Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft Defender bude k dispozici i pro Mac OS

Windows Phone Launcher? V které hospodě to povídali? Existuje Microsoft Launcher, ale ten nemá s dlaždicemi nic společného, a pak několik sice dlaždicových launcherů, leč nikoliv od Microsoftu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Presne! Uz som skumal Play store, ze ci som nieco nezmeskal, zial toto je taka podpasova cast clanku pre tych, co by radi ten launcher na androide, ze az to v zadku picha! :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se to divné jen mě, že tvůrce majoritního OS na trhu desktopů vyrábí odvšivovač na systém svého konkurenta?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A vy ste kds boli ostatných 6 rokov

Windows has fallen behind Apple iOS and Google Android

By Steven J. Vaughan-Nichols for Between the Lines | December 12, 2012 --
https://www.zdnet.com/article/windows-has-fallen-behind-apple-ios-and-go...

presnejšie
https://zdnet4.cbsistatic.com/hub/i/r/2014/10/05/2b45a912-4ca1-11e4-b6a0...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"majoritního OS na trhu desktopů"
On je android desktopový? U iOS bych si taky tipnul že v desktopech nemá většinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhľadom na to, že svoj mobil mám on the top of the desktop, tak je to desktop.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I když budu používat mobil jako plácačku na mouchy, bude to pořád mobil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz uz chceme slovickarit ..
Tak at udelas co udelas tak "mobil" je to porad pocitac ktery je diky vlastnimu zdroji energie prenosny takze i kdyz udelas z mobilniho chytreho telefonu krumpac porad to bude pocitac ktery lze vyuzivat i v desktopovem rezimu navic i ty definice jsou obsirnejsi nez v dobe jejich vzniku ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi byl ve škole a pozornost mu zůstala, protože píše "tvůrce majoritního OS na trhu desktopů" a pro desktop je stále vše při starém.
Pokud si odmyslíte ten desktop tak máte pravdu, ale nepozornost se zde nevyplatila :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to v podstatě jedno - tím desktopem jsem jen podtrhl že "leader" "podporuje" toho druhého v pořadí.
Prostě mě přijde divné, že MS píše odvšivovač pro Apple. WTF?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože, kdo tu koho podporuje?
Osobně bych nikdy nikomu nedoporučil aby si na Mac dával antivir. Pravděpodonost že něco chytí jen a tak (jak je systém nakonfigurán od Jabka), kdy je to extrémně vzácné a nebo přes antivir či "antivir", hraje silně v neprospěch antivirů na macOS. Hlavní pilíře bezpečnosti jsou (podobně jako u Linuxu a BSD) poněkud jinde než v neustálém skenování podezřelých souborů rezidentím čumilem.

Důvodů bude pár:
- je to cloudové řešení a když už má MS know how (databázi škodlivin), není nic moc těžkého udělat jednoduchý skenner na jakoukoliv platformu
- skenování souborů je docela cenný zdroj (snad) anonymních dat co se dají zpeněžit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to jako uživatel linuxu chápu, proto jsem dal podporovat do uvozovek ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, tak si nějak sedím na senzorech sarkasmu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduse receno funkcni antivir aby opravdu chranil pocitac mel v prvni rade odstranit uzivatele jako nejvetsi riziko nakazy :)))
Celkove jsou antiviry k nicemu obzvlast v dnesni dobe kdy si uzivatel vedome instaluje kdejakou havet a pak se divi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo. Já jsem asi před 10 lety, když jsem ještě byl na Windows antivir definitivně zrušil. Falešné detekce poměrně pravidelně a jedinkrát jsem omylem klikl na nějakého šmejda, přičemž se klidně spustil a v systému zabydlel antivir neantivir. Ten ho vůbec nedetekoval, dokud jsem se k souboru nedoklikal, tam se probral, načež mě AV odmítal do složky s potvorou pustit. Tak šel z počítače jako první antivir, jako druhá brebera a bylo. Od té doby, aktualizace systému, firewall nastavený na dotazování a je to ideální jako pilíře bezpečnosti. No a dnes Linux, W10 si můžou vystavit. Pochopitelně bych to nikdy nedoporučil BFU, co otevírá cokoliv z mailu a internetu, tak antivir může udělat nějakou základní (rozhodně nen absolutní) ochranu proti blbosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, přijde mi naprosto přirozené, že Microsoft chce vidět i to, jaké aplikace používají, co skladují a co dělají uživatelé Apple stejně jako to, že chce vědět, jaké appky instalují a kde surfují majitelé Androidů.

Na zmapování softwaru a dat v počítači není lepší program než antivir. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tenhle druhotný aspekt mě nenapadl. Na tom asi opravdu něco bude ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten se povedl :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Antivirus je horší než virus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A protože je dnešní svet plny absurdit, věřím že bude mít úspěch. I když AntiVir na macu vždy měl funkci ochrany Windows počítačů v síti. Mac je sice imunní, ale kód může přečkat a poškodit ostatní PC s Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadny OS neni imunni a bez bugu... ale zaroven v 99% pripadu jsou antiviry k nicemu protoze jsou vesmes hodne pozadu a nejvetsi riziko je vzdy chovani uzivatele ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imunitou myslím auto spustitelné kódy. To na Windows jde bez problémů protože se umí přidružit. Na macu musí uživatel jinak kód spí. Krásně to bylo s Excel viry. Na macu to nefungovalo, ale běda jak se připojil do firemní sítě s Windows a začal otevírat excely na serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blby je, ze Microsoft neumi delat software. Posledni priklad z MacOS - musel jsem nainstalovat Skype for Business, protoze dodavatel tam rad prezentuje. Prvni div: neni to v app-store na kterem si Apple da tak zalezet. Druhy div: chce to root heslo, aby to mohlo nainstalovat nejakou ves jmenem Microsoft updater, Treti div: po kazdem ukonceni programu vyskoci systemova hlaska ze to spadlo :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divný, me Skype běží bez problémů. 10.11.6 a Skype aktualizovaný před měsícem (nejsem u PC nevím verzi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Skype" je neco jineho nez "Skype for Business"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skype for Bussines je "prejmenovany" byvaly MS Lync :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, antivir od MS na Mac OS, dokonalá ironie dalšího marketingového pokusu o úspěch...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl nedávno s Defenderem na osmičkách veselou zkušenost. Po dlouhé době se mi podařilo dostat do PC breberku (vlastním přičiněním, vím přesně, kde jsem ji vzal a jak a kdy se do systému dostala). A Defender hned že odstraňuje malware a najednou bác. Defender spadnul, malware běžel dál.
Prošel jsem si procesy, zjistil, co je malware zač, zlikvidoval ho ručně a stručně (stačilo stopnout jednu službu a vykopat ji ze systému včetně jednoho DLL souboru) a zkoušel nahodit Defendera. Marně. Vždycky to vypadalo, že běží, a pak zase po pár sekundách spadnul. To už jsem pojal podezření, že za to může ten malware, že si prostě preventivně odstavil Defendera, aby ho nerušil při práci. Bohužel spadnuvšího Defendera prozrazovalo Centrum zabezpečení, takže se mi nezdálo, že by malwareodstavil Defendera a pozapomněl na Centrum zabezpečení.

Procházením event logů a gůglu jsem nakonec zjistil, že jsem se trefil do neskutečně nepravděpodobné situace. Den před tím jsem totiž asi po čtvrt roce provozu OS dělal aktualizace, mezi něž patřily i aktualizace definic Defendera. No, a ty se v tomhle vydání Microsoftu zrovna nepovedly.

https://www.zdnet.com/article/some-windows-7-8-1-users-reporting-securit...

Zkontroloval jsem tedy aktualizace znovu a nainstaloval jedinou nově se objevivší aktualizaci - aktualizaci definic Defendera. Poté Defender fungoval opět k mé plné spokojenosti.

PS: ne že bych používal Defendera jako antivir proto, že bych chtěl mít nějaký antivir a zvolil zrovna Defendera. Ale používám jednu VPNku, která má ve svých bezpečnostních politikách nastaveno, že v systému musí být funkční antivir a mj. zapnutý firewall. A jako antivir té VPNce stačí i ten Defender. Ovšem když Defender přestal chodit, tak jsem tu VPNku nemohl používat, což byl problém.
Projel jsem pak stroj ještě paranoidním Malwarebytesem a až na pár úprav registru, o kterých vím, proč jsem je dělal, to bylo clean.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.