Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia zpřístupní Resizable BAR (Smart Access Memory) koncem února

amd je ku cti, že objevila tento 12 let "zapomenutý" standard, ale nesmíme zapomenout, že se nám snažila nakukat, že je to něco víc na co potřebujete mít nejnovější chipset, grafiku a procesor od AMD a najednou to jde zprovoznit skoro na čemkoliv co není 10 let staré od amd, přes nvidiu až po intel
btw. 4 měsíce není tak dlouhá doba, by mě zajímalo, kdy bude mít amd alternativu k DLSS, který už je venku pomalu 2 roky.
Neříkám, že je to killer feature, ale představa, že si koupím nějakou nižší mainstream GK, protože většinou hraju méně náročné hry a dlss si zapnu jenom u těch 2 tříáčkových titulů za rok je pro mě hodně zajímavá

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SAM nie je to isté ako resizableBAR.
SAM je spôsob reaizácie resizableBAR od AMD. A má niektoré vylepšenia, ktoré vyžadujú podporu CPU, GPU a dosky. Bez tých vylepšení to ide out of BOX, tie vylepšnia ale idú len tam, de to EFI, GPU a CPU dovoľujú

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvědavej na ta vylepšení, jestli ten rozdíl v přínosu amd/nvidia+intel půjde dát změřit

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Právě ta vylepšení jsou důvodem, proč to Nvidia nemohla zpřístupnit druhý den poté, co to ohlásila AMD, ale proč potřebuje minimálně čtyři měsíce práce k tomu, aby její řešení nebylo horší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

X470 a B450 znamena, ze bude to jeji reseni lepsi. Razem dava grafika od NVidie smysl, kdyby teda byla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RTX 3080 jde v čechách do 14 dní mít doma z českého obchodu. Jen ne od scalpera, Alzy a CZC. Alza a CZC v tomhle naprosto selhávají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ja nevim kde a opakuju, ze na Aukru a Bazosi si nic kupovat nehodlam.
Jako tajemne oznameni, ze na Alze a CZC se nechytam, je mi k nicemu.

Ikdyz teda kamos mi tvrdi, ze novou grafiku nepotrebuju, protoze jsem zacal hrat Divinity Original Sin a prej s mym hernim vykonem (mysleno skilem) to mam minimalne na mesic. Takze to vidim tak, ze zkusim to CZCecko a Alzaka v druhe polovine unora a snad se tam uz chytnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já vítám, že to pojede na všem,tzn. že se to stane obecným standartem, bude se na to optimalizovat a je to výkon zadarmo. AMD budiž ke cti, že to alespoň u svých karet neomezila uměle jen na AMD platformu a zákazník si tak klidně může mít Intel.

Raději se nechci domýšlet jak by to vypadalo, kdyby Nvidia měla své x86 CPU. Z minulosti mě napadá pěkných pár Vendor locků (že Gsync...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Úsměvné je, že kdyby tuto exkluzivní featuru "zadarmo" udělala zelená, s příplatkem za vlastní HW, a červená ji zpřístupnila všem, byla by zelená ta zlá a červemá spása (viz freesync atd). Když je to naopak, tak červená je ta dobrá, že to vymyslela, a zelená to prostě kopíruje... Natož kdyby něco takového provedla modrá, to je úplně nejvíc evil vždy... Né že by mě to zde překvapovalo, ale možná se někteří zamyslí ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.