Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O CD-R a DVD±R je stále menší zájem, někteří výrobci zastavili produkci

Chybělo by mi pro CD/mp3 do autorádia ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

při dnešní ceně autorádií s USB SD/MMC slotem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A načo by som kupoval nové, keď mám kvalitné Sony, len je bez usb? A ja tvrdím, že je ešte stále väčšina ľudí, ktorí majú pri telke DVD prehrávač a tiež bez podpory usb, a tiež mnoho LCD TV nakúpených v minulých rokoch bez podpory usb. a práve dosť známych si tie filmy DVD vyžaduje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U mna by to napriklad neslo. kedze mam vstavane autoradiom, kde nejde dat nove autoradio. Tam to skutocne inak nez cez CD nejde. A takych aut je mnozstvo, a aj nove sa este stale vyrabaju bez USB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by stačil FM transmitter.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovek si poridi slusnou nahravku a pak ji bude tlacit pochybnym radiovysilacem? Jde to, ale kvalita jde dolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stokrát radši oželím trochu té kvality než si hyzdit palubku nějakým pochybným modře svítícím diskotékovým rádiem :) Jsem toho názoru, že nic jiného než originální rádio do auta nesmí. Pokud se originál pokazí, tak hlavně něco decentního nebo nejlíp sehnat starší kousek. Z takových těch tragédních kousků s obřími obrazovkami se mi kor dělá šoufl, pak už jenom stačí narvat do kufru pořádný subáč, zespoda nalepit neony, přivařit na kufr žehlící prkno a dílo zkázy je dokonáno :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

povazujete za disko radia aj Blaupunkt alebo Kenwood?..mam Kenwood uz 5 rokov a predstava vstavaneho srotu od vyrobcu auta mi nepripada moc vhodna..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koukám, že třeba ty Blaupunkty vypadají relativně decentně, ale prostě to pořád není ono. Výrobce auta navrhne interiér tak, aby spolu všechno ladilo a tvořilo jeden konzistentní celek. Pak přijde nějaký jouda, nacpe si tam dřevěný sportovní volant, hliníkové pedály, hlavici řadičky s lebkou, všemi barvami hrající rádio a má pocit, jak si tu svoji káru vylepšil :) Pokud někdo vykuchá dveře a narve tam dvakrát takové repráky, tak už se vůbec nemáme o čem bavit, to je prostě barbar.
Ale tak je to můj osobní pohled, na interiéry obecně mám hroznou slabost a kromě toho neuznávám žádné tu(z/n)ingové domácí úpravy na jakémkoliv autě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak zrovna origo rádio bych si v životě nekoupil... tam totiž většinou platí "za hodně peněz málo muziky" a za míň peněz se dá sehnat lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je asi případ od případu, jestli jde kvalita skutečně (znatelně) dolů, záleží mimo samotný transmitter na kvalitě rádia, reproduktorů a v neposlední řadě i na odhlučnění auta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš autorádia, nebo shity typu Sencor apod.? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky máme DVD přehrávač pod TV na kterej se jenom práší už:) protože mnohem rychlejší je k TV píchnout přez HDMI NTB a přehrát si to takle:) já bych si radši koupil za 2k kvalitní rádio do auta který ty SD a USB má:) a o kvalitě SONY se dá dost dobře polemizovat:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stejně jako o kvalitě rádia za 2k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kolik bych za autorádio měl dát?? stejně mi ho někdo ukradne. samozřejmě do toho nepočítám repro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..tak ked ste lenivy brat so sebou panel tak asi hej..ale este som nepocul aby niekto ukradol radio bez panelu..a dobre radio stoji okolo 100e,..sorry neviem kolko je to CZK..ale samozrejme jedine Blaupunkt , Kenwood alebo ako tak Alpine a potom uz to ide dolu z kopca s kvalitou..od Sony by som si nekupil ani Mp3 player (i ked niektore suciastky maju ok)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já samozřejmě panel schovávám. a bohužel znám případ, kdy zloděj ukrad i radio za 500czk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsou stále ještě důvody občas CD ale spíše DVD použít. Např. pro určité druhy záloh dat jde stále o velmi dobře a bezpečně fungující technologii. A i já souhlasím, že není důvod se honem zbavovat přístrojů, které naprosto spolehlivě fungují. Ale je pravda, že vrchol používání má tato technologie dávno za sebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomen na to, ze se na CD nebo DVD daji zalohovat data. Po par letech jsem vytahl krabice, ze si na disk zkopiruju vsechno, co jsem mel poukladany na CDckach. Myslim ze to bylo po 2-5 letech (vypalovano postupne) a 10% jich je uplne necitelnych nebo s chybami. Na zalohy naprosto nepouzitelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tvůj problém, nedávno jsem si kopíroval na NAS z 6-10 let starých CD a DVD a z těch pár stovek jich mělo chybu s nečitelným jedním souborem tři. Všechna šla bez problémů načíst.
Jiná věc je, že cena 2TB externího disku je dneska už nižší, než srovnatelné množství kvalitních DVD, takže od letoška si budu vypalovat jen minimálně a přejdu taky na USB HD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pri PRINCO a podobnych asi hej..na dobre zalohy filmov som mal EMTEC Gold..samozrejme ze ale jedno DVD stalo 80SK oproti obycajnemu za 15

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám autorádio Pioneer a je to jen na kazety. Přesto se mi daleko lépe ovládá za jízdy, než jiné MP3 rádio za 2k. Ale kvůli dětem jsem tedy koupil FM modulátor a vyhradil jednu předvolbu :-) A máme klid celá rodina. Pokud tedy nejezdíte ultratichým Volvem, tak absence CD médiíí se dá vždy nějak vyřešit :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si nechal poslat transmitter z Číny asi za 8 dolarů. Bere SD karty a flashky, podporuje všechny běžné frekvence a bylo k němu i dálkové ovládání. Tak dvakrát dražší exempláře už mívají i Bluetooth a lze je použít jako handsfree. Nejlevnější a nejpohodlnější způsob, jak dostat do auta s kazeťákem moderní audio formáty, navíc si to můžu tahat po vícero přibližovadlech. Nějaké neoriginální disko-rádio bych asi nevydýchal, v 99% případů to vypadá jak pěst na oko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se mnou by to fakt ani nehlo - ani nemám v PC optickou mechaniku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já mám, ale od konce loňského roku, kdy jsem PC přestavěl a mám tam desku, co nemá ani PATA řadič, ani PCI slot, kam bych mohl nějaký "easy PATA řadič" vložit (do PCIe se nic "easy-peasy" nedělá), tak je nezapojená :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se 50GB (46.57GB) BluRay prodávalo za 10Kč, tak jsou na tom prodeje asi někde jinde. Za tuhle cenu máte dneska 4.7GB (4.37GB) DVDčko a to je v dnešní době na málo věcí, a už vůbec ne na zálohy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu Blu-Raye dosáhly toho, co od začátku chtěly. Téměř nikdo je nekopíruje 1:1 a jejich vypalování zajímá jen hrstku lidí. Takže je to hlavně originální médium pro filmy a hry. Každopádně optická média holt už jdou do kelu, BR přišlo moc pozdě. Uvést je tak o 2-3 roky dřív a rovnou za slušnou cenu, byly by šance na úspěch úplně někde jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..keby nabol masivny nastup SSD,flash resp. klasickych velkokapacitnych diskov tak by sa kopirovanie Bluray urcite uchytilo..ale kto si to uz dnes kupi ked ma 2TB disky za prijatelnu cenu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by BR měl šanci se trošku uchytit i dneska (ovšem asi by to do budoucna stejně nebylo nijak růžové, minimálně kvůli kapacitě), ovšem to by médium muselo stát dvacku a vypalovačka tak 1000-1500 Kč. Jinak BR zůstane akorát poněkud archaickým prostředkem pro nákup předražených filmů a to bude asi tak všechno :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No osobne by me opticka media chybela, nebot na instalaci OS nebo test RAM MemTestem mi porad pripada levnejsi mit CD/DVD za 10 Kc nez flashku za 200 Kc. Ale jinak skutecne male a nedulezite soubory posilat pres internet, vetsi nebo zneuzitelne pres flashdisky nebo externi HDD. Ale kdyz potrebuji nekomu neco vetsiho nahrat, radeji ozelim DVD-R nez externi disk, zvlast kdyz nevim kdy a v jakem stavu mi to dotycny vrati. Skoda ze Blue-ray nema vetsi kapacitu, je drahe a nikdo ho proto nema - take by sve vyuziti naslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam napr v sufliku v stole este FDD mechaniku..lebo prave na memtest a flash biosu to nieje odveci:)) okrem toho kus historie:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych tu jeste nejakou nasel, na BIOSy perfektni. Jen ten memtest uz chce CD kvuli notebookum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzpoměňme na bitvu HD-DVD/BlueRay...
- Toshiba s HD-DVD sice prohrála a vyhrála Sony s BlueRay...
- Jenže tahle výhra je Sony k ničemu, protože BR jsou drahá a mají malou kapacitu.
- Z dnešního pohledu, se mi jeví rezignace Toshiby jako chytrý krok. Jen ať si to Sony sežere sama :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HD-DVD melo kapacitu jeste mensi nez BluRay.
Avsak datova struktura na HD-DVD byla daleko propracovanejsi nehlede na to ze video uz nebylo kodovany v archaickym MPEG-2 ale v AVC H.264.
BluRay je vlastne DVD s vesi kapacitou a rozlisenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, když potřebuji někomu předat k nainstalovanému PC ovladače, je pro mne stále jednodušší a i levnější je vysmahnout na CD/DVD, než jej přemlouvat aby si nezapoměl přinést flashku či disk s aspoň 2 GB místa.Také si nedovedu představit, že bych mnou vytvořený software distribuoval na flaskách - prodražovalo by to - a platí to asi všude, vždyť Windows ani Office pokud vím také Microsoft na flashkách neprodává. Jo, až bude 5 GB FLASH stát 10 korun, tak se to asi změní,ale to si myslím, že jen tak nebude. A např. srovnávat cenu za 1 GB u např. 500 GB disků zase nemá cenu, protože software obvykle 500 GB nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az to tady 21.12.12 trochu zahejbe s magnetickym polem, tak se jeste CD/DVD budou hodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az se ozonova dira rozsiri nad evropu tak tady bude takovy UV zareni ze uz CD/DVD nepujde po 5 minutovym ozareni precist nikdy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.