Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové superrychlé SSD Z-Drive od OCZ s SO-DIMM

moc pěknej kousek hardware. Škoda, že naše IT oddělení je nepřístupné novým technologiím. Tohle by bylo moc fajn na náš db server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti u nas je to trosku jine. Zatim to vypada, ze mi na nej korunky daji a budu moct testovat. Jsem zvedavy co to udela s vykonem nasi +- 100GB databaze :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na 100GB databázi by stačil 8 port řadič za 10k a 8x 30GB SSD za 16kkč RAID 5 a pořát dobrý ne? 1GB čtení a 300MB zápis.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze to tu databazi o neco urychli ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou jest, zda by se nedala ta databáze urychlit za nižší cenu, já si myslím, že by to šlo ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To určitě. Třeba se dá počkat pět let a pak koupit tohle za pár drobných :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dala by se třeba optimalizovat, rozdělit na víc částí atp. Tak jako to proběhlo u nás. A už 14dní na nás vyskakujou "kostlivci ze skříně", protože některý procedury a části kódu psali programátoři, kteří u nás již nepracují a dokumentace k tomu neexistuje...

Čas programátorů a db specialistů byl u nás dražší než koupě jednoho/dvou disků, přičemž výkonostní skok po našich úpravách neproběhl tak dramaticky, jak by tomu bylo při použití výkonějšího HW. Pravdou je, že teď jsme díky lepší organizaci db připraveni na budoucí růst.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud by mel clovek skladat nejake diskove pole z takovychto shitek http://www.alza.cz/fujitsu-siemens-hdd-73gb-d89137.htm tak uz ta cena za 2TB pole nevypada tak predrazene. Nejake takove srace mame i my, nevim, jestli se tam nedaji dat vetsi nebo proc, ale tusim, ze nejake smesne 73 nebo 140? GB tam jsou. Cena za nase "enterprise" reseni a podporu od HP bude ale asi uplne nekde jinde, takze ctvrt mega za 2TB superrychlych disku je pakatel:)
Ale na to o tom uvazovat domu by musela klesnout cena o jeden nebo dva rady:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Martin:
Video hlásí smazáno uživatelem
Odkaz ze stránek OCZ:
http://www.youtube.com/watch?v=TqEEUy3442k

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.