Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Noctua na Computexu 2011: prototypy chladičů i ventilátory nové generace

Noctua je sice draha, ale z mych zkusenosti opravdu kvalitni (sakra, snad nedelam reklamu!). Ze stareho zdroje Zalman jsem "vykuchnul" puvodni ventilator a soupnul tam Noctuu a uz tak 3 roky bezi stejne tise jako po namontovani (vlastne neni slyset). To same jsem ted provedl i chudakovi Fortronu a ac ani pred tim nebyl nejhlucnejsi, ted neni slyset vubec a doufam, ze to par let vydrzi. V diskuzich jsou tady kladne ohlasy i na levnejsi Scythe, ale s temi osobne nemam dobrou zkusenost - nove jsou temer nehlucne, super, ale v porovnani se Noctuou uz po 1-1,5 roce tak tiche nejsou (v jednom PC, 2x 12cm Noctua + 2x 12cm Scythe). Nevim, mozna jim vadi to ulpivani prachu na lopatkach, tezko rict.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chce někdo koupit kvalitní tichý a výkonný ventilátor, který bude stejně tichý i po 5 letech, tak půjde do Noctuy. Sice se musí trochu připlatit, ale je to rozumná investice.

S ventilátory od Scythe mám taky zkušenost a to takovou, že první rok jsou tiché, ale pak jim začínají šustit ložiska a jsou proto hlučné. Sice stojí cca stovku, ale každý rok by se musel kupovat nový ventilátor. Nemá to potom cenu, lepší je koupit Noctuu a na několik let je vystaráno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.