Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic rozšíří „nezničitelný“ sortiment o micro-SDHC MLC karty

V dnesni dobe uvadet jako novinku 4GB kartu je usmevne:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To, že má současný nejrozšířenější bloatware (MS Windows) desítky GB a to, že se dnešní hry nevejdou už ani na několik DVD ještě neznamená, že se stejnou měrou zvětšují i běžné pracovní dokumenty.

Běžný dokument z OpenOffice a pod. se pohybuje v desítkách až stovkách kB, u MS Office cca odhadem 5x - 10x víc při podobném obsahu z pohledu uživatele (prostě ukládá víc balastu, letitá zkušenost). Plus nějaké ty fotky v jednotkách MB, data z měření ... nedovedu odhadnout, stovky MB? 4G žádný luxus, ale stačit by to mohlo.

Tipuju, že to je hlavně tím, že si odolné SD nechají řádně zaplatit a dost zákazníků zaváhá, jestli kupovat víc, než je nezbytné minimum. Pak se i 4G prodají a možná častěji, než ty ostatní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu, neviem na co je dobra 4GB karta, ked sa na nu nevojde ani image dvd. Obzvlast ked lacne 8GB stoja okolo 200 korun, tak tato odolna moze stat tak maximalne 400.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... no jo, ale tohle jsou speciální "nezničitelný" a navíc s vyšší ochranou proti radiaci (to asi pro pracovníky jaderných elektráren a vesmírný program) ... :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to na první pohled úsměvné, ale jelikož mi jednou letištní skener při prohlídce příručního zavazadla vymazal/zničil všechny fotky (ještě tehdá na xD kartě) z dovolené, tak bych to jako blbost neviděl. Od té doby používám výhradně top SD karty od SanDisku (údajně také více odolné) a problém sem neměl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A zatieniť ich niečím, napr. zabaliť do alobalu alebo uložiť do malej kovovej škatuľky napr. z bonbónov by nepomohlo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví..tenkrát batoh s foťákem projeli tim rentgenem ještě jednou něco se jim tam asi nezdálo a zřejmě použili větší výkon. xD karta se tvářila zaplněná jako předtím, ale foťák ani v pc (zkoušeny dva a dvě čtečky) ani obnovovací soft ty fotky prostě neviděl/nenašel. Od té doby kupuju do foťáků jedině top sd karty od sandisku (krom odolnosti maj i rychlej zápis/čtení) a už se mi to nikdy nestalo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.