Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft představuje Windows Phone nové generace

Takový nějaký pěkný s Tegrou, to by bylo něco. Holt ještě počkám s nákupem svého prvního "chytrého" telefonu. Zatím mi naprosto stačí můj S-E C702. Sice mě to "bere", ale ne natolik, abych nějaký koupil. A s největší pravděpodobností nebude s Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si nejspis pockam az mobily s linuxem budou v low-endu ... podobne jsem prisel k fotaku. Mobil bez fotaku uz nemeli :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to hezky, ale taky to nechci. To ovšem není nic proti MS Windows Mobile 7 - já to nechci ani od Apple a dokonce ani žádné jiné firmy, ani se Symbianem, ani s Androidem, ani s libovolným jiným klonem linuxu...

Telefonem telefonuju. No abych se přiznal, sem tam nějaká SMS - za rok 2009 jich bylo 17. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale plky hodné stáda marketingových poradců MS...
V překladu: opravdu tyhlety funkce někdo chce / vyžaduje ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jinak by to tam nedavali :-) To je jednoduchy :-)
Holt vyvoj jde dopredu, to se neda nic delat...Ja osobne bych si taky vystacil s Dosem, ale vetsina tam chce ty ikonky a obrazky a hejbat mysi...:-)))A priznejme si, ze by v tom Dosu fakt nebylo ono :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

používám MDA V (D II) před tím HTC D I. Plně mi vyhovuje mail a možnost vylepšit smartphone dostupným SW (XDA developers). S příchodem Win CE 7 a nastupujícím omezením ala iPhone přecházím na Android popř. MeeGo (pokud v té době bude již na trhu a bude otevřené). Nechci smartphone, kde mi výrobce diktuje co smím a co nesmím. To si pak nemusím kupovat smartphone s OS, ale např. Samsung s proprietálním OS ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Windows Mobile začíná upadat. Nejdřív nám kapacitní displaje vzali možnost ovládání stylusem, a teď přijde WM7, který jenom kopíruje iPhone a zahazuje všechno, čím měli WM navrch. Hloupá móda vítezí nad technickými argumenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věčina lidi to použiva jako doplněk na stole, sami to neumi ani nakonfigurovat a otravujou stim ostatní.Čim větši lama tim chytřejší telefon.-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz nejaky ten rok mam MIO A501 s WM5 a nemuzu si ho vynachvalit, zatim jsem neprisel na nic, co bych pod WM nerozchodil oproti jinym OS a naopak bych rekl ze softwaru beziciho na WM je mnohem vice nez SW pro vsechny ostatni platformy dohromady ... muj dalsi smartphone bude 100% zase s windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám Glofiish M800 a naprostá spokojenost. Mám v kapse 3 různé navigační přístroje, 2 různé do auta a třetí na geocaching. Dále mám v kapse PC s wifi pro nouzové browsení, nebo napsání mailu na QWERTY klávesnici. Mám v kapse solitaire pro ldouhé chvíle na WC :) Jednou za čas sesynchronizuji v PC s outlookem, pro zálohu kontaktů.
Pokud chce jít MS tímto směrem, s WM končím :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Jsem hrdý na práci celého týmu, který vyslyšel mou výzvu a přišel s neotřelou filozofií používání mobilního zařízení.“

Prijit s neotrelou filozofii = okopirovat Apple ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ankete chybi moznost "Ne, uz nikdy vice!" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě tohle bude druhá největší chyba Microsoftu (hned po Vistách). Používám Windows mobile 6 a oceňuju na nich dvě věci. Zaprvé spoustu software který byl pro WM vytvořen (navigace,přehrávače se spoustů kodeků,ICQ nebo Skype). Ve WM7 s tím bude konec,stejně jako na iPhonu půjde soft stahovat jen přes portál spravovaný Microsoftem, instalace např. z PC již nebude možná. Takže Microsoft si bude rozhodovat,které aplikace nám povolí. Zadruhé možnost upravit si prostředí přesně podle svého gusta (což ve WM7 nepůjde). Ale když si nebudem moct nové prostředí stáhnout, tak proč řešit instalaci. Možná je čas přejít na Symbian.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam takovy pocit ze tohle nebylo nikde oficialne uvedeno, ze na WM7 nepujde instalovat SW pomoci .CAB souboru. Prvni pristroje se oficialne s timto systemem predstavi nejdriv letos v zime a do te doby se urcite dozvime jak to MS ma v planu. Nedelal bych ukvapene zavery jen z toho, ze MS oznail podobnou vec jako ma Apple s jeho Apstore ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč všichni přirovnávají WP7 k Vistám? Já bych spíš k Vistám přirovnal WM6.1, narodíl od svého předchůdce nabízí výrazně stabilnější a rychlejší chod a mnohem lepší jádro :-)

Jinak co se týče samotných WP7, tak zatím nehodlám hodnotit, počkám si až na vydání SDK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nářky uživatelů nad iphonizací WP7 jsou nářky obchodně nezajímavé menšiny. Je třeba se smířit s tím, že ovládání a používání těchto zařízení se bude přizpůsobovat většině. Nevím v čem spočívá výhoda šťourání klackem po displeji, nebo lovení programů po internetu a jejich následné pokusy o instalaci a instalace různých patchů. To pak není telefon, ale tamagoči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak ja se vam to pokusim vysvetlit :-)
Mam uz neco pres 2 roky TyTnII od HTC. Pokud chci neco psat,mam na to HW klavesnici.V zivote jsem nepsal na displayi, jen vyjimecne v noci, kdyz jsem nechtel rusit vedle spici pritelkyni cvakanim(v noci to i je slyset:-)) Pouzivam ten "klacek" k vecem, jako je napriklad hrani her - neumim si predstavit hrat Pocket Heroes bez toho - tam je proboha potreba obcas milimetrova presnost toho se nekam trefit a na neco kliknout, bez toho "klacku" by to fakt neslo. Nebo hraju nejaka RPGcka - to same. Proste stylus pouzivam na dalsi aplikace, ktere by se na beznem Pc ovladaly mysi, a tady to nahrazuje tu mys.
Programy - je super, ze na WM6, co tam mam, se da sehnat spousta SW, a to jak free tak placena - vyse zminovane pocket heores napriklad mam normalne koupene tusim za 20$. Kdyz jsem chtel skype, nainstaloval jsem si skype, a kdyz jsem chtel ICQ, vybiral jsem z asi 10 moznosti, co si tam dam. Kdyz budu chtit nejakou aplikaci ci hru, hodim to do googlu a za chvili nejspise naleznu reseni. Dale - tarify na net neco stoji. Osobne mam placeny za data, takze pekne mastny. Na to prilezitostny ICQ to stoji, ale kdyz si predstavim neco tahat z netu pres telefon, tak se miotevira kudla v kapse. System, kdy to stahnu pres normalni PC a pak to soupnu do mobilu mi pripada vcelku logicky a asi idealni.
Nehlede na to, ze nechci aby to dopadlo jako u jablek, kde si clovek nenainstaluje nic, co mu vrhni jablon nepovolila. Takove zarizeni si v zivote nekoupim, a pokud k tomu bude smerovat i MS , budu hledat jine varianty.
Ale chapu, ze bezni uzivatele, kteri tomu absolutne nerozumi, si takove zarizeni vyberou, protoze je to pro ne jednoduche.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, okamzity update statusu na Failbooku/MSN, vsetko dynamicke, v pohybe, hudba a zabava na jednom mieste, nakupovanie aplikacii jednym prstom ... fajn, ale otazka zivota a smrti znie: ako co najrychlejsie vytocim nejake cislo?
(Otazka c. 2: kolko vydrzi taky telefon na jedno nabitie?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.