Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft u nás zavede pilot ověření pravosti Office

Autorovi: by mne zajímalo, jestli je to kvůli situaci v Čechách. Tedy mám na mysli stav tzv. pirátských kopií a s tím související opatření ověřování pravosti. A zda-li je na Moravě situace v tomto ohledu lepší, když se tato akce týká jen Čech (tedy podle zprávy).
 
A nebo měl na mysli autor ČR, jako českou republiku, kde jsou Čechy jen její nedílnou částí?
 
:-7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Měl na mysli ČESKO :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, ať si ověřují dosytosti. Jsem si jist, že můj OpenOffice.org je určitě pravý ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze M$ Office nemusim pouzivat. Diky OpenOffice.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tomhle případě bych zvýšení prodejů nečekal. Pokud chce mít MS své Office na každém stroji, tak z nich asi bude muset udělat neoddělitelnou součást Visty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra... co když mi to moje pirátský OpenOffice neověří? :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WGA, OGA, OVA....uz se tesim, az M$ vymysli neco, cemu da zkratku OMG (Oh My God!) :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to mne opravdu mrzi. btw vsimli jste si ze restrikcni projekty se testuji v CR a levne filmy se prodavaji jinde :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-> RadekN: Uz se tesim az M$ zavede projekt OMFG. To bude mnohem vic ROFL nez ted :-)

Jen at overuji, bud si uzivatele Wokna koupej, nebo je proste nebudou pouzivat. Ja jsem pro. M$ vic proda, za cenu mensiho zastoupeni na trhu. Z pohledu prodejce vyhoda, z pohledu linuxoveho fanatika taky. Super, jen tak dal. Jen houst s restrikcemi na piraty, budu mit vic duvodu ukazat firmam, proc by nemely pokracovat v pouzivani Woken tam, kde to neni nezbytne nutne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

normalní PR článek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky se hlásím do skupiny uživatelů legálních OpenOffice :-)
OO rulz
 
už se těším, až za dva dny někde vyjde článek, že program OGA byl úspěšně hacknut a krek je na adrese té a té.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to neviděl tak špatně, Češi jsou kuci vopálení a určitě nějak přijdou na to, jak to obejít :) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz do toho Microsoft zahrnul i Ruske soudruhy, tipuji to tak maximalne na 2 dny a budem je mit legalni opet vsichni :-))!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V praci jsem chtel mit zcela legalni stanici, tak jsem si tam po nekolika malo predchozich zkusenostech hodil OO. Makam na tom uz mesic a zatim jsem narazil jen na jeden problem, ktery mi fakt mrzi.
Tak jsem to nainstalil i domu a je klid.

At si overuji co chteji, maji na to plne pravo.
Akurat nevim co si budou overovat za par let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude Microsoft stále vytvářet systém, který má desítky ne-li tisíce kritických chyb, tak se jednoho dne dočká, že si to již nikdo nekoupí. Vydávání záplat na špatné záplaty se nedá jinak nazvat než arogance moci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trashman:
Muj kamos kdysi delal pro Debian, hledal diry a na objevene navrhoval zaplaty. Po pul roce toho nechal, dle jeho slov uz byl nasranej a znicenej tim, ze par hodin po objeveni chybky uz byl na svete exploit, a to furt dokola kazdy den. A to Debian patri mezi konzervativni a stabilni distribuce.
Takze, kdyby byly produkty jakekoliv firmy nebo projektu na vetsine PC, situace by byla vpodstate stale stejna. (no flame, pls)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předmětem biznisu :)) se dřív nebo později stane vše, po čem je poptávka. MS WXP a Off2003 jsou bezpochyby dobré produkty, a to myslím v nejširších souvislostech, na své slávě pracovaly dlouhá léta. MS je profík, který umí manipulovat s davy.
Produkty "zdarma" nikdy nebudou mít sílu ovládnout trh, jednoduše nebudou mít prostředky na reklamu...
Příznivci Linuxu a OpenOffice - těšte se ze svých miláčků, dokud můžete. Za pár let Vám je taky zpoplatní... Již dnes platíte autorské daně za každé CD a DVD, na které si je vypálíte a z každého archu, na který si vytisknete manuál...
Na jakém softu jsou uložené vaše zdravotní karty na internetu? Na jakém softu běží státní správa? Ha ha ha... Vize Matrixu se blíží...
P.S. Amerika zkouší své zbraně vždy v zámoří, nejlépe na menších společenstvích s jinou kulturou, aby tomu běžný pomfritový amerikán nerozuměl, ani se o tom nedověděl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Za pár let Vám je taky zpoplatní...<<
...nejaky znalec. no comment

>> za každé CD a DVD, na které si je vypálíte <<
ja som svoj debian instaloval z netu. RW by som ani nepouzil na ten malicky business card CD image, pokial by bola dotiahnuta do konca instalacia "z linuxu na linux" (chroot+malicky instalacny skript)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ViktorN:
Opraveno (ale ten rejček byl zánovní, žejo? ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si přidat svůj názor, snad příliš nepopudím. 1 x Office 2003 Pro + 1 x Windows XP Pro, vše OEM, cena s troškou nadsázky = 12.500,- bez dph = cca 15.000,- Kč s daní. Životnost odhad 3 roky = 36 měsíců. 15.000 / 36 = 417,- Kč měsíčně, což jsou max 4 slušné obědy, nebo 20 piv, nebo 8 balíčků cigaret měsíčně.

Tak nevím, co se tady řeší? Pokud je tohle cena na jedno pracoviště, tak ve srovnání se splátkami na "zcela nezbytné" Audi pana ředitele je to jen a jen legrace.

Rozhodně to není dost na to, abych se musel zalamovat řešením potíží s Linuxem a nekompatibilitou OO.

Proto vyhrává na desktopech Mikrosoft a to bez ohledu na to, jak moc se tu budete chlubit OO. Komunikujeme s tisíci klientů i dodavatelů a nikdy, opakuji NIKDY za posledních 5 let jsem neviděl požadavek uživatele, číst soubor vytvořený OpenOffice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz. -pao-, kdyz uvazim, kolik casu bych stravil konfiguraci a neustalym vysvetlovanim rodine a dalsim lidem co a jak maji v linuxu delat, tak ten cas radsi stravim v praci a za vydelany penize si koupim Windows. Totez plati pro podniky, kde u pocitacu sedi lamy sekretarky a tukaj do nej text a brouzdaj po netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám legální Win XP Pro. (OEM) před časem se mi objevila hláška, že používám nelegální kopii. Následoval crack, stažení Thunderbirda, Keria, firefoxu a Win Antispy (druhá verze). Zakázal jsem aktualizace i bezpečnostní centrum a v Keriu jsem zakázal všemu, co se jmenuje Microsoft, nebo Windows přístup na internet. Odinstaloval jsem WMP (používám Real Player, který jsem očistil od reklam) a mám klid W. Office neřeším, používám O. O. o 2, pokud narazím na problémy na druhé straně, převedu zasílaný materiál do PDF.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Proto vyhrává na desktopech Mikrosoft a to bez ohledu na to, jak moc se tu budete chlubit OO. Komunikujeme s tisíci klientů i dodavatelů a nikdy, opakuji NIKDY za posledních 5 let jsem neviděl požadavek uživatele, číst soubor vytvořený OpenOffice.

A neuvidíš, pokud OOo dokumenty z M$O přečte a zpracuje bez větších problémů. Já naopak vím o firmách, kde nic jiného než OOo není a taky fungujou bez problémů.

Otázka jestli dát 400Kč mesíčně firmě, která mi působí každodenní potíže a nebetyčně mne sere zní rozhodně ne. A je mi jedno jestli to je 1Kč, nebo víc. Jde o princip. To je naopak důvod proč u některých lidí firmy jako M$ nezvítězí nikdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Otázka jestli dát 400Kč mesíčně firmě, která mi působí každodenní potíže <<
400 za kazdy PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to jste zapomněli v těch svých úvahách na chudé studentíky s kapesným 300,- a nějakejma těma bokovkama. Já si teda ani těch 400,- měsíčně dovolit nemůžu, ani kdybych microsoft miloval. Taktéž spekulace (v jiných diskusích) o originálních CD za 100,- pro mě moc nejsou. Já mám co dělat, abych si mohl koupit každej měsíc 15 DVD-R a zůstal v plusu :-D
Prostě ti, co nevydělávaj maj někdy co dělat, aby měli na prázdný DVD-R, aby na ně mohli pálit své kradené softy. A kdybych nemohl, tak bych se tím pádem nemohl zajímat ani o kompy. Ani já, ani rodiče by to neutáhli. A to by byla pochopitelně škoda ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

student: MS má pro studenty přece úplně jiné ceny, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft Office, Microsoft Office, hmmm, no, nekde jsem to uz asi slysel. Neni to nakonec neco podobneho jako Open Office?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.