Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mindfactory minulý týden prodala více Radeonů než GeForce

no vidite, skeptici - Intel pekne tretie miesto a uz sa zacina dotahovat na druhe :D

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Trochu to připomíná tu anekdotu o tom jak si dali závod v běhu Reagan a Gorbačov. Sovětské noviny to komentovali tak, že zatímco Reagan doběhl předposlední, Gorbačov se umístil na krásném druhém místě... :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Všimněte si i jak málo obě firmy prodají grafických karet. V tomto ohledu je na tom AMD také lépe, protože když nemá nic tak nemá nic, co by zabíralo místo ve skladech, kdežto NVidii to tam leží a dlouho ležet bude.
Zjevné je, že vyjma lidí, kteří v minulosti byli ochotni dát za grafiku 25+K, nikdo další na to výrobcům nepřistoupil. Naděje NVidie byly liché!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

myslis v jednom obchode za jeden tyzden?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych že Nvidii leží něco na skladech. Pokud by tomu tak bylo, snažili by se to prodat aspoň pod cenou než to z toho nemít ani Dolar, platit pronájmy skladů a uskladnění a za 10 let to sešrotovat v elektroodpadu.

Pokud NV prodává méně kusů a přesto není nucena snižovat ceny, tak je to tím že má objednanou nižší kapacitu výroby u TSMC a dalších dodavatelů a následně i počet objednávek od AIB zákazníků.

Navíc důkazem úspěšného odbytu NV grafik je pokračující výroba starších generací a dokonce i obnovená výroba některých starších lowendů
Co se týká MSRP cen, tak marketing NV asi nefunguje moc dobře, ale co se týká vyladění objednávek u dodavatelů (TSMC +Samsung) ve vztahu k poptávce po grafikách, to mají letos vychytané a vybalancováné parádně

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku si našiel ďalší spôsob ako si kopnúť do "zelených". My síce PC komponenty samostatne nepredávame, ale pokiaľ porovnám zostavy za posledný rok je to NVIDIA vs. AMD 8:2

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

a uplne nejvic se v sestavach prodavaj grafiky intelu.. fakt argument jak noha.. delat zavery z prodeju sestav nekde na vesnici, to uz fakt skoda mluvit.. (:

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to nevidel jako "kopanec do NV", byt ta by si nakopat zaslouzila. Spis je to jiny pohled na vsechny ty "JPR" a "Steam" pruzkumy, ktere vyznivaji tak, ze AMD snad ty karty ani nevyrabi a nikdo je krome recenzentu ani nevidel :))
Ale jinak ano, v OEM segmentu, at noteboocich nebo sestavach, bude dominovat NV, v noteboocich pak totalne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

na steamu se alespoň ada už objevila za minulý měsíc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to zvlastni, nemyslis, pokud vsechny zpravy, krome 4090, mluvi o spatnych prodejich Ada a ty tam jsou a RDNA3 ne? (alespon bych to cekal)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady bych tipnul na mlcici vetsinu
a spatny zpravy jsou v jakem ohledu ze se jich neprodava 100k tydne to mozna jo ale nvidii to je jedno kdyz maj na tom marze jak prase

taky nemecky trh neni asi reprezentativni a v americe bych tipnul ze nvidia valcuje amd dost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to nekde jinak, tak bych si spis tipnul nekde v Asii, od tama tady moc informaci nemame.
Ty informace o spatnych prodejich 4xxx pochazeji prave z US, z kanalu jako je GamersNexus, MLID, kteri to rikali i opakovane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jsou dvě věci jedna věc je objem prodejů, které můžou být fakt nízký u obouch firem, ale díky nacenění jim to tolik nevadí, když jim stačí prodat půlku, aby byli na svém

a druhá věc je poměr mezi nvidii a amd a tam si myslím, že amd je podíl momentálně ukradený, když rejžuje na epycách násobky i nvidii vlastně, oběma firmám je ukradený herní trh a obě firmy přestaly bejt na hráčích závislí a berou je pouze jako diverzifikaci, ale jejich core business je už jinde

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, AMD to pravdepodobne ukradeny je, aspon v tuto dobu. Osobne doufam z pohledu zakaznika, ze jim to ukradeny byt prestane, protoze nadeje umira posledni :))
"to jsou dvě věci jedna věc je objem prodejů, které můžou být fakt nízký u obouch firem, ale díky nacenění jim to tolik nevadí, když jim stačí prodat půlku, aby byli na svém"
.. jasne, to je prozatimni strategie NV. Doufam ze se jim to vrat se vsim vsudy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se v rámci RDNA-3 nepovedlo nebylo oficálně sděleno.
V úrovni spekulací se (ještě stále) nachází i zvěti o tom, AMD to v rámci generace 7000 nebude opravu formou refresh.

Každopádně, v rámci korporátu rozhodnout o nerealizaci něčeho, chce pořádně velké cojones.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hele ani není, je to jenom o penězích, když si spočítaj, že je oprava a předělání celé generace vyjde na na půlku toho co by na tom vydělali a zasekali si R&D kapacity, která se může věnovat budoucím projektům, tak je to celkem jednoduchý něco zaříznout, ono to funguje dost podobně jako v té komedii Ztratili jsme stalina, kde jeden udává proud a ostatní se vezou, jakmile se někomu něco podaří otočit všichni se otočí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a pořád to nestačí ............

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen malej priklad...LTS presel na AMD..ma to nejakych 16M subsriberu, takze reklama zdarma pro AMD. Na HWU (1mil subscriberu) treba v rozhovoru rika Steve, ze presel na AMD pro svuj profi rig taky, atd.
Kdyby AMD bylo trochu chytrejsi a vyuzila stavajici vlny ojebavani NV, ceny od pocatku nastavili prizniveji, mohla na tom profitovat jeste mnohem lip. Zatim to stale nepochopila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim, ze to AMD nechape, ale nezvlada to. Stale se nemohou dostat pres rapidni uspech procesoru a vse podrizujou prave jim. Pritom nedokazi nabrat dalsi zamestnance, kteri by se venovali grafikam.
Podle me dost chyba Lisy Su, nebot je dost mozne, ze management vcetni ni, chce proste zvladnout sa, tak jak tam ty lidi jsou a navzajem si veri, ale ono to proste vsechno zvladnout nejde, takze proste grafiky jsou na vedlejsi koleji. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bezhlavé nabírání zaměstnanců je přesně ten typ chyby, kterému se každý soudný manažer snaží vyhnout. Zažil jsem několik takových "náborových akcí" byť v menším měřítku a v daleko méně odborném segmentu a vždycky to skončilo velkým vystřízlivěním.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Třeba ty lidi, kteří by byli vhodní, ani nejsou. Nevíme, každopádně jasně vidíme, že AMD má grafiky na druhé koleji a to je škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že je z těch procesorů poněkud větší vejvar, když jsou fans ochotní kupovat procáky se dvěma 70mm pidičiplety za dvacet klacků.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

takze nejde o vykon, ale velkost cpu
dobre vediet

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jako by jsi Adama neznal.. youtuberi jsou idioti a sam proti vsem, hlkavne kdyz bude v opozici ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, výkon není důležitý, ani kolik to žere, důležitý je pocit, že tam někde dole nemáš dva 70mm čiplety, to by si byl lůůůzr :D :D :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že kdyby to AMD nechali fans vycukat, tak to prodávají pořád se slušným ziskem za poloviční cenu.

Výrobní náklady na CPU a na GPU jsou ve vztahu k tomu, kolik to sype, nesrovnatelné.

Pak se nemůžete divit, že AMD udržuje grafiky jen v takovém stavu, aby mělo co dávat do APU a do konzolí a na desktopový segment z vysoka dlabe a klidně výrobu grafik utlumí ve prospěch procáků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem ve prospěch procáků pro servery. Neměl bych AMD za zlé, kdyby s AM5 přišlo o čtvrt roku později a nabízelo jen 6nm APU, přičemž vše na 5 nm by lifrovalo pro servery.

Kdyby AMD zlevnilo 5 nm kousky do AM5 a notebooků byť jen o třetinu, tak nedokáže uspokojit poptávku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže nastavili cenu tak, aby tak akorát prodali to co se vyrobí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dyt Intel dela to stejne v blede modrem, akorat tu cenu nemuze navysit jako AMD, protoze ma technicky horsi produkt.
Kazdy kdo si koupi Inteli pekarnu, tak je taky fans?
Nicmene AMD mozna uz nebude mit tak dobrou sanci jako ted, pohybat s podili grafik a jejich trhem. Az Kozenak uvidi, ze mu zacne hubnout zlata zila i presto, ze ji bude drzet do posledniho centu a dechu, tak bude muset taky slevnit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak práve počet zamestnancov AMD v ostatných rokoch je práve to, čo AMD brzdí, lebo ono trvá začleniť nových ľudí do štruktúry a premiešať tímy, aby fungovala synergia (podotýkam, že v roku 2016 dokončovali výrobu ZEN a Vega)

Interactive chart of AMD (AMD) annual worldwide employee count from 2010 to 2022.

AMD total number of employees in 2022 was 25,000, a 61.29% increase from 2021. (6,000 form Xilinx and Pensando acquisitions)
AMD total number of employees in 2021 was 15,500, a 23.02% increase from 2020.
AMD total number of employees in 2020 was 12,600, a 10.53% increase from 2019.
AMD total number of employees in 2019 was 11,400, a 12.87% increase from 2018.
...
AMD total number of employees in 2016 was 8, 200 a 9.89% decrease from 2015.

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/AMD/amd/number-of-employees

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechce se mi věřit tomu, že by to malé nebohé AMD, za něž je třeba bojovat a podporovat jej, protože stojí proti těm zlým molochům jako Intel a Nvidia, mělo stejný počet zaměstnanců jako Nvidia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nechce se mi věřit tomu, že by to malé nebohé AMD ... mělo stejný počet zaměstnanců jako Nvidia." <= Kolik CPU / APU, platforem pro konzole vyrábí nVidia? Resp. kolik významných segmentů saturuje nVidia, které AMD nedělá vůbec ... ? Je to porovnání počtu zaměstnanců potom fér?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně správné srovnání. AMD je vlastně jenom taková garážovka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm...

https://developer.nvidia.com/

https://www.amd.com/en/developer.html

Nevím, no. Ale tak trochu mi přijde, že má Nvidia poněkud širší záběr, i když to dělá jenom na GPU, a ne na GPU a na CPU. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z těch odkazů odvozovat oprávněnost počtu zaměstnanců? OMG...
Samotný Xilinx má potenciál na sežrání obrovského množství lidí v R&D a my vůbec netušíme do jaké míry je ten potenciál využit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD je jenom malý Intel. Přes padesát let starý korporát. Dělají hardware, kašlou na software.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Že pořád nabírají SW inženýry...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase bych jim nerad křivdil, pokud by fakt rádi na tom softwaru dělali víc, akorát nemůžou sehnat lidi. :D

Zatím mám pocit, že si nechají ujíždět jeden vlak za druhým. Nejdřív GPGPU, pak akcelerovaný ray tracing, teď pro změnu AI, a to jsem ještě zvědavý, co se vyklube ze streamovaného hraní.

Už jsem slyšel strašení, že to zdražování, co vidíme v grafikách, už je dojezd, a bude únosnější si ten výkon pronajímat na dobu, kdy chce člověk hrát, než to kupovat domů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty sa z toho raytracingu raz poserieš....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nemluvím o herním ray tracingu. Mluvím o tomhle: https://www.youtube.com/watch?v=XGacecbnVFA

To, že to cpou i do her, je spíš důsledek toho, že to dělali pro profi segment.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic moc.
Pokrok neodpovídá nárůstu vypočetního (a zobrazovacího) výkonu od dob, kdy jsem sjiížděl vizualizace v Pro Engineer na dual socket-1 P III.

Kde je tam ten přínos RTX?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady: https://www.youtube.com/watch?v=2WymB3V6G0U

https://youtu.be/uzzHT12pIVE?t=281

https://youtu.be/2O6sdgura6w?t=199

https://youtu.be/88czbIuQazQ?t=87

https://youtu.be/Yacril23oew?t=431

https://youtu.be/mvjKM-iVxYI?t=119

:D

Od dob, kdy jsem podobné scény na Athlonu XP renderoval v hořší kvalitě a polovičním rozlišení tři hodiny, se to liší dost podstatně. :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

líši, ale stále na real render ti chýba výkon tak 5x 4090....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Good point. Tipujem, že vytrénovanie zamestnancov, obzvlášť na pozíciach inžinierov trvá nejakých 4-5 rokov. Dôležité je mať silných lídrov typu Clark, Papermaster, ktorí sa v tej spoločnosti pohybujú dlhšiu dobu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by mě zajímala jiná věc. Stávající generace konzolí PS5 a Xbox Series X je čistě AMD řešení a vše nasvědčuje tomu, že partnerství bude trvat i dalších mnoho let. Vzhledem k tomu, že každá AAA hra dnes musí být i na konzolích je jen otázkou času, než AMD-specific optimalizace ve hrách nepřímo probublají i do PC světa. nVidia měla jednu chvíli náskok se svým DLSS a RT, ale v případě prvního AMD odpovědělo velmi rychle a zefektivnění processingu RT je jen otázkou času, nekladou na to zjevně až takovou prioritu. Co tedy nVidia hodlá dále přinést extra, abych měl zájem ji kupovat? Před třemi roky jsem váhal mezi RTX 3080 a 6800 XT, nakonec jsem volil to první, ale dnes už bych možná právě ocenil vyšší kapacitu VRAM. V další generaci to bude u mě s příchodem FSR 3.0 už úplně 50/50 co se nové GK týče, pokud ovšem nVidia opět nepříjde s nějakým esem v rukávu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD/ATI je v Xbox od 2005 (360-one-series), v PS od 2013/2014 (PS4-PS5). Nemám pocit, že by to prinieslo vyššie výkony Radeonov nad Geforce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jak už tady zaznělo, od ps4ky jsou obě konzole pod x86 procesorem + radeon grafikou a výsledek je 0
konzolový hw je dost jiný oproti PC, konzole nemají klasickou RAM ale maj pouze GDDR6 sdílenou pro procesor i grafiku např.
playstation používá upravenou verzi BSD OS a když se koukneš na PC porty exkluzivek tak to je fakt bída obzvlášť ze strany PS

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je PS port takzvaně nepovedený, tak právě na AMD GPU jede o dost líp než na soudobých NV (a dalších). Protože nikdo neudělal codepath i pro jiný HW. Moje osobní zkušenost s Radeonem, který odpovídal base PS4, a Nier: Automata (base PS4 hra - pro PS4 Pro přidali jen nějaký postprocessing, aby se neřeklo). My to hráli na PC v 900p a na fórech Steamu NVidiáři plakali, jak se to trhá v 720p.

V dnešní době zas podpora raytracingu. AMD ho má o dost pomalejší, takže autoři hry si s tím musí víc pohrát už na konzoli. Obráceně, když je hra vyvinutá na PC s NVidií, tak je někdy dost problém, aby to jelo na PC s AMD, natož na konzolích (má třeba už Cyberpunk pro konzole hotový raytracing?).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V řadě paralelních vesmírů nejspíš zní název článků od autorů no-X "Po 52 týdnů v řadě prodávala NVIDIA více GK než AMD".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že někteří z mínuskařů mou větu nepochopili.

Tak pro ně. Existují teorie, podle kterých existuje nekonečně paralelních vesmírů, přičemž v řadě z nichž se realita od naší liší jen v detailech. A v minimálně dvou z nich, autoři stejného nicku chtěli navzdory prodejnímu úspěchu AMD vyzvednout jejího konkurenta (svého favorita). V kolika detailech se náš vesmír liší od zmíněných, nechť si každý spočítá sám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, skoro dva tisíce prodaných Radeonů, to už by mohlo s podílem AMD na trhu pohnout!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ee + 1x 7900 XTX od Sapphire v utorok u mňa doma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak AMD se teď s cenama snaží. Asi si po dvou letech všimli, že jim permanentně klesá podíl prodaných karet tak, že už pomalu nemá kam klesat.

Když už vás pomalu dotahuje i Intel s těmi krámy, co nabízí, tak je to fakt blbý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja to mám za 25,6 K

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

spiš jim pomohlo mnoho faktorů, hlad hráčů co ještě trčeli na 1060tkách atp a že jich bylo a stále je.. dále, že rdna 2 co si koupíte teď, jě většinou uplně něco jiného než v době vydání + často větší vram začíná nést svoje ovoce. já si koupil rovnou neodladěné xtxko (rdna3), funguje to i tak velmi dobře v konkureci s 4080 jestli i rdna3 bude časem fungovat lépe ? to vyloučit nelze AMD na tom pracuje, ale to co se stalo s rdna2 tedy určitě neočekávám. Je to docela mazec rx 6800 si dává za méně peněz 3070ti k svačině a někdy je spíše 3080, tím se dostáváme k poslední pomoci přímo od Nvidie kártám s malou vram od Nvidie v Raytracingu dochazí dech pod unosnou mez a často dokonce i bez něj, V Unreal 5 s lumenem , Nvidie už náskok většinou nemá pač technologie od epicu dělá to samé, ale jinak. Prostě ty jejich karty děsně zestárly oproti konkurenci a to i opravdu drahé modely. V podstatě si teď koupí nvidii spíše fanoušek a nebo zcela racionálně někdo komu nejde o hry, ale spíše o kartu na práci, kde má nvidie prostě většinou navrh a často o dost. Upřímě jediná dobrá a to opravdu dobrá karta od Nvidie je 4090, no jo ale sakra drahá karta 42 000 , lepší modely rovnou 50 000, to mi teda to xtx jakoby stačí :D, 50 000 platim taky, ale mám k tomu kvalitní desku, čekám na 7800x3d procesor a jestě mi zbylo na paměti, dělám upgrade po šesti nebo sedmi letech nevim přesně. tehdy mě to stálo 35 dneska 50.. kupní silou to u mě vychází vlastně totožně co tehdy těch 35.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Když už vás pomalu dotahuje i Intel s těmi krámy, co nabízí, tak je to fakt blbý."
.. ten paralelni vesmir ve kterem zijes musi byt fakt krasny a jednoduchy.. jen ho asi zase tolik lidi s tebou ale nebude sdilet :)
ps: jen by mne zajimalo, kolik lidi z tveho okoli si uz nejakou Arc kartu po tom fiasku s uvedenim koupilo, ze se dotahuje na AMD. Koukam, ze si marketing Intelu s tebou hraje jako kocka s myskou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koho zajímá, jestli si tu kartu koupil můj soused ve chvíli, kdy podle analýz AMD spadlo na 9 % trhu a intel stoupl na 6 %.

Proč si asi myslíte, že je teď v obchodech těch pár levných modelů pod cenou? AMD to zadotovalo hráčům, protože je miluje, že jo. :D

A tohle s tím nemá nic, ale vůbec nic co dělat.

https://www.tweaktown.com/news/90620/intel-gaming-gpu-sales-didnt-catch-...

Přesně to, co jsme potřebovali. Třetí hráč na trhu, který... podíl AMD shodí na devět procent a Nvidii dalších pět procent přihraje. S takovými čísly si AMD dá na těch grafikách určitě víc záležet ve chvíli, kdy mají vejvar na procesorech jak prase.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Analyz? :))
Myslis to jak JPR vzalo cenu karet pro data centra a z toho spocitali karty, ktere Intel dodal na trh? Myslis ty karty, ktere nikdo nekupuje? Nebo myslis ty karty, ktere Intel pridava ve forme Arc380 do notebooku jako tezitka do notebooku, nebo ktere karty vlastne myslis? Co myslis, ze se kartama, ktere nikdo nechce zmeni? Myslis si, ze nekdo bude nejakou hru optimalizovat pro Arc? :) Kde je ten tvuj "3ti hrac?".
Nerikej mi, ze jsi takovy osel, ze ti tohle nedojde.. Arc je totalni flop v teto generaci. Mluvit o nejakem "3tim hraci na trhu:" to snad nemuze ani zaryty fanousek Intelu, ktery ma vsech 5 pohromade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš, co je fakt sranda? Že i na tom Intelu v testovací sestavě s Ryzenem už mi ty hry padají míň jak na těch Radeonech.

Divil jsem se. Vážně jsem se tomu divil, protože tohle jsem fakt nečekal.

Záleží na tom, kam ty karty jdou, když kvůli tomu AMD prodá těch dGPU o třetinu míň?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Víš, co je fakt sranda? Že i na tom Intelu v testovací sestavě s Ryzenem už mi ty hry padají míň jak na těch Radeonech."
.. to budes asi jediny, ale tak to odpovida v principu to mu zbytku co tady pises. Ja myslim,ze tobe padaji AMD karty apriori proto, ze jsou AMD.

"Záleží na tom, kam ty karty jdou, když kvůli tomu AMD prodá těch dGPU o třetinu míň?
.. ja nevim, jestli AMD proda nekde o tretinu min karet, nicmene tvoje "analyza" je cirej nesmysl. Arc karty jsou flop. Nikoho seriozne nezajimaji, mozna s vyjimkou tebe.

Myslim ze je v tehle 'debate' zbytecne pokracovat dal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak je mi fakt záhadou, proč AMD ty Radeony zlevňuje, když rostoucí podíl Arců na úkor Radeonů nikoho nevzrušuje.

Asi vážně ty hráče milují.

A jinak mám asi tu smůlu, že se mi ta karta dostala do rukou až půl roku po vydání, kdy jsou na tom ty ovladače poněkud lépe. Mimo jiné proto, že mě ta karta v tom stavu, v jakém to vydali, taky nezajímala.

Ale hlavně, má to 16 GB VRAM. Takže do budoucna na nový hry je to mnohem lepší kauf jak 12GB RX 6700 XT, že jo! :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nikdo nerika cim vic vram tim vic adidas
jenom po 6 letech co se objevila 1070 8GB prodavat karty typu 3070ti je trochu meh
kde by ted byla 1070 s 4gb? kde bude 3070 za 5 let?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve za deset let, že jo.

Ano, RTX 3070 Ti má stejných osm giga paměti. O dvě generace novějších a s dvaapůlkrát větší propustností. Jestli to třeba pro ten výkon není důležitější.

Ano, mít 16GB RTX 3070 Ti by bylo skvělý. Míň skvělý by bylo platit kvůli tomu za ně o další tři litry víc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to se mohlo nechat na zákaznících, aby si vybrali a hádej co, kdybych si mohl koupit 3070 8GB za 15k a nebo 3070 s 16GB za 18k tak co si myslíš že by se kupovalo víc? Já totiž plánoval koupit grafiku za 20k když vycházel ampere, ale jak to dopadlo víme a jak to vypadá teď taky víme, nakonec jsem skončil u 6900XT za 13,5k z bazaru s půlroční zárukou, vodvázanej z toho nejsem, že mi to žere 300W, ale minulý rok byl hroznej na koupi grafiky

je fajn, že si vybíráš minulost, která ti zrovna sedne do tvého vidění, ale zapomínáš jak to fungovalo ještě před turingem, nový grafiky se kupovali, protože vždycky měli lepší poměr cena výkon takže sis to byl schopný u sebe obhájit, dneska ti nvidia s amd se snaží nakukat, že grafika za 20k je nový mainstream a poměr cena výkon se nijak nezlepšuje, pak nvidia přijde s 50kovou řadou, která bude stejně drahá jako ada a bude se všude říkat jak je to super, ale to že místo grafiky za 10 kupujeme grafiky za 20 a grafiky do 10k v podstatě nemá smysl kupovat co se týče ugpradu tak to už nepřijde tolik divný po tolika letech ojebávání

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vis co je na cenove argumentaci zeleneho adamse vtipne, ze podle vsech znamych informaci, byl Samsung process levnejsi nez u TSMC. Takze chipy mela NV levnejsi nez AMD. Jedine co NV chtela, bylo zachovat vysoke marze, diky tomu sla jednak k Samsungu a jednak oholila pameti na kartach az na kost. Ale psssss... to bude urcite nejaka konspirace "amd fans" :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to je naprosto jednoduchá odpověď.

Víc by se kupovala RTX 3080 s 10 GB za devatenáct než 16GB RTX 3070 za osmnáct.

Pokud jde o poměr cena/výkon, prozradím vám sladké tajemství. Už to bude jenom horší, dokud někdo nepřijde s něčím lepším, než je křemík.

Už teď roste výkon highendu jen za cenu výrazného zvedání počtu tranzistorů a s tím i spotřeby. A těžko se bude dát jít v další generaci na 800 W, aby to mělo zase o třetinu vyšší výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, 8K bude na dlouho konečná v highendu a prudění s RT vyústí v oddělené spešl řešení, protože jinak to při paralelních požadavcích na růst rozlišení (z fullhd do 4K) a vyšší počet fps nejde - DLSS je naprostá trapnost a artefaktová podřadnost. Nakonec to bude podobný příběh jako oddělení herní a výpočetní architektury, který jsme už u GPU prožili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt divný, že v dobách, kdy si člověk mohl vybírat, jestli si koupí kartu s GDDR4, nebo kartu s DDR3 s dvojnásobnou kapacitou, jsem nikdy nikoho neviděl napsat „teď to má sice nižší výkon, ale za pět let se karta obrátí“, vždycky to všichni označovali za past na blbce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi seš moc mladej, ale takových období si pamatuju. Jestli točíš grafiky rychle, tak samozřejmě tě zajímá jen aktuální výkon. Podobně jako u aut když prodáváš s koncem záruky, tak že netrápí cena pozáručního servisu a jak se pak sere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná, no. S PC jsem začínal až v době, kdy byl mainstream 256kB Trident do ISA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo jsi už moc starej a tvůj mozek filtruje, co si pamatuješ.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to bude ono.

Nebo mi možná nepřijde normální brečet kvůli tomu, že po pěti letech nemůže člověk ve hrách dát textury na maximum, když všechna ostatní nastavení stejně musí stáhnout na střední nebo na nízké, protože vysoké detaily čip neutáhne tak jako tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co tady ale řešíme, ten čip to utáhne s prstem v nose, ale kvůli VRAM musíš koukat na rozmazaný textury.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A kolikrát je takových her, kde je výkon v pohodě, a paměť ne, i pět a půl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v poslední době jedna AAA hra za druhou. A hlavně nastaví precedens.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, po šesti letech strašení, že za čtyři roky nebude 8 GB na kartách stačit a mělo se tam dát víc, protože 8 GB měla už R9 390, konečně dojde v příštích dvou letech na slova proroků, co měli zase pravdu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady se bavíme o kartě která se reálně dá koupit poslední rok a pod 20k klesla možná tak na konci minulého roku

btw:
https://pctuning.cz/article/nvidia-oznamila-rtx-3000-mame-ceske-ceny

fakt nechapu to tvoje panackovani ve prospech nvidie, sam si myslim ze nvidia to dela lip a byl jsem vic spokojenej s nvidii, ale to neznamena ze jsem fanboy, kterej jde a vysoli 25k za 4070ti, 12GB grafiku, klidne bych dal 25k za 4080, ale to se nestane ani za 2 roky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nechápu to vaše panáčkování ve prospěch AMD, když s každou generací najedete na marketingové bláboly o tom, jak si člověk musí koupit kartu, co má o 2 nebo 4 GB víc, protože si na tom jinak za dva roky nic nezahraje.

Možná je problém jenom v tom, že ti vývojáři při optimalizacích her se zapnutým ray tracingem nevypínají DLSS s odůvodněním, že to musejí udělat pro objektivní srovnání, páč na Radeonech DLSS zapnout nejde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

..a zelenej Adams opet v plne palbe. Vsichni jsou idioti. Vyvojari jsou idioti. Vsechno s VRAM je marketingovy blabol. NV samzorejme zadne marketingove blaboly nema. Viz uvdeni RT bez RT her, s HW RT, ktery RT nestihal, DLSS 1 a dalsi.
Kdyz pak realita ukaze pravy opak, ze NV oholila VRAm az na kost, aby na tom vic vydelala, tak se bude hadat do posledni kapky krve a delat ze sebe pubertalniho Frantika, ktery neni schopen a ochoten priznat holy zakladni fakt. Vsadim se, ze kdy by to udealo AMD, tak s tim problem mit nebude.
Myslim si, ze uzivatele karet 3060Ti, 3070, 3070Ti a castecne 3080 s tebou naprosto souhlasi. O wait.. vzdyt preci u NV si kupujes kazdou novou generaci, takze, ze je NV oholila vlastne nevadi. Proste reseni je si koupit novou kartu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Šak já nic neříkám, kupujte si 24GB karty proto, že za dva roky vám 16GB nebude stačit a za čtyři si na tom nic nezahrajete. :D Pak si za pět let povíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no s tebou si to myslim asi nepovim :))
tady mas pak jeste darecky na cestu..
https://static.techspot.com/articles-info/2627/bench/RT_1440p-color-p.webp
https://static.techspot.com/articles-info/2627/bench/RT_1080p-color-p.webp
je skvele treba videt vykon 3070 pod urovni 6650XT s RT, kde na RDNA2 preci RT nezapinas..jak jsi sam rikal, ze? :)
Nebo treba 3060, ktera zamete s 3070 a 3070Ti.. to proste chces. A nez reknes neco o nepouztelnem fps vsude, tak se podivej na 6800 :)
A s novyma hrama se to urcite zlepsi ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to prece nikdo nerika ze 20gb radeonum k necemu bude, ale sam si tady obhajoval nvidii co mela delat kdyz si moc vybirat nemuzes kolik osadis pameti na zaklade velikosti sbernice, ale pokud amd mela moznost osadit 7900xt 10 nebo 20gb vram tak zvolila spravne stejne jako nvidia mohla osadit 3080 20gb pameti ale to by potom ada s timhle nacenenim byla jeste vetsi joke

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by klidne stacilo, kdyby karta jako 3070 a 3070Ti meli 12GB a 3080 16GB VRAM. A mel by jsi jeste na 2-3 roky klid vzhledem k rozliseni, ve kterem se pouzivaji.
Takhle je to opruz, aby jsi k vuli VRAM musel snizovat vizualni kvalitu, presto, ze vykon tech karet v pohode staci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, nebo si člověk při tom zapnutém ray tracingu nebude vypínat DLSS a ten klid bude mít, že jo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme Ado, jak jinak..hlavne nic nepriznat. Zustan svuj az do posledniho momentu.
https://www.youtube.com/watch?v=MpFCprnrm24

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I ten bůh objektivity z Hardware Unboxed, co na základě výsledků z jedné blbě optimalizované hry předložil „jasný důkaz“, že 8GB karty jsou už k ničemu, tam nemá jediné měření, kde by to DLSS zapnul.

https://www.techspot.com/review/2627-hogwarts-legacy-benchmark/

Protože to je přesně to, co jako majitel RTX 3070 uděláš. Koupíš si mainstreamovou kartu, napereš tam maximální detaily s ray tracingem na Ultra, vypneš DLSS, a pak se divíš, že ti to jede jenom na 36 fps, zatímco na 12GB RTX 3060 to jede na 39.

Nevím, jak bych vám to vysvětlil, ale ten ray tracing je opravdu dělaný tak, aby fungoval pohromadě s DLSS. V podstatě už od začátku, od RTX 20. Většina her, kde je ray tracing, má i to DLSS. Víceméně jediné hry, ve kterých je ray tracing, a není v nich DLSS, jsou ty, s jejichž „optimalizací“ pomáhalo AMD.

Takže když tam naperete vysoké detaily u ray tracingu a zároveň vypnete DLSS, tak to holt bude chodit blbě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co mi na tvem komentari prijde jako jedine pozoruhodne je to, ze ty jako zeleny rigidni fanousek, ktery tady celou dobu obhajuje politiku NV, mluvis o obkektivite a dovoluje si HWU brat do pusy.
Oni tam nemaji DLSS mereni z prosteho duvodu,ze se snazi mit vsechny karty zmerene za stejny podminek zeleny troliku. Kdyz v jinem testu pouzili FSR2 u her, ktere je podporovana u obou vyrobcu, tak se na ne snesla smecka zelenych trollu, ze DLSS je preci rychlejsi a ze nadrzuji AMD. Coz je samozrejme ciry vymysl.
Zbytek opet bez komentare, protoze zelena je nelepsi a 8GB VRAM staci na veky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahm. Tak teď ještě zbejvá majitelům GeForce vysvětlit, že při zapnutém ray tracingu musejí to DLSS vypínat, jinak objektivně nepoznají, jak ty jejich karty stojí za pendrek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tady mas dalsi darecek v rade..TLOU
https://youtu.be/_lHiGlAWxio?t=444
vsimni si jak krasne hodnoty 1% fps maji 3060Ti, 3070 a 3070Ti, celych 12fps a takova 306 ma 28fps pro 1080p..to musi byt zuzo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plánovaná obsolence! Nová hra nejde hrát na ultra detailech na dva roky staré mainstreamové grafice. Když vypnete DLSS.

Vůl. Co na to mám říct.

Ale jo, šak říkám, cpěte výrobcům grafik dva tři litry za dvojnásobek RAMky s vyhlídkou, že za tři roky bude venku až pět her, ve kterých díky té investici nebudete muset stáhnout tři posuvníky o dva stupínky dolů, když myslíte, že se to vyplatí. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Strč si DLSS někam. To je normální podvod a ne něco čím by se mělo argumentovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to určitě důsledně vypínáš i VRS, že? To je totiž ještě horší ojeb. A TAA? To je totiž pro změnu ojeb na kvalitní antialiasing.

Prostě se smiřte s tím, že DLSS už je třetí generaci GeForce, které mají 85 % trhu.

Vývojáři her na PC už fakt nebudou řešit, jak ta hra chodí na GeForce na ultra detailech, když se DLSS vypne. Budou to optimalizovat na to DLSS.

AMD má proti tomu FSR. Nikdo z vývojářů už nebude lpět na optimalizacích pro nativní rendering na maximálních detailech.

Puristům vyznávajícím „100% nativní rendering“ nezbude už nic jiného než stahovat detaily.

Veškerá historie 3D grafik je už od prvopočátku o tom, jak to renderování ojebat, aby se to hýbalo, proboha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ještě před měsícem bys tady vytahoval že se to týká jenom texture packu na far cry

sorry ale jenom tenhle měsíc vyšli 3 hry, které mají s 8GB problém u D4ky musíš dát textury o jeden dílek dolů a tenhle rok přijde ještě 7 exkluzivek z PS5ky jsem zvědavej co budeš říkat až půlce z nich dojde vram :D a zrovna exkluzivky z pska je to většinou to nej co můžeš hrát

a jdi s tím dlss už do někam, děláš jak kdyby dlss bylo bezchybný a fungovalo dobře za všech okolností oproti nativu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to bezchybný, je to jiný a v některých ohledech lepší než ten nativ.

Viz temporální stabilita obrazu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aneb zeleny DDadamek opet v akci...
nezlob se, ale to je jak s blbym a to doslova.. Takovy Hnizdo a Maudit, by se mohli od tebe ucit a to jsou trollove jako z ucebnice.
Pokud jsi mel u mne jeste nejaky respekt pred temato 'konverzacema' tak po tonhle si u mne na urovni Hniuzda. Myslim, ze si muzes v demagogii klidne podat ruku i s Obrmajerem. Asi to opravdu nebude nahoda, ze oba dva delate pro jeden a tentyz server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy pindáte něco o tom, že jsou ty karty na nové hry nepoužitelné kvůli 8 GB paměti.

A veškerá „nepoužitelnost“ je v tom, že tam nemůžete naprat maximální detaily.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"y pindáte něco o tom, že jsou ty karty na nové hry nepoužitelné kvůli 8 GB paměti. "
.. jsi pobavil. Tohle si opravdu myslis? :)
Nikdo nikde netvrdi ani nepsal, ze ty karty jsou nepouzitelne. To jsou tvoje fabulace. To co se tvrdi je, ze ty karty jsou ojeb, protoze maji na svuj vykon a cenu malo pameti, ktera je uplne zbytecne brzdi.
To ze muzu pouzit DLSS nebo snizit velikost textur nebo vypnout RT, abych usetril pamet, tady asi vi kazdy, kdo trochu sleduje deni a testy na webu. To nam opravdu nemusis rikat. To ale nebylo vubec cilem tehle diskuse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v čem je problém? Je to ojeb, ale neznamená to, že se na tom za dva roky nebude dát hrát.

Celý kapitalismus není o ničem jiném než o ojebávání lidí.

Ojebává lidi, když je zaměstná, ojebává je, když je vyplácí, ojebává je, když si pak za ty vydělané prachy nakupují to, co jiní ojebaní zaměstnanci udělali. A majetek se přesouvá od těch ojebávaných k těm, co ojebávají. Ale lepší systém nikdo nevymyslel, alternativa je socialismus, ve kterém mají kulové všichni. Opět s výjimkou papalášů.

Nvidia vás ojebává tím, že vám prodává karty, na kterých budete muset za dva roky stahovat detaily, AMD vás ojebává tím, že se vás snaží utáhnout na karty, které mají paměť, co vám k něčemu bude možná za tři roky, kdy už jejich výkon v nových hrách bude stejně stát za pendrek.

Železo se nekupuje s tím, že teď je to sice k ničemu, ale je to „investice do budoucnosti“ a za pár let budu rád, že jsem to pořídil. To je asi největší kravina, co člověk může u hardwaru udělat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no mě se to vyplácí už 21 let takhle to dělat... jsou lidé co si koupili kdysi například tnt riva grafiku ,radeon7900pro, či 1080 serii nebo z mainstreamu 1060. je to super nejen ze Vám to dlouho vydrží na plynulé hraní s ostrými texturami pro danou periodu, ale navíc když kartu pak na konci přeprodávate tak client ví, že si nekoupil trash,který mu dá meně než čekal. No, ale když myslíte že se to nevyplatí a je lepší si koupit něco co za 2 až 3 roky patří tak akorát do koše no tak proč ne... tady je to absolutní extrém když si někdo vydá vyšší střední třídu která lackuje na ram již v době vydání.Vzhledem k tomu, že Unreal 5 koupila prakticky vsechna velká studia a jeho naročnost na vram je při geometrii o milionech polygonů obalené v adekvátních texturách a stínování extrémní (mužete v pohodě využít přes 30 giga,když vám to harware dovolí no problem), tak bych se zarputilosti kterou poskodíte tak akorát sám sebe zdržel. můžete se podívat na Moores law is dead channel zrovna včera tam vyšlo velmi detailní interview s dalším herním designérem, ty totiž málá vram sere snad všechny. Budu radši věřit někomu kdo aktuálně hry dělá, než společnosti ktéra je zavislá na odbytu zboží, bez kterého je ani nepustíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on to ale vysvětloval proč testuje fsr obě firmy, protože výkon je stejný při fsr jako u dlss, ale říká, že pokud máš geforce zapni si dlss, protože má lepší vizuál

a jak jsme si ukázali těch her je za poslední měsíc 3, takže ty sis koupil před rokem grafiku za 20ku, ale už po roce musíš snižovat detaily, co myslíš budeš obviňovat herní vývojáře za to že neumějí optimalizovat hru 3x v jednom měsící a nebo si řekneš že si příště pohlídáš abys měl víc vram

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si nemáš grafiku za čtrnáct tisíc kupovat, když kvůli kryptu stojí dvacet. Co na to mám říct.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

smutný je, že ona ta vram zrovna drahá není, výrobní náklady by se zvedli pramálo, pokud by přidali třebas jen 4gb, jednalo by se s bídou o 20usd. Nvidii se to bude těžko obhajovat, dělala to často i v minulosti viz stárnuti 780ti vs x290 či teď rdna 2 vs ampere. Nicméně teď je to již opravdu dost okaté, pokud si koupíte kartu za 800 dolarů, nemyslím že je v pohodě mít tak akorát vram na dobu svého vydání, nejen že pro zákazníka to není dobré, ale ani pro vývojáře her to není dobré, být z fleku záměrně na limitu u hardwaru nové generace. Já jsem na vram koukal vždycky hodně, k čemu je dobrý čip když jej vlastně brzy ani nebudete moci plně využít pač se sám bottleneckuje vlastní vram capacitou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak to je kapitalismus. Ten nefunguje tak, že se spočítají výrobní náklady a přirazí se na to padesát procent zisk. Ten funguje tak, že se spočítají hrubé náklady, nastaví se pěkná kulatá cena, a pak se hledá, na čem všem by se dal produkt oškubat tak, aby to lidi ještě kupovali.

V důsledku to končí tak, že se u krámů za 200 dolarů mění kondíky za padesát centů za kondíky za dvacet centů, aby se ušetřily čtyři dolary. Páč čtyři dolary krát 250 tisíc kusů je ušetřený milion dolarů, že.

A nikoho nezajímá, že člověk by si za to, že mu ten krám za šest tisíc umře o tři roky později, rád těch sto korun připlatil. Tu možnost prostě nemá.

Nebo nemá, má. Udělá se řada produktů, kde ty lepší kondíky jsou. Jenom si za to výrobce naúčtuje navíc tisíc korun.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak Adame, NV nikoho neskube, jen ji nestale roste gross margin. Ale jinak v zasade, jsou to lidumilove ze..mel by jsi si zajit podat ruku s tim panem, z jehoz serveru jsem ten obrazek tady nalinkoval..mate toho mnoho spolecneho, jen stojite kazdy na jinem brehu.
http://www.ddworld.cz/images/stories/Aktuality/Nvidia%20obrazky/RTX%2040...(2022)/NVIDIA-RTX-4000-15_thumb.jpg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

někomu asi vadí, že jste si koupil grafiku, pro sebe :D. PS Ať Vám dobře slouží :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pak si člověk uvědomí, že Adam dělá redaktora IT časopisů... :-D

Já se teda směju už od doby naší diskuse ohledně DLSS3.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Né nadarmo se říka, že nemáš pokousat ruku co ti podává jídlo, leda by těch rukou bylo víc. A tak musí tu ruku teď bránit.
Jedna z věcí co Adam asi nepochopil je trend, na který článek nepřímo poukazuje. A jak píše že za rok za dva už nebude 10GB stačit ani na FullHD, mi nějak přijde, že si ještě nestačil uvědomit že ta situace tu už JE. Hogwarts Legacy, The Last of Us, Diablo IV jsou jen první vlaštovky. Neměl s tím problém i Callisto Protocol?
Jsem majitel RTX 3080 10GB, RX 6800(bezXT), RX 5700 a běžně mám přístup k RTX 3060 a RX 6500XT.
HogL jsem po "chválení" portu na PC jen tak zkusmo testoval a jede prostě podstatně líp na AMD kartách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I za rok dva bude mít pořád osm z devíti karet v herních počítačích <=11GB paměti.

Nikdo si nedovolí vydat hru, ve které nebude 10 GB paměti stačit na hraní ve full HD. Opravdu nikdo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, 30 fps s dropy na 12. Jako to bylo u konce života třeba base PS 4. Ale přece budeš mít možnost snížit rozlišení na 720p, takže budeš happy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLSS/FSR enabled. Smiřte se s tím. Bude to nový standard. Ve všem.

Pro vývojáře je to třetina výkonu k dobru za cenu mírně horší vizuální kvality s tím, že ve 4K na 28" monitoru ten rozdíl nepozná nikdo.

Normální člověk vám nebude doma vypínat na GeForce DLSS jen proto, aby mu to chodilo se stejným nastavením jako na Radeonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

doufám adame, že tohle nvidia evangelium neděláš zadarmo
https://www.zing.cz/novinky/96424558/naroky-na-vram-se-budou-jeste-zvyso...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žijete v jiném vesmíru. Podívejte se na to, jaké procento zastoupení mají mezi hráči 12GB+ grafiky.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jeje, Steam survey .. navstevnici z jine planety opet dorazili ;)
Ja nevim, ale aspon redaktori by mohli chapat, ze steam survey je black box, do ktereho nevidi nikdo jiny nez Valve a jeho vysledky jsou silne "questionable" a je v principu uplne jedno, z jake strany nebo jako jaky fanousek se na to divas.
Koukam, ze k tobe takovy strizlivy pohled jeste ani nedorazil..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ocením jakoukoliv lepší statistiku.

Asi největší problém se steam survey je ten, že matlá dohromady mobilní a desktopové grafiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Asi největší problém se steam survey je ten, že matlá dohromady mobilní a desktopové grafiky."
.. jestli nejvetsi nevim, ale urcite jeden z nich ano :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ocením jakoukoliv lepší statistiku."
.. aby jsi byl schopen 'ocenit' statistiku, mel by jsi vedet na jakem zaklade (modelu) byla vytvorena. To znamena, na zaklade jakeho modelu byl provedeny sber dat a s pomoci jakeho modleu jsou pak ty data interpretovany do statistik. Vzhledem k tomu, ze nevime ani jedno z toho, v principu nevime vubec nic, neda se tato statistika brat vazne. Osobne bych to statistikou ani nenazyval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pak jsou tu ještě prodeje karet za posledních pět let, že.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak data poctu dodanych karet, jsou urcite zajimavejsi nez steam sturvey. Na druhou stranu, zase v nich vetsinou neni rozliseni mezi OEM vs Retial, Desktop vs Mobilni.
Vzhldeme k tomu, ze AMD ma v OEM celkem prd a v mobilnim OEM rovnou kulovy, tak ty statistiky asi vychazeji jak vychazeji. Nicmene desktop a retail na tom bude AMD podstatne lip. Intel neberu v potaz, to zatim neni 3 hrac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

posledních 5 let? kvalita hardware a služeb kolem něj se mění každou generaci a dokonce i během provozu dané generace. 5let stability a kvality v prostředí danného trhu si mužete dovolit jako relevantní údaj ,když si kupujete třeba koloběžku nebo sáňky ale rozhodně ne když si kupujete například grafickou kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty kráso se Steam Survey jdi víš kam. Už jsem tu několikrát psal, že tlačí Intel/Nvidia. Mám doma několik AMD a steam survey jsem za 5 let viděl jednou, možná 2x. Zato když jsem stavěl něco na Intel/Nvidia, steam survey vyskočil dřív, než to opustilo benchtable.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já mam radeon teprve několik měsíců a ještě jsem to neviděl :D říkal jsem si kde to je :D. ulet a nejvetší, úlet je že když něco udajně dělají či mají vsichni tak to pro spoustu lidi automaticky znamená , že je to dobře :D :D :D a jdou se pást s nima, no tak alespoň spolu můžou i symbolicky vyhynout, když to tak bude pro ně dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt nepochopil?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.