Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nero 12: tolik bonusů zdarma, až se člověk bojí o jeho existenci

V roce 2005 jsem svůj počítač poctil dvd mechanikou, u které bylo Nero 7 Express - snad nejlepší Nero, co jsem kdy viděl. Rychlé, schopné, přehledné. Stejné se bohužel nemá rádo, takže Nero 7 na Win 7 nemluvilo, a z aheadu mi řekli "snad si nemyslíš, že to budem podporovat věčně. Kup si nové. Ne, slevu nedostaneš, nikoho nezajímá, že Nero máš". Bohužel, všechny novější verze jsou horší a horší, a plné balastu.. Za všechny zmiňme Nero 9, která obsahuje tucet kravin, včetně neschopného lagovacího přehrávače, který neumí nic, ale asociuje se skoro na všechno... Takový bordel, co to udělá, tfuj... Dát k tomu zdarma TuneUp je ožná dobrý nápad, někdo po Neru musí uklidit. :D

Já taky nechápu, kdo vymyslel, že by aplikace měla každý rok dostat novou verzi a mělo se na ní vyrýžovat dalších tisíců. Na vypalování už prostě není, co zlepšovat.. Vlastně už ani není proč vypalovat, cena dvd je cca 2kč/gb, exteráky jsou na tom obdobně.. O skladnosti dvd a jejich životnosti na slunci, teple, .. se nemusíme bavit. Jistě, exterák vám nesmí upadnout, ale stačí dávat pozor. HDD je nejen rychlejší a tišší, ale prostě ve všem lepší, kromě té smrti pádem z jednoho metru... Vypalování je z módy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jak která verze Nera 7. Mám nainstalované už delší dobu Nero 7.10.1.0 a bez problému funguje i pod win7 64bit. Akorát to má jednu chybku - nepamatuji si kdy jsem tenhle program pro vypalování naposledy použil :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už je to delší dobu, verzi si neamatuji. Ale nevypaloval jsem už pár let, a nechybí mi to :-) Většinu dvdček posílám rovnou dědovi - na jaře je věšíme na stromy, pomáhá to velice dobře proti špačkům, ale média se rychle rozkládají... :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je asi jako DVD k časopisu 100 nejlepších rad a návodů na PC. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

kdyz chci prenaset neco velkeho tak jsou tyhle media uz mala.. kdyz chci prenaset neco maleho.... pockat ja nic neprenasim prenasi se to samo.. pres cloud.. a do mobilu asi dvd nenacpu... r.i.p. nero mel jsem te rad.. ve verzi 4 jsem s tebou zazil hodne hodin a modliteb jestli uspesne dopalis az do konce.... :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nero - to jeste existuje? Jsem ohromen.

ImgBurn to u me jisti jiz spoustu let - vcetne BD-R a naprosta spokojenost..

Trochu nostalgie vsak nezaskodi. 1997, kdy CD-R medium stalo kolem 500 Kc a chodili jsme na Blanici za Alesem Zavoralem aby nam to za sto pade vypalil..
A Nero byl nejpouzivanejsi vypalovaci program.
Joo to byly casy..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli to je ten samej, ale Aleš Zavoral je zakladatel Alzasoftu, pozdější alza.cz. Do jeho šopu na Dělnické jsem jezdil stát frontu, která se tam vždycky tvořila před otevíračkou a prodejna byla celá zastavěná CRT monitorama takže kdo vlezl dovnitř, mohl ven až po nakoupení :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, zakladatel a (asi stale) majitel Alza.cz

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K mé 1. Yamaha vypalovačce SCSI CDR-100 jsem měl GEAR. Pak až za celkem dlouhou dobu byl teprve Nero. Tedy jestli si dobře pamatuju. Používal jsem zlaté Yamaha disky (funkční dodnes). Jo to byla alchymie - vypálí?/nevypálí? Disky tenkrát těžce nestíhaly dodávat konstantní datový tok. Vypalovačky nějaký buffer neměli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jezis chlape, kdybys to tu nezminil vcetne GEARu, uz bych na to davno zapomnel...zatlacil jsem prave slzu do oka

jak se jeste CDcko muselo davat do CADDY

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak, caddy.... bez toho to neslo :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nj. podobny pripad je i Cyberlink s jeho PowerDVD. Ted jsem uvazoval ze bych koupil upgrade na 12tku protoze stare verze pod Win8 nechodi korektne. No jo, jenze upgrade po sleve cca 50% (nejaka akce) stoji 1300 Kc. To je asi vtip ne, vzhledem k tomu ze je to jen prehravac. No kdyby to stalo tak 30-40 dolaru tak koupim tri upgrady. Takhle maji smulu, nedostanou nic. Skoda ze konkurence defakto neni, bych bral neco mene nabobtnaleho :-( . Velka skoda ze MS nepridal do Windows Media center podporu Blu-ray, bylo by po problemu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U PowerDVD v ceně jsou také licenční poplatky např. za Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, atd... Proto není přímá podpora přehrávání audio/video BD obsahu ve Win. Microsoft by musel odvádět licenční poplatky. A ne všichni zákazníci přehrváání BD ve win používají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To beru, ale proc je nutne platit ty poplatky porad znova. Vzdyt Ultra edici ti pribali k Blu-ray mechanice za 1200 Kc (samostatne 3 tisice) a upgrade stoji vic jak ta mechanika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konkurence existuje :) třeba VLC :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U kamarada se palilo na NEC-u ND-1300A ktory po flashi ridiciho rom-u umel palit i na + DVD media, co sa tyka Nero/a jednalo se o verzi 5(v te dobe zacala vo velkem honba za DVD filmy, kazdy chtel mit doma DVD prehravac protoze kvalita obrazu a zvuku byla o necem jinem nez VHS a ripovane DivX-y = celkove bylo to in), pozdeji prisla ku obrazu svemu doladena verze 6, konkretne 6.6.1.15 to konci-jednalo se o posledni a nejlepsi jednoduche, nenarocne a ucelni reseni od spolecnosti Ahead s tim ze slo palit i dvouvrstsve DVD disky a tez umela aplikace narabet i s vypalovanim obrazku inu LightScribe a LabelFlash . Nero 7 nedoladeny paskvil, 8 jako posledni obsahovala pouzitelny ShowTime, 9/10/11 a nejnovejsi 12 jen tuna balastu a nedoladenych/hloupych utilit. Inu Nero 6 jde sprovoznit i ve Windows 7, sice jen omezene ale palit jde. Co se tyka TuneUp a podobnych prasaren jako CCLeaner a spol. tohle svinstvo mi do stroje nesmi, pac to dela vic problemu nez uzitku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo pravda a kdyby to někdo hledal, tak konkrétně se to jmenovalo:
Nero 6.6.1.15_no_at.exe
- poslední šestková verze, speciálně bez reklamního toolbaru

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No tak NeroEizard a NeroExpress byl ten nejvetsi paskvil v Neru uz od pocatku. Vzdy jsem pouzival, uz od ranych verzi, jen NeroBurningRom ktery byl porad stejny. Narozdil od tech dvou paskvilu co verze to nova omalovanka a clovek musel porad hledat co a jak a kde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Existenci Nera až do dneška chápu jako důsledek historie. Přeci jen to býval užitečný a dobrý program.

Co ale nechápu, je existence programů toho typu, který je přibalen k poslednímu Neru. Myslím ten typ, kterého je plný třeba http://giveawayoftheday.com/, spousta většinou nedobrých a placených programů, k nimž existují kvalitní alternativy zdarma.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že vývoj vypalovacích nástrojů jde již nějakou dobu mimo mě. Kolik CD/DVD jsem v poslední době jenom vypálil a kdy to bylo naposledy?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jasny. zdarma, zdarma... zmeni to homepage, vyhledavaci server, prida jednu dve hledaci listy, udela ikonky na plose na stazeni tohodle a tamtoho, prihodi par programu v trial verzi a chce to dva restarty...
Vsechny programy jsou posledni roky stejnej hnus. A to mluvim o placenych programech. U tech free je to vsechno jeste vetsi ochcavani. Uz pri instalaci si musi clovek davat hodne bacha, aby si tam nezatahnul nejaky svinstvo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prave proto jsou tu tyhle vypecene placene programy kde si nekteri mysli ze kdyz zaplatit tak za kvantitu odpadku ...a kdyz na to mas tak se to oplati ..je to same jak s nokii tu si lide taky kupuji kvuli znacce a nikoho uz nezajima ze stoji za houby

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem se ptal obyčejných uživatelů, proč používají Nero, takový ošklivý moloch, tak mi bylo sděleno, že třeba aschampoo je parádní, ale nezvládá konverzi videa.
Nejlepší verze Nera byla podle mně verze 6. Sedmička už tenkrát strašně nabobtnala a doznala nepěkných změn. Škoda.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ashampoo má taky program na konverzi videa. Ale já bych spíš doporučil Convertx to DVD pro DVD video.
Jinak já si vystačím s Avidemuxem. Verze 2.4 nebo tak něco.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

BTW: posledni pouzitelna verze je Nero 8.3.20.0 Lite - ma 39MB a beha na cemkoliv

http://updatepack.nl/downloads/nero-lite/nero-8-lite/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nero 10 micro je taky v pohode.

S Nerem mam nejlepší zkušenosti. Ashampoo mi ničilo disky, Free programy měly dlouho tak zmršené ovládání, že jsem je po několika letech pokusů přestal zkoušet a některé taky ničili disky.

Ale celý balík mě už dávno nezajímá, protože ty hovadiny k tomu jsou samozřejmě opruz.
Ale lidem, kteří neměli přehled nebo se nezajímali, se ten balík líbil, protože tam bylo vše pohromadě.
Hodnotit dnes Nero jen jako vypalovací program je nesmysl. Nero se změnilo už dávno.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba používám Nero na notebooku s Win8, Nero je tuším ve verzi 7. Bohužel jsem tam dal nějakou lite verzi, takže nefunguje pálení Audio-CD, ale s tím se dá žít. Free věci (ImgBurn, Ashampoo...) mně kazily média, nevím proč - resp. řvaly při kontrole.
Na stolní mašině používám ImgBurn a zálohuju na BD-R.
Co mě štve, že ImgBurn neumí Audio-CD a Video-DVD, nebo jsem aspoň nepřišel na to, jak. Pravdou je, že z 99.9% pálím jen data na zálohy, ale nedávno po mně kamarádka chtěla Audio-CD a já docela dlouho řešil, jak to vypálit (Media Player ve Win8 :-))
Nero byl super program, dokud to nezačali přehánět s přibaleným balastem, který myslím ani nešlo nenainstalovat. Škoda ho :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ashampoo 6?

DVD video jsem v IMGBurnu pálil prostě tak, že jsem dal write files to disk a vybral adresář video_ts. Výsledný disk fungoval ve stolních přehrávačích normálně.
Třeba DVDFlick používá IMGBurn k vypálení DVD video a fungovalo to dycky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

How to write an Audio CD from music files using ImgBurn:
http://forum.imgburn.com/index.php?s=1d58bbe15ba3a54540f6906cb628fa83&sh...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ImgBurn umi Audio-CD i DVD-Video. DVD-Video produkuji v radech desitek ks / rok uz spoustu let.
Je si potreba zvyknout na netradicni pristup k ovladani ImgBurnu. Ze zacatku jsem z toho byl dost zmateny, ale na inetu jsou navody jak na to. Neni to tezke, je to jenom takove divne..
Nicmene mi ImgBurn pali DVDcka i BD-R. Vse zatim na 100% - a to uz jsem pomoci ImgBurn vypalil stovky ruznych medii - vzdy pouze znacky Verbatim a vzdy na obycejnych LG mechanikach.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nero.. :D WinZip je natom podobne este :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče té ftipné poznámky o ceně upgrade, kolik stojí upgrade třeba Photoshopu?

Jinak Nera je mi líto. Býval to dobrý soft.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi 4000 Kč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.