Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové mechanické klávesnice Cooler Master MasterKeys Pro s bílým LED podsvícením

Dobrý den, zajímalo by mě co si myslíte o této klávesnici https://www.czc.cz/a4tech-bloody-b720-cz-cerna/185929/produkt

Měla by mít všechny spínače infračervené. I když popis je na stránkách jen pro 8 směrových kláves.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor je ten, že bych asi infraspínače neskousl. Připomíná mi to staré klávesnice fungující na bázi indukce, kdy se v samotné klávese pohyboval kus feritu (možná to byl magnet) a v základně klávesy byla čidla pohybu tohoto členu. Klávesnice necvakala (stejně tak by neměly cvakat klávesy s infraspínači), což třeba pro mě bylo dost nepříjemné (není tam vzájemná odezva reakce klávesy a „cvaku“). Nicméně takovéto spínače jsou prakticky nezničitelné - mohou odejít buď na nějakou ekopájku nebo degradaci časem - mechanicky to v podstatě běžným užíváním nejde poškodit, muselo by dojít na řádné násilí, protože samotné spínání je fakticky bezkontaktní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Některé staré klávesnice měly v pevné části tlačítek hallovy sondy a pohyboval se magnet. Mimo jiné se vyráběly v Tesle - takové ty s barevnými tlačítky tuším k SAPI? Provozně opravdu prakticky nezničitelné. Ale nejenom Tesla, měl jsem někde pár tlačítek i z nějaké "západní" ... netuším, kdo a kdy (cca 80 léta) ji vyrobil.

Necvakaly. Neměly nijak řešenou mechanickou odezvu, jen zdvihací pružinku. Zvlášť ty teslácké byly tvrdé jak kámen, ale nebylo nutné je domačkávat nadoraz.

Viz http://www.sapi.cz/prislusenstvi/c259-13.php

Vida a na poslední fotce je na plošném spoji Zbrojovka Brno ... takže ne v Tesle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fakt dodnes nikdo nedělá kombinaci mechanické cvakátko + bezkontaktní spínač?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Topre

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Infraspínače nebo mechanické kontakty, to je fuk. Ty spínače od A4Techu jsou stejně lineární jako lineární Cherry MX; do jisté míry jsou to jejich klony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V takovým případě se máš podívat na web výrobce, protože eshopy kopírují popisy jeden od druhého včetně chyb. Podle http://www.bloody.com/en/productsKEY.php?pid=11&id=65 má B720 mechanické infra snímače asi všude, protože u jiných modelů na jejich webu uvádějí že je jich 8 a na klávesách qwerasdf. U té 720 je 8 kláves opatřeno silikonovou protiskluzovou vrstvou. To by zase vadilo mě, mít na omak jiný povrch na některých klapkách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by niekto vydal mechanickú klávesnicu s ergonomickým tvarovaním (viď Microsoft Ergonomic Keyboard 4000) tak by som aj nad tým uvažoval, tieto klasické mi citeľne zvyšujú únavu zápästia, a to mi vadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aktuálně více méně k dispozici: Matias Ergo Pro, Vermillion's Ergonomics Keyboard - Armored, SmartYao [model si nepamatuju]
v budoucnu: varianta Kinesis Freestyle, UHK, (rebranded) dvoudílný Poker
v minulosti: Cherry MX-5000, IBM M15, Apple Adjustable Keyboard

Plus několik lepších alternativ založených na projektu M-Tron nebo výzkumu IBM z 60. let (např. Maltron).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pred rokom som mal bielu od tejto znacky a ani nie po polroku zacali odchadzat ledky do roka som mal off viac nez 6 klaves...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten povrch je plast?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuju si, že jsme bezkontaktní klávesnice kdysi dodávali Eurestu k počítačům do kuchyňských provozů. V základně byly halovy sondy a v klávesách magnety. Fungovaly i 10 let v prostředí s vysokou vlhkostí vzduchu, každou chvíli na ně někdo něco vylil. Měly průhledné krytky na všech klávesách, takže tam šlo dát jakékoliv vlastní popisky. Daly se tady běžně koupit (na objednávku), vyráběla je IBM a jedna stála cca 6500,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se vubec nekdo zabyva zkriplenosti na motivy souteze "kdo udela nejzkriplenejsi layout"??? Prece trochu soudny clovek si nic takoveho nemuze koupit. Tahle vec, da se nazvat klavesnici asi jako 18ti hodinove apple watch, hodinkama ... je dobra maximalne jako darek pro nekoho, koho vyslovene nesnasite ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkriplené rozložení? Ta věc v OP, nástupce CM Storm QF TK, má více méně rozložení klávesnice do racku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.