Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft koupil firmu Winternals

"Stávajících zákazníků Winternals se prodej nijak nedotkne, technická podpora bude nadále zajišťována Microsoftem."
 
takze se jich dotkne, podporu bude zajistovat MS, otazkou je, jestli bude lepsi nebo horsi nez ta predchozi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS uz me s kupovanim dost stve. Nejde ani tak o tuhle firmu, vubec ji neznam. Ale uz koupil par jinych, coz melo neblahe dusledky. Za par let stejne koupi vsechno :-(

sr: Nevim, jakou podporu nabizel Winternals, ale MS ji ma desnou. Prijde mi, ze by W nesmel mit zadnou, aby si zakaznici polepsili...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neznas Winternals? Tak tos asi nikdy nebyl v prusvihu. Jejich ERD Commander je to nejlepsi co muze byt, na zachranu dat a hlavne na zmenu hesla pro ucty ve windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skor sm myslel, ze budu tu ludia stastni, ze prechadzaju profici k MS, aby skvalitnili system a nie naopak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechapu co vsici mate ? meli byste byt radi ze k MS jdou super profici ve svem oboru - to je snad cilem kazde firmy mit co nejvetsi odborniky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TRT: To je fakt, to by fakticky cílem být mělo. Možná mají někteří lidé problém s tím, kdo to organizuje resp. řídí a jakým směrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle zpravy dost nerad slysim ... jsou jen kazdodenim dokladem toho ze MS jednoho "krasneho" dne skutecne ovladne prakticky cely sektor IT Software, na IT hardware a domaci elektroniku si dela zalusk uz ted ... tohle nedopadne dobre, rozhodne ne pro spotrebitele

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RapMan - neznam, nejsem PCckar.
TRT - nevim co je uzasneho na tom uzasneho. Pro zakaznika je lepsi, kdyz jsou odbornici ve vice mensich firmach a je na vyber a ne kdyz jsou pod jednou strechou a maji monopol. Obzvlast kdyz male firmy se na rozdil od velkych o zakaznika staraji a ceni si ho (a o MS to plati dvojnasob)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AD: vieme ako to dopadne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Lukas - takze ty tvrdis, ze je lepsie mat viacero pluginov/programov a pod akoby si to mal pod jednou strechou vo wine vsetko zahrnute? (a na druhej strane ludia ako ty nadavate, ze win obsahuje malo inovacii a, ze aky tam je rozdiel. a ak sa dokupia firmy, ktorych riesenia sa do winu integruju a zvysia uzivatelsku cenu toho winu, tak je dokonca zle- aky mate vlastne problem?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je prusvih. :( ERD Commander je opravdu velmi mocny nastroj pro adminy!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad. Lukas
RapMan - neznam, nejsem PCckar.(erd cmdr)

no pokud neznas vcelku nechapu tvuj prispevek zde k clanku o prodeji sys/winternals.obecne blaboly muzes psat na zive nebo lupe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AD - ano. Protoze pokud mas na vyber, muzes si vybrat nejvhodnejsi reseni, navic konkurence tlaci cenu dolu a kvalitu nahoru. Bez konkurence je vysledek presne ten, co MS predvedl posledni roky - zpomaleni vyvoje, kaslani na zakazniky atd. To mi jako vyhoda neprijde. Ostatne si myslim, ze to je dostatecne velika firma, aby neco kvalitniho dokazali naprogramovat a ne si udrzovat monopol skupovanim firem.

kubikula - jestli sis nevsiml, tak jsem komentoval predevsim tento postup. V mem pripade se to tykalo pri koupeni Bungie nebo iView Media Pro. Nebo take koupenim VirtualPC. iView bylo koupene teprve nedavno, ale predpokladam, ze vysledek bude stejny - utlum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AD, TRT - Mark Russinowich byl vždy v mírné opozici proti Microsoftu, jeho programy dělaly to, co neměly dělat programy Microsoftu, a v jeho khnihách se psalo o tom, o čem se nesmělo psát v knihách Microsoftu.

To se Microsoftu nelíbilo, a tak si je prostě koupil. Teď už mají utrum, nic bez souhlasu managorů Microsoftu nezveřejní.

Spekulace: Mark a David objevili ve Vistě tolik koncepčních chyb, že si Microsoft nemohl takovou kritiku dovolit. Viz včerejší zpráva Symantecu, že Vista je mně bezpečná než XP.

Bohužel obvykle pohlcení nějaké firmy Microsoftem nevedlo ani k prospěchu pro ty produkty, ani pro konečné zákazníky. Není důvod si myslet, že tohle bude výjimka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Petr - co to blabolis? ze MS kupil tychto ludi preto , aby sa zbavil konkurencie?!

2 Lukas - konkretne v tomto pripade islo, ale o opodstatnenu kupu inteligencie. v clanku to neni spominane, ale mark dostal titul technician fellow a tento titul drzi v celom svete u MS len 14 ludi zatial a jeho kolega ako je aj v tomto clanku spomenute sa stal priamo architektom
toto nie su vobec obycajne pozicie a teda nie skupenie firmy kvoli produktom, ale kvoli samotnym ludom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, samozrejme je M$ koupil, aby je zlikvidoval.
Mimochodem je ani nemusel koupit s jejich souhlasem, proste pokud dostali kapital, nekdo mel akcie a ty vyhodne prodal .... rika se tomu rizikovi kapital, a pro firmu je lepsi nez uver z banky, ale ne vzdy jim je umozni odkoupit zpet, takze se ocitnou v naruci nekoho jineho.

Mimochodem, M$ si tyto lidi zavaze, ze po dobu 10 let nereknou ani slovo o vnitrnostech windows, protoze USA nema zakonnik prace a zamestanavatel si tam muze dat co chce, treba ze budete kazde rano curat do kelimku a nechate se testovat na drogy. By by sysinternal, M$ se uz konecne bude vymlouvat na chybu HW a ne na svuj SW (viz dinamicke disky v w2k, to je jak data vubec nemit, blik a disky jsou bez part. ciste jak lilie, ale data tam jsou, jenom nejsou videt)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem me to desi.
Kdyby byl napr. Virtual PC jeste od Connectixu, tak si myslim, ze uz by i tu podporu pro USB mel a dal by se vyvijel. Od te doby, co to koupil MS, vysel akorat SP1 a tim to zhaslo (verze 2007 snad pristi rok)? A s tim Winternalsem to asi dopadne stejne.
Vista, Vista a nic jineho je nezajima....tenhle ten zpusob skupovani firem je na *****

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bud si idiot, dislektik alebo velmi nebezpecny paranoik
predpokladam, ze konkretne ty neveris ani tomu, ze nejake conroe existuje a ak hej, tak je urcite o 50% horsie, pretoze to co dostal cely svet boli specialne upravovane verzie procesorov. vlastne nie, ono neexistuju ziadne nove proesory, to boli vsetko len zaplatene clanky na fiktivne receznie, aby poklesli akcie amd.
milujem takychto ludi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

///ten moj posledny prispevok patril izakovi

2 JA - ano, tymto systemom MIZNU kvalitne produkty, ale VDAKA tomu sa skvalitnuje vista. vsetci furt brblete, ze vista je nekvalitna, bude neodladena prvy rok a pod... a kdo ju ma odladit? myslim, ze toto SU spravny ludia na to.
a mimochodom, pracovat v MS je velmi velka cest, pretoze tam robi len ti best a na tychto poziciach robia len najlepsi z najlepsich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého názoru tento krok povede k nedostatku nástrojů pro spravování Windows Vista. Když se cokoliv zvrtne, admin poběží formátovat disk a přeinstalovávat Windows. Tak to MS vždycky chtěl.
AD: Lézt do zadku mocným ti bude vycházet jen tehdy, pokud o tobě budou aspoň vědět. Tady to nikoho nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle neni dobra zprava - zmizi nastroje, o ktere ms nestoji a nikdy nestal, ms ma pod kontrolou lidi, kteri o win neco vedeli a publikovali veci, ktere ms nedelaly dobrou sluzbu...

2Petr: vzhledem k puvodu zpravy (symantec) bych jeste pockal, protoze symantec je vyrobcem bezpecnostnich reseni, takze za timto prohlaseni se urcite z casti skryvaji jeho komercni umysly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AD: Stale vychadzas z jedneho tajneho predpokladu, ze to co mi chceme je produkcia sw. Lenze rozdiel je aj v tom, kto ten sw robi. MS si urcite do svojich programov neda ficury pomocou ktorych sa da zistit ako im wokna nefunguju. Doteraz na to boli idealne utility od sysinternals. Predpokladam ze tie bez upravy na viste nepojdu, tak skus teraz za ne najst nejaku nahradu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MMx: jedina nahrada, totalni, se jmenuje Linux. A bude po problemech ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždy když vidím titulek "Microsoft koupil...", vzpomenu si na scénu ze Simpsonů, kterak Bill Gates koupil Homerovu společnost Konkuglobalhypermeganet.
BG: "Nezbohatl jsem vypisováním šeků. Hoši - kupte ho."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ocekavat, ze tito 2 specialiste v MS zkvalitni vyvoj je naivni. MS ma zajiste kvalitnich lidi dost, ale problem je v pozadavcich na produkt, ktere vychazeji predevsim z oddeleni marketingu. Nepodsouval bych MS, ze maskuji chyby v jejich systemech - ty jsou i v jinych - ale cilovy zakaznik, ktery generuje firme nejvetsi prijem, je uzivatel majici z pocitacu porad respekt a toho takove veci proste nezajimaji, nebo by jej dokonce matly. Windows a Unix maji znacne odlisnou skupinu cilovych uzivatelu, pricemz admin/systemak je ve Windows zatlacen do pozice rutinare - zalohuj, obnov, reinstaluj. Proto tez bezne dodavane nastroje MS nenabizeji pro admina prilis moznosti, vyjma rutinni spravy uctu a "beznych" akci se systemem. Dokonce ani servery nemaji zadny "pokrocily" admin rezim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.