Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI: Čipsety Z790 na deskách praskají naší vinou, situaci řešíme

Sincere apologies to all our customers who were, just like the coolers on the mainboards, wrongfully screwed.
Your MSI

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pekne, vystizne a vtipne ospravedlnenie (omluva)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaručená kvalita.

Pokud zákazníkům přicházejí desky které vůbec nepostuji a nebo se náhodně vypínají tak to znamená MSI absolutně kašle na quality control.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že pravděpodobně všichni výrobci desek kašlou na výstupní kontrolu, akorát MSI tam opradu mělo chybu. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono je klidně možné, že to v pohodě funguje v továrně v rámci QA. No a pak se to zabalí, někam pošle do zámoří, krabice se cestou pobouchá a díky tomu to praskne při cestě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Akurat mi pride divne, ze ten chipset je viditelne popraskany v strede. Ja by som cakal, ze nevhodna skrutka (aj ked teda neviem, akym sposobom je nevhodna) by skor zdevastovala okraj puzdra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, zda ve středu chipsetu není chladičem (mírně zakřiveném v bodě dotyku?) vyvinuta devastační síla, z důvodu že šroub chladiče příliš krátký a jeho přítlačná pružina vyvíjí příliš velkou sílu, nebo je stisknuta zcela a výsledný přítlak byl dán silou dotažení šroubu nikoli silou odporu pružiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi rozumiem, ako to bolo myslene, ale myslim si, ze pokial sa bavime o klasickom uchyteni, kde skrutka je v ose pruziny, tak tam by sa tie dve sily vzajomne vyrusili.

Ak by zasa bola skrutka dotiahnuta na krv, tak by som prave ocakaval, ze popraska okraj cipu, lebo rovina chladica a plosny spoj budu posobit na okraj ako noznice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To prave, ze ne, kdyz priznavaji vadne srouby.

Proste se na to..... , a to je to top chipset.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani se nedivím že zrovna u MSI. Tato firma a vlastně i Gigabyte jen laborují kde ušetřit jednotky centů i na dražších produktech a podle toho to dopadá.
Obě už jsou u mě na blacklistu. Krásné obaly, tvrzení "military class" a pak se těsně po konci záruky začne deska sypat a odcházet jednotlivé části. U grafik zrovna tak, jenže u Radeonů 200 to tehdy opravdu nevychytali takže úspěšné reklamace. GB je proslulé svými "optimalizačními" revizemi. Největší kauza byla asi s jejich zdroji které rády hořely. U obou už jsem se spálil vícekrát takže ta nižší cena ty problémy v budoucnu rozhodně nevyváží. Od odcházení elektroniky, pamětí přes integrované komponenty jako třeba síťová karta a pak startování desky na pátý pokus jako u vadné motorové pily. To opravdu ne.
Nebo prostě v továrně ta kontrola kvality stojí za prd kvůli nízkému platovému ohodnocení, taky možnost, protože proč jinak by si dávali záruku i tři roky ale v půlce limitu hw kleknul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám pocit, že už se dá jen Asus. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Každý můžeme mít jiné zkušenosti. Já třeba kvůli ceně dlouhodobě kupuji ASRock a zatím žádné problémy. Ale věřím, že se najdou lidé, kteří mají s touto značkou potíže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já začal ASRock brát hlavně kvůli dříve neobvyklým konfiguracím (více portů, dříve i starší porty atd.) a tak nějak jsem u nich zbyl. Třeba s Asusem jsem skončil před velmi dlouhou řadou let, kvůli neuznané reklamaci poměrně drahé desky, kterou jsem nakonec vyreklamoval v zahraničí. Takže to bylo spíše zdejším zastoupením, ale člověk si chce život zjednodušit a ne komplikovat. Jinak u MSI grafik a jejich chlazení, to by vydalo na dlouhou rozpravu (dožití po záruce). Tak nějak jsem za ASRock rád, protože moje vlastní zkušenost (= do sta kusů desek), jenom dobrá. Takže se přidávám

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj přesně. Ty zajímavé konfigurační kombinace jsou asi vedle ceny zrovna ten faktor, proč lidé do ASRocku jdou 👍

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obvykle ASRock horší výbava, hlavně teda u AMD se poměrně často updatuje AGESA a nevim jak teď, ale co jsem sledoval u Ryzenů 2000, tak hrozně pomalý aktualizace BIOSu u ASRock.

Vzhledem k tomu, že píšeš do 100 ks, tak bych měl dotaz jaká cenová kategorie to byla? Jsou i levné ASRock OK? Poslední dobou slyším chválu častěji, takže možná příště zase zkusím. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co myslíš výbavou?

Aktualizace BIOSu/UEFI je po vydání nové desky relativně časté a v době příchodu Ryzenů těch updatů bylo hodně. To jsem vnímal tak, že to byla úplně nová architektura, kterou navíc výrobci zpočátku brali hodně vlažně a zrovna ASRock se toho nebál. V té době to mělo mouchy, někdy spíš masařky a ladilo se to. Uvědomme si, že AMD tehdy udělalo revoluci a s minimálními zdroji vyvrhli něco nového a nebylo to odladěné, vyzkoušené. To se ladilo dlouho... jenom paměti byly velké téma. Já myslím, že kdo si to pamatuje podrobně, určitě by v tomto divokém období, nebral časté aktualizace (=opravy) úplně jako negativní. Naopak, když makali (AMD) a někdo další (třeba ten ASRock) tomu šel naproti, to jsem nevnímal jako chybu.

Cenová kategorie... sázel jsem a sázím je pod Intely i AMD řadu let, od kolbenky, kde potřebují COM port, přes nějaké kancl stroje s APU nebo HTPC, až po pařana s potřebou diskotéky ve skříni (RGB), takže si troufnu říct, že jsem osadil od obyč desek "za litr" po řadu Taichi. Jediným nešvarem před několika lety byl delší průběh POSTu, to bylo otravné, než to pořešili. Ale nikdy jsem neměl problém, že by se začal po pár letech "drolit plošňák" nebo třeba povolilo pájení, což jsem zažil u levných modelů leckterého výrobce.

Nedávno jsem měl chuť prubnout i grafiku, ale to mi známý rozmlouval, že to se jim ještě moc údajně nedaří. Ale myslím si, že na to taky dojde...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taky mi už párkrát hw od nich padl do oka, nění to původně dceřinka Asusu?
Jinak ceny, to co MSI a nyní GB předvádí je neskutečně. Viz poslední recenze GB 670E na nejmenovaném blogu. Za takový odrb chtějí přes 8500,- to je neskutečné. Nejvíc viditelná je zastaralá ALC zvukovka která se dává do kancelářských strojů kde se nejvíc kouká na cenu. Ovšem co autor pominul a já jsem si myslel že se prostě jen upsal a zaměnil číslici, tedy donutilo mě to kouknout na ofiko stránku s specifikací a ono to je skutečně tak - ty dva fyzicky x16 sloty mají jeden 4 linky a druhý jen dvě. No divné ale dalo by se přimhouřit obě oči, ovšem zazdila to specifikace daného rozhraní - opravdu ty sloty podporují pouze PCIE ve verzi 3... Opravdu neskutečný oj*eb.
I má stará nejlevnější Asus Prime x570-P za 4 tisíce má na každém slotu pcie4 standard. Takže ikdybych chtěl šoupnout adaptér na x1 krátký slot s M.2 tak to poběží nějakých 1800MB/s. Jen považte, pcie3 sloty na desce s AM5 za skoro devět tisíc....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Figurují (nebo figurovali?) v obou společnostech stejní lidé. Já jsem z toho tehdy získal dojem (=moje čirá spekulace), že ASRock byl na hraní, pro radost a experimentování a Asus měl být seriózní počin. Aspoň jsem tak vnímal to, co padalo z ASRoku za kombinace a někdy až šílenosti. Prostě mi přišlo, že se někdo baví a rád si hraje.

GB mě dojímal už v době Athlonů X2 a snad ještě o generaci později naopak u Intelu, že byl neustálý problém s paměťmi Kingstone (tehdy synonym pro nejlepší RAM). To mam uložené hodně hluboko v paměti (sr...štvalo mě to neuvěřitelně). Tehdy jsem "objevil" DFI a zamiloval se.

MSI mě nikdy nepřesvědčilo, dokonce jsem v nějakém případě osadil Biostar, který se nakonec ukázal kvalitativně lepší. Dodnes mám pochybnosti o tom, že je to "horší výrobce". Navíc si pamatuji módu BIOSů v exe souboru, kdy jsem jako linuxák, musel somrovat na podpoře MSI klasický soubor s BIOSem, abych mohl provést potřebný update, protože to tehdy ještě nešlo extrahovat.

Souhlasím, že si dnes musíme hlídat parametry u každé desky a pečlivě číst specifikace... ale s těmi PCI-E sloty je to do nebe volající prasárna, o tom žádná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že preháňate. Treba si uvedomiť že na to množstvo kusov hardvéru bude aj určité množstvo vadných kusov na to je tá záruka aby sa prípadná vada vyriešila cez reklamáciu. Teraz čo mám dosku Gigabyte AORUS X570 Pro funguje úplne bez problémov u Gigabyte som od Socket A. Nikdy žiadny problém. Samozrejme som mal šťastie. čo sa týka grafických kariet, mal som Gigabyte RX580 Gaming 8GB tam problém bol po chvíli hrania vypol monitor to ale vyriešil druhý bios. No a mám aj ten problémový zdroj konkrétne Gigabyte P850gm. Nakoľko som sa dočítal že zdroje si Gigabyte necháva vyrábať v inej firme tak som obavy mal, ale našťastie zdroj funguje tak ako má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WTF! takze vyslo najevo ze MSI nedela vystupni kontrolu a jen to mrska jak bata cvicky :-(( .. prasarna ... kdyby delali vystupni kontolu na funkcnost ( a to se da delat i bez cpu a pripadne ram), tak by to zachytili jeste pred expedici ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.