Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové „Metro-style“ Windows 8 logo? Těžko říci

Proč jenom mám po přečtení téhle další informace ten neodbytný pocit, že se Mrkvosoftu zbláznili a splachují celé osvědčené GUI do kanálu? Vypadá to na nějakého rozumbradu, který vezme něco co funguje a snaží se to tzv. "vylepšit", a přitom postupně posílá všechny normální a užitečné věci tam kam slunce nesvítí. Nejdřív to schytá klasická nabídka start (dala se ovládat snadno pouze klávesnicí), po ní quicklaunch buttons, pak nám začali cpát do všeho "ribbon" a nedávno přišlo na řadu tlačítko Start a nyní i windows logo? Jak to vypadá tak se mě snad Mrkvosoft snaží dohnat minimálně k přechopání windows, nebo přechodu na cokoli co bude fungovat pěkně "po staru".
Za tohle mám chuť někomu otisknout své podrážky do zadnice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si trochu protirecite, ne? Diky novymu taskbaru ve W7 jsou tyto naopak konecne pouzitelne pro praci s klavesnici, do te doby to nebyla prace, ale samohana...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..hehe .. me se u ikony Share ihned vybavilo logo Ubuntu :-)) ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sa zacne vybavovat viacej ludom (a nielen to).

8 bude nehorazny fail, podobny jako Vista, a snad toho alternativne OS dokazu nalezite vyuzit. Aj ked vsetko v ramci realnych mezi.

Ale fakt resit ci priblble tlacitko start zmizne, alebo priblble windows logo sa zmeni, srasne dolezite veci v OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si zase nemyslím, že budou 8 nehorázný fail. A i kdyby, Microsoft najde cestu, jak je prodrat na trh (vlastně ani hledat nemusí, předinstalované OEM to zařídí samo).

Pokud jde o alternativní OS tak těžko říct Mac OS se svou cenovou politikou, no řekněme, že kdyby nebyly Macy tak nehorázně předražené, tak už alespoň jednoho doma mám, ale takhle vždy zvažuji při koupi nového HW Mac, ale jak vidím cenu tak mě chuť přejde. No a Linux? Podle [1]trendu na marketshare to s ním vypadá poslední měsíce dobře, jsem zvědav, jak dlouho taková rostoucí tendence vydrží (a samozřejmě v rámci kvality měření marketshare - na druhou stranu nic lepšího osobně neznám).

[1] http://netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=9&qpc...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Počítají do Linuxu i Android?

Mě se win8 líbí,

ne kvůli rozhraní, i když po té co se vše nastaví je rozhraní celkem ok, peklo je časté instalovaní aplikací, protože to se pak v 50 dlaždicích, které se jmenují uninstall nedá vyznat,

ale velmi mě překvapilo, že na mém notebooku, zabírá systém kolem 300MB operační paměti, to už je téměř jako ubuntu na tom samém stroji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android se do toho nepočítá. Je to desktopový trend, pro mobilní je zvlášť (popravdě mě ten růst překvapuje, nějak se mi tomu nechce věřit ;-)).

Jinak ještě jsem Windows 8 nezkoušel, jsem zvědav.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zas budou hodiny vysvětlování kde se ztratilo tlačítko "START".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to rozbitý ;)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozoruji to již delší dobu - výrobci OS si z nás střílí :) Ano, vývoj nezastavíme, ale uživatelé si ve většině nechtějí zvykat na nic jiného/nového (člověk, který vám volá, že jeho ikonka internet exploreru se změnila a přeskočila jinam je pak kapitola sama pro sebe) a když tak koukám na vývoj, tak začínám chápat jablkáře, protože Windows je každý tři roky jinačí a stojí balík peněz. Linux je nikdy nekončící experiment aka co to udělá, když...(navíc je roztříštěn do mnoha dister), ale macos přídá megaultra featuru (s velkou pompou), kterou ostatní systémy nejméně pět let umí a nechá si za to zaplatit jen 800kč(?) a jablíčkáři na strojích za 30k slintají. Já se klidně stanu součástí experimentů, ale běžný uživatel? Těžko...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si nechce zvykat na nové věci, zůstane u XP/Sedmiček. Jeho problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se klasickeho problemu - proste nejakou zasadni funkci zpristupnej pouze ve win8 a trhnete si nohou (viz DX 10 a XP).
Osobne bych u XPcek zustal, pokud by 64bitove fungovaly spolehlive a sly tam DX, ktere jsou dnes aktualni.
To same se tyka 7 - dokud to bude fungovat s novym HW a pujdou na tom DX, tak nic noveho pouzivat nebudu. A MS to vi, takze mi bude hazet klacky pod nohy:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč tomu říkáte problém, když je to vývoj? Proč by výrobce OS měl do výběhových verzí dodělávat nové technologie? Už se vám ozval výrobce Trabanta, že vám zadarmo dodělá katalyzátor, klimatizaci, ABS, ESP a bezdotykové startování motoru? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proc Microsoft dodelaval do Windows XP DirectX 9.0c? Proc dodelaval SP3? Proc poskytuje novy IE8 a nenecha stary IE6? Proc vlastne stary system vylepsoval a ne jen udrzoval?

Zajimalo by me, jakou oblibu by ziskaly win8 kdyby mely naprosto stejne rozhrani jako winXP a modernizace by se odehravala pouze pod povrchem. System osekany o zbytecnosti, ktery na disku bude zabirat zase neco mezi 1-2GB. Tyto zbytecnosti by si kazdy mohl volitelne doinstalovat v podobe nejakeho "plus" baliku, jako tomu bylo drive.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč dodělával 9.0c? Třeba proto, že to bylo v době, kdy XP byly jeho nejnovější systém na PC a dohodl se tak s výrobci her? Proč dodělával SP3? Třeba proto, aby usnadnil instalaci patchů v nových implementacích? A proč by nemohl dodávat novější verze svých programů, pokud jsou s XP kompatibilní? Třeba Office 2003? Office 2007? Office 2010? IE8?
Vylepšování XP skončilo nějaký čas po uvedení Visty. A tak je to IMHO normální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vyrobce Trabantu instaloval do jiz prodanych automobilu ABS, protoze jeste nemel novy model na trhu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Von je trošku problém v tom, že do Trabanta si to, když to nepatrně přeženu, dokážete dodělat doma na koleni, protože ten Trabant je v podstatě "open source" ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna se pletu, ale behem obdobi standardni podpory by snad MS aktualizace typu DX vydavat mel. A standardni podpora je do ledna 2015. Trosku jako blbej vtip ale pusobi, ze s vyjimkou Enterprise a Professional verzi to standardni podporou konci a zadna rozsirena v planu neni. Takze Home, ale i Ultimate maj za tri roky smulu. Ve srovnani s XP, ktery konci v srpnu 2014, je to sakra rozdil. Ne ze by se nedalo zit bez aktualizaci, ale uz tomu chybi ten peknej pocit bezpeci, ze se nekdo stara. ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Standardní podpora XP dávno skončila, do 2014 se vydávají už jen opravy bezpečnostních děr. A šlus.
Proč by měl MS kvůli lidem, kteří odmítají koupit upgrade na novější OS, implementovat jeho vlastnosti do staršího? Co by z toho kromě zvýšených nákladů a menších tržeb měl?
V jiných systémech se snad novější věci dodělávají zpětně i do starších verzí? Nějak mi to uniklo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jinych systemech se neodstranuji nejoblibenejsi vlastnosti starsich verzi takze ti nic nebrani prejit na novejsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy snahy na odstraneni jsou i v jinych systemech, ale pak ma takova "vylepsena" verze jepici zivot, protoze vznikne treba fork. Zrovna toto se ted deje s Gnome, Gnome Shell a Unity. Vznika Cinnamon a Mate.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vsak ano, XP maj sice jen rozsirenou podporu, takze zaplaty bez novych funkci, ale to taky neni spatny. Aspon nejaka podpora celych dlouhych 13 let. Zatimco u Win7 ma MS v planu me poslat do haje po sesti. A Vista jeste lepsi, u "spotrebnich verzi" konec standardni podpory 10.4.2012, rozsirena "Not Applicable".
MS na jednu stranu chapu, pro ne nejlepsi kdybych od nich kupoval nejakou aktualizaci co pul roku. Ale jak k tomu prijdu ja jako uzivatel? Uz prechod z XP na Win7 hodnotim tak, ze par drobnosti mi to sice prineslo, ale zadnej velkej zazrak. U dalsich verzi to nejspis bude jen horsi, protoze zkoumani slepych cest jako Metro me fakt neoslovuje. Ja si v podstate nestezuju, nikdo me do niceho nenuti a vim do ceho jdu, ale ze bych z toho byl nadsenej, to ani moc ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

njn, jenze v korporatni sfere si clovek nevybere... Ve chvili kdy skonci uplna podpora WIN XP, prechazi nae firma hned na WIN7, sice jen u stroju, ktere jsou na siti, coz je krome par vyjimek nekolik set PC...

Proste neni jina moznost... Standartne se proste OS ve firmach jako ponozky nemeni..

Je krasne videt, ze krome par vyjimek (PC) jsme u nas eru MS VISTA preskocili... Jeste v roce 2009 dodaval DELL sve PC oficialne s WIN VISTA, ale neoficiálně přibaloval zdarma CD s WIN XP SP3 i s ovladaci... Takze vetsina stroju u nas na pobocce ma nalepku WINDOWS VISTA a nainstalovany OS WIN XP...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nekteri budou nadavat na nove metro prostredi, nekteri zustanou radeji u XP ci W7, no a my ostatni si na desktopu prepneme W8 z metra do aera a budem se ostatnim smat, jak naleteli zpravam na nove;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem za předpokladu, že ta volba v registru zůstane funkční :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaky registr? Obe rozhrani jsou nativni a prepina se mezi nimi (pokud jsou obe nainstalovane) win klavesou;) Metro se vyznacuje zejmena tim, ze pro nej nebudou kompatibilni bezne win (x86 i x64) aplikace. Opravdu si myslite, ze designeri a hlavne obchodnici v MS jsou tak hloupi, aby si podrizli vetev zpetnou nekompatibilitou?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ARMu to tak každopádně bude ;). Tam se prostě zpětná kompatibilita nekoná. S rozhraním Metro přichází MS v podstatě proto, aby ARM a x86/64 platforma měly vůbec něco společného a nějak se to vzájemně podporovalo (psychicky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz si nekdo vsimnul rozdilnych uhlu, ktere sviraji horni okraj loga s hornim okrajem tlacitka a dolni okraj loga s dolnim okrajem tlacitka? Logo na displeji je soumerne podle horizontalni osy. Minimalne jeden z obrazku bude fake.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm hlavne ze primo v clanku je napsane ze oba jsou fake ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj, tak to dopada, kdyz ma clovek malo casu a clanek rychle proleti :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PR se rozjíždí na plné obrátky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len keby este prestali kurvit servrove verzie OS... Zlaty W2003 server!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musím nesouhlasit - zlatý 2008 R2 server!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na desktopu možná metro nic moc, ale měl jsem možnost ho ovládat na Tablet PC a tam to šlo parádně. Tam se to hodí bez problémů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.