Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft slaví 10 let Xbox 360 jeho zabitím

Xbox 360 za 5000Kč nebo Xbox one za dvojnásobek. Zajímaly by mě výrobní a vývojové náklady, protože x360 mně přijde nehorázně předražená, tudíž by z ní měl mít MS větší zisk. Je to úctyhodné. Deset let jen zmenšovat nanometry na pořád stejné architektuře a stejně to někdo kupoval. Koupil by si někdo v roce 2013 CPU Athlon XP 2000+ s menší spotřebou? Nepředstavitelné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten malý cenový rozdiel je dôsledkom toho že X360 sa už len dopredáva (aj keď výrobu zastavili teraz, no podľa mňa posledný polrok už boli len kusy na prípadnú reklamáciu a navyše aj tak mali už znížený objem výroby).
To že sa im podarilo tak dlho predávať X360 je spôsobené niekoľkými faktormi: 1) 7 rokov bola protivníkom "len" PS3 a teda kto chcel niečo na hranie a nechcel sa trápiť s PC kúpil jednu z nich; 2) uvedením Kinectu získal X360 úplne nové možnosti, ktoré ani teraz na PC nie sú plne využiteľné (rôzne Kinect hry).
A jasné že by si nikto nekúpil PC s tak starým HW, ale treba brať v úvahu že ako X360 tak PS3 svojim HW prekonali svoju dobu (vlastne ten HW je len tak odhadom 7 rokov pozadu).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz zabehnem do extremu :) kupoval by si nekdo malo zravou Pentium III?? :)
ANO!!! Rika se tomu ATOM a me jen krapet vic jader :) a zere setinu... :) takze ver ze i min zravyho athlona :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Xbox360 máme doma už asi 3 roky a musím říct, že ačkoliv hry už dávno (od dob DukeNukena) v podstatě nehraji tak tohle je zatraceně dobrej kousek hardware a nejedna hra mne na nějakou dobu zvládla strhnout. Samozřejmě nejlepší je GTA5 o tom žádná diskuse. To se dá hrát stále. Měl jsem možnost si zahrát i třeba na novém Xboxu a není to až tak zásadní rozdíl. Klidně bych si Xbox360 koupil i dnes ikdyž je to 10 let starý HW. Na zábavě kterou je schopen produkovat to vůbec nic nemění. Jen když si člověk nakoupí pár desítek her tak se do toho dá pěkně vykrvácet a cena samotné konzole pak už vlastně ani není podstatná. Jediné co mi na XBOXu chybí že na to není nějaký dobrý letecký simulátor - něco jako MS-simulátor. Nebo jsem aspoň na nic nenarazil - ale zase tak moc jsem se po tom nescháněl.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Předně je nutné poznamenat, že i xbox one je poměrně nevýkonný a zastaralý hw a někdy malý rozdíl v detailech je zapřičiněný mizerným rozlišením xboxu one. A pak zrovna gta5 neni moc dobrá hra na porovnávání, i když to že téměř nevidíš rozdíl je zvláštní a možná tvá demagogie.

Když porovnáš hry jako Call Of Duty, Battlefield a podobné jak je rozdíl jasný. Ale opět, ani one neni žádný zázrak.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Xbox 360 je pro mě domrvenou konzolí, která ale dokázala nalákat spoustu přeběhlíků z PS2 a proto ten úspěch. První velká chyba bylo odstranění integrovaného pevného disku a tím pádem fatální omezení her na pouhé načítání z DVD médií (Poblivion pozdravuje). Druhá chyba samozřejmě známé přepékání vnitřností (RROD). Další pro mě odrazující fakt bylo domrvení digitálního kloboučku na ovladači, který je nepřesný a tudíž vlastně vážně nepoužitelný. Xbox 360 jsme koupil na podzim 2006 a prodal o rok později. Nenabídl oproti původnímu Xboxu žádný zásadní posun ve hrách, spíše naopak. Např. na původním Xboxu slavná série Moto GP od THQ se na 360 jen portovala a po 2 vydáních umlkla a byla nahrazena sračkama od Capcom apod. Moto GP na 360 trpěla technickými nedostatky typu vypadávající framerate, málo particle efektů atd. Série jako Rallisport se na RRoD šmejdu neobjevila pro jistotu vůbec. Originální Xbox - postavený na Pentiu 3 (Celeronu) 64 MB sdílené (!) RAM a Geforce 3 na steroidech, doplněný integrovaným pevným diskem jako samozřejmostí a precizním Controllerem S jasně dokázal, že na perfektní hry nepotřebujeme nic víc... 360? No thank you!

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kde začít? Mám taky nějaký ten rok Xbox 360. Mám v něm pevný disk a světe div se, hry spouštím z něj. Přepékání vnitřností jsem zaznamenal, ale stejně tak jsem zaznamenal, že ten problém se vyskytuje prakticky výhradně u těch lidí, kteří mají konzoli na stojato a to ještě tak, že velký větrák je omezován skříní nebo zdí. Já jsem naučil děti, že konzole musí ležet, aby horký vzduch mohl jít nahoru a nemáme problém. O hrách se můžeme bavit, pokud jsou z dílny Microsoftu. Taky to srovnání s původním Xboxem je trochu mimo. Víte, že existují lidé, kteří neměli žádnou konzoli a kupovali ji jako svoji první? Pro ně bylo nějaké porovnání s první verzi Xboxu o ničem a hlavně to spousta z nich (a mezi nimi také já) kupovala kvůli kinectu. A tam rozhodně svůj účel Xbox 360 splnil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Budiž Microsoftu země lehká ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.