Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft prý na CESu bude předvádět konkurenci k iPadu i s Windows 8

HP Slate a Steve Ballmer
Svět kolem spotřebitelské výpočetní techniky tak nějak předpokládá, že začátkem roku se na Consumer Electronic Show (CES 2011) v Las Vegas budou prezentovat především firmy Intel a AMD se svými novými procesory. Že toho bude na CES k vidění hodně, o tom asi nikdo nepochybuje, takže možná ani nepřekvapí, že by tam měl Microsoft předvádět něco jako konkurenci k iPadu, tedy tablety poháněné – jak jinak – Windows (těmto zařízením se momentálně říká „slate“ – překládat to jako „břidlicová tabulka“ se opravdu zdráháme, nicméně jedno takové už má HP a jmenuje se právě Slate). Zpočátku to budou Windows 7, ale zdroje, které si nepřejí být jmenovány a které jsou prý obeznámené s plány Microsoftu, tvrdí, že dojde i na předvádění některých kousků s aktuální verzí „Windows 8“ (což je stále jen krycí označení další verze Windows)…

Podle těchto zdrojů jsou mezi výrobci, jejichž konkurenci k Apple iPadu hodlá sám šéf Microsoftu Steve Ballmer na CES ukazovat, taková jména jako Dell nebo Samsung (a samozřejmě další). Půjde o tablet tlustší, než je iPad, ale zase bude mít vysunovací klávesnici pro pohodlné psaní (to HP Slate nemá, vizte obrázek níže). Aplikace prý nebudou někde v nějakém „AppStore“ a stahovat se do zařízení, namísto toho půjde o HTML5 aplikace v „Cloudu“, neboli prostě kdesi na webu (jak říkají někteří novináři, „Cloud“ je chytrý marketingový tah, jak jinak říkat Internetu a tvářit se při tom „cool“ ;-). Bude to tedy nejspíše něco podobného, jako chystá Google se svým Chrome OS, i když v případě Microsoftu půjde o operační systém značně „plnotučnější“. Především ale není jisté, zda nějaké aplikace budou k vidění už na CES, protože jsou většinou ještě ve fázi vývoje.

Hewlet-Packard Slate 500 tablet PC

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft prý na CESu bude předvádět konkurenci k iPadu i s Windows 8

Středa, 15 Prosinec 2010 - 09:49 | Izak | to neni ve vedeni, to je o tom, ze uzivatele...
Úterý, 14 Prosinec 2010 - 23:26 | giff | Ballmer a dalsi ve vedeni Microsoftu jsou...
Úterý, 14 Prosinec 2010 - 12:48 | Milan Kramar | Ten OS Ballmer neznám. To je nová verze Windows...
Úterý, 14 Prosinec 2010 - 12:24 | Ziik | Ten pán, na fotce, vlevo od Ballmera se jmenuje...

Zobrazit diskusi