Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nouveau: opensource ovladač pro GeForce versus spotřeba

Nouveau je ale naopak mnohem lépe zakomponována do systému a lépe spolupracuje s prostředím, za to je ovšem daň například ta vyšší spotřeba jak zmiňuje článek, samozřejmě tu jsou i další věci jako výkon a podobně... ale chtěl jsem jen zmínit, že i Nouveau má své další výhody vedle faktu, že je to otevřený ovladač.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak na tohle se musím explicitně zeptat: tedy důsledkem lepšího zakomponování ovladače do systému a prostředí je to, že systém víc žere?

jinak "další veci jako výkon": mám to chápat tak, že nouveau je výkonnější než binár od nv?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lepší zakomponování do systému jako například při připojování více monitorů, přepínání mezi výstupy a podobně, se systémem prostě lépe spolupracuje Nouveau.

Ne, jako že přesně naopak, že binár má lepší výkon než Nouveau.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No treba ten zastaraly Xrnad, ktery mi furt rve, ze Nvidia nepodporuje novy, kdyz dam kalibrovany profil monitoru ... ale zavede se ;-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní smysl je v tom, že nemusíte jet na vesa a máte hned fungující akceleraci 2D a s nižším výkonem a omezeními i 3D. Potom není problém si případně dát proprietární.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

komentar z root.cz:

v phoronixe evidentne narazili na pramen teplej vody a odhalili najviac utajovany fakt o ovladaci nouveau v historii jeho existencie.

najma ak vo feature matrixe je pri PowerSaving napriec celou skalou cipovych sad napisane TODO…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.