Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft ukončí prodej některých legalizačních sad

Kdo chtěl, tak už to stejně má...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No řekl bych, že se může hodit furt. Někdo koupí starší PC bez OS, tak tady ta dolegalizační licence byla optimální.
Stejnětak jestli OEM licence může být leda na faktuře s určitýma součáskama (ikdyž nevím přesně, jak to teď je, ale tuším jsem tuto podmínku teď někde viděl), no tak ve chvíli kdy si koupíš součástky na více místech, tak už bys musel kupovat krabicovou verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inu, smiřte se s tím, že prodej XP prostě postupně končí. Opel Olympia model 1937 si už taky nový nekoupíte, to je holt život.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já neprotestuju, já jsem skončil s XP hned jak vyšla Vista RC2 ;)
Spíš jsem tady reagoval na ten komentář, že kdo to chtěl, tak už to stejně má. A chtěl jsem ukázat, že jsou situace, proč tomu tak není a že furt může být důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to ja uz skoncil s Xp davno, i s NT,2000 ... mozna driv, nez prisly na trh
... a s W7 a vista jsem radeji ani nezacal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zvláštní, že se vždycky objeví v takové diskuzi někdo jako ty, kdo má potřebu se pochlubit, jak je cool :)

Btw já jsem neutrál co se OS týče, Windows i Linux apod. má každé něco do sebe a ať si používá, kdo chce co chce. Ale nevidím důvod, aby lidi, co nepoužívají Windows psali do Win diskuze, jak jsou chytří, že Win nemají. A pak opačně aby Windowsáci psali do diskuzích o Linuxu, jak oni jsou chytří.
Objeví se článek o chybě ve Win a už jsou tu Linuxáci a píšou, jak je Win děravé jak cedník. No on i ten Linux má chyby, jen hold Win má víc lidí a tím pádem je víc v hledáčku osob útočících na systémy. A když jsem nainstaloval kdysi Ubuntu, tak na mě taky hned vyskočilo přes 100 aktualizací a hodně z toho security... Takže to, že Linuxák nezná slovo vir neznamená, že je Linux tak bezpečný, ale fakt jen to, že prostě Linux má v porovnání s Windows zanedbatelné množství lidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On linux je bezpecnejsi, ale ne zcela bezpecny. Kdyz hodne hledate tak i par viru pro linux najdete ... oproti tomu ve windows (prinejmensim v XP, slysel jsem ze se to uz lepsi) vam staci vypnout firewall a za hodinku je mate na disku.

Na druhou stranu spousta software (hlavne her) pro linux stale neni. (I to se samozrejme lepsi, spoustu toho jde pustit pres wine.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mi povídejte, jak na plně aktulizovaném systému Windows XP, po vypnutí firewallu, mám do hodiny na disku vir aniž bych dělal :) To si rád tuto pohádku poslechnu :)

Když už, tak první věc je, že bych musel být napojený přímo do internetu, ne přes router, aby mě ten router nebránil a aby vůbec byl přístup přímo na můj PC přímo a na všechny porty.
Druhá věc, jak mě jen tak někdo z internetu najde, to náhodně zkouší všechny internetové adresy? Když mám čistý systém od breberek, tak sám PC si je tahat nezačne...
Třetí věc je, že většina linuxáků tvrdí, že vestavěný firewall je na nic, tak proč naráz tvrdíte přesný opak, neboli že bez něj jsem v háji? To je přinejmenším úsměvné :)
Čtvrtá věc, podle čeho posuzujete bezpečnost linuxu proti Windows? Že víte, že je bezpečnější...
Dejme tomu, že by se dalo posuzovat podle ukazatele toho, kolik děr bylo v systému za poslední dobu objevené. Ale i tento ukazatel je špatný, protože kdyby 95% uživatelů mělo Win a 5% mělo Linux atd. tak na co asi budou lidi víc útočit a v čem hledat víc děr? A ještě je tu jeden aspekt, většina lidí, co má něco jiného než Linux jsou lidé, co už s PC něco umí. Takže i proto se jednodušeji udělá vir pro windows, z části se totiž šíří díky uživateli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klid, víc děr je v linuxech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak v případě prodeje starších PC je možno koupit Windows XP Professional for Refurbished PCs, licenci pro repasované počítače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to ti tu licenci musi dodat primo firma specializovana na refurbished PC a ta je v CR snad jen jedina. Kdyz si koupis starsi pocitac od znameho, mas smulu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.