Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia a zmatek v čipsetech pětistovkové řady

to ste trosicku prehnali, ze nvidia 590 SLI je zastarany chipset...nemyslite?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> abakus:
No, trošíčku asi ano ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Abakus:
V dnešní uspěchané době a rychlém vývoji HW je už to, co se dostalo na náš trh před týdnem, zastaralé.

Hlavně aby neměly 500ky opět problémy se SATA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> MonikaSh:
Nechci malovat čerta na zeď, ale jestli jsou vyrobeny z nForce 4, mohou je provázet stejné problémy ;-). A o nForce 4 v oblasti SATA zrovna chvála nepěla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude LOW-END řešní, taxe to bude cpát do kancelářských strojů, kterým stačí i ATA disky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

monika, ale predsa chipsety nezastaravaju tak rychlo...nie je nforce na trhu nahodou polroka?
a inak castokrat mam pocit, ze media sa nam len snazia vnutit kupovat kazdy tristvrte rok novu dosku,procesor,graf.kartu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> abakus:
To nedělají média, to dělají samotní výrobci. Ostatně od nForce 4 se do nForce 5xx nezměnilo skoro nic - možná podpora HD Audia v čipsetu, ale jinak nic zásadního. nForce pětistovky byly prakticky jako celek marketingový tah, nic víc. Stačilo udělat nForce 4 od začátku dobře a mohl ten čipset být "in" několik let. Když se ohlédnu zpět na ULi M1697 - http://cdr.cz/a/16123 - jak je "starý", a zvládá i na dnešní dobu vše, co normální smrtelník může potřebovat, včetně ×8/×8 konfigurace dvou PCIe ×16 slotů (možná síťovka by mohla být rychlejší, gigabit si dokážu představit využít). Ten čipset byl uváděn v době, kdy ještě AM2 procesory nebyly. A nedávno jsem stavěl stroj na bázi desky s tímto čipsetem pro procesor v AM2 socketu - paráda (a deska se s velkou rezervou vešla do dvou tisíc). Jenže pak ULi spolkla nVidia ... (osobně se domnívám, že právě kvůli tomuhle čipsetu) ... a tím pádem další takový krásný čipset už nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek nVidia a zmatek v čipsetech pětistovkové řady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Čipsety nForce 500 pro procesory AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Nevadilo by mi kdyby nVidia ULi spolkla a potom se poucila z jejich technologii, jenze to tak opravdu nevypada. nForce mi nesmi do domu. Ta posledni co tu byla na skok nebyla oznacitelna jinak nez jako zk**enej kram.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všechno stavim na NVIDII a nikdy jsem neměl žádný problém se SATA. Zato VIA mi nesmí do domu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k té lednové debatě - moje nForce500 problémy se SATA měla a slyšel/četl jsem, že bez problémů nejsou ani další 5xx chipsety i když to asi není tak masové jako u nForce4.
Btw. nForce500 přímo nVidia zřejmě ani nepodporuje - aspoň jsem nikde na jejich stránkách nenašel ovladače, začínají až na nForce520...  Na nějakém neofiko webu bylo, že se dají používat ovladače pro nForce4 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smil: používal jsi hadr se SATA II a NCQ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pett: mal som dosku s nForce4 a na integrovanom SATA radici som mal zapojene dva disky SATA II s NCQ v RAID0 a vsetko bezalo 2 roky bez problemov. Dokonca s lepsim vykonom nez mi teraz bezi RAID0 na chipsete 965P od Intelu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nvida má podle mě nejvýkonejší desky, problém je ale kompatibilta, nvida si ze standardů moc nedělá a na úkor stability honí výkon. Oproti jiným řešení navíc pekelně hřeje, což se mi vůbec nelíbí. Mám KT600 v podání Gigabyte a myslím že pár let ještě spokojený budu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Binder85: OK, to není o tom, že na nForce4 vůbec nechodily SATA II disky, ale že na tomhle chipsetu měly víc problémů než bylo zdrávo (nejvíce postižení byli majitelé Daimond Max 10, problémy potvrzovali i uživatelé s jinými značkami disků). Věřím, že jsi žádné problémy neměl, ale zkus si zagooglit s hesly nForce4 SATA II ncq apod. a uvidíš čeho jsi byl ušetřen :o)
Binder85, Jedi: O výkonnosti nVidií nepolemizuju, věřím že v tomhle jsou dobří, bohužel jak píše Jedi, je to někdy na úkor stability. Právě ty problémy nForce4 se připisují nedokonalé implementaci SATA standardu...
ad VIA - cca 5 let jsem měl MSI s K7T266 Pro2-A, za tu dobu vyměnil tři různé grafiky, tři disky, asi 5 mechanik, přidal zvukovku, PCI kartu s USB 2.0 porty a nevím co ještě...  a nevěděl jsem co je to HW problém, prostě cokoliv se na tu desku připojilo, tak šlapalo jak mělo. Může to být náhoda, ale docela lituju, že (tak jak se píše na vedlejším článku) nikde není deska s K8T900, asi bych do toho šel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.