Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox OS: operační systém Mozilly oficiálně

Zní to skvěle, na většinu drobných (i větších) aplikací je to dostačující. Ale co když budu potřebobat trochu víc, než jen HTML5. No jsem zvědav, kam to dospěje, ale dokážu si představit, že "chytré" telefony s tímto OS mohou mít úspěch právě pro to HTML5. Jen aby se nám ta specifikace pětky ještě nezašmodrchala, ale pevně věřím že se to nestane a zůstane jen u dohad o DRM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Parada, dalsi nekompatibilni platforma na svete ...... doufam, ze cely tento boom (spolu s cloudem a podobnyma nesmyslama) je uz za svym vrcholem a opet se prirozenou evoluci vratime k jedne HW a jedne SW platforme, tak jak Buh chtel!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cetl jsi vubec clanek? Vis co se snazi prinest HTML5? Ty nekompatibilni platformo... radsi opravdu zustan u te sve jedine SW platformy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja to pochopil tak, ze Firefox OS bude nekde v mobilu, tak jak jsou dnes treba androidy ..... ale s tim rozdilem, ze aplikaci pro android na tom nepustim, stejne jako aplikaci pro apple, windows atd ...... a obracene ....
Jestli jsem to pochopil spatne, tak se omlouvam .......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predstava autoru projektu je, ze na tom budou bezet HTML5/javascript aplikace a ze uplne ty same aplikace pobezi i na beznem PC s wokny, PC s linuxem, na androidu, na apple ... proste jedna aplikacni platforma tak jak jsi to sam chtel. Akorat bez te pitome zavislosti na HW co sebou tahnou windows jako kouli na retezu ...

(Ostatne, ty aplikace z androida nebo treba z Chrome OS tam mozna i bezet budou.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nezavislost na platforme s sebou nese napriklad tristni vykon, javu a podobne ..... jako na hracicky a mobilky v pohode .....
Vsem temto nesmyslum uz doufam bude brzo konec ..... lidi budou nasrani, ze tu maji nejake androidy, windowsy, iphony, bady, chromy, firefoxy a kdovi s jakou dementni kravinou jeste nekdo prijde. Zjisti, ze jednem tam bezi nejaka super aplikacka, mel ji zadarmo a ze druhym to nejede vubec nebo za tezke penize. Jedni maji nepouzitelny tablet, druhym se v cloudu neco ztratilo, jinemu nekdo vykradl fotky a vyvesil na netu .... dalsi ma maly telefon na telefonovani, vetsi, co uz tak dobre telefonovat neumi, tablet, netbook, notebook, ultrabook, magorbook atd, atd ..... zkratka 8 ruznych zarizeni s 5ti ruznyma systemama na 8mi ruznych platformach, vsechno se mu kdovi jak synchronizuje, jednou neco, podruhe vic, pak nic ... vsechno se bude jinak ovladat, vsechno bude svym zpusobem k nicemu ...... no a potom pochopi, ze mu staci smartphone a domaci PC, mozna jeste nejaky notebook na prenaseni, ze vsechno ostatni je jen naprosty nesmysl!
Ze tam chce intel x86 kompatibilni procesor a windows, pripadne macos. Zajimalo by me, kolik skutecnych lidi vlastni tyhle modni vystrelky. Pocitam, ze hlavnim odberatelem a tahounem jsou smradi do 18ti let ...... takova ta facebook generace, ktere nevadi vsechno se vsema sdilet .... doufam, ze uz brzo vychcipa nebo dostane rozum.
Povazuju se za pocitacove znaleho cloveka a i me dela problem vybrat si mobil .... jaky OS? Jaky HW? .... no, mozna je to prave proto, kdyby mi bylo 15 a psal na FB i to kdy jsem sel sr**, tak bych vzal prvni co bych videl v reklame .....
DAMN YOU ALL!:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi už stárnu, ale souhlasím s Tebou :) Vždycky si vpomenu na tento dil southparku
http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s15e01-humancentipad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, ten je dobry:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Unika ti jeden podstatny detail ... API. Preto su dobre urobene cloudove sluzby a na nich postaveny zmatok typu socialne siete tak uspesne. Pristupovat budes cimkolvek, HW zariadeni ma dostatocny vykon aby to zvladol spracovat a vyrobcovia nesmu byt ignoranti - ak nie, su von z trhu (vid Nokia).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věřím, že vývoj nad HTML5/css3 + js bude snadnější, než HTML4/css2 + js. Jen se trochu děsím nekompatibilit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.