Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI GeForce GTX 460 HAWK Talon Attack s posíleným napájením

0,4 ns dává základní frekvenci 2,5 GHz. Takže efektivně to u GDDR5 bude 5 GHz nebo 10 GHz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

0.4ns dava zkladni 1.25GHz (max teoreticka) kus od kusu muze ject i rychleji. u NV evidentne neee asi kupuji nejakou probirku jinak me to hlava nebere proc tam strkaji porad tak pomaly pameti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz uz jsem si rikal, koonecne neco realne kvalitniho od "en-vidie" ale jako vzdy to proste zabijou nizkym taktem pameti. Proboha proc??? porad tam rvou sirokou zbernicu a podtaktovany pameti,, pravej opak to resi ati/amd ,radeji mensi/uzsi a uspornesi zbernice a rychlejsi pameti.
S timto problemem se nVidia doslova pere uz nekolik let.

[[az budou pameti na 10GHz tak je tam (jako konstrukter/vyvojar) dam radeji na 128bit zbernici nez se pachtit na 512bit zbernici ze staryma a podtaktovanyma snad ddr3 na 2.5GHz]]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bych nvidii nezazlýval. Je jejich věc jakým způsobem dosáhnou požadované paměťové propustnosti pokud vytvoří produkt co lidi chtějí. Nvidia má větší plochu GPU, takže se širší sběrnice sama nabízí.

GDDR5 jsou jasnou budoucností už delší dobu a nvidia to musí vědět, takže další generace už nebude mít problém a podle mě ho v tomhle směru nemá ani současná. Nižší takt GDDR5 na širší sběrnici nvidie nebrzdí v highendu ani mainstreamu a v lowendu (128bit nebo 64 bit) je už jasnou brzdou samotné GPU - vyšší takt GDDR5 by nic nepřinesl, kromě zvýšené spotřeby. 512 bitová sběrnice se zřejmě už neobjeví, když i GTX 480 má "jen" 384 bitovou. Leda, že by se někde zasekli na zvyšování frekvencí GDDR, což mi nepřijde jako sci-fi. Viz např. CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.