejneho tipu kterou jsem si koupil pred tydnem ale kvuli problemu a to ze to vubec nekomunikovalo s PC sem reklamoval. Prosim poradte jestli je to treba softwarem nebo cim?.....Pozn. .. mam Win XP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak omlouvam se ... problem sem uz vyresil ale stale me nejdou nacitat DVDcka.....kdyz vlozim DVD tak to napise ze je to neplatna funkce typu Win32.....poradte co s tim prosim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

_majkl: Chtělo by to nějaký SW přehrávač DVD. U mnechaniky máš asi PowerDVD, nebo v Neru ShowTime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato věta v hodnocení je zavádějící ( DVD-RW smazané a zapsané na LG nelze jinde číst ) !! Nemám žádné problémy někde jinde na jiných PC a v jiných mechanikách. Nikdo komu půjčím své DVD-RW nemá problém. Prostě ta věta mě bolí. Je to v celku dobrá mechanika a toto jí škodí !! :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam LG DVDRAM GSA-H12N a na compe windows xp....
Neda sa mi napalovat a stale vypisuje po 30 sekundach napalovania chybu komunikacie a dvd mozem vyhodit.. Nie je nejaky novy soft na to??? Skusal som aj Nera aj CDburner.. Rovnaja chyba. Staci vymenit Windows za iny?? :}
Pe3k55@azet.sk
uvitam nejake napady.. Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Pe3k55:
Tohle bych osobně neviděl na chybu softwaru, ale spíše hardwaru. Možná špatný PATA kabel, možná něco přímo v palírně, možná něco jiného, ale chybu software mi toto nepřipomíná (což samozřejmě neznamená, že za to software může, ale podle mě rozhodně ne ten vypalovací).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji STK za příspěvek, protože se se stejným problémem potýkám, akorát s medii Verbatim DVD-RW. Už jsem je chtěl vyhodit,že jsou špatné, ale jak vidím, chyba je jinde a evidentně ani nový FW (VL-02) nepomohl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, po te co jsem nahral novy firmware tak se mi poblaznila mechanika :( porad vyjizdi a zajizdni tray :( nevite nekdo jak to napravit? nema nekdo puvodni stary firmware VL01? diky za info

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobrý den. Mám Taký problém. Zohnal som si Lg gsa-h12n , zapojil som ju a teraz mi akurát zobrazí čo vložím (cd,dvd) ale ani ho nehne otvorit..
-v nudzovom režime ho otvorí,ale zas nejde napalovat.
Neviete mi poradit co s tym.?.?.?.?.?. tomasko1280@azet.sk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomas1280: Zkus to popsat lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám mechaniku LG GSA-H12N už asi 2roky a zatím bez problémů.V poslední době mi ale nechce načítat nové Verbatimky(prázdné) a tudíž ani nejdou vypálit. U jiných typů dvd médií tento problém není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HRALPH: Firmware máš pošlední?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde stáhnu firmware na tuhle věc. Moje poslední ovladače jsou prej z roku 1.7.2001 a jejich verze je 5.1.2535

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

banikovec: Vypalovačky ovladače nemají, firmwary jsou pak přímo na tomto serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím tu všechny ...Mám mechaniku LG GSA-H12N už asi 2roky a zatím bez problémů.V poslední době mi ale nechce načítat nové Verbatimky(prázdné) a tudíž ani nejdou vypálit.Po změně firmwaru žádná změna . U jiných typů dvd médií tento problém není.Díky za informace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Falkiri: Upgrafe firmwaru, vycistit (jak na to je v Postupech), pouzivat jina media ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.