Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Linuxový Firefox dostane GPU akceleraci ve verzi 6 možná

"Netřeba ale zoufat, letos je v plánu vydání verzí 5, 6 a dokonce 7."
Práve druhá časť tejto vety mi dáva dôvody, prečo by som mal byť zúfalý. 3 major verzie FF v priebehu 7 mesiacov?
Ktovie, možno si od nich zoberie príklad aj Microsoft a začne chrliť 4 verzie Windows ročne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je len marketing, zacali davat hlavne cisla aby vyzerali ze su pokrokovejsi. Zmeny budu stale male...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firefox 4 vycházel tak dlouho a nakonec vyšel s takovým zpožděním, že znatelné množství lidí přešlo na Chrome, od nějž byl pokrok viditelný. Tak se asi inspirovali i u Mozilly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HW/GPU akceleracia vo FF 4 na Windowse sice je a funguje, ale vyzera to tak ze je robena cez DirectWrite, ktory nema az tak kvalitne renderovanie fontov. Niektore pisma su rozmazane a horsie citatelne, lepsie sa renderuju bez hw akceleracie (zrejme cez klasicke GDI). Prejavuje sa to aj v IE9 kde je zapnuta hw akceleracia (vo FF sa da aspon vypnut). Vydiet to napr. aj na Vasej stranke diit.cz, font pouzity na telo clanku sa javi trochu rozmazany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je obecný problém u AMD, dodnes nebyla schopna přijít s funkční akcelerací videa pod linuxem, kdy při použití fglrx ovladače je vykreslování režimu XVideo v (s|u)mplayeru trhané (tearing, není zapnut v-sync) a našedlé (tedy né RGB v rozmezí 0-255, ale 3-253, pod win jsem si toho všiml také u některých režimů). Jediná výhoda fgrlx je při hraní her, tedy 3D režim, kdy oproti OSS ovladači je 6x vyšší výkon. Jinak není (zatím) důvod jej používat. Přehrávání videa u AMD je tedy řešeno přes CPU.

K tématu:
Testuji FF6.0a pod unity i kde4.6 a rychlost se od FF4 o něco zlepšila. Jinak u unity stačí vypnout fade effekt, animace a u scale změnit akceleraci na 50, pak lítá jak blesk i na chipsetu 780G. Novinkou (blbinkou) z minulého týdne je zvýraznění domény v adresním řádku, zbytek textu zašedne. Více se uvidí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.