Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG GSA H55L (20×20 DVD R, 10×10 DL, 12× RAM, LightScribe, SecurDisc IDE)

...divim ze ze panasonic svab jen U-ATA33  mimojiny i to ze mech. cmoudi 20x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lg gsa 4166b nema tie problemy s dvd+rw, nemam pravdu??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dnes jsem měl v rukách  H30N a taky neměla logo Secur Disk ( mechanika vyrobená Januar 2007 ) , chtěl bych poprosit CDR aby zjistilo, jak to doopravdy s touto mechanikou je,jestli umí ( nebo bude pozdější revize umět ) Secur Disk 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Crazymane, problém není s DVD+RW, ale s DVD-RW, čti pozorněji!

 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nevím na čem testujete, ale už mám 4 typ mechaniky od LG a tam kde vy máte pořád stejnej problém, mě vždy a všem funguje !!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

!!! LG GSA 4163B (A106) po zapsání na DVD-RW (test na 3různé výrobce) šlo přečíst na Sony, NEC. newim co to je.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konecne nejaka mechanika LG ktora dokaze precitat na 100% poskriabane DVD.
Mal som doma 3 druhy LG napalovaciek , a ked som mal poskriabane DVD z pozicovne , nevedeli ho precitat , ale kamosov LiteOn to poskrabane DVD precital na prvy krat.
Preto som od LG mechanik presedlal na retail LiteOn LH-20A1H, a som maximalne spokojny.
Este aby ludia od LG vymysleli program typu K-Probe , a opravili ten pruser v DVD-RW - to je presne dovod preco si zatial nekupim mechaniku LG.
P.S. - kedy bude recenzia na LiteOn LH-20A1H ???? ten sa uz v pohode predava minimalne 2 masiace :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Vypalovačky LG umí zapisovat DVD-RW tak, že je nelze jinde číst"
---------
vlastnim LG GSA-H20L a jedine ked pouzijem "plne zmazanie prepisovatelneho disku", nemam problem v stolnom DVD prehravaci(toshiba). ostatne DVD mechaniky som este moc neskusal, ale tak sa mi zda ze to iste platilo aj pre DVD mechaniku(toshiba) ktoru uz nepouzivam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peterer >> nemusi cist pozorneji on vi o cem mluvi.
 
Ne tato mechanika bude uz bude taky OK, ona chyba s DVD+RW byla jiz opravena v H42.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ludia keby ste radsej otestovali aktualnejsiu H30N. nechystate jej test ? neviem ci ju vymenit za H22L aby som sa zbavil ide radica.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG 30 SATA mám asi týden, měl jsem vždy LG, kromě 1. kousku DVD-RW, což bylo HP. V minulosti vše zcela bez problémů (4040, 63), nyní předchozí 20L a ještě předchozejší 67L po několika měsících provozu začaly stávkovat s DVD-RAM a protože RAM používám stále a pořád a často (zálohování dat, fotek atd.) vyreklamoval jsem již skoro nepoužitelnou 20L (nepoužitelnou s RAM, ostatní 100 %) a vyměnil za LG 30 SATA. Po týdnu toho asi moc tvrdit nemůžu, ale zatím zcela bez problémů, čtení poškrábaných lisovaných DVD lepší jak dřív (pár poškrábaných kousků čekalo na tuto chvíli, abych si je konečně překopíroval zálohoval), zápis na CD-R a DVD-R (RW nevyzkoušeno) v pořádku a konečně zcela bezproblémová práce s DVD-RAM. No a jeden tenký SATA kabel v PC taky není k zahození, navíc se nestane, že by se samovolně vypnul UDMA přenos.Takže první pohled je příznivý, uvidíme co časem. Cena 711,- bez DPH je výborná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> JiříH:
Re: "SATA kabel v PC taky není k zahození, navíc se nestane, že by se samovolně vypnul UDMA přenos"
No, tak mě už se to stalo. Kombinace WD 74GB Raptoru (1.5Gbps SATA) a jižního můstku ICH7 (bez R) na desce ASUS P5PL2 mi z nějakého důvodu nešlape. Windows pokoušející se startovat z jakéhokoli disku při tomto Raptoru připojeném končí zatuhnutím ještě před objevením se startup loga. Připojení disku až po náběhu Windows a refreshnutí správce zařízení, aby se disk vůbec našel, sice způsobí možnost pracovat s tímto diskem, ale pouze v PIO režimu (a to je prostě vopruz). Navíc s sebou ten disk shodí do PIO režimu i další zařízení (závislost jsem ještě pořádně nevysledoval). Bez tohoto disku vše šlape jak víno, rovněž když připojím disk jiný, třeba 400GB Seagate (3Gbps SATA), všechno je naprosto v pohodě. Ovšem ten Raptor v jiných deskách běhá také naprosto v pohodě. Jen tahle kombinace si prostě nerozumí.
Takže i na SATA se dá jet v PIO režimu (v BIOSu jsem zkoušel v konfiguraci IDE všechno možné, nic nepomáhá).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jiří, WIFT
přesně jak WIFT píše, i na sata jde PIO režim. Můj Samsung SH-S183A mi už 2x padl do PIO modu, pokaždé za to ale mohla nějaká starší aplikace, která asi nezná sata mechaniky....btw, v PIO modu je ta mechanika nepoužitelná, neboť data, která přenese jsou poškozená (např. artefakty ve fotkách)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomoc, please, jsem tu trochu off topic, ale může mi někdo poradit, zda lze vyřešit problém s H22L nebo to mám reklamovat. Ať do ní strčím cokoli, tak začne hučet jako kráva, a nepřestane a nepřestane, i když tam médium nechám jen tak - představa, že tam strčím DVD a dívám se na film mě děsí , mám v PC ještě druhou mechaniku Samsung S183A a jedu v ní, ta je tichá - ale ta moje LG H22L, to je vážně hnus - sice funguje, ale řve jak turbína .....nebo jsem vyhodil tisíc korun do luftu :-( ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> aspon - ja mam taky tu S183A - muzes mi prosim objasnit, jak ja treba poznam, ze mi ta palirna spadla do nejakeho PIO modu ??  To se mam divat obcas do biosu nebo co ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Deep: Poznáš to ve správci zařízení v nastavení řadiče. A taky podle toho, že při pálení se to bude pořád přerušovat a bufferovat. Výsledná rychlost bude tak 2x, ne víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj
Moze mi niekto poradiť?
na trhu nachádzam iba DVD+ LS, DVD- LS som este nevidel.
LS je iba na + formate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rastto: A proč si to nezjistíš sám?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj Martin
Dakujem nevedel som ze nieco take existuje na cdr.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to WIFT:
Uz si prisiel na to ako sa spusta SecurDisc ochrana pri vypnutom autorune?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> test5008:
Příští týden na to mrknu, zatím tu mechaniku nemám ve spárech ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, můžete mi říct, kde je nainstalovaný, či jak se spouští Nero DMA Manager?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pac-man: Je v sadě Tools ve verzi Nero dodadané s mechanikou, v běžně dostupných verzích programu zatím myslím není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je to diskuse ke zminovane mechanice?Rad bych vedel kde se da LG
GSA H55L zakoupit a za kolik.Dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý deň, neskúšal niekto, či už bol s najnovším firmware (1.03) odstránený problém s mazaním DVD-RW médií? Po prečítaní recenzie na SATA mechaniku GSA-H30N som zistil, že tam sa ten problém nevyskytuje (podľa recenzie majú mechaniky rovnaký čipset). Ďakujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám u této mechaniky problém se čtením DVD. Ačkoli ukáže, že může číst až 16x, začne na 2,5x a končí kolem 6x (tedy načtení plného DVD na HDD kolem 15 min.- hrůza !, starší mechanika Toshiba četla bez problému 12x, tzn. asi 5 min.). DMA mám zapnuto. Firmware mám poslední. Nevíte, kde je problém?
Jinak vypalování zatím OK. I na DVD-RW 6x zatím bez problémů (přečetla to i jiná mechanika na druhém PC).
Díky předem za odpovědi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dostalo sa mi do ruk jedno PC s win98 a bola tam pridana tato mechanika a vsetky CD a DVD windows 98 ukazoval ako audio CD a nedalo sa s nou pracovať. Pod Win XP funguje bez problemov. Nemam to overene na viacerych PC s win98 ale vyzera, ze to sposobuje SecurDisc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zabudoval jsem LG GSA H55L,vypaluje dobře,bohužel LightScribe mi
nefunguje.Píše to ( nebyly nalezeny žádné jednotky LightScribe),
zkoušel jsem to jak v NERU 7,tak LightScribe Template Labeler.
Můžete mi prosím poradit? Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypaluje pouze DVD-RW, DVD-R nechce vypálit, sekne se počítač, když vypaluju ty samý data na RW tak to vypálí bez problémů, firmware mám nejnovější
Tak teď babo raď!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar, s tou to mechanikou mám strašný potíže...včerá jsem si ji přivez domů nainstaloval do compa a nic...nedokáže prostě načíst jak cd tak ani dvd a už vůbec nedokáže nic vypálit nevíte někdo co s tím? myslíte, že je v pytli sama mechanika? přitom ta původní mechanika se potom načetla v pořádku. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Young: Dle těchto indicií je prostě mrtvá. Nebo jsi špatně zasunul kabely?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tato mechanika mi nevypaluje , vzdy ked dam vypalovat DVD+R medium ,tak po 20sec mi zatuhne cele PC a musimrestartovat,  skusal som to na Nero7,Nero8,CD burnerXP a vzdy to zatuhne, pricom media cita bez problemov....
nakoniec som ju vymontoval a nasadil svoju starsiu LG mechaniku....  poradite niekto? dik.mam WinXP+SP3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

miroJJJ: Upgraduj firmware, použij lepší média, zkus jinou rychlost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tadle vypalka mě pěkně točí, pálím na DVD-/+R Verbatim, Benq, Traxdata a Sony uplně v pohodě, DVD+DL nebere vůbec, musím pálit dvouvrstvá v LG H12L tam je to v pohodě..Ale což v počítači mě vypálená DVD jdou v pohodě ale jakmile dám DVD do stolního přehrávače tak se trhají, když vypálím data rychlostí 18x v H55 jedou výborně ale v mojí druhé H12L a jinde(v jiném PC) je to hrůza +při kopírování hazí chybu cyklická reundantní kontrola či co, už nevím co s ní mám dělat.http://www.emtec-international.com/en/gamme.php?categorie=STOPT&gamm... tyto media mě taky nebere a každý kdo na ně palí si je nemůže vynachválit tydle mi nebere ani H12L. Dřív jsem měl LG GSA 4163B a naprostá spokojenost, jenže jsem na ní vypálil 2500 medií a už odešla, ale na této se palílo jedna báseň i DL brala vyborně.Prosím o radu.Dík Jakub...jakub@dvk.cz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo akorát mám jinou H55N. ale mělo by to být podobné až na to že H55L ma LightScribe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hugo123: Zkus média Verbatim (Mitsubishi Kagaku) nebo Taiyo Yuden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.