Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft prohrává boj s i4i, v USA změní Word 2007

Ano,
je to blbost, zase na druhou stranu, dobre jim tak, pouzivaji ty same svinarny na ostatni a kdo seje vitr, sklidi bouri ... takze si tu sklizen vychutnejte

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen si tu softwarove patentovou idiocii vychutnejte. Jinak co to je "žádosti u nejvyššího soudu o záznam z opravného řízení nižší instance" tomu opravdu nerozumim, kdyby tady konecne nekdo zacal odkazovat primo na puvodni zpravy, tak bych to treba i dohledal. :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už to začíná být nuda. Ano, musím souhlasit s příspěvkem níže - dobře jim tak. Nechovají se jinak. Ale tohle už zavání "patenty na prdy". Dejme tomu, když někdo ukradne kus kódu a použeje ve svých komerčních produktech, je to jiná. Ale jestli někoho napadne fičura, sám jí od základu napíše a použije - to mi zavání tím, že by někdo žaloval, že jsem si na chatě stloukl vlastní ptačí budku, která se nápadně podobá jeho patentu, protože má bydýlko a kruhový vlez dovnitř...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to teda MS nepreju, pac stejne bude bitej uzivatel, ktery v konecnem dusledku prijde o nejake exporty dokumentu nebo kompatibilitu s nejakym rozhranim. Bejkarna je v tom, ze si v US muze nekdo neco podobneho nechat patentovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nech si to pekne vyzeru. Sami takto znicili pekne vela firiem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Patenty by měly mít dvě části - veřejnou a tajnou. Veřejná část by měla obsahovat detailní popis toho, co daný patent řeší a v tajné části by byla relalizace (schéma, zdroják atd.) a každý by měl mít možnost si stejnou věc nechat patentovat znovu. Pak by se také každý mohl rozhodnout, jestli za existující patent bude platit nebo si vrazí prachy do vlastního vývoje té samé věci. Tím by v patentech vznikla konkurence, která težce chybí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Honza748: To by nefungovalo. Nejdůležitější je vždycky myšlenka. Pokud budeš znát tu, tak nějaká schémata nebo zdroják nepotřebuješ, to už není problém si udělat sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Santa: ale fungovalo, jen by se na tom nedalo tolik rejzovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

honza: to je pitomost jak xces udrzet tu "tajnou cast" v tajnosti. Vzdyt kazdy si muze koupit hotovy vyrobek a zpetne si to tajemstvi zjistit... Pravda u nekterych vyrobku je to hodne narocne, ale to jsou vyjimky a jde to. Sauhlasim s tim ze si prosadili SW patenty, tak at si to pekne vyzerou. Na druhou stranu by me zajimalo, kde prisli k te skode i4i 290M dolaru? To jako pocitali ze bez te hovadinky by ten word jakoze nefungoval a tak uctovali plnou cenu? Kolik mela i4i vubec nejvetsi zisk ve sve historii?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

santa: myslenka neni u patentu to nejdulezitejsi ani omylem, ta dokonce ani nejde patentovat (alespon by nemela), dulezite je prave technicke reseni. Napriklad myslenku letu k Marsu muze mit kazdy trouba, ale jak presne se tam skutecne dostat, to je ten kumst..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

drk22: No jistě, tyhle postupy běžně u řady věcí používá třeba Čína, takže zhoršit by se nic nemohlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Santa: Na myšlenku ti sere pes. Podstatná je právě ta realizace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

honza: nezhorsilo? vzdyt by se to co provadej cinani (a nebudme naivni dela to prakticky kazdy, jen ne tak okate) vlastne legalizovalo. Kdokoliv, kdo by byl schopen "ziskat" tu tzv. tajnou cast, by si to moh patentovat taky? To je proste nesmysl. Patentovat by meli jit jen skutecne nove veci a postupy a nikoliv opakovane kazda blbost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už má někdo patentovaný Helloworld? Cítím příležitost si taky něco přivydělat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To des s krizkem po funuse, ten ma uz nekolik let patentovany Jara da Cimrman. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

drk22>

vy pise o Europskom patentovom systeme

v anglosaskom systeme (USA, UK, AUS...) ide patentovat vec, ktoru ste este nerealizovali resp. ju este mena nikto patentovanu

vid napr. patent na koleso(kolo od vozu) v Asutralii z roku 2001
http://www.newscientist.com/article/dn965-wheel-patented-in-australia.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

drk22: Legalizovalo by se to jedině tak, že ten, kdo by to zkopíroval, by si musel svůj postup patentovat. Nehledě k tomu, že právě na příkladě Číny je nádherně vidět, že něco zkopírovat není dneska vůbec tak jednoduché. Ty "výjimky", které jsi zmínil, vůbec nejsou výjmečné. Všechno prošpikované elektronikou, hi-tech materiály atd., pak z toho nebohého číňana sice vypadne na první pohled kopie, ale na druhý už je vidět, že je to jenom šitoidní napodobenina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč jim dali "jen" 290m$ ? Kdyby jim ještě 10 přidali, tak by se do dobře dělilo. Firma i4i má jen 30 zaměstnanců.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

honza: to ma byt logika? misto toho, aby patent nepouzivali nezakonne tak si ho budou muset zakonne patentovat? Komu to pomuze? Vynalezci ani omylem, spotrebitelum ani omylem, maximalne byrokratum... A na ty "shitoidni cinske napodobeniny" veri jen naivka, cinani zvladnou vyrobit kvalitni vec jen samozrelme ne za 1/10 ceny. Navic i kdyby to platilo tak v prvnim stadiu vyrobi kram kteremu se kazdy smeje, v druhem srovnatelnou vec a ve tretim uz puvodniho vyrobce klidne predstihnou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná když by "Ballmy" před soudem předvedl něco podobně přesvědčivýho, že by jim to prošlo bez cvakání... :-)))

http://www.youtube.com/watch?v=RkXMORcmWiM&NR=1&feature=fvwp

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.