Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Naše auto bez řidiče je bezpečnější, říká Google

o podobnych autech se pise uz minimalne 20 let a seriova vyroba porad nikde. no snad se toho dockaji aspon moje vnoucata ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už si taký starý? ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zatím o jiném AI autu které by jezdilo v provozu, i když se supervisorem a policií nevím, takže je to pravděpodobně pokrok. Co se týče mě, tak nevím jestli bych se chtěl nechat vozit v AI autě.

Nadruhou stranu by se určitě hodilo pro lidi kteří zbytečně dlouho čekají na křižovatce, protože neví jestli se stihnou zařadit do provozu než přijede auto které vidí v dálce. Tady je počítač daleko lepší, dokáže změřit rychlost auta, případnou jeho akceleraci či zpomalení, ví jakou akceleraci má vlastní auto, zná přibližně povrch, takže dokáže zjistit zda to stihne a dokáže vyjet aniž by protočilo kola (taková jednoduchá náhrada ASR)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda videl jsem soutez AI aut kde bylo i Googly+MIT auto a jezdily sice bez nehod (aspon vetsina) ale ta jizda ani zdaleka nepripominala jizdu normalniho ani nezkusenyho ridice. Byly pomaly a nejisty a na krizovatkach staly veky. Mozna kdyby jezdily po elektronickych dalnicich, ktery by je vedly v rade za sebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nebude existovat komuninakce mezi účastníky provozu a semafory tak to nikdy nebude to pravé ořechové. Problém je v tom, že i když ta komunikace existovat bude, vždycky se to člověku nebude líbit (např. když bude auto dojíždět 20km/k na červenou , ale člověk radši pojede 50km/h a pak rychleji zabrzdí)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem dobře viděl, jejich auto projíždělo křižovatkou na červenou. Hlídat si semafory je elementární prvek bezpečné jízdy. Tuhle technologii si můžou srtčit někam

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to budoucnost, s tím nic nenaděláme. Až jednou ten SW a HW vyladí tak ruční řízení bude zakázáno a bude konec nehod + se sníží dopravní zácpy. Pak už si zařídíte leda na PC či konzoli. Výhody jsou jasné, stejně ale nemůžu říct že se na tu dobu těším...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.