Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft uvolnil Office pro Android

Hazení perel sviním... Těm většinou stačej kvalitní pomeje, ale zase když si ty svině patřičně zaplatěj tak tak proč jim nedopřát že??? ;-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Co te tak pozoruju, tak casto se vyjadrujes neslusne a nadavas ostatnim. Mozna by ti mohla dat redakce vychovny pohlavek.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Droiďáci si ani nic jinýho nezasloužej :-p
A ať mi ten pohlavek zkusí někdo dát, kdybych mu ho měl vrátit tak skončí s uraženou palicí :-D
Krom toho by si musel stoupnout na židli aby na mě došáhl...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Chlapče, ty musíš mít nějakej opravdu velkej osobní problém. Takhle se opravdu normální lidi nevyjadřujou.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdím že jsem normální, ale kdo dneska je??? A žádnej osobní problém faaakt nemám, natožpak velkej a velká postava problém opravdu není ;-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zvědav jak dlouho jim to ,,Milování Linuxu" vydrží :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ja hlavne nechapu, jak to souvisi s linuxem?
Jinak me MS dost desi ..... cekal bych, ze to bude mit na hovnodroidu stejne GUI jak na WP ...... kdo videl WP10, tak musel blit .... dost se bojim, aby se takovy hnusny layout nestal mainstreamem i na WP ..... mluvim hlavne o tom, jak je na WP strankovani doleva/doprava a menu dole (LOGICKY), protoze tak je to proste spravne, ne jak na kvaziplatformach, kde jsou menu rozhazene jak kde a vetsinou zcela neergonomicky a nelogicky nahore .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Napoviem Vam - Android je Linux (zmeny v jadre AOSP su radovo mensie ako zmeny v jadre, ktore voci nemu robia vyrobcovia HW)

1. Android operating system is a stack of software components which is roughly divided into five sections and four main layers as shown below in the architecture diagram.

Linux kernel

At the bottom of the layers is Linux - Linux 3.6 with approximately 115 patches.
http://www.tutorialspoint.com/android/android_architecture.htm

Ale 115 patchov nie je zmena

Obstacles to contribution in embedded Linux
By Jonathan Corbet
June 9, 2015

Sony (where Tim works), for example, was managing 1,800 patches for each phone release — and that was just kernel code.

dodatok: Tim closed out the session by asking: why should companies bother with upstreaming their code in the first place? He pointed out that Sony has 1,100 developers who have made patches to its kernels in the last five years;

http://lwn.net/Articles/647524/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja to z psychologickeho hlediska chapu ...... proste skalni dzihadisti linuxu jsou desitky let biti naprostou okrajovosti a prislibem, ze "pristi rok to prijde" ..... proste tonouci se stebla chyta, ja to beru, fakt! Kdyz to nekomu udela dobre:) Ale je to asi jako tvrdit, ze Lumia je vlastne Qualcomm nebo ze android je vlastne Microsoft, protoze vlastni vetsinu patentu ....... ale jo, tak klidne muzem ten 4GB bastl, ktery sdili pul megabajtu kernelu s nejakym linuxovym jadrem, nazyvat linuxem:) Proc ne? Chleba levnejsi nebude a Mark si muze jakoze odskrtnout #1 bug, ktery by jinak proste nikdy odskrtnout nemohl:o) Jako trosku to smrdi, ze to nema nic spolecneho s nicim, ale budiz, jak rikam, kdyz to nekomu udela dobre, nikomu to neskodi, tak proc ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prej "skalní džihádisti" :-D Dobrý, tohle si musím pamatovat, ale že to sedí jak prdel na hrnec!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, kdyz nekdo nekde, treba v praci, nadava na windows, tak me to nechava klidnym, je mi to u fucku. Ja a 99% (+vsichni ti nadavaci) jsme si vybrali system, ktery je ...... zkratka ...... pohodlny, bezproblemovy = proste o nem nevim. Nemusim resit jeho problemy, ja jsem hrdym provozovatelem SW, operacni system me nezajima, stejne jako naprostou vetsinu lidi. Cim lepsi OS, tim min me zajima o nemusim ho resit, protoze onech 99.9% lidi NEPOUZIVA operacni system, ale programy .... a ruku na srdce, vsichni linuxari, v tomto je windows o 25 let pred linuxem!
Ale k tem dzihadistum, to jsou spis jen takovi verbalni hrozici na internetu ....... k diskuzi v hospode je nikdy nepotkas .... patrne po nocich kompilujou novy kernel nebo resi veci, co jinde proste FUNGUJOU:o))))) LOL!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dokud se jim to bude vyplácet :) Každej další s předplatným se počítá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Určo s mají s Linuxovejma korporacema nějaký techtle mechtle, takže dokud jim to bude spolu klapat tak nevidím problém... Hlavně co vypad Ballmer (snad jsem ho napsal správně :-D)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám dojem že je to takový "dar nedar". Když to v telefonu user nainstaluje a spustí, tak stejně musí vytvořit, eventuelně se přihlásit k jakémusi MS účtu, takže celá tahle "charita" je úplně o ho*ně ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Težko říct jestli v gůglím kšeftě musíš mít MS registraci, ale osobně si to nemyslím... To za prvý a za druhý oproti droidímu balastu je MS účet jako ráj proti peklu :-D Radši si udělám MS account, což stejně musím abych moh "nakupovat" ve Storu než abych se matlal droidím molochem :-p

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

TVL, to je strasne si zaregistrovat ucet (navic ucet, ktery je univerzalni a kazdy jej bude do budoucna potrebovat)....... tvrdi patrne uzivatel guglich "operacnich systemu":o) Kdyz jsem naposled reinstaloval nekomu hovnodroid, tak jsem se musel prihlasit do guglu na ten xindl ..... to je jasne ..... pak tam na me vybafl nejaky drive ...... nejaky dropbox ...... nejake dva hajzly od tamtungu .... tusim trubka chtela vyplnit login ... fejsbuk se tusim chtel svazat s guglim uctem, tak jsem to zadaval znova ......
Kdyz to srovnam s tim, kdyz jsem vzal poprve do ruky lumiu ..... tak se me na ucet zeptal jednou, na jeden(!) a tim to haslo, vsechno funguje, od zacatku a presne jak ma:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, snaha Microsoftu prosadit se i na konkurencni platforme je asi chvalihodna, zvlast kdyz zatim to az tak moc nejde a aplikace jako OneDrive pro Android, Microsoft Outlook pro Android zadnou diru do sveta neudelali, druha dokonce nese neoficialni prizvisko "Pomsta od Microsoftu vsem nepravovernym zbloudilym ovcim do naruce Google" :-D, ale uplne mi neni jasny proc bych si mel vubec Microsoft Office pro Android instalovat. Mame na Androidu nekolik skvelych kancelarskych baliku a to i zdarma, pouzivam WPS Office a jsem s tim hodne moc spokojeny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Protoze zarizeni bez MS Office je obtizne prosaditelne jako firemni standard.

Zvlast za situace kdy firmy vyrazuji Blackberry a Androidy a prechazeji na Lumie prave kvuli podpore od Microsoftu.

Baliku mas sice vic, le ani jeden nedokaze otevrit korekne slozitejsi Excel soubor.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak on ten office je pausalni, tak proc ne?
Onedrive by byl OK, kdyby nebyly ceske ucty hostovane v redmondu .....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nechapem preco leze microsoft do ri.i googlu a este im robia apky ked google nespravi pre MS ani gmail....

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím že MS moc dobře ví co dělá!!! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si taky myslim, ze jak MS, tak gugl vi, co delaji. Proc myslis, ze na MS appstoru je jedina aplikace od guglu (kterou jsem si mimochodem prave nainstaloval, jsem zvedav:). Myslis, ze v dobe univerzalnich frameworku je problem portovat aplikaci jinam? Oni jen proste nechcou, protoze vi, jaky ta platforma ma potencial a ze android jim pomalu umira pod rukama ..... cinani uz maji i vlastni obchody z ktereho ma gugl uplne hovno, to je miliarda lidi, cili teoreticky vetsina uzivatelu ......
Jak jednou nekdo napsal .... gugl se snazi jit odspodu ... od telefonu pres chrome notebooky ziskat podil na trhu PC ..... MS ovlada trh PC a snazi se prosadit na mobilnim trhu. Po par letech s chromebooky je asi vcelku odpovezeno na otazku, ktera byla predem zodpovezena lidma, kteri pochopili, co je buzzword cloud .... dobry sluha, ale spatny pan. MS bude mit jednotnou platformu jak pro PC, tak mobilni trh .... gugl ma android nekompatibilni s chromebooky, co dodat? PC ma kazdy ..... smartphone od guglu mozna desetina lidi? V rozvinutych zemich treba petina .... ale potencial je v tech mene rozvinutych, kde teprve book smartphonu prijde. A taky jde o to, ze hadam, tak 3/4 lidi se smartphonem ho pouzivaji jen pro telefonovani a koupili ten nejlevnejsi, takze ty taky platforma nezajima a pri pristim vyberu logicky kouknou po microsofti znacce, kdyz to maji doma v PC.
A stejne tak na druhou stranu se MS lisa na gugli zarizeni, protoze kdyz nekdo bude pouzivat SW od microsoftu, proc priste nekoupit telefon od microsoftu, kde je jenom sama chvala na rychlost, stabilitu, bezpecnost a na porad aktualni system. Kdezto u androidu je to 2x tydne nejaka bezpecnostni chyba. Ja si myslim, ze karty maji rozdane ..... gugl se snazi vytezit jeste maximum, viz softcard, kdy pred par mesici ze dne na den drze odrizl WP uzivatele ..... kdyz nepredstavujou hrozbu, proc by to delal?:o) Navic u takove blbosti jako je placeni mobilem, ktera se stejne asi moc neuchyti a hlavne potrebuje specialni simku, smlouvy s bankama atd .... a hlavne gugli reseni je oproti applimu uplne wohovne, kdyz apple bude mit prachy z kazde transakce.

EDIT: tvl, ta gugli aplikace neni spatna:o) Umi vcelku dobre cesky:o) Jaktoze jsem to nevedel? To asi fakt budu pouzivat! Je teda pravda, ze nez jsem mu dovolil sledovat polohu (dokonce defaultne to nepozadoval, coz ziram), tak hlasil, ze se nemuze pripojit k serveru guglu, ale to je asi ta dan za "zadarmo" :) no a vetsina normalnich uzivatelu to samozrejme nikdy nerozbehne, protoze do nastaveni nechodi, takze to mozna guglu dela spis i medvedi sluzbu ..... Vyhledavani a tady ty veci, na to je fakt gugl dobry. Jsem zvedav jaka (a kdy) bude cortana pro cestinu .... kdyby gugl a MS byli normalni, tak si nelezou do zeli a nedelaji naschvaly .... ms by pouzival normalne gugli vyhledavac, platil mu licence s hlasoveho hledani, delili se o zisk z reklamy .... a ms by se mohl venovat OS misto srani se s cortanama a bingem ....... gugl by se staral o vyhledavac a nesnazil se o delani OS ...... realita je dnes takova, ze nic zadna ta firma nedela poradne ..... hroznost bingu (ikdyz uz jsem tam nasel i veci, co gugl nenasel, ale je to spis jako 1% doplnek) je zcela v analogii s hroznosti androidu .... obe chcou vsechno pro sebe nebo nic, nejaka kooperace a "drzeni se sveho kopyta" asi nehrozi ... nakonec se smeje ten treti ..... apple, ktery nechali uplne nesmyslne vyrust a neukazali mu jeho misto. Uprimne mi snad prijde snad jeste horsi verze budoucnosti s polofasistickyma vizema applu o tupych stadech s hodinkama za 20 litru nez lagujici a nebezpecny android ......

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.