Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nine Inch Nails - takto má vypadat distribuce hudby!

WoW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Tenhle způsob distribuce má určitě budoucnost. A kromě toho je to skvělá reklama pro kapelu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Paradni zalezitost. Ale na druhou stranu se musi nechat, ze neco takoveho si muze dovolit jen ten, kdo je znamy a/nebo produkuje skutecnou kvalitu. Jinak je prosazeni se bez poradneho promotion dost problem. Zase to urcite oddeli zrno od plev. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu říkám krok správným směrem - země kolem mne je pokryta klobouky a čepicemi a já nepřestávám smekat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak...rychlokvasky jsou vsude kolem, at uz je to nejaky vytez superstar, xfaktoru, nebo nejake nemecke skupiny pro male holcicky s CD za 400.
Takhle ma vypadat idealni distribuce hudby....opravdovy fanousek si vezme ten nejdrazsi set, vse bez DRM a spousta bonusoveho materialu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

staryosel: pokud pracuješ v Brně v RedHatu, tak mě to nepřekvapuje :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi na tom je ze takhle to muze prodavat kapela primo, nepotrebuje zadneho redistributora co si na tom narazi 50% jen proto aby si prihodil par zlatacku na gigantickou hromadu!

Nine Inch Nails! Jen tak dal!!
ps: vsimnete si ze ten set za 300 USD je uz rozprodany ;-) takze tezko lze tvrdit, ze si to vsichni jen upiratej. Navic lze cekat ze pokud to kapela vyda takhle docka se nejspis i od "slusnych" piratu neceho cemu si rika hajenstvi ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj NIN RuLeZ

Nedelaji to poprve uz pred casem vysla deska remixu "The Limitless Potential" vybirana lidma na netu ke stazeni primo z webu http://www.9inchnails.com/remixes/ vcetne obalu nebo treba pres torrent http://www.mininova.org/tor/872099

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tihle hoši mají u mě 1* a dvakrát podtrženou!!!
Myslím, že je to ONO!!!
Tímto žádám o vrácení příplatků za flash disky, HDD a CDčka ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim, ze to je parada ale ma to jeden maly zadrhel. chcel som si objednat to cd za $10 uz asi pred dvoma tyzdnami, hned ako to vyslo (btw, dobre rano, $300 edicia bola vypredana myslim uz 5. marca). rovno 2 kusy (aj pre kamarata). po vyplneni objednavky na mna vypadla cena tusim okolo $46 pretoze za shipping mi to nauctovalo zhruba $26. takze som objednavku radsej zrusil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ANO ANO ... to je ta cesta ..... ZBAVIT SE PRODUCENTU A DISTRIBUTORU! ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"celou 1/4 alba" - vetsina kapel má 11-12 pisnicek na CD a nataci 2-3 videoklipy na jedno vy dane CD - takze, tak aby bylo jasno...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Gorik: Presne tak. Ja tvrdim uz delsi dobu, ze stahovani tady je a bude. Nikdo s tim nic neudela. Filmy a hudba budou samy o sobe proste zcela zdarma. Jak ovsem presvedcit nekoho, aby za ne platil? No rozhodne ne tim, ze zacnu prodavat Blu-ray filmy za 8 kilo, kde clovek dostane placku s filmem, nejaky bonusy, co stejne natocili behem nataceni, takze je skoro nic nestaly, a obal s natistenou zaketkou. Nic vic. Pokud si mam nejaky film ci hudbu koupit, tak to u toho musi byt nejaky ten "hardware", ktery si tezko stahnu nebo natisknu doma. Musi tam byt nejake darkove predmety, musi to byt specialni baleni atd. To je duvod proc jsem si koupil pred par lety vsechny ty krabice Pana prstenu se soskami a bylo mi jedno, ze sem za kazdou vyhodil skoro 2 litry. Musi to byt podepsane, nesmi to byt jen jednicky a nuly vylisovane na 12cm kotouci, ktery vyrobili za par korun v Indii ci na Taiwanu. Krome NIN zvolili podobny model i Radiohead, kteri dali album na web volne - platba byla dobrovolna a jelikoz sla primo kapele, tak zaplatilo hodne lidi. Proto by se melo naprosto zlegalizovat sdileni a stahovani. A nabizet lidem v pripade koupe nejakou hodnotu navic. A to se tyka i kin. Kina musi 1. najet na digital, kdyz uz tak 2160p rozliseni, 7.1 kanalovy zvuk - takhle kvalitni kino nebude mit doma nikdo a v jeho pripade bych dal za listek i pres dve stovky (samozrejme u nejakeho trhaku, na nejake drama ci komornejsi snimek bych zas sel do nejakeho kluboveho kina, kde se o nem bude treba potom diskutovat apod.). Za dalsi budou muset herecke hvezdy prestat polehavat mezi natacenimi ve svych vilkach na zapadnim pobrezi, ale budou muset jezdit po celem svete a progagovat sve filmy. Kdyby prijela nejaka hollywoodska star do Prahy a ucastnila se treba 10ti projekci (rekne nejake akce pred projekci), kino by bylo beznadejne vyprodane. Chroustat popcorn muzou lidi i doma a susteni pytliku a spoty proti piratstvi je do salu urcite neprilakaji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zivel>no, me stalo postovne $70, pac jsem jeden z 2500 stastlivcu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mm2: tak to ti gratuluju. neudělal bys pár fotek toho balení? rád bych je přidal do článku místo toho malého foto co mají NiN na webu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NIN rulez, neni vocem. Moju oblubena a teraz este viac oblubena kapela :). Podobne ako NIN vynechal z hry nejake nadnarodne vydavatelstvo, to spravil aj Serj Tankian, ktory predava svoj novy album Elect The Dead (nielen) cez svoju stranku serjicalrecords.com.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto skvelej napad a pristup. Doufam, ze je budou nasledovat i dalsi interpreti. A taky by NIN mohli za nejakou dobu uvest statistiky prodeje, jakou ma jejich osviceny pristup odezvu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Necakal som, ze sa o Ghosts docitam na cdr.cz, ale super. :-)

Ja som NIN fanusik a tymto pocinom som nadseny, aj po hudobnej stranke. A su to sucasne moje prve .mp3 subory s vlozenymi obrazkami. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dejte tenhle clanek a vse s tim souvisejici 100 prepsat a 1000 krat precist te slecne co tu pred casem blekotala nejake informace z ceskeho IFPI. A pokud jim to nedocvakne tak znova a znova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave su zvlast dve slova z ponukanych formatov: LAME a FLAC, oba nekorporatne projekty na ukladanie hudby. Myslim ze toto ani Microsoft nepotesi, ved openSource je ta hnusna rakovina a Steve Ballmer casto o nejakom veducom v opensource komunite vyhlasi ze ho "zabije, sakra ho zabije".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David Jezek>no, dojde to az v kvetnu. Zatim to mam pouze zaplaceno. Jestli si vzpomenu, tak se ozvu a klidne poslu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom bych chtel dodat, ze ultra de-luxe limited (:-) edition obsahuje 4 vinyly - proto ten velky rozdil v cene. A bohuzel ihned po vyprodani se (udajne) zacaly tyto verze ukazovat na eBay za cenu 1000S a vyse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen by mě zajímalo, jakým způsobem se platí - kreditkou, paypalem,... ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Silver: sakra tu zmínku o vinylech sem přehlíd, du to tam přidat, díky za upozornění!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kreditkou a paypalom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nobody25>

"Pokud si mam nejaky film ci hudbu koupit, tak to u toho musi byt nejaky ten "hardware", ktery si tezko stahnu nebo natisknu doma. Musi tam byt nejake darkove predmety, musi to byt specialni baleni atd. To je duvod proc jsem si koupil pred par lety vsechny ty krabice Pana prstenu se soskami a bylo mi jedno, ze sem za kazdou vyhodil skoro 2 litry. Musi to byt podepsane, nesmi to byt jen jednicky a nuly vylisovane na 12cm kotouci, ktery vyrobili za par korun v Indii ci na Taiwanu."

To se vazne snazite argumentovat timto nebo z ostatnich lidi delat blbce? Myslite si ze ty avizovane uzasne sosky z collectors edice nejsou vyrobeny na Taiwanu?

Rozhodne se nechci a nebudu zastavat filmovych a hudebnich distributoru ale jak vidno, mozna by bylo vhodne ze u vseho je potreba trochu premyslet. Kupodivu i u psani prispevku do diskuzi na cdr.cz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím přiznat, že o NiN slyším asi potřetí v životě. Nemyslím si že bych od nich něco někdy slyšel. Ale už z principu si za to co udělali si to dnes doma stáhnu a poslechnu. A pokud se mi to bude alespoň trochu líbit tak za to těch 5USD rozhodně dám. Čistě jako podporu inteligentního a fér jednání, které je v tomto oboru velmi neobvyklé.
Když to srovnám s tím co nedávno provedla OSA kdy požadovali výpalné za veřejnou produkci písniček v jedné venkovské sokolovně - podotýkám onou veřejnou produkcí bylo vystoupení dětí mateřské školy pro rodiče na hudbu - podotykam mix hudby z originalnich CD darovanych skolce jako sponzorsky dar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to paráda. Kdyby tohle udělala některá moje oblíbená kapela, tak bych si už z toho i cvrknul :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je skvely, ze takhle s hudebnim prumyslem bojuje cimdalvic interpretu..
Nechcete napsat clanek o tom, kdo to vsechno jako prvni zacal??
..soudni bitvy Prince s WarnerBros. pocatkem 90' , prvni prodej hudby pres internet skrze jeho NPG Music Club. Listek k CD zdarma na jeho MusicologyTour 2004 a vloni v lete Princova nova deska zdarma jako priloha novin v Britanii a dalsi CD zdarma ke vstupence na jeho 21koncertu ve vyprodane O2 Arene v Londyne. O tomhle vsem se v Cechach malo pise..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pr0c: Ale no tak chlapci nehádejte se, nobody25 má podle mě částečně pravdu. Na "zhmotněném" snu se DÁ vydělat, otázka je kolik. Já bych šel na promítání nějakého startrek movie kdyby po promítání bylo setkání s herci klidně i za 1000Kč. Otázka je, kolik takových magorů se najde aby to mělo smysl i pro "živé" herce a organizátora :o)
Jenomže taky, vezmu-li v potaz množství kin, herci by se museli nechat klonovat a to ne jednou ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xeen: ja o nich neslysel nikdy, stahl tu free verzi a da se to. Nebylo co resit, tech $5 jsem jim dal uz jenom za to ze jim drzim palce. Zajimava hudba je docela prijemny bonus navic :-) Tipuju ze na druhy, treti poslech se to jeste zlepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Respect, takhle by to mělo vypadat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vic kapek a houst ... takto to ma byt ... doufam ze vinyl placek bude casem vic :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Poen - já bych byl ten druhý magor :) - trekkie od roku 1970. Na co klonovat, stačí "Beam me down, Scotty" :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2F&Xeen pre skratenie hudobneho osvietenia doporucujem hlavne original(nu) skladbu Hurt od NIN (resp. Trent Reznor), pristupna na Youtube

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto brilantni zpusob distribuce hudby! Po precteni clanku sem nin objednal a do pul hodiny sem je mel doma (omezen pripojenim :). Nezbyva nez doufat, aby se k podobnemu systemu distribuce pripojilo casem co mozna nejvic hudebniku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne tohle zadnou chybu nema.. tak by mela vypadat budoucnoust

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechtěl bych podepisovat 10 000 nosičů :D... "osobně podepsány".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, není to přesně žánr který poslouchám ale 5$ do toho dám, na pozadí při práci se to hodí a navíc, jako podpora jejich přístupu, aby měli argumenty proč pokračovat. Čti: už se to sosá.

Jen by mne zajímalo, když platím kreditkou, jak je zajištěné aby někdo nemohl vzít mnou zadaná data a nezneužil je (nevyčerpal z karty víc) věřím, že toto jsou solidní obchodníci, jinak by tolik prodejů neměli, ale stejně mne to zajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem kupoval Gipsy.cz a maximalni spokojenost za 140 Kc http://www.indies.eu/alba/10/romano-hip-hop/?idn=1 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U juznych susedov skupina UNITED /funky/ posledny album 256kb/s.
Full album uplne zadara na webstranke skupiny!!
http://www.zenepont.hu/united2008/index2.htm
Staci im prijem z koncertov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak třeba Depeche Mode chtějí napříště vydávat alba sami, třeba to bude podobný systém distribuce jako v případe NIN.
http://musicserver.cz/clanek/21039/Depeche-Mode-planuji-po-dalsi-desce-n...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nobody25: nejak to nechapu, proc by mel byt 2160p lepsi nez 35mm klasika, 7.1 mi neprijde az tak potrebny, ikdyz kino uz je velka plocha, ale stejne si nemyslim,ze ty 2 zadni kanaly to spasi. ono kde je doprasenej mix, tak ani dts nebere :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smekám a smekám, tohle je trefa do černého! :) Povinně všichni poslat papírovou kopii v dopise na OSA! :D

Free verze je na cestě a pokud to bude aspoň trochu za něco stát, tak i těch 5$ jim rád věnuju. ;)

Jediné, čím by to mohli ještě o chlup zdokonalit, tak poskytnout muziku kromě MP3 a FLAC ještě v OGG. Jsem na něj docela zatížený. ;) Každopádně, když už budu mít FLAC, tak si aspoň ty OGG či mnohé jiné formáty už můžu udělat sám - skvělý přístup. ;) Ale ta mega vysoká kvalita 24bit/192kHz, to je ta muzika opravdu tak mimořádná? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsem> ...kdo se zminili, ze o NIN nikdy neslyseli. Napr. http://youtube.com/watch?v=lbVRbOwzGfo, to bude urcite mnoha z vas povedome, nebo kdo pred lety koupil Quake, misto aby jen zkopiroval soubory od kamarada, tak soundtrack (v audiotrackach na CD, jak bylo tehdy obvykle) byla take Reznorova prace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ren:
Díky za link.
Musím říci, že to tedy skutečně není moje krevní skupina, ale jestli jsou všechny jejich skladby tak dobré jako tahle, pak teda klobouk dolů před tím uměním. To fakt za to stojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co mozna hromada lidi zna, aniz by znala nin, je tohle:
http://youtube.com/watch?v=SmVAWKfJ4Go
to je coververze a original zde:
http://youtube.com/watch?v=iFx2TmQfM-o

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Reznor je zivel a i kdyz NIN asi nejsou hudba ke kazdodennimu poslechu, za tech par desitek czechokreditu to stoji, i kdyby si to clovek pustil jen obcas, nebo i jenom jako pouhy vyraz sympatii s timto zpusobem distribuce AV del.

BTW, kdo hral Quake se soundtrackem, at udela carku. :) >>> | <<<

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Quake miluju (projeto na nightmare včetně datadisků) a soundtrack je naprosto mrazící. myslím, že to neni jediná věc pro id Software, řekl bych, že Quake 4 má taky Raznorovy skladby.

jinak když si odmyslíme sběratelské vynily, tak distribuci v mp3, flac apod. si dneska může dovolit každá kapela. jen tak dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abel>kdepak, reznor ma prsty jen a pouze v quake i.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak napriklad RADIOHEAD vydal svoj posledny album In Rainbows minuleho roku najprv iba na internete, takisto v jednom zipe za cenu aku ste chceli...bralo dokonca aj 0 libier (co som zistil sam) :). A az asi po pol roku ho vydal pre fajnsmekrov aj na CD nosicoch. Dovod preco ho vydali az teraz tak bolo ze az teraz im skoncila dlhorocna zmluva s EMI. Inak zarobili na dobrovolnom prispevku ludi tolko co za posledne tri albumy filtrovane firmou EMI... :)
Rozhodne Radiohead nepatri medzi prvych a ani poslednych (NIN) a myslim ze tento sposob si bude oblubovat coraz viac kapiel....bohuzial kapely typu Superstar, Spice Girls atd musia obsahovat tvrdu podporu vydavatela a marketingu takze tych sa to netyka. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw. dnes nin vydali novou desku a tentokrate i v lossless formatu uplne zdarma!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.