Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia začíná kompenzovat uživatele vadných mobilních čipů

Ale pouze "nadlidé" z USA dostanou své odškodné. Jak to, že to není všude??
Asi by stálo za to zablokovat jim dovoz do Evropy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze ovce z EU nepodali zalobu? Jinak nekteri kvalitni vyrobci v EU provadeli vymeny na svoje naklady a to dost davno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl, ani nevím, jestli zde máme možnost podání hromadné žaloby typu "jeden za všechny" tak, jak to mají v USA. V ČR to afaik není, jak v EU, to nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si mal šťastie na nejaký dobrý servis - ja mám doma pokazený Apple MacBook 17" (so spomínanej série) s vadným graf. čipom - a mám smolu na výmenu grátis (aspoň podla info zo servisu)
A na otázku čo by stála oprava, mi odpísali 1200 EUR.
Čo sa samozrejme neoplatí - lebo za tu cenu kúpim dva fungel nové notebooky v slušnej výbave (ale samozrejme nesmú to byť zasa predražené macbooky)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave. Co to bylo za servis? Mel jsem nVidia problem 4 mesice po konci zaruky na MBP 15" late 2007, a do tydne byl opraven (vymena mb). Reklamoval jsem v Macservisu v Brne. Apple prodlouzil zaruku na tento problem na 4 roky, takze doporucuju se s vasim ntb obratit take tam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ČR jsou servisy, kde ti chip vymění za nějaké 3000,-. Reklamu tu dělat ale nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo panáčci, nadáváte na americký soudní systém, děláte si srandu z američanů. Nicméně se najedou ukazuje, že jejich systém je tvrdší (delší dobu jsem tam byl a bordel který je tady je tam nemyslitelný), a že američané takové ovce nejsou a umí se (mnohým zde kupodivu) docela solidně právně bránit. Tady zas bude hromada lidí hýkat, že oni nedostanou nic, ale je efektem EU socialismu, že se samy bránit neumí, a ani nechtějí. Chtějí, aby "nějací oni" něco zařídili. Jestli jsou pro tebe američané nadlidé, tak možná ano, v tom, že si prostě nenechají kálet na hlavu. Doporuči Vám alespoň měsíční návštěvu, možná pak pochopíte, proč tomu tak je, a také možná to, přoč je USA velmocí. Rozdíl v mentalitě lidí je propastný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolegovi na dellu měnili vyhořelou desku kvůli nvshitu gf8400 už 3x. Do třetice už mu dali konečně normálně vyrobený čip, co se teplem nerozpraská. Nejvtipnější byla první výměna - čip praskl do dvou hodin - stačila na to graficky náročná aplikace - GUI win XP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdo si v ty dobe koupil NTB s cipem nVidia byl opravdu chudak, o tech pripadech u DELLU vim technici z toho byly opravdu dost rozladeni protoze nekam jeli nekolik hodin po vymene znova. Opravdu nechapu jak si naka firma muze dovolit vedome rok prodavat zmetky. Neni divu ze od te doby vetsina vyrobcu presla na ATI a AMD/ATI uz dneska maji v NTB sfere 60% trhu. nVidii uz proste nikdo neveri. Obelhavat svoje zakazniky se proste nevyplaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to nevědělo (minimálně první rok, rok a půl). Otázkou je, jaký přístup je v takovéto situaci adekvátní. Navíc mě tedy vadí, že nejsou schopni (nebo spíše ochotni) jasně říci, jaké chipy jsou ještě zasaženy, a jaké série jsou už dobré. Ta problemetika není vůbec jednoduchá, na počátku celého problému stojí zákaz používání olova ve spotřební elektronice, při čemž stejně kvalitní náhrada není, a všichni z oboru to vědí. Velmi pěkný článek (pro laiky) třeba zde:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-zajmy-korporaci-bezolovnate-p...

Jinak když poukazujete na tu ATI, ti měli ve stejnou dobu konstrukční chybu v southbridgích - nejdříve přestali jít USB, pak PCI a nakonec celý NB. Nicméně se používali tak málo, že je tato skutečnost téměř neznámá (ovšem ne třeba majitelům u nás oblíbeného acer aspire 300x).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Postihovalo to i desktopove grafiky, jeste mam v supliku hromadku cca 10ti GF8xxx, nejcasteji 8500GT a 8400GS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj jednalo se o delly d620 s Quadro NVS 110M, což je myslím derivát 8400M, o to větší je ironie, že Quadra by měli být "profi" grafiky, Nv si za ně účtuje více než za stejný mobile gf, přesto jsou to křápy. Ale musím pochválit dell, vzhledem k tomu že tenhle model ntb u nás před pár lety ve firmě frčel, tak tu byli skoro každý den

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.