Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové modely stolních DVD rekordérů Sony

Preise und Verfügbarkeit: RDR-HX910: 900,- EUR, ab Mai 2005 RDR-HX710: 700,- EUR, ab Mai 2005 RDR-GX210: 350,- EUR, ab März 2005
ceny z:
http://www.heimkinomarkt.de/News_Einzelergebnis.asp?news_ID=1414

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se mi zdá, že dřívější modely HX-900 a HX-1000 měly hezčí design a navíc jak pozoruji, novým rekordérům chybí na předním panelu tlačítka pro nahrávání a joystick s dalšími důležitými tlačítky (možná bude pod krytem). Když detailně studuji HX-910, tak jsem docela rád, že se mi za 5 min 12 podařilo sehnat černou HX-900 (i když má menší disk, jen 160 GB :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po ještě podrobnějším prozkoumání obrázku jsem zjistil, že tlačítka pro nahrávání jsou na předním panelu. Ale kde je joystick? HX-900 se dá "ukočírovat" pomocí joysticku i bez dálkového ovladače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Pro domácí použití by mi stačil digitální tuner (SetTopBox) s možností nahrávání na externí harddisk připojený přes rozhranní FireWire 1394. Uvítal bych i možnost naprogramování až 99 programů, tak jako ve videu. Chci potom nahraný záznam editovat v PC. Požaduji ukládání přijatých dat tunerem na HDD (nahrávání) 1:1, bez změny komprese, bez změny formátu, bez jakýchkoli digitálních úprav před uložením na HDD!  Záleží mi na kvalitě.
Pokud někdo víte o nějakém takovém přístroji, tak mi napište na mailto:sonycz@seznam.cz Pokud někdo znáte program, který by dokázal nahrávat v určitý čas, tak mi napište který a kde ho seženu na mailto:sonycz@seznam.cz
 
díky moc
 
SONY
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: mirecek

THX, tenhle jsem neměl na mysli, ale dik - hodí se mi na řádné zapaření DESCENTa 3 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mira67: s designem rekorderu sony to jde opavdu s kopce. Nejlepsi byl ten prvni gx-3, s tenkym suplikem a s podsvicenymi obrysy tlacitek. Po trech tydnech jsem ale zjistil, ze bez hdd to opravdu nema cenu a vymenil ho za HX900. Rikal jsem si, skoda toho horsiho designu, ale kdyz ted vidim ty nove, tak na tom je HX900 jeste celkem dobre :-)
 
Nicmene z technickeho hlediska me na HX900 stvou nasledujici veci - nepovedlo se nekomu z majitelu vyresit ?
- neumi zaznamenat nazvy poradu spravne cesky
- pochybne omezeny VBR pri prevodu z HQ na nizsi formaty - spocita se vzdy jen k teoreticke hodnote zaznamu na prazdne DVD v danem rezimu (napr SP-2hod), bez ohledu na skutecnou delku poradu, nevyuzita kapacita DVD potim zustane volna. Tj. napr mam li v HQ film 1hod40min, VBR sice zafunguje, ale pocita to tak, jako by mel film mit 2 hod. Rozdil mezi primym zaznamem do SP a prevodem HQ-SP je jenom v prerozdeleni bitratu mezi scenami, pri zachovaci stejneho mnozstvi dat. 20 minut volneho mista na dvd zustane.
 - zaznam z hdd NELZE rozdelit na vice DVD. Pokud mam trihodinovy film nahrany v HSP a chci ho dat na 2 dvd po 1,5 hod (HSP), neni sance. Lze nahrat vzdy pouze na jedine DVD v takovem formatu, jaky se vejde, tj. v tomto pripade LP. A staci aby mel film 3 hod a 3 min., a už se bude muset jít s kvalitou ještě o stupeň níž.
 
No uvidíme, zda nové modely budou toto řešit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče ovládacích prvků včetně joysticku, všechny jsou pod krytem. viz http://reviews.cnet.com/Sony_RDR-HX715/4505-6473_7-31307455.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem dnes uviděl na vlastní oči rekordér Sony RDR-HX 710/B. Hned jsem odklopil přední panel a joystick tam NENÍ. Jsou tam stejné vstupy jako u HX-900, ale ne joystick. Možná jsem zezačátku trochu pohanil design této řady, ale ve skutečnosti vypadá docela pěkně, obzvláště v černé. Má 9 záznamových režimů, umí dělit tituly, má 30 pozic Timeru a další machrovinky + 160 GB disk a to vše za 19 990 Kč u Sony na Poděbradské ul. v Praze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na www.dno.cz najdeš Sony RDR-HX 710/B za super cenu 16 795 Kč vč. DPH. Právě uvažuji nad jeho koupi. Máte s ním někdo zkušenosti. :-) 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám 710 a jsem maximálně spokojený. Umí rozdělit velké záznamy na HDD a pak vypálit samostatně na více DVD. Názvy programů z teletextu ale česky nezapíše. Disk je pro mne až moc velký. Vyzkoušel jsem i konverzi starých VHS kazet, vše OK (nemluvím o kvalitě).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, potřeboval bych poradit s nastavením H 910S, při propojrní s UPC DIRECT. Signál de z dekoderu do rekordéru přes scart a rekordér tudíž nahrává jen pořad nastavený na dekodéru UPC. Když programy přepnu nahraje to přepnuté . Když dám program na dva různé kanály, např: HBO a MTV nahraje to jen z to který je nastaven v prvním naprogramování. Dá se to nějak nastavit, nebo to jinak propojit a nastavit nejde? Moc díky za radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám HX 710 a přišel jsem na problém, když jsem si u známého půjčil film na DVD a spouští se mi pouze v jednom jazyku, ikdyž je na DVD více jazyků. Lze si někde zvolit výběr jazyku? Já jsem to bohužel nikde nenašel ani jsem se o tom nedočetl v manuálu. Děkuji za případnou pomoc. David

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se SONY HX 710 jsem byl maximálně spokojený do chvíle, než jsem si něco vypálil. Vše jsem si sestříhal (začátky, konce, reklamy), rozdělil dlouhé filmy na 2 DVD apod., ale když jsem si pak prohlédl vypálený film zjistil jsem, že v místě střihu se obraz na cca 1 cm zastaví + zanechá asi 0,5 sec z toho, co jsem vystřihl. Ta poslední vlastnost se dá obejít tím, že vystřihnu víc, ale zastavení obrazu je problém, který hází špatný obraz na SONY RDR HX 710. Uvažuji o vrácení přístroje.  

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkoušel někdo, zda umí rekordér Sony RDR 710 -ka překonvertovat signál RGB ze vstupu scart, na  výstup YUV, a to včetně progresivního signálu ? Díky za odpověď. Jura

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám HX-710 a jsem nepříjemně překvapen - vypálené DVD načte a přehraje POUZE tento přehrávač. Nepodařilo se mi ho načíst ani v PC DVD mechanice, ani v jiném spotřebním přehrávači DVD. Tedy struktura vypáleného DVD asi není standardní, a protože ho v PC vůbec nenačtu, tak ani nevím, jaká ta struktura je. Umíte někdo poradit, co s tím? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to georg: musíš to vypálené dvd "finalizovat", jinak ti to přehrají jen sony přístroje. je to jednoduchý úkon, viz manuál...:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny priznivce Sony DVD/HDD. Neskousel jste nekdo v HDD rekorderech vymenovat HDD za vetsi? Je to vubec mozne? Hlida velikost HDD Firmware nebo vymena je v poho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.