Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Novinky v linuxové distribuci Fedora 11

Mám Fedoru 10 a jsem s ní konečně spokojený. Udělala velký krok dopředu oproti verzím starším, hlavně co se týká desktopového použití. Jsem odchovaný na RedHat distribucích, začínal jsem s RH 5.0 (tuším) co byl dodávaný s knihou od Satrapy a Randuse, Linux Internet server. Ta kniha byla naprosto suprově napsaná. Nikdy jsem pořádně grafické prostředí nevyužíval, taky k čemu na serverech, že? A vždycky když jsem zkoušel Fedoru tak mě s něčím "vypekla". Např. nefungoval grafický režim hned po instalaci (byl jsem línej se hrabat v Xorg.conf a nechtěl jsem ztrácet čas s něčím co podle mě v distru pro desktop musí být samozřejmost), shánění různých rpm pokoutně abych mohl přehrávat video nebo MP3,... Fedora 10 je konečně funkční, stabilní a po přidání repo rpm-fusion je vše k dispozici. Takže na 11tku se těším a doufám, že to bude zase o trochu lepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kernel 2.6.29 nebol vydany. Posledy stable je 2.6.28.3.
Posledny RC je 2.6.29-rc3

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Rok: ved presne to je v clanku uvedene, co si tym chcel povedat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

urcite jde o gnome 2.26? na http://live.gnome.org/ReleasePlanning je posledni unstable uvedeno 2.25

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

michalh: Gnome vydava systemem suda/licha. Lichy verze jako 2.25 nebo 2.23 jsou vyvojovy a kdyz se dodelaj tak vyjdou jako 2.26 nebo 2.24. Nasledny opravy se potom resej bez zmeny druhyho cisla verzovani (2.26.1).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celsius:
Tak to máš fajn. Na mé sestavě kde ostatní (deb) distribuce jedou v poho si moc neškrtla. Stejně jako PCLinuxOS atd,... .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ja jsem na RH a Fedoru tak nejak zvykli a jsem s ni spokojen, dnes uz bude dobry i debian, ale kdyz jsem ho nekde nasazoval, tak to byla vzdy katastrofa a vetsinou jsem musel kompilovat i kernel z vanilla, aby spravne fungovaly USB a jine veci, takze na male servery jsem pak radeji nasazoval slackware a velke CentOS, ne nadarmo seznam pouziva Debian s RHEL kernelem ... no vyhoid alinuxu, da se kmbinovat ;-)))

Jinak ja jsem s fedorou na desktop naprosto spokojen, hlavne proto, ze ji rozumim a umim si ji prihnout a donutit ji, aby delal to co ma, nekdy odstranim novinky a delam to po staru.
Kazdopadne nejradeji z WM mam IceWM, krey kombinuji s ikonkama na plose, kdysi ROX, ted xfcedesktop ;-)) v praci mam FC8 a doma jsem z FC7 ted presel na FC10 x86_64 hlavne kvuli novemu HW a virtualizaci .. kdyz uz ji mam ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.