Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia uvádí čipsety GeForce 9300 a GeForce 9400

vie mi niekto vysvetlit, ako je mozne, ze pri 3GHz C2D je rozdiel medzi kludom a "zatazou" 7W??? co myslia pod tou zatazou? pusteny winamp s fullscreen vizualizaciou?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No uvádí je dneska, ale některá firmy, třeba ta s jablíčkem ve znaku je tak trochu uvedla už včera...Nové Macbooky jsou absolutní nářez, už se těším na recenze a to jak pod Mac OS X tak pod widlema

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakladni informace:
1) spotreba
2) bezchybna DXVA akcelerace
3) LPCM 7.1 + bitstreaming over HDMI
4) stabilita/kompatibilita/ovladace
 
Jak je to ted s 4), uz se nVidia pochlapila a nebo je to porad mizerie jako za dob nForce4...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Konečně zase výborný nVidia IGP chipset. S IGP od AMD mám velmi negativní zkušenosti nehledě na to, že nač kvůli IGP prznit sestavu vzhledem ke konkurenci a jejím cenám pomalým CPU AMD. Takže 730i velmi vítám!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

godzilin: myslis tie prehnite jablka kde do vsetkych modelov dali leskly display? spravili z toho hracky pre opice, kt. sa rady pozeraju do zrkadla. Namiesto toho ,aby vyrobcovia pouzili SIPS ci SPVA tak daju TN a ktomu leskle sklo. Apple nieje nic extra, nic vynimocne to len marketing zmagoruje ludi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2x 3200 ? .... No uvidíme uvidíme , protože mne zrovna IGP v 780G výkonem nepřesvědčil (vydržel jsem jej k takovému tomu běžnému užití práci provozovat asi týden). A nebudou se po roce nosit desky s IGP od nvidie opět k reklamaci , pokud je skutečně tak výkonná ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: dobry postreh, nechame sa prekvapit!!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to HLS: Můžu jednu otázku??Měl si Maca v ruce dýl než deset minut?? Další otázka, běž do normální prodejny s notebooky a spočítej kolik jich tam má lesklý a kolik matný display, pak me dej vedet.
Ted neco malo osobni zkusenosti a postrehy.Ta chybejici matna verze me mrzí jen u MacBooku Pro, je to profi segment a měla by tam ta možnost být. Na druhou stranu a to říkám z pohledu prodejce. 99% lidí co jde kolem iMaca a Cinema Display se zastaví právě u iMaca a "zírají" na ty barvy...TN panel? dobře, doporučuji si přečist cca 7ěsíců starou recenzi iMaca v Computeru. Panely co používá Apple mají upravené uložení krystalů v mřížce.Pozorovací úhly jsou vynikající a barvy krásně kontrastní. Další postřeh. Matný display ti je na slunci stejne na nic jak lesklý, kvůli menšímu kontrastu stejně vidíš prd. A v neposledni rade, pokad ses grafik, tak si snad zaridis pracovnu tak, aby ti ze stropu nesvitilo na monitor 100bodovek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja len doplním, že asi Vám je jasné, ktorý konkurenčný procesor, ale i jeho budúca dvojjadrová odnož dostane samozrejme trocha pozmenenú (FSB => VIA V4 BUS) túto all-in-one čipovú sadu nvidie s GF mGPU 9300/9400, aby začala rozbíjať jednu z fyzikálneho hľadiska najmenšia časť chemického prvku, ktorá je schopná vstúpiť do chemickej reakcie. Len tá spotreba naozaj zamrzí, avšak treba to brať ako max. TPD pri max. výkone.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> heh:
Já to řeknu takhle: Neměřil jsem to, mám to zprostředkované od lidí z nVidie. Třeba tou full zátěží mysleli jen práci grafiky, kdy si mohl procesor válet šunky. Fakt nevím, až si to osobně vyzkouším, pak se pod to, co naměřím, podepíšu ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak neviem ja osobne mam MB s Intel P35 chipsetom, C2Duo 8400 na 3 GHz, 4x 1GB RAM 1 TB Samsung F1, Radeon 3450 HD 256MB DVD RW, a 430 W Seasonic zdroj. Bezna spotreba v idle je 61 W. Mal som vymenene RAMky v minulosti za 2x2GB moduly a spotreba bola o 9 W mensia (nikde sa nepise kolko bolo RAM v ich systeme) a keby som vymenil HDD za WD GP tak by som so spotrebou nebol daleko od nich (neviem napriklad ktore casti boli na doske aktivne - LAN, dalsi radic SATA, firewire a pod.) A to nehovorim o tom ze pravdepodobne mali pripojeny zdroj, ktoreho ucinnost bola 80 a viac percentna pri zatazeni okolo 70 W co sa o mojom neda povedat. Tym chcem len povedat, ze pokial niekto nespravi system ktoreho hodnoty budu v idle na urovni 30 - 35 W so slusnym vykonom tak to podla mna nie je nic extra

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ten notebookový zdroj asi udělá hodně. pro vormální PC prakticky neseženete PSU slabší než 300W, v podstatě hodně předimenzované pro potřeby obyčejného počítače (nežravý procesor, bez přídavné grafiky), který se energetickou náročností blíží laptopu (ovšem nenapájí LCD!).

Bylo by fajn, kdyby takové zdroje začal třeba Fortron dělat za lidové ceny, hned by nemusely být tak velké kastle (fajn pro microATX desky)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze s tim Hybrid power me pekne nakrkli, mozna spise doslova nasrali! Mam pekne prichystane E5200 + GF9800 a nejspis mi nezbude nic jineho nez koupit MB se slabsim chipsetem 8300... Ta podporuje vypinani grafiky! Do vydani Fallouta 3 je jeste cas tak to musim poradne rozmyslet, nicmene neni zrejme co, protoze usporne HTPC na obcasne hrani a na intel platforme se s novymi nvidia chipsety 9300 a 9400 nekona!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

9300 a 9400 vs 780G. Myslím že bych diskuzi viděl spíše na toto téma. Nový NV chipset jistě ponese nejvýkonnější IGP, na druhou stranu se obávám, že výkon rozhodně nebubude 2x780G. Ten marketingový graf je hezký, ale jestliže osadili desku C2Quad a přidali paměti na 1333Mhz a do AMDčka dali jen nějaký záměrně nízce taktovaný athlon X2 jsou výsledky neporovnatelné, protože X2 nevyužije ani 1066mhz paměti, kdežto Phenom ano. Dále postrádám smysl této věci vzhledem ke spotřebě. Stavíme-li HTPC na kterém chceme přehrávat filmy nebo počítač na kterém nemáme v úmyslu hrát hry, jde nám o co nejnižší spotřebu, vyhrává nám 780G spolu se 45W CPU od AMD dostáváme platformu naprosto dostačující na běžnou práci i filmy s minimální spotřebou. Na platformě Nvidia + Intel už to tak růžové není. Co se týče výkonu GK - i kdyby byla řekněme 3x - 4x rychlejší než 780G na hraní moderních počítačových her to stejně stačit nebude, takový uživatel si stejně koupí dedikovanou GK. Dále tady máme cenu, která bude také jistě vyšší. a Phys X? to už je jen marketingový blábol. Vždyť i akcelerace fyziky na řádově několikanásobně rychlejší 9600 hru zpomaluje, co teprve na 16stream procesorech? lol. Jediným přínosem bych viděl vypínaní dedikované grafiky. Pak ale měli opět udělat IGP co nejořezanější s co nejnižší spotřebou, tak aby stačilo akorát na Aero. Uživatel který si desku k takovémuto účelu pořídí bude jistě chtít s vypnutou dedikovanou grafikou spotřebu co nejnižší a nějaký výkon IGP ho nezajímá, na ten má právě dedikovanou grafiku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>>MACHINA:
Klid, tohle je posledni sance nV jak udrzet divizi CHS pred krachem, nejaky minimalni odber maji zajisteny u Macbooku tak to samozrejme jako spravni obchodnici zkousi i pro platformu Intel, ovsem nikde uz se nepise ze to bude mit na Intelu uspech...;) Za stavajicich podminek a predrazenosti pro desktop to nema sanci, 780G ci 790GX(ta zase nabizi 2xPCIEx16 coz se da vyuzit jeden na dedik. GK a druhy na dedikovany RAID radic s vlastni cache a ne ty integrovane system zpomalujici reseni od kohokoli) to proste neohrozi....
Jako jedinou nadej pro tento CHS bych videl do netbooku typu Eee od Asusu ovsem alespon z pocatku do luxusnejsich modelu(jelikoz ho nV urcite nenecha lacino kdyz ostatnim ho nechava draze), a samozrejme i do notebooku, to je jedina oblast kde ma sanci se prosadit a ne paberkovat s par prodanymi kusy(narazim na desktop segment, jde o to ze kdyz nekdo stavi HTPC tak aby kvuli desce a pametem dal za toto reseni vice nez za "obyc" desku a obyc pameti a dedikovanou GK to je mirne receno ulet) v desktopu...;)
 
Konkurence je dobra a zdrava, ale bojim se ze tohle je konkurence jen papirove...:o))) Snad se to casem zmeni...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MACHINA: 4x rychlejsie ako 780G je HD43xx rada myslim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mandarinka: píšu z práce a sedím u DELLu kterej má zdroj 275W...v lepším krámě seženeš i 250W :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.