Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ochrany ve Windows Vista

Kdo z vas si koupi os s tisice a jednou ochranou? nebude za ten rok uz opravdu lepsi prejit na Linux? s Linuxem pracuju jako se serverem na desktop se mi ho davat nechce z duvodu, ze jsem na sve wokeni aplikace zvykklej emulovat se mi je taky nechce, ale poku se splni to co je v tom clanku a vista bude mit takove a dalsi ochrany tak na wokna kaslu a xp byli moje posledni!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To im tu visytu s tymito ochranami kupi fakt len blbec.
Ved si zratajme plusy a minusy

plus je nove graficke rozhranie moc viac ma nenapada

minusov ma napada vcelku dost

vysoke harwarove naroky na samotny OS

slubovany databazovy filesystem sa nekona

system tak pretkany sifrovanim ze si uzivatel s prepacenim ani uprdnut bez elektronickeho kluca nebude moct

samotny system sa stane bohapustou klikackou bez moznosti pracovania so systemovymi prostriedkami a s potrebou whql certifikatu pre ovladace ktory podla mojho skromneho nazoru zadarmo nebude
teda ten whql vlastne bude treba len na to aby ste mohli skuknut nejaky film.

ak si studia myslia ze bez toho aby ludia nevedeli skopcit blurej kupia domov nove domace kino s novou telkou novym lcd novou grafikou a novym x krat rychlejsim cpu tak si dovolim tvrdit ze sa mylia.
micosoft taktiez pokial dufa ze multimedialne pc spociva v tom ze ludi odstavi od veskerej slobody.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak same ochrany a nic pre userov. Linux bude asi jedina rozumna volba. Jedine ze by sa na Warezoch objavil en_vista32_totalfree.iso ????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, musej ssebou hodit aby ty ochrany stihly implementovat.
23.12.2012 se nenávratně blíží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm zajimave, takze jestli sem to spravne pochopil tak bez vsech tech vrstev v OS a bez noveho hardware si proste ten film ve vysokem rozliseni neprehraju. Tzn ze podle nich:
1]si to nepustim ve Windows XP, pokud nevydaji nakej update, ale pak to bude hacknutelne
2]si to nepustim v linuxu ani jinem OS, pokud to nekdo nehackne
3]si to nepustim na agp grafice
4]si to nepustim bez noveho monitoru s podporou ochrany
5]budu muset mit jen Whql drivery na grafiku a zvuk (konec pouzivani bet)
Tak to se panove z filmoveho prumyslu budou muset sakra snazit aby to opravdu nebylo hacknutelne, protoze jestli to nekdo hackne, tak si originaly s temahle ochranama nikdo nekoupi a vsichni budou piratit 10x vic ne proto ze by na to nemeli, ale protoze tam nebudou chtit ty ochrany. Leda tak hornich 10 000 co bude mit volnych 20 000 - 30 000,- na koupeni noveho OS+nove grafiky+noveho monitoru. Pripadne jen 10 000,- na zakoupeni stolniho prehravace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

po precteni daneho clanku o Win Vista opravdu nevim co tim MS sleduje, ale myslim si ze to bude pekne fiasko. pokud se na tohle podivam z hlediska ekonomiky, tak lide v USA uz takhle nevi kde vzit $ na jidlo natoz na totalni upgrade ci nove PC v hodnote min. par tisic $. Timhle by zcela odbourali low-endowe PC sestavy, protoze nac si budu kupovat low-end PC kdyz bude umet uz jen takrka internetove spojeni. Myslim si, ze ve chvili, kdy vypusti onen system a filmova studia prvni filmy v HD kvalite zalozene na techto ochranach a nedej buh si nekdo zakoupi takove PC, ktere by to melo byt "schopno" prehrat podle "doporucene konfigurace" tyto filmy a ono se to nekde zacne hadat jedna ochrana s druhou, tak si na sebe pripravili bic v podobe skupinovych zalob, jako ta posledni z mesta Tampa, kde si vyrobce dovolil na dzus pripojit dodatek, ze prave pitim pomerancoveho dzusu se o cosi zlepsi stav kardiaku, a on si jeden z takovych lidi nechal udelat laboratorni testy a zjistilo se, ze obsah nijak nenapomaha k lepsimu stavu srdce, a tim se ta firma dopustila poruseni USA zakona a jiz nabidla 150.000.000$ mimosoudni odskodneni pro tohoto pana. Ten vsak trva na svem a ma posledni informace je, ze se k nemu pripojilo dalsich cca 100 lidi. MS a filmova studia dopadnou stejne a myslim si, ze specialne v teto dobe soudnich pri o kdejake patenty apod v oblasti SW maji obe zminene skupiny "koule" na to aby do toho sli.

PS: pokud to presto nejak prosadi (cemuz moc neverim), nebo pokud to nekdo neprolomi, potom jedine LINUXu zdar a WIN zbohem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To KOSTEL: Co se stane dne   23.12.2012 :?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mayskýho proroctví ma skončit 5.věk ,) ted jak se to vezme bud konec sveta nebo zacatek novy etapy ale jestli to pude jako s vistou tak konec sveta :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no jestli si někdo myslí, že s takovýma věcma uspěje, tak doufám, že ho postihne schizofrenie a pomatení smyslů :)  proč by si člověk kupoval takový systém, který víc znemožňuje, než umožňuje...a že mi nepůjdou přehrát nějaký filmy či hudba..no tak nepůjdou, je tolik bezva aktivit, na které nepotřebuji deset ochranných systémů proti kopírování či spuštění...microsoft doufám půjde do "háje"....a zcela fandím lidem, kteří všechny omezení hacknou a cracknou a bude to :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco mam podla tohot clanku pocit ze
1. M$ otvara brany pre Linux? Naco by som si mal kupovat nove drahe PC, s novym drahym OS len preto aby som mohol prehrat nejaky flm a mal krasne okineka.
2. Filmove studia sa pokusaju o krok s5, lebo takto zacnu ludia prechadzat na VHS.
Neverim tomu ze toto uspeje! YES! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz se ani nedivim, proc jsou na Visty tak velke a silene HW naroky. Ale jse mzvedam kam az MS dojde, s takovou tam neopujde spustit ani winamp, protoze mp3 nude prohlasena za ukradenou. Asi zustanu na W2k a pak linux, preci se mi tucnak zacina libit, je sice cernobili, ale poread lepsi nez ty ctyri barevne wokna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na hry mám XP a jinak jsem si docela jsem  zvyknul na Linuxe,takže M$,si klidn2 m;6e ud2lat szst0m na kter7m pro sichr nep;jdou spustit ani ofisy.Já osobně tej slávě co M$ stála tolik peněz dávám maximálně 1/2 roku,než jim to někdo prolomí.A dobře jim tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry ,měl jsem zaplou anglickou klávesku
 
na hry mám XP a jinak jsem si docela jsem  zvyknul na Linuxe,takže M$,si klidně může udělat systém na kterým pro sichr nepůjdou spustit ani ofisy.Já osobně tej slávě co M$ stála tolik peněz dávám maximálně 1/2 roku,než jim to někdo prolomí.A dobře jim tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No pěkný... ale já si myslím že je to zbytečné. Ja každému jasné že stejně se najde někdo kdo to všecko postrupně prolomí. Ale pak si bosové z filmouvého průmyslu asi neuvědomují že pak to povede akorát k tomu že org. se budou ještě méně kupovat a budou se používat disky s odstraněnou ochranou i u těch co by si to jinak třeba i koupili a nebo wokna s odstraněnou ochranou ale tipuju si na obojí :-) Pak mě napadá ještě další věc a to je to že se prostě budou dál ve velkém používat klasické DVD a HDBluTentonoc  bude váznout. Stejně ze dne na den nepřestanou dělat DVD jelikož lidi maj doma přehrávačů spoustu a tak jim jejich HDBluTentonoc kupovat nebudu když na to stejně nikdo normální nemá doma HD teleize. No v každém případě bude zajímavé sledovat průběh...  :-) Co myslíte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vracíme se zpátky, dnes počítač pro všechny a od zítřka jen pro majetné (nebo bude všechen ten SW, HW, AUDIO a VIDEO za pár kaček).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak kdo, já už nainstaloval do PC Mandrake Linux 10.1. Zatím paralelně s WinXP víceméně na "hraní a oťukání", ale začínám uvažovat o tom, že Windows Vista v mém PC nebudou.
Šílený balast žeroucí výkon zahlcený tunami ochran, omezení alias Windows Vista, to nechci ani zadarmo pálený s crackem. Vážně pochybuji o tom, že popsané ochrany, systém, hardware, ovladače budou vždy bezkonfliktně spolupracovat, zvlášť u řadových userů na domácích PC s věčně rozhrabaným systémem v rodinách.
I kdyby ty ochrany byly neprolomitelné, jde udělat vcelku kvalitní screener a vypustit ho na net, na podívání to stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem co sa stresujete, stale su tu winxp aj win2k, ktore este nejaky ten rok vydrzia. Za ten cas bude vista zbavena vsetkych ochran a vy v klude mozete upgradnut - ak bude nato vobec dovod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedavno uz probehla zprava, ze MSFT je "znepokojen", jak malo firmy prechazeji z W2K na XP..:-)ze to jaksi neni podle jejich predstav :-) to jsem zvedavy, cim chteji motivovat firmy k tomu, aby kupovali Vistu..admin by od rana do vecera nedelal nic jineho nez behal od usera k userovi, bo jim tam porad os rve, ze ovladace bleeee..hardware bleee..:-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WAREZ RULES!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No taky neverim vlastnim ocim, vypada to jako slusna buzerace a modlim se aby to nekdo prolomil a uplne odstavil. Ale nejak nechapu jak si chcete pomoct LINUXama, kdyz je NAPROSTO JASNE ze na nich to video NEPUJDE VUBEC. (teda legalne)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fandím lidem co to cracknou.Je to skok zpět lidé to nebudou chtít,kde by
vzali peníze na nové PC.A navíc se bude pirátit daleko víc než teť efekt zcela opačný než o jaký se znaží.Problém by spíž vyřešilo zlevnění filmů,hudby,softwaru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sem čekal nějakej flame, někdo bude obhajovat a někdo zase ne a nějak se shodnem na tom že je to zla věc.
A tohle: "Tím nicméně vyvstává problém s integrovanými zvukovými řešeními na bázi HD Audio, kdy na většině takto obdařených dnešních základních desek půjde DVD Audio přes nechráněné analogové výstupy v plné kvalitě." je pěkná blbost. Kdo to kdy vicěl aby na integrovaném řešení jelo DVD Audio v analogové kvalitě kterou si zaslouží?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já si myslím, že Microfost musí lézt do zadku nahrávacím společnostem a nabídnout jim ochrany jejich investic - filmů. Až budou spokojeni a rozjede se to, "čistou náhodou" někdo tu ochranu hackne a pustí do světa. Podle mě si toto M$ uvědomuje a sprolomením ochran počítá, jen kolem toho dělá velký humbuk a vymýšlí samé zkratky jako jsou uvedené v článku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na kraknutie toho by som sa moc netesil - tak jednoduche to nebude - v M$ tiez nie su vsetci blbci. Ja to skorej vidim, ze DVD a CD tu bude este hodne dlho (masam to staci - a mne tiez). Nebudu sa kopirovat chranene mesia, ale uz skopirovane kopie - takze sa nic nezmeni. HD DVD a BlueRay bude mat asi taky uspech ako SACD - teda ziadny (len aby sa im zaplatili naklady na vyvoj).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, obávám se, že to dopadne jako vždycky. Za 5 let budou muset všichni BFU obnovit své počítače, na kterých už budou předinstalovaná nová Wokna. A bude zase existovat jen pár zasvěcenců (jako jsme my na tomto serveru :-), kteří budou vědět, že nějaký nový Blue-Ray Decrypter vůbec existuje a ještě si budeme ťukat na čelo, jak může být někdo tak blbý, když kupuje originální filmy, když prázdné médium stojí 15 korun. :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Sukov: Moje řeč. Prostě nenažranost nebo spíš absolutní popírání marketingu, ekonomiky, logiky atd. Místo toho aby se M$ a spol. řídili Baťovými principy, které se v praxi osvědčily, kdy zisk je tvořen především velkým obratem (nízká cena, dostupnost), tak jdou cestou zvyšování ochran, velkých marží a vysokých cen. Kdyby takový OS XP prodávali za 1000,- tak by měli podstatně větší zisk jak teď. Stejně tak producenti sotware a zvukových a filmových médií. Pokud jde o ten OS, kde jsou hlavním zdrojem příjmů firmy, tak nevidím důvod, k čemu by v naprosté většině firem používali multimediální Vistu. Prostě ve firmách se stejně s nějakým sledováním filmů nebo poslechem hudbu u zaměstnanců nepočítá. To by mě zajímalo kolik z vás má na firemních PC zvukovky, DVD, repro, 19" atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Proc jsou takove naroky na HW? prece uz kazde male dite vi ze HW svet a SW svet jsou propojeny a jak jinak donutit uzivatele nez super novym OS ( na starem vlastne rekne Microsoft ze nemuzete zustat verte ze to nikdo nechce;) ) a tim si vas dostane do svych vlastnich vod kde ma sve pravidla formaty ochrany. Dnes uz nejake vylepsovani PC moc nema cenu vetsina starsich pc dojedou na XP a pak jedine novy. Meni se uplne vse co jde od napajeni pres sockety jednotlive sloty atd. Novy HW novy SW k tomu se speje porad. Jen bez druheho nemuzou byt.
Ostatne si vzpomente co se rikalo pred uvedenim XP. Dalsi vec ze OS jeste neni hotovy ale reklamu uz ma ted coz az hotovy bude a pak teprve uvidime jake pekne veci se chystaji a BFU na to prejde . res. na tom zacne coz donuti ostatni taky aby mu to mohli pak napr. opravit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SdiCorp: jj akorat bych dodal zaloby na kameniky za to ze spravne neiformavali sveho zakaznika ze tam nebo jinde to nejde (kazdej bude mit jinou HW sestavu u PC takze nebudou ani tomu zakaznikovi rict jestli si to prehraje nebo ne. Dalsi zaloby budou na prodejce HW s toho sameho duvodu. Takze vysledek pro filmova studia budou jen zaloby a zmenseni trzeb. No je videt ze jim vlasten ani tak o ten zisk nejde :-)

Druha strana mince: Porad je dost lidi ochotnych se v tom stourat takze to hacknou na jinem systemu a udelaj kopii bez ochran v puvodni kvalite daj to na P2P a uz se jede a kazdej kdo si na to nepujde do kina nebo to bude chtit mit doma si to proste stahne. Dlasim faktem je ze dost filmu je ukradeno jeste driv nez jde do DVD distribuce primo od zdroje takze proc nejaky hackovani proste se dostane ven tesne predfinalni verze pro pujcovny ktera jeste nema z duvody jednoduchoti manipulace ve stusiu aplikovany ochrany a sme tam kde sme ted akorat filmova studia vyhazeli miliardy za nic :-)))) Tendle sbvet mne zacina fakt bavit :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady ovsem nejde ani tak o to, ze ta ochrnana bude cracknuta, co je horsi je to, ze se vubec nekdo neco takoveho odvazi do systemu dat. Uvedomujete si, ze ja sem ten, kdo si plati za HW (a pripadne SW) a ten SW me pak ma omezovat v tom, co budu s tim HW delat ?

Jinak obejit to je principialne celkem trivialni zalezitost, stejne jako u linuxu muze byt system libovolne zabezpecen, ale jakmile mam pristup k HW, muzu zabezpeceni obejit. V tomto pripade trebas tak, ze nastartuju nejaky SW jeste pred samotnym jadrem a tim veskere ochrany vyradim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

celou dobu jsem nechapal, co to tam u Microsoftu celou dobu vyvadeji s tim Longhornem.. tolik casu uplynulo a porad kde nic tu nic, stale jen odklady a misto pridavani vlastnosti naopak ubirani.. ze by jim vydani novych DX akcelerovanych omalovanek melo trvat nekolik let, o tom jsem tedy pochyboval..
ted je ale vsechno uplne jasne! chlapci se nam snazi redefinovat zkratku OS z 'operacni' na 'omezovaci' system.. ruku na srdce, ze se jim to ale tentokrat povedlo :)
zajimalo by me, zda-li pujdou nove HD formaty provozovat na starsich systemech jako w2k/wxp a jeste vic me zajima, jak to bude vypadat na Apple platforme..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si M$ mysli ze kvuli viste (respektive prehravani audia a videa) budu kupovat novy cely komp i nowe LCD (50k za poslednich par mesicu) tak je na omylu. Navic si kupuju drahy HW kvuli vykonu, ne aby mi jejich ******** ochrana zrala 90% vsech systemovych prostredku. Jeste by me zajimalo jak to bude s programy typu Fraps a podobne, rada z nich se pouziva na delani ruznych vyukovych videi atd. Kazdopadne se M$ muze tesit na spoustu nasranych uzivatelu (teda pokud nejake budou mit) a tuny zalob jak od uzivatelu, tak i SW spolecnosti ktere budou mit usly zisk kvuli nefunkcnimu SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co blbnete ? Jeste to tu neni a dlouho nebude a nejakej nas trh je vubec nezajima.
Navic betatesteri to stejne vsechno vypnou zmacknutim klavesy Shift pri startu.
Vetsina uzivatelu windows jsou betatesteri...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co z toho tedy vyplyva?
1) vysoka zatez na CPU. Pri prehravani videa nebude mozno nic jineho delat, protoze si vsechen vykon sezere (de)sifrovani
2) vysoka nekompatibilita. At uz softwarova (alternativni OS, stare drivery, alternativni prehravace) ci hardwarova (stare komponenty)

Co z toho bude?
1) Lide nebudou kupovat Vistu
2) Libe nebudou kupovat HD DVD ani BlueRay
3) Lide budou maximalne nasrani, protoze vydavatelstvi a filmova studia si zase jen chteji mastit kapsy

A jak to dopadne?
Jednou se stejne povede najit zpusob, jak obejit ochranu. V tu chvili se extremne zvedne poptavka po zkopirovanych multimedialnich datech (protoze vyssi kvalita bude opet tim, cim oduvodni filmova studia vyssi cenu nosice a tim padem si to bude kupovat min lidi). Az se to stane, filmova studia zase jen splacou nad vydelkem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekne tu sa tu rozculujete, ale na vas M$ serie - pre neho je trh hlavne USA a amici mu to pekne zozeru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když vezmu v potaz "pečlivost" a "kvalitu" softwaru od Mr*kosoftu, k tomu přidám nutnost nového železa, nároky na procesor, datový tok, atd. Tak se nemůžu zbavit dojmu, že si z nás dělají jenom prdelky. Zdá se mi že bez monopolních praktik (a i s nima) nemají moc šancí, jak to lidem vnutit. Mainstream podle mě nepotřebuje kulatější kuličky a barevnější barvičky za tu cenu - a ta určitě nebude malá...
A jestli rudá miliadra protlačí LINUX (jakože asi ano, protože 1 000 000 000 x 0 = nula narozdíl od 1 000 000 000 x něco = miliardkrátněco) tak páni a dámy z Redmontu budou jen koukat na trh, kde si ani neškrtnou.
Ale třeba se mýlím a železný Bush tam vlítne se svou kavalerií...
A to bude konec United States of Aggressors :) A zbytku světa taky :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HEHE,koukám že se tímdle článkem zase píchlo do vosího hnízda :) Jedna věc je jistá,z jejich pohledu je to tak,že kdo si nekupuje originály,tak na něm neprodělaj a ten kdo je kupuje,tak mu to vadit nebude. Takže vlastně o žádný zisk nepřijdou,naopak ti co si je nikdy nekoupily si nějáký občas možná koupí :))) Ale můj osobní názor je že se to nějak obejde,i když věřím na neprolomitelnou ochranu ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sice věřím na neprolomitelnou ochranu,ale ta asi nikdy nebude,protože tím že je aspoň náznak toho,že ji skopčíte (Starforce) tak na to je spoustu lidí zvědavá a koupí si aspon 1 kousek. No řekněte,koupily by jste si hru nebo film,o který by bylo jasný že ji zezkopírujete???? HEHE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neprijde vam, ze v tomto pripade je v tom MS tak trochu nevinne? Jsou to prece kamenici, kteri tlaci na to, aby jejich vyrobky nebylo mozne provozovat na zarizenich, na kterych je mozne vytvorit jejich (nelegalni) kopie - na PC. Pokud MS chce prodat Vistu jako OS pro domaci multimedialni centrum, nic jineho mu nezbyva.
Tim nechci rict, ze MS je cisty jako padly snih, ale padlo tady na nej uz dost nadavek a je cas presunout bojiste jinam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se zdá, není daleko doba, kdy MS preventivně udělá speciální ochrannou technologii, která pod woknama znemožní vytvořit "škodlivý software" (viry, wormy, trojany, cracky apod.) ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To petr3:
Naja,můžete si za to samy,ste to všichni zloději,teda sme :)))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nerobte paniku. Bude sranda.Kupim si film, budem si chciet urobit zaloznu kopiu.Nepojde to.Zazalujem filmove studio.Medzi tym si kupim dalsi film, zase zazalujem studio.Po x rokoch budem mat y zalob a studio bude platit sudne naklady + minimalne cenu disk s filmom co som si kupil. Co s toho vyplyva? Ze studio miesto zarabania penazi skrachuje.Miesto neho sa objavi male studio ktore bude natacat dobre filmy a vydavat disky bez ochrany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pripojuji se k nazoru, ze vydat takovyto prehnane zasifrovany OS nema zadny smysl. Neumerne to zvysi naroky na PC. Mame doma 2*PC, oboje pod 1GHz a s 256MB RAM. Na to, co od toho potrebujem, to bohate staci. Rodina penize muze a casto i musi vydat za spoustu dulezitejsich veci nez je supermoderni vypocetni technika. Jestli si filmova studia a Microsoft mysli, ze bez jejich uzasnych produktu nemohou lide zit, tak mohou. Misto divani se na film si muzeme hrat s detmi, jit na prochazku nebo se venovat sexu ci jine uzitecne cinnosti. Vetsinu filmu si clovek muze odpustit. Casto se mi stavalo, ze po jejich shlednuti mi bylo lito casu, ktery jsem jejich sledovanim stravil. Pokud stoji pujcovne DVD 50Kc a nemam s tim zadne dalsi naklady, tak si film obcas pujcim. Ale ne za cenu kompletni vymeny HW. A co se tyka internetu jako nezastupitelneho zdroje informaci a zabavy, tak manzelku a dceru naucim pracovat s dokumenty, postou a webovym prohlizecem pod linuxem za jeden vikend.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim se smat, jaky jsou to vsichni ve filmovym a hudebnim prumyslu hlupacci... Vzdyt to je uplne kontraproduktivni. Myslej si, ze takhle vydelaj vic ?
Kdo ma na to kupovat si kazdy film, ktery se mu zachce na DVD, tak si pochopitelne bude klidne kupovat i origo HD/Blu. Kdo na to nema, toho prece k nakupu zadna nemoznost ripovani nebo kopirovani nedotlaci. Holt se spokoji s tim, ze pujde na novy film do kina a na kompu se bude koukat na DVDcko.
Stejne je to na monitoru jedno, na vetsich LCD a plazmach skoro jedno, a projektory s 1080p jsou a jeste nejaky cas budou cenove naprosto out.
Tyhle systemy ochran - "to muselo dat prace, a pritom takova blbost"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pavll: No to je prave ten problem a to ten ze i v USA jen kvuli nejakymu filmu by si museli vsechny domacnosti vymnenit i spotrebni elektroniku jalikoz jak bylo v clanku zmineno jakmile jeden ze clanku retezu se nebude disku libit tak to cely system vypne. A to je asi to co bude vadit nejvic vetsine ( ne par stouralum jako je tady ;-) ) A stejne kdo vyrabi koncova zarizeni? Cina a ty to tam budou obchozet a s veselim usmevem nakonec prodavat i v USA :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jen zahřívací kolo, zapomínáte na Fritz chip. Ten v budoucnu neumožní spustit Linux ani cracknutá Windows. Kdyby se ho podařilo prosadit jako povinnou součást motherboardu (a takové snahy už v americkém senátu byly) nebo jako součást CPU (myslím, že Intel, člen TCPA, není vůbec proti), tak prostě Windows Vista *budete muset* používat nebo se modlit, aby vám váš starý počítač ještě pár let vydržel. Podle mě je celý tenhle trend prostě orwellovská zrůdnost a jsem zvědavý, jestli si to lidi nechají vnutit. Já si myslím, že až výrobci jako DELL začnout takové počítače chrlit na trh, tak se postupně tiše rozšíří. Lidé, kteří danou problematiku nechápou bohužel vytvoří dostatečnou kupní sílu. V koutku duše bych doufal v totální *organizovaný* bojkot nových DVD formátů a Windows Vista, ale to je nereálné. Tady už nejde jen o filmy. Tady jde o to, co budete smět dělat s hardwarem, který si koupíte, zda vám bude někdo moci diktovat co ano a co ne, zda to bude někdo moci přímo ovládat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na hrani mam XP..kdyz bude nejhur mam v supliku W2K kdyby to houstlo mam tam W98SE a kdyz me MS fakt nas.re tak mam uz na druhym disku Linux a ucim se a ucim se..je to privetivy system,byt je to trosku jine.Open office sou prima..dnes je mi lito tech 100+ litru co sem do MS narval (SW ve firme a pod).Viste je des pro blby Amiky..todle jim svet nesezere..a jak tady nekdo rikal..da se jit i na prochazku nebo se projet na kole o hrani s detmi nemluve..na Toma Cruise jak sejme zelezny stokrdle ktery pije lidem krev se divat nemusim ))..jak zni ona pamatna veta z vynikajiciho cs filmu.." ...co to muselo dat prace...a pritom takova blbost..ze..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze sa to da lahko a primitivne obist. Staci si kupit jeden komp ktory tomu vyhovuje, kameru s kvalitnym snimanim obrazu a stojanom, spravit tmavu zvukotesnu miestnost a pustit flm a nahravat na kameru optimalne nastavenu na obraz LCD, previest na PC napalit na dvd a sirit... :-D haluz, ale je to sposob ako to obist :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, kdyz pominu nesmyslne naroky na obnovu hardware, ktere budou naprosto neuveritelne cislo v US$, tak podle me to bude i neproveditelne z hlediska odpadu a zivotniho prostredi (pravdepodobne nasobne navyseni vyrobnich kapacit, aby se elektronika stihla behem 2-3 let zcela vymenit, jinak ten system nema smysl a vyrobci komponent zkrachuji kvuli nakladum na vyvoj neprodejnych zarizeni - a co se starym harampadim, co se nerecykluje? :) ) a pak i dalsich duvodu -
1. pc s woknama ztrati smysl viceuceloveho stroje - pokud budu prehravat video, tak (pokud to bude HW vubec schopen provest) urcite nebudu schopen provadet zadny multitasking
2. zasadni problem s nahravanim televizniho signalu - jestli zaznam bude probihat timhle silenym zpusobem, tak ho asi vsechno nezvladne, a navic kdo pak bude drzitelem prav, resp. kdo se bude v pripade takovych zaznamu, nebo treba zaberu z dovolene starat o prava/ochranu atd. nehlede na to, ze vetsina lidi to asi ani nebude chtit (proc by se pribuzni nemohli normalne podivat na jejich dovolenou na stare herce co maji doma?)
3. zkrachuji vsichni vyrobci DVD prehravaciho software (coz je ale asi cilem microsoftu v ramci nejakeho rozvojoveho planu) - kdo si totiz koupi software, ktery bude v podstate potreba jen ke zmacknuti play, forward atd. a zadne dalsi funkce v podstate nebude moci mit? to pak kazdemu bude stacit wokenni media player --- spousta zalob :)
4. a samozrejme spousta zalob na kartelove dohody atd. protoze o nicem jinem to neni - nekolikanasobek soucasnych pruseru spojenych s media playerem, a ted navic rozsirene i do filmovych studii a vyrobcu hardware ...

sory za delku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kopírování přes kameru nemá cenu, bez ohledu na to, jak je celý přenos do monitoru šifrovaný, se ta data přinejmenším těsně před LCD panelem dešifrovat musí - takže pokud místo panelu podstrčím svoje zařízení, mám obraz v plné kvalitě a bez prolomení jakéhokoliv klíče (takže ani blacklist nepomůže). Zvuk se dá přinejhorším chytat z reproduktorových výstupů nějakého kvalitního receiveru, takže se kvalita taky moc nezhorší.
Jinými slovy, pokud nebude nákup HDTV zařízení hlídaný stejně jako nákup samopalu (povolení, registrace a právo policie kdykoliv kontrolovat zabezpečení), před piráty je to neochrání a jediné, co dokážou, je zbavit legální uživatele práva na záložní kopii...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tolik ochran tam nebude, to je blbost. To by ony ochrany musely mít i všechny distribude linuxu. A používat linux nikdo nikomu nezakáže, snahy možná budou, ale nakonec mě nikdo nemůže přinutit používat jen jeden výrobek - je to proti spoustě zákonům. Toš si po týhle zprávě linux mne ruce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze jestli tohle bude pravda tak lidi budou postupne prechazet na Linux, jednak je zadarmo a nebude je omezovat a doufam ze se postupne vyvine do takovych rozmeru aby na tom sla vetsina veci spustit. 1.9.2005 instaluju na PC linux doporucite mi nejakou distribuci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jim je nějaký Linux u p***le, HD-DVD nebo BluRay si na něm prostě nepřehraješ. Buď si koupíš PC s Vistou, nebo stolní přehrávač.
Ohledně omezování kvality na nechráněných výstupech - IMHO by neměli snižovat rozlišení víc, než na úroveň DVD, protože pokud nebudu mít třeba chráněný monitor, nebudu si kupovat BluRay proto, aby mi to hrálo v kvalitě VHSky, když si můžu koupit DVD za poloviční cenu a v DVD kvalitě :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vyzera to tak, ze asi nenaistalujem si ten Longhorn, a ostanem u XP, a ked ma debilcek Bill bude otravovat takymito blbostami, prejdemm na Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ghost: to si jako myslíš, že ani oficiální distribuce, ani domácí kutilové neudělají ovladače pro Blu-ray a HD DVD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemozem si odpustit poznamku - velmi sa tesim na skvosty buduceho umenia ktore vyzaduje takuto ochranu.
VISTA s podobnymi technologiami moze znamenat aj ine. Ustup Microsoftu a USA firiem z veducej pozicie vo vyvoji osobnych pocitacov. Dnes existuje obrovsky potencial vyrobny ale aj velke vyvojove kapacity v Azii. Ak sa MS podari prebudit tohto spiaceho obra moze to byt pre planovacov VISTA projektov prekvapenie.
Osobne si myslim ze clanok popisuje iba spicku ladovca a ta spicka ladovca su multimedia. VISTA projekty asi bude nutne nepouzit z dovodov bezpecnosti a zamedzeniu uniku citlivych informacii (snad netreba pisat viac). Obavam sa ze podobny megalomansky projekt nema zmysel ak sa jedna iba o ochranu proti tzv. 'nelegalnemu' sireniu zopar brakovych filmov. A je celkom mozne ze v MS si zopar ludi toto riziko uvedomuje. Som zvedavy na zadne vratka a este ze MS ma aj W2k a Wxp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

anywherehome: No ono uz DVD-Video muzes na Linuxu prehravat, jen proto, ze se podarilo prolomit jeho ochranu. V opacnem pripade, by jsi musel na prehravani pouzit Win, Mac nebo stolni DVD prehravac.

Takze ted jen doufat, at je prolomena ochrana HD-DVD a BlueRay co nejdriv. Jinak je to s nimi dopadne jako s DVD-Audio a SACD, ktere nepouziva temer nikdo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Bespi: Jak dlouho trvalo prolomení DVD-videa?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ghost: To je ale zase proti spouste zakonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: Pokud narážíš na to prolomení ochrany, to samozřejmě nelegální je - stejně by ale něco takového nepoužíval běžný uživatel, ale warez skupiny, co tyhle věci dávají do distribuce - a těm jsou nějaké zákony ukradené :-) Pro běžného uživatele to znamená akorát to, že nechráněné HDTV ripy na P2P budou...
Softwarové řešení se časem taky najde, vždyť i Starforce se podařilo cracknout (nové verze sice ještě odolávají, ale za cenu dost velkých problémů s kompatibilitou, což ve výsledku možná odradí víc zákazníků, než ta ochrana přinese).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ... pořád je tu ještě jedna možnost - při troše štěstí boduo za ty 2 roky televize vysílat v HDTV. No pak si stačí jen koupit nějaký výkonější TV tuner s podporou HDTV a rovnou si to nahrávat z TV (kazit zážitek by tak maximálně mohlo logo HBO (či tak něco), ale pořád je to lepší, než se dívat na BR-ROM v kvalitě VHS) - Kam to ten svět zase spěje???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, vite nekdo, jaky duvod me, jako obyc. uzivatele pc - hry, net, hudba a bezny veci - muze primet ke zmene OS z win XP na jejich novy??? Jedine co je mozne by byla free licence k viste jako u linuxu - ten mam zatim na zvyknuti jako druhy az prijde doba ze presedlam uplne - ale jen proto, ze je to zadara a je to technologicky na urovni s mensi narocnosti - win ke kterym budu muset nakupovat nove zelezo me vazne nezajimaji - meji neco bez ceho se bezny uzivatel pc neobejde?? A predevsim - jestli vydavatelstvi vubec pocitaji s oblasti uzivatelu pc jako se zakazniky pro jejich zbozi, netvrdte mi, ze bude mozne nove filmy a vsechno v originale rozchodit legalne jen na win cosi a nebo primo jen na viste!! To muze vypovidat jen o tom, ze uzivatele pc jsou pro tento prumysl nezadouci a obtizni zlodeji zisku...no desna predstava a tezko uveritelna...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: HDTV za 2roky hahahaha.. este som nepocul ani o 16:9 vysielani, nieto o hdtv :))) Tych zopar promo hdtv kanalov na sate oproti tisicom PAL je rozdiel.. nezite v snoch.. blueray je na trhu uz nejaky piatok a nikde nic. Ja to odhadujem na 6-7 rokov ale skor tak za 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: Mám obavu, že takové vysílání bude mít taky ochranu a jeho nahrání bude možné jen do DRM chráněné podoby, pokud bude vůbec možné - i když přinejmenším záznam pro osobní potřebu se snad podaří uchránit. Kdyby záleželo jen na Hollywoodu, nejradši by zakázali videa, DVD rekordéry a vůbec cokoliv, co umožňuje uživatelům jejich díla zaznamenávat. Když nemáš čas koukat se na 24ku ve 3 hodiny ráno, kup si celou sérii za pouhých 5 tisíc na DVD. A samozřejmě pokud to bude technicky jen trochu možné, pořad bude obsahovat nepřeskočitelné reklamy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1.) Všichni, co se ohání přechodem na Linux nebo setrváním u Win XP / 2000, by si měli uvědomit, že na těch systémech si prostě HD film nepustíte. Chráněná mechanika, grafika, CPU, PCIe a bůh ví co ještě,... Software už nic dekódovat nebude (teď myslim kodeky, apod.), všechno to bude právě v chráněném, podepsaném HW, který bude pracovat jen s chráněným podepsaným systémem. Prostě nádhera....:-((
2.) Na nějaký Blue-Ray Decrypter nebo PCIe Decrypter by asi moc nesázel. Asymetrický šifrování o udávané délce je daleko tvrdší oříšek než nějaký trapný CSS. Na to by bylo potřeba výpočetní centrum NASA nebo Pentagonu aby se to stihnlo naripovat v nějakym rozumny čase. Navíc certifikát bude nejspíš na každym disku jinej, takže metoda hop - a je to prolomený neni v kurzu.
3.) Hry: teď XPčka, jasně, ale, pokud to Microsoft myslí vážně, tak za pár let budou hry jen pro Vistu, hardware jen pro Vistu. Čili, buď nechat XPčka a hrát starý hry a nebo.... Vista a s tim novej HW. Výrobci určitě nebudou dělat 2 verze hry a už vůbec ne 2 verze grafických karet / čipů. Teď nemíním naznačovat, že obsah hry bude chráněnej kvůli tomu, aby si ho někdo nemohl nahrát na video, ale Vista bude nový dominantní (promiňte to slovo) OS a výrobci SW a HW se budou orientovat přednostně na něj, stejně jako teď na XP.
 
R.I.P.: z celýho tohohle je mi nablití, bude to všechny stát peněz jak sraček, který se jim nikdy nevrátěj, i kdyby i ten poslední šikmovokej číňan prodával na tržnici ověřený a podepsaný filmy a hudbu a i ten nejzarytější pirát ty originály kupoval. Protečou do toho daleko víc, než kdyby zlevnily a těch pár pirátů hold nechali bejt (stejně by žádný prachy nikdy do originálu nepustili, tak co?).
 
@ka-spel: v práci mam SB Audigy 2 ZS, NEC ND-3520, 21 EIZO CRT a Logitech 2.1 repro (číslo nevim, sorry). :-))) / real!, no flame/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: Na blití, to je ten správnej výraz :-) Ona se ta technologie časem vyplatí, a kvůli pirátům to nebude... Úžasná věc, jak nám pod záminkou "boje proti terorismu" a "boje proti pirátství" vznikají technologie, které umožní změnit demokratickou společnost v orwellovskou totalitu zmáčknutím jediného tlačítka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

anywherehome: DVD ochranu nemuzes s tou pripravovanou vubec srovnavat. DVD ochrana byla legracni. Byla prolomena jednim studentem jeste pred uvedenim. Vysledkem bylo vytvoreni nove ochrany jenz zpusobila docela velke zpozdeni v uvedeni. No a vysledkem bylo prolomeni "nove" ochrany tusim par dnu po uvedeni. Takze ve vysledku = zadna ochrana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejsem zadnej vestec, ale myslim ze az vista nabehne na trh v plne sile tak xp bude na nejakou dobu nejbezpecnejsi system :) protoze vsichni hackeri se budou pokouset vistu nakopat do prd..e a na XP nebudou mit moc casu :D A zaroven si myslim ze i ten nejvetsi bunkr se da zbourat a najde se nekdo kdo microsoftu ukaze, kde nechal tesar diru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2DavesMan:
1) hezka teorie, prakticky nerealizovatelna. Kdo bude paltit vymenu vseho toho HW? Useri. A jak dlouho trva obmena HW? Moc, uz ted maji vyrobci HW problem, ze si lidi kupujou novy HW v cim dal delsich intervalech. Proc ? Protoze na vsechny bezne cinnosti staci bohate HW par let stary.
2) heh, dekryptovat to nebude nic jinyho nez SW a SW jak znamo lze debugovat.
3) zase hezka teorie, ale podpora HW v systemu vubec nezalezi na vyrobci toho systemu. A pokud bude trend let minulych pokracovat, tak v dobe kdy by teoreticky M$ neco takoveho mohl dokoncit uz davno nebude mit monopol.

Jinak by me opravdu zajimalo, kdo se obetuje (z vyrobcu HW) pro tento experiment. Pri predstave, ze by trebas ted Nvidia zacla dodavat HW, kterej by vlastne fungoval vyhradne na win XP ... .

Jinak kdo vi jak funguje LCD tak taky vi, ze se obraz da v nejhorsi variante digitalne snimat primo na nem, je to proste obycejna matice na kterou proste pridelam snimac (samo lepe rovnou na vystup ridiciho obvodu). Co se audia tejce, nasamplovat ho z analogoveho vystupu = minimalni snizeni kvality (pro ucely kopie nepodstatnemu, dulezite je, ze se nesnizuje pri dalsich kopiich, ktere jsou jiz ciste digitalni ;) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze pokud bude Vista protkan ochranami, tak si jen moc lidi nebude porizovat a instalovat, kdyz si nebudou moci prepalovat DVD!:o)...ale stejne kazda ochrana jde obejit, ....jak jiz bylo kdysi v minulosti receno, nic neni nemozne!:) A abych si kopoval novy monitor a HW, tak na to se Microsoftu zvysoka vys...!:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To J:
Samo že HW ošulit nepůjde,ale tam bude záležet jestli se to bude prodávat,a vsadím se ž výrobci budou mít v záloze třeba grafiku bez ochrany,která se bude prodávat daleko víc,a když ne v Evropě tak v Číně určitě. a co se týče SW tak tam to půjde udělat vždycky,jako dnes cracky.Ale stejně nás jednou převychovaj a budem všechno kupovat,je to jen otázka času

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@J:
--- předem: já toto rozhodně neobhajuju; jen abychom měli jasno ---
1.) Vělký firmy (někdo dostane namazáno) a zvědavci (a těch nebude málo - já sám jsem měl ukradený CZ XPčka od Dellu ještě dřív, než se tu prodávali / resp. kopírovali)
2.) Kdyby to měl dekódovat software, kterej by bylo možný debugovat, tak by MS rozhodně nevyvíjel takovouhle šílenost. Z článku vyplývá, že data šifrovaný AES dorazej až k čipu na kartě, ten je rozšifruje, dekóduje (tím myslím samotný obrazový kodek), zakóduje prozměnu něčim jinym, aby to nešlo chytat na výstupech a pošle. Pak už to doopravdy chytat jedině přímo v LCDčku.
3.) monopol, mno,.... vyjde třeba takovej novej F.E.A.R. i pro něco jinýho než Windows XP / 2000? Třeba pro Linux? Myslim, že ne... Jestli se tohle změní za rok, pět nebo deset.... to nechám na Nostradamovi...
 
No, takhle samozřejmě ne. On novej HW, třebas ty grafárny, který budou umět ověřovat podpisy a dešifrovat obsah určitě budou fungovat na starších systémech (Woknech určitě). Tam se prostě ta nová část nevyužije. Jde o to, že ty nový Wokna (Vista) nebudou fungovat na starším HW, resp. budou, ale chráněnej obsah (HD video, o který nám všem přece jde) tam prostě nepoběží. Čili NVIDIA i ATI budou rádi dělat čipy, který budou podporovat celej tenhle nesmysl. XPčkám to bude šumák a Vista ti dovolí pustit jen to co chce, jak chce a kudy chce... Fuj
Končim, budu akorát zbytečně nasr*nej!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom, nema mit tv vysilani taky nejaky novy vychytavky? (.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna bude nejlepsi se na Wokna vykaslat. Za nejaky ten rok bude snad linux pouzitelny i na desktopu (zadny flamewar prosim, provozuji Mandrivu, SuSe i Fedoru a vim dobre, co je to za sracky, zatim je to dobre akorat jako www/pop3 terminal, pokud nejste systemovy specialista). Na hrani her jsou cenove vyhodnejsi konzole. Dale je potreba se soustredit na kvalitni nechranene filmove a hudebni tituly. Napr. dvd filmy od Bergmana vydane v edici Levne knihy stoji 100Kc a nemaji snad ani Macrovision.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Ludia ! No ja som to pochopil tak ,ze to bude ochrana kombinovana zo softwarom a hardwarom tj v podstate sifrovanie ktore bez portebneho hardwaru s potrebnym softwarom nedesifrujete. Ak to Microsoftu vide a vsade budu varabat len hw pre jeho sw tak by mohlo ist o ochranu ktora nebude mozna obist len nejakym sw. Mozno este s kombinaciou nejakeho sw a hd prisposobenym na kopirovanie . A ak saim to celosvetove podari dat ako stamdard tak aj ked pc je pre hobby ktoremu sa venujem uz velmi dlho a strasne ma bavi tak sa nich z vysoka vykaslem. Pretoze na PC ma bavi najviac ked sa mi podari nieco obist alebo zahrat si novu hru albo napalit si novy titul dvd bez toho ze by som to musel kupovat . ale celkovo je to vuslovene obmedzenei a degradovanie pc na klasicky audio video komponent a tym straca to svoje caro ze vzdy sa snim da nieco viac. Hovorim ak sa im to podari budem radsej obcas chodit do kina a zacnem sa venovat nejakemu inemu konicku pridane sportu. Kazdopadne je to obmedzovanie a nutenie vsetkych robit len to co uznaju "oni" za to spravne a vhodne.
PS toto je len moj osobny nazor

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TO DavesMan

ad 2) no na Vistě do podle článku jinak nepude, ale na Linuxu IMHO v poho, protože ty dekódovací/kódovací čipy bude moci emulovat SW, na Vistě to emulovat nepůjde, protože zákaz emulace hlída (jak to chápu já) právě Vista! Sice to bude chtit opravdu silne PC, ale to Vista taky
ad 3) tak si nechaám Linux a koupím PS3 a bude..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Filmove a nahravacie spolocnosti este asi stale nepochopili, ze stale viac a viac ochran ich nebude chranit pred piratmi. Tie ochrany len stoja tazke peniaze a o to sa potom navysuje cena produktu. Keby sa na vsetky ochrany vykaslali a neboli nenazrani, tak by mohli spustit ceny. V konecnom dosledku by zarobili tolko ako teraz a mozno aj viac, viac ludi by si to potom kupilo a boli by aj spokojnejsi lebo by vedeli ze si to mozu pustit kdekolvek a nemusia bojovat s nejakymi sprostymi ochranami ktore len obmedzuju tych, co si to legalne kupili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že MS si vykopal svoji vlastní díru, a do te diry se taky pohřbí sam.Kdo bude kupovat noví HW jen kvuli oknam -aby mu tak tak jely a plno sraček kterých nevyužije.Myslím že vydržím na XP- a časem přesedlam na Linux. I když mi nepojede plno věci ,ale apson mi pojede to co chci , resp. Zadarmo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no clanek me teda dost prekvapil , nemyslim si ze to tak muze uspokojive fungovat, ale na druhou stranu vista je urcen asi JEN do novych pocitacu , m$ stroje co mame ted zajimat nebudou, ochrany jsou asi jen otazkou casu, ale prece HD a BluRay nebude windows-only (jsem zvedavy jak to bude na macu) ?? , to by pak slo pro linux a podobne kraknout a vydat skoro jak ty plextools, ktere jsou snad nakonec ok (doufam ze se nemylim) a to i kdyz pouzili reversni metody, ale pro ucely kompatibility ,ktera je chranena snad i nejakyma vyhlaskama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jasna vec - jestli vazne nebude nejlepsi misto cteni a psani debat na pc cely ten kram vyhodit z okna a jit si do lesa zabehat...:o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z digitalniho HDTV vysilani nic nenahrajeme - bude to taky sifrovane. Kdo to sleduje, tak ted probiha v USA tahanice o tzv broadcast flag - aneb jak v budoucnu zatrhnout nahravani z TV.
Debugger? Vzdyt vam ho windows nedovoli na ty desifrovaci aplikace spustit! Krome toho ucelem je, aby se vsechna desifrovana data vyskytovala jen uvnitr chipu, mezi nimi potecou zasifrovana. Linux bude untrusted aplikace, kterou vam HW nedovoli ani spustit. Samozrejme ze to nikdo neudela ze dne na den. Ty manazeri tech firem nejsou hlupaci, proste se takove systemy objevi zaroven se soucasnymi, ale budou mit nejake vychytavky, aby je uzivatele uprednostnovali. Tim se postupne rozsiri a nahradi puvodni HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jinak hlasuju pro to, co uz tu nekolikrat zaznelo. Vy**at se panum z M$, RIAA a MPAA na jejich hracky a jit ven do prirody. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco tady smrdí; tolik, že nepotřebujete ani nos, aby jste to ucítili. Možná, že se blíží nový věk, "Doba Monopolu".Je velice složité již spekulovat jak se trh zachová k novému řešení od MS. Spekulace by zajisté ulehčil jednoduchý graf, který by podle PC gramotnosti a finanční třídy rozdělil PC uživatele z celého světa do příslušných skupin. Myslím si, že převahu by získala skupina lehce gramotných uživatelů střední životní úrovně.

Také si myslím, že k "propašování" PC powered by Vista k těmto uživatelům bude MS stačit nějaká dojemná reklama kombinující reálné i virtuální nebezpečí tohoto světa + zmínku o terorismu + cosi, že MS Vista je neohroženým bojovníkem dnešním morálně povadlých časů, a USA je na kolenou. Většina světa jde stejnou cestou jako "neohrabaný americký bratr". A než se mi schopnější v oblasti IT nadějeme, možná budeme nuceni používat Vistu také -kvůli práci, trendům nebo proto, že pro high-end nebude jiné řešení.

V dnešních časech zcela nechápu myšlení lidí. Tak jako je pro stát základní a nejdůležitější jednotkou občan, pro (masový) trh je to zákazník. Proč si lidé více neuvědomují své role? Místo sebe nechávají ve svůj neprospěch rozhodovat někoho jiného. Američany považuji za bandu puritánských rapujících požíračů hamburgerů, ale obdivuji na nich chování v situaci, kdy se jim něco nelíbí. Dokáží se organizovat a díky svým peticím ovlivňovat zákony a chod jejich země.(Vyzdvihuji pouze myšlenkový proces, nikoli důvody, které k němu vedli.) Cožpak se z lidí vytratil úplně revoluční duch? Chtějí opět ztratit svou svobodu, aby ji museli pracně získávat nazpět?

Mé smýšlení o softwarovém piráctví je vskutku jednoduché. Internet = přístup, warez groups = zboží, moje schopnosti = získání. Veškerý software lze nabýt nelegální cestou , jak se ten způsob nazývá, kdyby nešel, nepotřebuji ho, nikdy si ho nekoupím; použití freewaru, nebo oželení je řešení. Jaká pak vzniká škoda výrobci? Ekonomická? - nikdy bych se nestal zákazníkem. Ekologická? - kopírování je šetrné k přírodě. Tudíž musí být nelegální pouze potěšení, které by mi mohl nelegální software poskytnout, za předpokladu, že ho dále za úplatu nešířím. Je zbytečné přemýšlet, co by kdyby, jelikož aktuální světová i individuální situace mému myšlení neodporuje.

Vistu považuji za nástroj na omezení osobní svobody a budu ji bojkotovat tak dlouho, dokud ji někdo nevykastruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno ja radsi zustanu u XP zadny problemy myslim ze novy winy malo kdo koupi kvuli tem vecem asi ???????????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2knihovnik: zapomen.
A) na tom HW bude muset jet cokoli, stejne jako na tom soucasnym. Ostatne, podivej se na konzole a snahu znemoznit na nich spustit cokoli jineho. A pres to to lze a celkem bez problemu. Je tu totiz jednoduse vzdy swab (CPU), ktery vykonava nejaky program a ten program lze zmenit. A to konzole jsou vsechny stejne, vyrabi je jediny vyrobce => ma totalni kontrolu nad tim co a jak bude fungovat.
B) je tu Cina a ta si sakra pohlida svuj trh a svy vyhody. Cinsti vyrobci proste nebudou zadnou ochranu do sveho HW implementovat a tim jednoduse prevalcujou trh. Dovoli si v takove situaci "zapad" neco takoveho implementovat ? Vzdyt by tim znicili ostatni sami sebe. Bude snat USA se svymi "par" miliony obyvatel stat proti Cine s jeji soucasnou ekonomickou silou ? Kdepak.

Neco takoveho je proste na PC kde jsou tisice ruznych vyrobcu HW nerealizovatelne. Spis mam ten zvlastni pocit, ze nez se aliance kolem HD DVD a BR dohodnou, prijde prave Cina s formatem, jenz uvede bez okolku na trh a prevalcuje je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No at si dela MS krom natlaku na vyrobce graf. karet, MB apod.... Mrzelo by mne kdyby se jim to podarilo :o(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu Vistu si nikdo nekoupi uz ani jako dohledovy system, nepujde do statni spravy, do skol .... vyvojari programu se budou muset orientovat i na linu.... berte to pozitivne :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

 2:Inermis
Naprostý souhlas. 
Zaráží mne, že se najdou lidé kterým nevadí, že tyto ochrany ochran snižují výkon celého PC? Když Adobe zabudoval do sveho softwaru detekci naskenovanych bankovek, ktera zabrani otevreni takoveho souboru myslel jsem, ze v pristi verzi tato priblbla "ochrana" na natlak zakazniku zmizi nestalo se tak, spise se rozsirila a zpomaluje otvirani obrazku v techto aplikacich jeste vice. Pritom pripadne padelatele to jiste nijak neomezi jen to komplikuje praci normalnim lidem.(je spousta legalnich pouziti obrazu bankovek na ruznych letacich, inform. brozurach v bankovnictvi apod.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sem netusil ze se Wintel chysta udelat z pc konzoli... Ach jo. No nic, mi co nejsme liny si cesticku vzdycky najdem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze by v tomhle mohla zakrocit EU, uz v minulosti vyhodlila z WindowsXP WindowsMediaPlayer, tak proc by se pro tentokrat nemohla zasadit o zruseni tyhle ochrany na uzemi EU, jakozto antimonopolni krok. Je to moc velkej trh, nez aby si MS moh dovolit podminky neprijmout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zlomovy operacni system. Nejde uz o to, co vam prinese a co s nim pujde lepe, ale co vam bez nej nepujde.

A hit to nebude, je totiz uz pozde. Nastupce pradedecka VHS je venku, a i kdyz je DVD takove jake je, dostat ho z domacnosti nepujde, vetsi rozliseni nestaci. Vzdit i dnes stale rozhoduje obsah a ne forma - lide jsou ochotni se divat treba i na VHS->XviD konverzi dobreho filmu, nez na DVD s filmem slabym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Loki: Naopak, EU tyhle ochrany naopak nejspíš bude tvrdě vyžadovat. Bohužel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2J:
Strasne bych si pral, aby to bylo, jak pises. Jenze aliance vyrobcu HW a SW ktere vznikaji za ucelem prosazeni DRM se snazi zabranit presne tomu, co uvadis. Uz jsem tady psal o Fritz chipu (zkus wikipedii "Fritz chip" a google "trusted pc" nebo "trusted computer platform"), Windows Vista jsou jen SW cast celeho tohohle svinstva. To neni sci-fi, to je realna vize velkych firem, jak diktovat, co na HW pobezi a co ne (a to je to, zo me v principu nejvic se*e). A predpokladam implementaci primo na chipu CPU, takze zadne HW hacky nehrozi. To ze to do ted nefungovalo, myslim, neznamena, ze v budoucnu se to nepodari udelat neprustrelne. Vzdyt uz crack na PSX2 byla nejaka silena procesorova deska. Tak se firmy proste podivaji, jak to lidi obesli a "diru zacpou". Ucelem je, aby uz od zapnuti spinace jsi do toho nemohl dovnitr sahnout a aby se dulezite veci dely uvnitr chipu a nedaly se ovlivnit pri komunikaci mezi komponentami (proto to silene sifrovani vsude). Jo a pocita se s tim, ze Fritz bude kontrolovat integritu (tzn. legalnost) celeho systemu prubezne uz od okamziku, kdy se zapne, tzn. na zaklade sveho firmware, nikoliv programu, ktery budeme moci jakkoliv zmenit.
Jedina sance je opravdu ta Cina, ale pri tom bordelu, co se deje ve svete (je to par tydnu, co jsme malem meli SW patenty ala USA) bych veril, ze i tam se podari vnutit DMCA a trusted PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blu-ray a HD-DVD jsou odsouzeny k záhubě. Když se podíváme do historie, zjistíme, že žádný formát (s vyjímkou nesnadno nahratelných vinylových desek) se nestal rozšířeným dokud jej nebylo možno (i nekvalitně) kopírovat. DVD zpočátku naráželo na vysoké investice do mechanik a přehrávačů, které však byly způsobeny malou poptávkou. Když roku 1999 bylo CSS prolomeno, poptávka stoupla, na trh vstoupily výrobky z číny, a dnes zde máme přehrávače za 1000Kč. Pokud by ochrana prolomena nebyla, rozšíření technologie by bylo mnohem menší. Jenže tehdy bylo VHS jen chabým soupeřem; dnes zde máme DVD, silně etablované na trhu, takže situace je nejistá. Navíc, ceny mainstream DVD nosičů už jsou i dnes dosti vysoké (799Kč), takže nevím, kolik by bes snížení cen DVD měly HD filmy stát. Navíc, k HD kvalitě potřebujete poměrně drahou aparaturu. Pokud k těmto změnám nedojde, HD disky budou vhodné leda tak k zálohování dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

atalaVista Windows, minutu ticha prosim, .... etse to to neni ani na svete a uz je to mrtve, ale skor to bude takovy zombie :)))

Nekde sem cital cosi o chipoch co zabrania pustat cracknyte winy a linuxy, dopadne to nakoniec tak, ze budeme kupovat cinsky alebo rusky HW, os Linux a budeme pozerat kvalitne neamericke filmy a hudbu, uznavat neamericke hvezdy a nech sa MS aj s HollyWoodem hraje doma na pisecku na Freedom LOL bude to super ...

uz sa tesim, sak z tej "AMERIKY" uz nic poradne nevyleze, vsecko su Japonci, Korejci ... Pupek sveta sa presune do EU (pokial to skur neposeru), prachy potecu cez Aziu ... a vseci ti Japonci a Korejci aj ze svojima techs pudu za svojimi sikmookimi bratrami ...

No neni to skvela buducnost ???

- len ten linux by mohel byt vic User Friendly, ne jak Tamagoci :-P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mnooo ... zajimalo by mne jak to bude vypadat v praxy : nekdo ala DVD Jon si bude chtit napsat prehravac pro Linux, rozlomi ochranu a v realite to bude tak ze na XP/2K/Linux si udelate image a ten v "something-like-VMware-Linux-shell" prostredi si ho v klidku prepalite, a protoze bude zbaven ochran - wokynka nepoznaj oc se jedna (pokud podle nejakyho infa budou neco dolovat - pojmenuju si to jako "moje dovo na kanarech") ... takze asi tak nejak - mimoto : kdyz uz ted je "DivX Live CD" (nemate nekdo nazev ?) distro Linuxu, proc si takhle v klidku neprehravat HD-DVD/Blu-Ray ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nech zije Cina, Taiwan, KLDR, ZSSR, CSSR, Kuba, Vietnam !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, jako dlouhodoba strategie jim to muze projit. Ne hned, ale pomaloucku polehoucku az budete muset vymenit HW a nic tu nebude...
A co se tyce zemi co by produkovali HW, ktery by MS a filmovym/hudebnim studiim nevonel, tak na ne se proste uvali mezinarodne clo.. Vsak ona i Cina se otevrala svetu a prijala dost jeho pozadavku jenom kvuli tomu, aby si mohla ukrojit svuj kus kolace..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mna osobne vobec neserie nejaky Win Vista, MS, RIAA, MPAA a podobne organizacie. Mna serie cely tento system, ktory sa tu nenapadne buduje a cesta, ktora jednoznacne vedie k absolutnej kontrole.

Nejake nadeje, ako zachrany pred svetom Visty, vkladane do Linuxu by som moc neprecenoval. Ak sa tie nove "featurky" fakt uplatnia uz na hardwarovej urovni, moze sa zamedzit uz samotnej instalacii "nebezpecneho" systemu. Rozumej Linuxu. Druha vec je, kolko ludi to bude vediet obist? Myslim si, ze nie moc. Kolko ludi dnes zvlada Linux? Malo. A ci vacsie prekazky budu v jeho pouzivani, tym menej ich bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč z toho děláte kovbojku. Prostě když se naplní ony katastrofické scénáře, které zde v diskuzi zazněly, tak přesedláme na Linux a bude vymalováno. Jak jednoduché. Myslím že nebudeme jediní. Tohle potom může nastartovat rozvoj open source scény a začít kopat hrob pro M$.
Linux se třeba stane dominantní OS (časem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už chápem, prečo Microsoftu trvá uvedenie Windows Vista tak dlho.
Nedávno som sa začal učiť Linux, asi to bola Božia prozreteľnosť :-). Windows XP bol asi posledný OS, ktorý som si od Microsoftu kúpil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si spocitat: novy HW - alespon +200W navic, krat 100mil. pocitacu a vyjde vam, ze musite postavit 10-20 novych jadernych elektraren :o(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem pokud se dočkáme, že se bude prodávat výhradně "zabezpečený" HW s nálepkou "M$ Vista only", tak jsme asi vážně v prdeli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mne jeste napada, staci kopirovat u LCD data az za ovladacim cipem, ty co jdou uz primo k panelu. Byla by to bastlirna ale udelat by se to dalo. Akorat zvuk by se musel znovu na ceste mezi zvukovkou a zesilovacem navzorkovat, ale to se da prezit :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tony:
no jenom ze na linuxu a dalsich klonech si to neprehrajes dokud to nekdo necrakne.

Kdybych si mel tipnout, tak HD disky se max. rozsiri jako media pro hry diky PS3 a jako datove. Samozrejme dokud se nenajde zpusob obejiti ochran a pokud ne tak to muze dopadnout jako s DVDaudio a SACD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se z toho nenervoval. O windows XP taky v úvodu tvrdili, že jsou tak dobře zabezpečené že nejdou kopírovat. Všechno bude jen otázka času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2tom: Could you write me? old_fashioned_cowboy@gawab.com

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Win XP můžeme ale zůstat pouze tak dlouho dokud mu bude MAKROSOFT poskytovat podporu, protože pak nebudou aktualizace a bordel z netu nám zahltí mašiny. Už vidím jak MS podplácí hackery aby bořily do Win XP a 2000, aby byli lidi donucení koupit novou bezpečnou Vistu. Pak to pude všechno do kytek a pujdem na Linux. Nazdar VELKÝ BRATŘE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

heh, stejne pak prijde nekdo za tyden ze ma crack a jeste k tomu bude mit jen 30kB :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím nové řešení, nebudu krást software a filmy z internetu, ale rovnou z kameného obchodu (raději větší obchody, nechci poškozovat soukromé osoby). Bude to jednodušší, levnější a rychlejší, a výsledek uspokojivější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že se v následujících letech budu muset zcela obejít bez HD videa na svém PC. Mám Sony G400 - 19" Trinitron s nádherným obrazem, kterému ani po pěti letech nešlapou dnešní CRT a LCD monitory na paty (srovnatelný s podobnými modely od EIZO, ale ani EIZO už takhle dobré trinitrony nevyrábí, jen LCD :-( ). Samozřejmě analogový výstup na grafice, analogové vstupy na monitoru. Operační systém? Nedám dopustit na Gentoo a rozhodně mne HD video nepřesvědčí o nutnosti používat M$ sračky, natož je kupovat.

Co k tomu dodat ... jsem velmi nasraný chováním hudebního i filmového průmyslu, vlezdoprdelizmem softwarové firmy M$ a vzkazuji M$ i spojencům Holywoodu velký hrdý vztyčený prostředník na věčné časy. Bude-li šance jakýmkoliv způsobem bojkotovat podobné zvrhlosti ze stran zmíněných firem, jsem první, kdo je ochoten se připojit.

Upozorňuji, že nekopíruji, nešířím, negrabuji, PTP sítě nepoužívám atd... nezajímá mne to, ale opravdu hodně moc mne sere, když si nemůžu koupit audio CD, DVD, Blue Ray nebo HD DVD nahrávku bez takových odporných obstrukcí.

Velcí páni si usmysleli a plebs jim může tak akorát .... revoluci na ně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klidne si to ignoruj - a prehrajes si leda velke prd :-)))))

Je znama vec, ze snaha linuxaku je mit vsecko zadarmo - vcetne OS - tudiz by chteli i zadarmo filmy. Jenze soudruhy, ty si ten tvij linux na takove PC uz nenainstalujes - pokud nebude podporovat jiste systemy ochran :-) Takze si budes muset vymyslet jeste open source PC, aby byl na cem ten linux pouzivat :-))) Protoze k tomu to jasne speje. A nejlepsi na tom je, ze 99% lidi je to uplne jedno, protoze jenom cecachacci furt vymejslej jak neco ukrast.

A trubky co resi autorsky zakon - doporucuji precist - mate pravo na zalozni kopii, vyrobce vam ale nemusi umoznit jeji vytvoreni. A prekonani ochran je VZDY poruseni zakona. Takze veskere DVD prehravace na linuxu jsou bez platneho klice NELEGALNI uz ted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: me nesere ze tam budou ochrany, ale to ze mi ty ochrany budou zrat hafo systemovych prostredku a jeste mi budou diktovat co mam mit za HW aby mi to vubec jelo. Co se tyka jinych operacnich systemu tak to co M$ chysta zavani vice nez monopolem spis mi to uz pripomina diktaturu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ptc: Laskave uved, kde si sebral tu LEZ kterou tu tvrdis. V zakone je uvedeno jedine a to ze zakon neporusi ten, kdo si pro osobni potrebu zhotovi kopii/napodobeninu dila (v pripade SW zalozni kopii).

NIKDE tam neni nic o ochranach, o tom kolik tech kopii si muzes vytvorit, ... . Takze i pokud napr audio/video "nejak" chraneno, ty si muzes vytvorit kopii. Jak to udelas je naprosto irelevantni, tady neni USA a jejich svobodne DMCA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele soudruhu PTC, co to tu pises za nesmysly? Jak si prisel na to, ze je nelegalni prekonat ochranu proti kopirovani? A co ten blabol, ze Linuxove prehravace jsou nelegalni? Koukam, ze ti navic lezi v zaludku Linuxaci. No lidi si muzou pro sebe psat software a davat ho ostatnim zadarmo, pro egoistu a lakomce je to tezke pochopit, ale mas proste smulu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co s tím budou dělat ostatní OS? (Linux MacIntosh a t. d.)? nejspíš se brzy najde někdo, kdo bude vyrábět komponenty s firmware, které tohle všechno budou umět obejít. Dovedu si představit dvouplotnovou vypalovačku, která prostě otrocky zkopíruje všechna data z originálu na kopii a tím pádem bude naprosto jedno, jakým způsobem bude originál chráněn. Ve Vistě má být na realizaci těchhle věcí nějaký speciální šváb. Co se stane, když ho z desky vyletuji a nahradím několika propojkami, nebo jiným švábem? Osobně tohle všechno vidím jako mrhání penězi a časem. Vždycky je jednodušší a rychlejší nějakou ochranu zbourat, než vymyslet. Jediné, čeho tím Mrkvosoft dosáhne, je rychlý přechod klientů na jiné OS a fiasko, které mu hackeři připraví. Jenom naprosté pako si může myslet, že se někdy povede vymyslet neprůstřelnou ochranu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si reagovat na jeden prispevok asi od Microsoftu. Nie som cechacik (prepacte ja toto slovo nepouzivam vobec. Je to iba odkaz na dany prispevok) ale su veci v ktorych s nimi musim suhlasit. S tymi cechacikmi. Slobodny internet aj so svojimi neduhmi otvorene operacne systemy (paradox - viacmenej sem dnes patria aj OS od MS) a sloboda pri pouzivani programov je dnes je ucinnejsia zbran proti diktatorom a totalitam ako Stingers (samonavadzacie rakety zem-vzduch) v rukach Avgancov pri odboji proti armade byvaleho Sovietskeho Zvazu.
Hovori sa ze pocitace bola ta hlavna zbran ktora zborila komunizmus v Europe a poludstila ho v Azii.
Ale zbran 'slobodny pocitac' pracuje nie iba proti komunizmu. Je ucinna proti moci ktora sa chce stat totalitnou alebo uz je skoro totalitnou. A je jedno kde tato moc sidli. Ci v Moskve Washingtone alebo na jache v Tichomori. A mna znepokojuje prave to ze niekto sa snazi tuto zbran znefunkcnit.
Podotykam ze moderne filmy ma absolutne nezaujimaju a ked je nieco nahodou dobre tak idem raz do roka do kina. Je to podstatne kvalitnejsie ako najlepsie domace superkino. Aj to projektovane v buducnosti. A samozrejme lacnejsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně to nebude fungovat! Protože nemůžete existujícím ani budoucím profesionálním střihovým kartám znemožnit pracovat s Blue-Ray disky (BD) a zablokovat tak možnost vytváření vlastních filmů na BD a opětovné zpracování dat uložených na BD :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Ptc: je z podivem že dementi mají přístup k PC. Nicméně na ten příspěvek se dá reagovat velice stručně, takové lidi jako PTC je potřeba střílet - střílet a zase střílet !!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tomu říkám bomba: Nejdřív si koupím HD-film a pak budu potřebovat rychlejší procesor aby stíhal průběžně zhoršovat kvalitu.
Dodám jen citát z Pelíšků: "To muselo dát práce. A přitom taková blbost, že?"

Nejjednodušší věc: Kdo mi zabrání celou tuhle pakárnu prostě v systému vypnout (v nejhorším nějakým crackem)? Nehledě na to že ochranu musí překonat jen ten kdo to překopíruje, takže stačí aby jeden člověk ochranu překonal, zkopnul to do nechráněného a vypustil to na Net.
Ale nejdůležitější věc je že uživateli to nepřináší absolutně žádné výhody. Film se mu přehrává hůře, potřebuje větší výkon procesoru a je v horší kvalitě. Za takových podmínek bych si i jako legální uživatel takový crack nainstaloval prostě proto že mi pak budou chodit filmy rychleji a v lepší kvalitě (případně že mi vůbec budou chodit).
Aneb i filmová studia se kdovíproč snaží dosáhnout stavu kdy si člověk prostě bude muset ten film stáhnout ripnutý z Netu, protože koupený origoš mu nepůjde přehrát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Ten příspěvek je blud za bludem - OpenSource a Linux ani nebudu komentovat, pak slušná firma dělá pro svůj HW i Linuxové ovladače a když ne tak on někdo vymyslí aby to fungovalo :P Nevím jestli je 99% lidí jedno že si legálně zakoupené médium nepřehrají (popř ne v plné kvalitě) na svém přehrávači.
Ten výklad autorského zákona je jeden velký blud: Právě že uživatel nemá právo na záložní kopii, ale má dovoleno ji vyrobit (kdyby měl na ni právo tak mu to výrobce musí umožnit). Překonání ochrany není nelegální a říkat že veškeré přehrávače DVD na Linuxu jsou nelegální bez znalosti toho jaké zákony se na ně vztahují je už úplná blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem celkem v klidu protože
 Zveřejnění jaké prasárny bude vista obsahovat bude mít za následek, že pro 99,99% uživatelů je poslední OS od Microshitu WXP a pak přechod na OpenSour. Čímž si Microshit kope vlastní hrob (už aby to bylo ). Fakt je, že Microsoft podplatí, jak má ve zvyku výrobce HW a ti nějak dostanou ochrany na grafiku,HDD..., je otázka, jak si s tím poradí např. Linux. Výrobci sw, z nihž 90% kolaborovalo s Microshitem vyjdou z novinkama a podmínkou bude mít Vistu ( jak se to ukázalo např. u WXP ).
Těch možností je asi víc, každopádně lidi to mají v ruce.Když o to nebude zájem, půjde to k čertu. Stejně tak dopadnou filmová studia ale i hudební ( kterýpak pako si dnes koupí DVD-Audio nebo SACD disk za 1600,-  ??? , když světu vládnou MP3 ), takže nikdo nekoupí ani HD disky, jedno jestli HD-DVD nebo BR,a zůstane se u DVD. Tady by mohl bejt problém,že DVD přestane bejt podporováno, všechny novinky budou uváděny jen na těch nových, ochranama zaprasených HD discích, ale soudě podel symbiozy MC a CD, resp. VHS a DVD to tak horké nebude.
V důsledku ukamenují Microshit výrobci Plazmových zobrazovačů, výrobci přehrávačů, potažmo i Hollywood, protože miliardy investované do vývoje se nikdy nevrátí. Jak by mohly, když to nikdo nebude kupovat.
Na závěr jedno toužebné přání, někde jsem četl, že jistý právník zažaloval Microshit aby soud předběžným opatřením zakázal distribuci Visty. Kéž by mu pomáhal bůh v této činnosti.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych se zeptal znalejsich - laicky: pokud vim, tak ochrana DVD nebyla "prolomena" alespon ne v tom smyslu slova, jak ho chapu ja. Klic potrebny k prehravani DVD byl pritomen zasifrovany ve vsech softwarovych prehravacich a firma XING ten klic v jedne z verzi sveho prehravace nezasifrovala. Na to prisel DVD Jon a ten klic z XINGU ziskal. To se stalo ale az pote, co uz DVD byly na trhu alespon rok, a celou tu dobu je nebylo mozne kopirovat. Takze vznika otazka, jak dlouho by to neslo, kdyby XING neudelal tuto chybu. A dale, pokud jsem spravne pochopil tento clanek a udaje v nem, tak ochrana DVD je oproti planovanym zmenam jako srovnavat uplacani blatene kulicky s vesmirnym programem NASA. "Cracknuti" celeho toho softwarove-hardwaroveho komplotu mi pripada tezce neschudne. O budoucnosti DVD a BR si vubec netroufam mluvit, staci aby filmova studia DVD opustila jako hlavni zdroj sireni (to jim dnes vydelava vic jak kina, ale evidentne jim to nestaci) a preorientovala se na BR. Na DVD zadanou vec vydaji s patricnym zpozdenim. Stale tu bude klasika - sireni screen kopii pres P2P - ale to jim s ekonomikou nezahybe vic, nez doposud, a ta je vzhledem k ziskum z prodeje DVD, (i pres to, ze jsou lehce zkopirovatelne) velmi uspokojiva. Takze - jedina vec co se stane - nebudete mit k dispozici ten "hyperkvalitni" obraz, budete mit vsak k dispozici piratsky film v obvyklé (oproti BR) mizerne kvalite. A zalezitost budoucnosti toho OS Vista? Pochybuji ze nejbohatsi firma na svete udela neco, co ji dokonale podrazi nohy a prijde o svuj zisk, na to si myslim ze maji dost lidi, kteri odhaduji vyvoj (A rozhodne to nejsou programatori:-) lupozavinacseznamcz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

10:0 pro tucnaky ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato sprava od MS o ochranach vo Windows Vista a priamo v HW su podla mna len takym podliezanim filmovym spolocnostiam. Ide tu o to aby Microsoft uplne presvedcil filmovy priemysel, ze cez Windows Vista si pirati neskopiruju nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 prognostik:
Moj nazor k zruseniu podpory DVD: To nebude jednoduche lebo ludia by museli zahodit svoje DVD prehravace a kupit vyrazne drahsie BlueRay prehravace. A ludom nove BlueRay neprinesie vyhody - ved DVD je super kvalitne a ma super zvuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno ono hlavne cele HD video nebude mit smysl do doby nez bude masove pristupny zobrazovadlo => nez bude mit 30% domacnosti doma nejaky ten projektor, plazmu, .... Problem tehle zobrazovadel je ovsem prikon, ono provozujde 10h/den obrazovku co chrousta kW.
A nejakeho rychleho ustupu od DVD bych se vubec nebal, vzdyt dodnes se bezne prodavaji VHS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rychlé zrušení podpory DVD je IMHO docela nereálné, protože kolik lidí půjde hned do nového přehrávače, a hlavně pokud se oba soupeřící formáty udrží delší dobu? Navíc budou potřebovat nejen nový přehrávač ale i televizi, na tu současnou myslím DVD stačí v pohodě. Snaha donutit uživatele přejít na HD formáty násilím by IMHO vedla maximálně k tomu že pokud něco nebude dostupné na DVD, tak si to prostě stáhnu z Netu a na to DVD vypálím.

A o to že výrobci HW budou Microsoftem přinuceni dělat jen chráněné věci, to bych se nebál. Obcházet tu ochranu totiž není nelegální a uživatelé to chtějí. A peníze od MS jsou sice fajn, ale firma stojí na tom jestli si někdo koupí nebo nekoupí její výrobky. Viz CD/DVD - "region-free" přehrávače, vypalovačky schopné samy obejít ochranu CD a podobně. Jednoduchý scénář: celá ta ochrana je závislá na hardware. Asi jediná možnost jak ji udržet je že by MS měl někde databázi hardware a nedovolil Win rozeběhnout na čemkoliv co by nebylo v té databázi. Vzápětí by měl na krku uživatele že jim to nefunguje a soudní spory s konkurencí. V opačném případě dříve či později někdo vyrobí hardware, firmware anebo ovladače k hardware, které tu ochranu prostě budou sabotovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prvni vlastovka
 
Ati Catalyst 5.8
Novinkou je podpora C0PP (Certified Output Protection Protocol), který zajišťuje zabezpečené přehrávání copyrightovaných materiálů a jejich výstup pomocí DVI.
 
tak panove a damy..vitejte v nove dobe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na oficialnich strankach ani zminka, ale na oficialnim serveru uz jsou soubory...

ATI Catalyst 5.8

Control panel: 10.2 MB (10 677 856 bytů)
http://www2.ati.com/drivers/5-8_xp-2k_cp_25203.exe
Display Driver: 10.8 MB (11 299 824 bytů)
http://www2.ati.com/drivers/5-8_xp-2k_dd_25203.exe
CATALYST Control Center: 16.8 MB (17 561 936 bytů)
http://www2.ati.com/drivers/5-8_xp-2k_ccc_enu_25203.exe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně!! - 1) CD bude vždy na hudbu (kapacita pro album je prostě akorát)
2) DVD bude vždy na video (kapacita je prostě akorát, možná až moc velká)
příštích 15 let se to nezmění, vždyť hudba z CD vůbec nemigruje na DVD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim tak: Pokud si mam koupit novy HW za 30 kKC jen proto aby mi na nem bezel software ktery mi zpomali comp kvuli sifrovani, tak se skratka muzu na to vsechno zvysoka... Nevim jak vy, ale ja ke svemu zivotu nepotrebuji videt nejnovejsi sr..ku s Tomem Cruisem driv nez prijde do kina (hm a vlastne ani pak). Na muj bezny zivot a praci mi bohate staci win2000 a nebo XP a v nejblizsi dobe neplanuji upgrade pokud mne k tomu nedonuti zakon.
 
Taky si myslim, ze Cina by si podrezala vetev kdyby zacala delat jen HW se sifrovanim takze se zrejme dockame casu, kdy v obchodech bude HW sice ne tak vykonny, ale bez ochran a jinych sr..ek od malych vyrobcu z Asie a pak suprvykonny HW petinasobne drazsi, s ochranami a fritz chipy pro ovce v totalitnim Bushistanu, na kterym pojede zhruba to samy a v stejny rychlosti jako na tom starym. Dnesni PC s rezervou staci na to, co na nich clovek dela a co bude delat za 5-10 let. Kdyz si odmyslime graficke uchylnosti OS a filmy, 90% uzivatelu by vystacilo se zelezem z konce 90-tych let...
 
A k tomu kopirovani. Dokud nebudeme mit v mozgu certifikovany prehravaci chip prijmajici digitalni sifrovany tok z PC, VZDYCKY bude existovat bod, kde pojedou nesifrovana analogova nebo digitalni data v plne kvalite. Kdyz bych chtel ukrast nejaky film z BL nebo jineho megagiga zajistenyho nosice, tak se proste s druhym PC napichnu nekde do stolniho prehravace nebo televizoru a bude vymalovano... V teto souvislosti mne napada, nekde na netu jsem videl pokec o rocnikovy praci nejakych decek z krajin byvalyho ZSSR, ktere vzali rozbity vrak digitalni videokamery vyhozeny nekde z televize, napichli ho na rozebrany satelitni prijmac a nahravali s tim zakodovany digitalni vysilani z druzice. To samy jiste pujde udelat i z filmem ze stolniho BL prehravace a vysledkem bude zcela nekodovany zaznam s kterym je mozne delat cokoliv... A mily windows vista houby pozna zda zpracovavam video z dovoleny, soustacku s partnerkou nebo nejnovejsi film s B.Willisem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z celej tejto Vista blbosti je mi na zvracanie ale môj pohľad je takýto:
 
HW:
Zatiaľ nám všetko beží ale je tu viac otázok:
- kúpa nových PC - budú iba s tým práve správnym čipom od výrobcu s predinštalovaným WIN Vista :-(  /skladačky asi nič nevyriešia, nebude hw bez ochrán/
- životnosť HW /každý komponent niekedy skončí - postupná výmena bude nutná
- upgrade komponentov /chceme viac pixelov v hrách, kvalitnejší obraz, nové LCD, rýchlejšie PC....../
- nové tituly vo filmovej , hudobnej tvorbe a zábava - hry atď - vydajú ich prednostne na HD-DVD alebo blue ray /na DVD napr. sklz 2 mesiace, alebo vôbec .../ čo si potom kúpi bežný užívateľ?
 
SW:
V práci máme tiež PC s MS ale nová verzia aplikácie môže byť napr. pripravená iba pre Vistu a čo potom? - zmeňte si OS /alebo zavrite biznis?/
Ak nebude ten správny OS - nepovolí inštaláciu už priamo HW - čo potom?
Je linux skupina taká silná aby donútila výrobcov HW na výrobu "nebezpečných" komponentov, ktoré povolia aj inštaláciu a beh iných OS a SW?
 
HDTV a podobné vtákoviny:
- Naozaj je potrebné? Množstvo ľudí si naďalej pozerá filmi iba na VHS, DVD , Divx, Xvid.... ˇ
- Správa agentúry Forrester Research  Zákazníci a technológie /dlhodobé sledovanie takmer 70 tis. domácností v USA a Kanade/
"Ľudia s broadband prístupom na internet pozerajú TV 12hod. týždenne ľudia bez prístupu na net 14 hod. t.j. rozdiel 2hod menej /Dialupisti iba o 1,5 hod. menej/
V prípadoch, ak užívatelia používajú internet najmenej 5 rokov a vlastnia aj NB sledujú už TV iba 10,2 hod týždenne."
Nie je to skôr iba snaha pod pláštikom kvality obrazu presadiť ochrany a zabezpečiť vendorom, štúdiám, výrobcom HW späť poriadny balík peňazí o ktoré prichádzajú?
 
Čína je síce veľka ale patenty má niekto iný. Myslím si , že práve na tento trh sa budú snažiť dodávať ako prvé iba disky s ochranou. :-(
Aký je problém do čipov implementovať backdoor, sledovanie, hlásenie čo kde kto kedy robí, pozerá atď?
Ten jediný a dokonalý MS Vista "správny" SW to nebude vedieť resp. hlásiť, "správny" HW to takisto nedá užívateľovi vedieť  - čo potom ?
Nemyslím si že je to paranoia, nechcem nič podobné, ale mám pocit že to smeruje práve k tomuto.
Pod pláštikom ochrany filmových štúdií a ich ziskov, ako ochrana investícií a patentov, ako ochrana pred terorizmom .....
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2hendrix634262: Cina bude patenty respektovat presne do doby, nez je zacnou omezovat. Pak (za 5-10 let) proste prohlasi "serem na vas". V te dobe bude jejich ekonomika 100x - 1000x vykonejsi nez dnes. Nikdo nebude mit nic proti, v te dobe bude Cina ten, kdo bude uvalovat embarga, cla, ... .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajima me zda uz je v prodeji nejaky LCD na kterem to HD video bude fungovat v plne kvalite, nebo jeste takove LCD nikdo neprodava? Uvazuju o nakupu a uz bych chtel aby to bylo LCD na kterem pujde vse :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky si myslim ze to nebude mit uspech a navic i kdyby prisli ty horky casy a uspelo to tak clovek je chytra bytost ktera si v nouzi poradi i s takovym oriskem a zas vymysli neco co to prelsti :P
a kdyz ne tak prejdu na Linux stejne co sem koukal tak hodne softawaru vychazi i pro linuxy(i?) i hry :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, Čína v budoucnu (i teď) bude držet zdravý rozum světa rozumně v rozumné míře, a to naprosto rozumně, if sem nedostatečně uvedl :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom by me zajimalo kdy zakryptuji vystup na reproduktor aby si to nikdo nemohl zkopirovat. Do mozku nam narvou cipy abychom mohli poslouchat pouze legalne a to co jini chteji :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, pokud vim, tak RIAA uvažuje o paušálním poplatku za uši a oči. Už si, prý, nakoupili akcie jedný továrny na výrobu vaty v Číně. Tmavé brýle se jim už podařilo rozšířit, jen ještě vymyslet, jak je přilepit. Neplatiči budou mít těžké časy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dejfson: Krásná představa. Až mě někdo nas*re, pověsím se před něj na dálnici a na LCDčko za zadním sklem pustím film. Protože ho nebude mít zaplacenej, najednou oslepne a ohluchne a v tom autě se zabije. Dokonalá vražda bez jediný stopy :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy už si konečně dají pokoj. Systémy jsou pak obludne velké a nestabilní, modrou smrt nahradí červená - co tím obyčejný uživatel získá? Nový systém samozřejmě má podstatně vyšší nároky na železo, což svědčí o propojenosti SW a HW lobby. Na světě je dostatečné množství koumáků, kteří ty jejich superochrany prolomí. Správná cesta je jediná - NEPŘEDRAŽOVAT, to si pak za rozumnou cenu SW koupí většina normálních lidí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Myslim že když to někdo vymyslel tak to někdo zlikviduje když bude třeba. a třeba potřeba nebude. A nebo někdo hekne mijkrosofťakům ty jejich okna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to tak čtu to bych si ani nemohl nic vypalit kdyz bych si pouštěl ja nevim hudbu s temato ochranama pac my to asi logicky shodilo vypalovací program no nevim jak bude rozeznávat utoky od nahodných přístupů. Asi tomu dostatečně nerozumím

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno musim se pousmat jak se nam ta diskuze hezky rozjela :-) ale po precteni vice jak 100 prispevku si myslim ze si tim M$ vykope vlastni hrob.
1) uz nyni ztraci markantni podil na trhu prevazne u vladnich instituci (z hlediska bezpecnosti zcizeni choulostivych informaci), ale i u jednotlivcu (mnoho dalsich duvodu)
2) prave tyto instituce treba jako skoly nebo zdravotnictvi vyucuji nebo zacinaji vyucovat zaroven s M$ i linux (je zdarma a vice bezpecny)
3) prave tato generace lidi vyjde ze skol a bude znat nejen M$ ale hlavne linux ci jiny OS a tim se zmeni i chovani trhu v pouzivani jiz tak monopolnich M$.
4) prave tahle generace by mela zazit nastup Visty v plne verzi a myslim si, ze nebudou mit dostatek financnich prostredku na tak drahy HW proto je to donuti pouzivat neco jineho (linux) nebo prolomit Vistu
5) tyto vladni organizace pouzivaji nemale mnozstvi HW u ktereho takrka nepouzivaji Multimedialni vlastnost chranenych del ale diky viste by museli zmenit HW kvuli certifikacim ci kvuli vykonostnim pozadavkum (neb vista by si mela kontrolovat ci nekdo neodpojil "trusted" zarizeni za behu, tudiz ne jenom v situaci kdyz tam vlozite chranene dilo)
6) vyrobci HW jiz ted nestihaji plnit pozadavky trhu, tudiz s prichodem noveho "trusted" HW prichazi i nejaka ta zmena ve vyrobnich procesech - tudiz dalsi naklady (viz. upousteni Intelu od low-endovych chipsetu)
7) podivejme se jeste na jeden aspekt a to kde mame vyrobni techologie napr, CPU je nekde kolem 45nm a prvky ktere pouzivaji jsou jiz na same hranici snizovani vyrobnich moznosti a jine zatim nejsou efektivni diky nedostatecnemu chlazeni - tudiz bude i problem s udrzenim vykonosti pro "prehnane 3DFX OpenGL omalovanky"
8) kazdy uzivatel ma rad na OS, ze si je muze uzpusobit k obrazu svemu, proto mu vyhovuji 3rd party programy, ktere mu to umoznuji at jiz upravou desktopu, bootovacich obrazovek apod. ale s novym jadrem Visty ma bohuzel smulu protoze vsechny programy budou limitovany na "play" "rewind" "stop" :-)

PS: jsem zvedav jak rychle pobezi vyvojarum ADOBE Premiere a nebo Cinema 4D v real timu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zcizení = převod věci v souladu s právem. Pokud si koupíte v obchodě rohlík, tak jste jej zcizili.
Odcizení = zmocnění se věci v rozporu s právem. Pokud něco ukradnete, tak jste to odcizili.
 
Pokud nějakému termínu nerozumíte, doporučuji jej raději nepoužívat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Multimediální firmy už dosáhly velkého úspěchu. I jejich odpůrci už nazývají překážky a omezení "ochranou". Který spořádaný člověk by mohl být proti tomu, aby jeho systém byl řádně "ochráněný". Není nad NewSpeak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lada: a nejedná se spíše o "ochranu" před použitím? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se lidi o Vistu poperou..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Otto:
Encyklopedie Universum: "trestný čin proti majetku. Dopustí se ho ten, kdo i jen částečně zmaří uspokojení svého věřitele tím, že zničí, poškodí, zatají, zcizí, učiní neupotřebitelnou nebo odstraní část svého majetku ...
Ottova encyklopedie nové doby: "Podvodný úpadek byl prohlášen za zvláštní delikt cís. nař. č. 337/1914. Dopustí se ho, kdo úmyslně uspokojení svých věřitelů neb jich části zmaří neb ztenčí tím, že zatají, odstraní, zcizí neb poškodí součást svého jmění..."
možná byste se měl nejdříve sám informovat než začnete něco vykřikovat v diskuzi. Tento výraz se běžně v uvedeném smyslu používá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Garalda: encyklopedie ať si píšou, co chtějí. Hlavní je právní výklad, a ten má správný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ovšem souhlasím s tím, že tyto příspěvky sou celkem k ničemu, každý ví, o čem se mluví

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diskuse na tema ochran a prava jsou naprosto zbytecna. Kradou vsichni. To je proste ultimatni rovina veci. Krome jineho, je to cesky narodni sport, naposledy treba vykradena satna jisteho reprezentacniho muzstva...;] Nekteri vice, nekteri mene, casto i obcas. V oblasti software to plati dvojnasobne. Ochrany jsou naprosto zbytecne, krome jedne veci: stanou se vyzvou. Vyzvou pro armadu hackeru, a kazdy z nich bude chtit ukoristit skalp ochrany jako prvni. Vyslednym efektem bude, a to si zapsite za ramecek, ze to postihne a bude otravovat jen ty slusne a obycejne lidi, kteri v zivote ani slovo "warez" neslyseli. Miliony lidi pouzivaji nacerno corporate edice Windows XP, a mnozi jen kvuli tomu, aby nemuseli aktivovat po kazde serii zmen HW, coz je v dnesni technologicky silene dobe jev vice nez casty. Cestou druhou jsou rozumne ceny. Jestli Windows XP Pro stoji $299 a zaroven a jednim dechem se vyrobce (Microsoft) v disclaimeru zrika veskerych zodpovednosti za skody, ztraty a jine ujmy zpusobene pouzivanim produktu, i kdyz vime, ze deravejsi nez Windows jsou uz jen fusekle cikanske kur*y, potom se nelze divit tomu, ze nekdo neni ochoten zaplatit za neco, bez ceho se ale stejne neobejde, nebot prumysl a trh produkuji zarizeni a software prave pro Windows v prvni a mnohdy zaroven i posledni rade. Treti stranou mince je poza. Poza je vlastni mnoha zpravodajskym serverum. Na prvno pohled legit, a pod povrchem tezka levarna a prohanejici se zerawy po kompech. Kazdy sveho stesti strujcem a ducha sveho spasitel i mentor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Téměř všichni tady nadáváte, což je přirozené, a hlavně vyhrožujete nekoupením Visty, přejitím na Linux, apod..... Co když ale tato filosofie ochran bude vkomponovaná nejen ve Vistě, ale už přímo v hlavním procesoru, v GPU, atd..... Takže, např. procesor po resetu bude vyžadovat inicializaci nějakým certifikátem, jinak se prostě vůbec nerozjede. Na takto chráněném procesoru půjde rozjet jedině schválený operační systém vybavený tím správným certifikátem.... Protože tohle Linux jistě splňovat nebude, tak prostě na takto chráněném počítači nebude vůbec nabootovatelný. V takovém případě bysme všichni museli zůstat u posledního typu procesoru, který těmito ochranami není vybaven a vzdát se jakéhokoliv nového hardware.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mladej: tak to je pěkná blbost, to by bylo zneužití monopolního postavení a jasná diskriminace. Spíš jen přehrávání filmů bude na Linuxu omezeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč mam takovej pocit že to je důvod proč ještě nevyšla R520

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepletuliz se zakoupim-li originalni nosic tak podle platne pravni normy mam narok na vytvoreni kopie pro osobni potrebu - alibisticky receno pokud budu prehravat kopii nebudu nicit original a nebude se mi poskozovat (rypance na DVD ....). V okamziku, kdy mi bude tohle pravo upreli tak predpokladam, ze se mam obratit na Billa at mi to

1) bud presmahne kdyz uz si to koupim
2) v pripade poskozeni originalu mi posle novy kus
3) rovnou zaplati pordejcum aby mi za cenu 1kusu dali 2

a nebo budou mackat aby se zmenila pravni norma platna na celem svete
tak a ktera asi moznost bude spravne

pokud jde o libovolnou ochranu a to i tu na nizke urovni tak mam dojem ze opes source komunita s ni ma vyrazne delsi praxy - So Good Luck Bill:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gizmo: Malej nedostatek ve čtení AZ. Ty na to máš právo, ale nikdo nemá povinnost ti k tomu pomoct! A máli to nějakou ochranu, nikdo nemá povinnost ti tu kopii nejak pomoct udelat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

..to si nemuzou dovolit uz jen kvuli tem firmam...(maji z nich nejvetsi zisk)urcite vyjde i nejaka verze corporate, ktera bude upravena...

ale jestli ne...tak tu mame preci core,tmg,orion,deviance,elipse,virility,epsilon,FFF,JOJ..etc kteri se o nas urcite postaraji;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Levnější plazmy jsou EDTV, ne HDTV a proto HDTV pro ně nejsou třeba, DVD v současné podobě stačí, 2) kvalita filmu není ani tak dána rozlišením, ale zpracováním (čištěním obrazu atd.) - kdo to kdy viděl na větší telce, ví, o čem mluvím - a dobrý film shrinknutý na 50% bude prostě vypadat líp, než špatně připravený film na HDTV (tam bude jen granulace větší :-) 3) vzhledem k pokračující expanzi DVD na konec DVD může sázet jen optimista na koksu, tato techologie má jistých dobře 20 a možná i více let životnosti. I když se vám bude za 10 let kde kdo pokoušet podstrčit "super" přenosný bluray přehrávač se 7" obrazovkou, prostě to nemá smysl. HDTV je jako DVD Audio - je na něj potřeba drahé vybavení (TV za 50K, přehrávač za 15K, repráky za 15K...) a jeho masová penetrace v dalších 5ti letech je zbožné přání - nic víc!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám že základem bude HD-DVD/BR mechanika s podporou DRM - podívá se na médium a pokud bude disk požadovat tak spustí tyhle všechny ochrany (komunikace s certifikáty, kryptovaně...).
Ale už vidím dva způsoby, jak to obejít a získat data pro výrobu nekódované kopie:
- předpokládám že způsob komunikace s OS, příp. grafikou byde nějaký standard, aby ho podporovali všichni - v tom případě to bude známý algoritmus a bude bude jej mimo Vistu možné emulovat pomocí SW a mechanika to nepozná (tomu možná mohou zamezit HW ochrany na základní desce, ale kdo říká že na některých deskách nepůjdou v biosu vypnout).
- Na Taiwanu stejně někdo brzy vyrobí HD-DVD/BR mechaniku která bude na DRM kašlat a SW, který ji o to požádá, pošle RAW data, ať si s nimi dělá co chce (viz region free přehrávače).
 
JInak si myslím že Vista tak špatná nebude, vše, o čem článek píše, budou věci, které zaberou nějaké místo na HDD, ale procesor začnou zatěžovat, až když bude požadováno jejich využití. Vista bude spustitelná i na HW bez těchto podpor a tam prostě budou tyto funkce mimo provoz (s tím že oficiálně film v HDTV rozlišení neuvidíte) - a pak bude stačit ta vhodná HD-DVD/BR mechanika + vhodný soft a OS se o požadavcích na DRM na přehrávané placce ani nedozví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když byla schopna EU nařídit blbost typu XP bez WMP, tak je jen otázka času kdy přijde žaloba na MS, že diskriminuje staré formáty a vnucuje svůj "leší" systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda casu aj tak bude na DC++ en_vista_cracked.bin... 4,7 GB :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ptc: lidi jako ses ty se bojim stejne jako Mrkvosoftu, Bushe a jinejch diktatorku IDIOTE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FMGsk: uz se na to tesim až se tam ta to verze objevi pac nejsem priznivcem M. a to z mnoha ruznych duvodu. a to treba hlavne kvuli pochybnym registracim a podobnym ptakovinam co clovek musi udelat aby vubec moh bez problemu pracovat. A mozna do budoucna i proto ze by se rozhodli pro podporu HD-DVD a vyhradne pro ni ale sem zvedavej jak to bude jestli totiz blu.ray dostaen smlouvy s film. stuii tak od toho microsoft s radosti opusti a vrhne se na modraska :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bobik: treba za to nekdo v americe MS zazaluje vydela na tom miliony jako to bylo s tabakem mikrovlnkami a hambacema kdo vi cim nas Amici prekvapi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taketo prehravanie videa, ako pisu v clanku, vyzadujuce sifrovanie datoveho toku, to enormne zatazi procesor -> enormne zvysena spotreba el. energie. Preco mam platit za elektrinu omnoho viac len koli paranoji filmoveho priemyslu? Uz len z tohto titulu budem hladat riesenie, ktore odstavi toto zbytocne sifrovanie dat a znizi zatazenie a spotrebu procesora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze toto nieje normalne.. tolko debilin co si ty imbecili vymislia koli prachom .. ked sa im to nelegalne prehravanie nepaci tak nech si strcia svoje filmy do prdele.. Zachvilu si nebudem moct prehrat ani nahravku svojho vlastneho prdu pokial mi to mrkvosoft nelicezuje.
 
Nebolo by jednoduhsie iba vytvorit medium ( nieco ako DVD ) na ktore by bol player aj z monitorom zaliaty cely do umeliny a nerozoberatelny ? Ale samo .. ved kto by si to potom kupil..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to vypada, ze se linuxu bliska na lepsi casy :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netreba sa rozculovat, co Microsoft vymysla cele mesiace ako prostriedok ochrany vacsinou je prelomeny za par dni. Ja osobne by som si hlavu z toho nerobil. Ak ten kto bude chciet kopirovat vo velkom, tak si nenainstauje VISTU, ale ponecha XP, alebo iny OS, napr. LINUX. Je mi to strasne smiesne, pripada mi to ako keby ste curali proti vetru,alebo chceli pluť z otvoreneho okna pri rychlosti 180. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak to bude s PS3kama na Linuxu ? S takovou půjde Vista do kytek (nejen kvůli výkonu)... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Garalda: Kdyz si poradne prectete to co jste mi napsal, zjistite, ze vase citace jen potvrzuji to co jsem rekl ja.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K autorskemu zakonu: Nelegalnost prolomeni ochrany je vyjadrena temito clanky:§ 43
(1) Do práva autorského neoprávněně též zasahuje ten, kdo vyvíjí, vyrábí, nabízí k prodeji, pronájmu nebo půjčení, dováží, rozšiřuje nebo využívá pro dosažení majetkového prospěchu poskytováním služeb nebo jiným způsobem pomůcky zamýšlené k odstranění, vyřazení z provozu nebo omezení funkčnosti technických zařízení nebo jiných prostředků k ochraně práv.

(2) Za jiné prostředky podle odstavce 1 se považují jakýkoli postup, výrobek nebo součástka vložené do postupu, přístroje nebo výrobku, jež mají předcházet, omezit nebo zabránit neoprávněnému zásahu do práva autorského k dílu, které je zpřístupňováno jen s použitím kódu nebo jiným způsobem umožňujícím odkódování.

To jen tak pro uplnost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak vidno, opět někdo tak důsledně dodržuje autorská práva jistých molochovských společností, až porušuje ty naše - uživatelské. Autorský zákon umožňuje každému, aby si udělal z nosiče jednu kopii pro vlastní potřebu, a pokud ji neposkytne někomu jinému, ničeho protiprávního se nedopouští! Zkrátka a dobře - Visty budu zcel aignorovat a i nadále pojedu na starých dobrých W2000:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nezabudli nahodou na jednu podstatnu vec ?

teda ze preco sa daju filmy stiahnut uz pred uvedenim do kin ?
proste to ako vzdy niekto uje.e priamo zo studia pro spracovani alebo pred sifrovanim alebo pri spracovani a je po probleme :)

tiez vecsina ludi co ma nelegalne filmy ich nepotrebuje mat v dvd kvalite. kazdy stiahne co ma najmenej. preco dnes este ludia stahuju nelegalne filmy v cd kvalite, sa da v pohode zohnat v dvd?

a este 1920*1200*30fps je asi 69mb/s takze sifrovat to a desifrovat bude tiez sranda :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

****************************************************************************************************************
Jednou stejně budeme mít každej zašitej čip v zadnici a budeme napojený na internet a microsoft
to bude vysílat do bílího domu kolik jsme nakopčili DVDček :o )
Chápu filmový a hudební studia, že je kopčení DVD obírá o zisky. Ale takhle se ničeho nedoberou,
spíš naštvou poctivýho kupujícího a ještě víc podpořijou soutěživost hackerů. Je to parta zoufalců
který se do toho zamotaj tak, že si z toho pak hoděj mašli. Filmový studia se topěj v prachách tak
holt mají o pár melounů míň. A kolik stojí náklady na ochrany? Jsou to matějové.
*****************************************************************************************************************

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista je jeden velkej virus

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problémem ovšem je, pokud přijdu o originální médium, že? A v případě, že nebude vůbec možné si udělat záložní kopii, správně by mělo platit, že pokud prokážu, že jsem majitelem licence daného mediálního obsahu (neboť podle autorského zákona platím v první řadě za možnost užívat dílo), měla by tedy společnost distribující dané dílo za cenu média poskytnout médium nové (pokud brání vytvoření záložní kopie), protože jinak mi zabraňuje využít mnou zakoupenou službu (tj. přehrání např. filmu pokud jsem přišel o originální médium např. jeho poškozením či krádeží), a pravděpodobně by to mělo být i soudně vymahatelné - tj. pokud se vydavatelská společnost brání pořízení legální kopie, měla by být POVINNA poskytnout při zničení média médium nové (za cenu prokazatelně odpovídající jeho výrobě, nikoli za cenu nové licence na celý obsah). Jinak si samozřejmě taková média, jejichž záložní kopii nelze pořídit, nebudu kupovat.

To jsem mimochodem musel v obchodě vrátit zakoupené audio CD neboť bylo chráněno nějakou ochranou, která zabránila nejen přehrání v PC, ale i v rádiu s podporou MP3 (myslím nějaký Cactus či tak něco), což ovšem nebylo na obalu daného CD výslovně uvedeno. Naštěstí reklamaci uznali a vrátili mi peníze, ovšem jsem si pak musel danou hudbu získat jinými prostředky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, tak toto mi strašne pripomína StarForce :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže co z toho vyplývá?
Nechci Windows Vista, nechci Blue-ray, nechci HD DVD. V českých poměrech bez toho půjde žít bez problémů ještě aspoň pět let, vždyť se tu zatím sotva začíná prosazovat obyčejná DVD technologie a spousta počítačů pořád jede na W98 nebo W2K. A co bude za pět let...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehehe, tak myslim ze pokud opravdu zavedou takovou miru ochran, kdy samotny hardware bude muset dokazovat operacnimu systemu ze vse je original od DVD rom(Blu Ray, HD DVD, VMD, ...) pres newim co vsechno skrz grafiku a dokonce monitor, tak se hodne brzo objevi velmi uzitecny tvor Hacker s cracknutou Vistou v DVD image, kterazto samotna bude tyto ochrany obchazet...
Uvazte sami, nebylo by to nejjednodussi reseni? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě budou Windows Vista úplně v pohodě, tak těch pár ochran, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes jsem na WinXP a jeho Winmedia playeru chtěl přehrát origoš DVD a bylo mi oznámeno, že to kvůli autorským právům nejde. S takovou mírou (jistě spolehlivých) ochran pak zřejmě nejvíc zapláčou ti nejpoctivější, piráty nebude mít co zamrzet :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tu ochranu stejně nedělají kvůli uživatelům, ale kvůli filmovým společnostem. myslím, že před pár lety byl podobný strach z toho, jak ochrana na dvd bude zabíjet filmy. a jak se teďka pěkně kopíruje :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedavno jsem si koupil CD od Mika Oldfielda vydane u Warneru. No tesil jsem se ze si ho pekne poslechnu a uz pri prehravani v CD Walkmanu os Sony mi to proste na 2 mistech prekakuje. A jake bylo me zdeseni, kdyz jsem CD strcil do kompu. Nejen, ze mi to nainstalovalo nejaky Mikroshrotacky prehravac, ktery jsem vubec nechtel, coz povazuju za utok na svoje PC, ale nedovoli mi to prehrat v CD kvalite! Misto toho to hraje dementni 128ckove Mp3. No to by se jeste mozna dalo snest. ALE! Na tomto CD jsou vlastne jen dve skladby rozdelene pro lepsi orientaci. Coz znamena, ze mezi jednotlivymi castmi to dela cca 2sec mezery!!! Apsolutne neposlouchatelne! Mimochodem na CD je umele vytvoreno na 6000 chyb! Jeste ze mam Plextora, aspon jsem si to moh prepalit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ochvilu sa dockame ochrany nielen cez graficku kartu, ale aj cez sluchadla a pc stôl!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-jakýkoli systém ochrany obsahu se dá prolomit. I kdybych měl rozmontovat LCD panel a napojit se na kontakty, které vedou přímo k displeji :-) tam už se to šifrovat nedá
-čím dražší ochrana tím hůře, protože nakonec to stejně zaplatí spotřebitel.
-nesmyslnost těchto ochran spočívá v tom, že stačí jedno zařízení na zemi, které je schopné zbavit obsah ochrany a pak už se bude nekontrolovatelně šířit nechráněná kopie. A k jejímu přehrání nebude potřeba žádné zvláštní zařízení - přehrát si kopii může být pro uživatele paradoxně snazší než přehrávat originální médium.
-technické překážky nic neřeší, takže je lepší se spoléhat na morálku uživatelů - přestože se to může zdát naivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co dělá počítač (hardware) bych měl mít plně pod kontrolou JÁ (za pomoci OS a ostatního softu) a nikdo jiný. Jinak se už snad ani nedá nazvat přístroj s tolika omezeními počítačem.
 
Počítač počítá. Počítá co mu řeknu. Když to odmítne počítat, tak to není počítač.
 
Tuhle srandu je potřeba zlikvidovat hned v zárodku. I když teď to nikoho až tak moc nebolí, protože HD video není masově rozšířeno, tak za pár let se situace změní a pak už bude pozdě. A to je právě to o co jim jde. Omezit něco co zatím nikdo nemá, takže se proti tomuto omezení vlastně nikdo nebrání (tím nemám na mysli počítačově gramotné lidi, kteří vědí která bije, ale ostatní jichž celkem jistě většina) a pak získat nadvládu.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem že nový formáty budou líp zabezpečený, ale tohle je výsměch. Kdo si Blue-Raye a HD-DVD zaplatí, bude s tim mít tolik problémů, že to zase v obchodě vrátí a nebo si pude koupit novej komp za 30 litrů úplně zbytečně. Zaplatí si film - za 1500,- a eště ho nepřehraje??? Přeju všem hackerům hodně štěstí. Tohle je fakt moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CyberBob66>
Hele nerikej 2x, i ten budic TFT pole v LCD panelu bude moct brat siforvanej signal a dekodovat. Pokud si mylel napichnout kontakty primo
na skle, tak prijemnou zabavu, je jich docela dost. Ale i to se da osetrit chip-on-glass. Pak uz by bylo lepsi obsah LCD jednoduse natacet ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď jsem se pobavil! Ta ochrana u VHS byla celkem vtipná a jestli to bude fungovat stejně dobře... K tý ochraně říkám jediný. Ještě pořád mám na stole osciloskop a zjistit, v čem ta sranda spočívá, je otázkou chvíle. Vyřešení problému je sice trochu komplikovanější, ale nikoliv neřešitelný, chce to trochu přemejšlet.

Ale celkem chápu, že 90% uživatelů nemá znalosti na to, aby něco takovýho prolomili. Takže znalosti a schopnosti = moc nad wohnouty. No ale to už víme dlouho...a taky víme, že se to wohnoutům nelíbí a snaží se vychovávat blbší a blbší generace, protože blbec = snadno ovladatelná bytost, která dělá přesně to, co potřebuju, aniž by si uvědomili, že si serou do vlastního hnízda, jenže s přístupem ,,po mně potopa'' jim to fakt nemusí vadit.

Ještě jedna poznámka. Pokud autor respektuje moje uživatelský práva a nekomplikuje mi život, tak si od něj kvalitní produkt koupím a též mu nekomplikuju život. Tohle je otázka základní mezilidský slušnosti, což je ale něco, co wohnouti nikdy nemůžou pochopit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to totiž má ještě jeden stupeň. Pokud chcete zachovat nějakou konkurenci na trhu, tak musí být jednoznačně definovaný určitý rozhraní včetně toho, co po nich má chodit za signály včetně toho, jak se mají dekodovat. V opačným případě to bude jenom hrozně drahej hardware a je jenom otázkou, kdy nějaká firma příjde s levnější variantou. Měli by si totiž blbečci uvědomit, že ne každej vydavatel přistoupí na takový píčoviny. Zabezpečení je sice pěkný, ale ne všude jsou lidi takový ovce jak tady a pokud jim nějaký medium nejde přehrát kvůli nějaký ochraně, tak ho směle reklamujou. A to jsou takový náklady pro toho výrobce, navíc nespokojenej zákazník, kterej na ně bude šířit špatný reference, že je mnohem lepší se na to vyprdnout a zkousnout těch pár pirátskejch kopií. Oni totiž piráti vesměs všechno komprimujou, aby to bylo malý a pádem tím je to tak nekvalitní, že to spíš funguje jako návnada k zakoupení kvalitní originální kopie.

Pokud se mi totiž něco líbí, tak je pro mně finančně výhodnější si to jít koupit, než hledat na internetu, kde se to najde v odpovídající kvalitě. Jenomže pokud mi toto ochranama zkomplikujou, tak budu pochopitelně hledat na netu, neb to bude rychlejší a spolehlivější a pádem tím i levnější, nebo se na to vyprdnu úplně (nejpravděpodobnější), ale tak jako tak, oni odemne nedostanou prachy a to by je mělo zajímat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> benghi:
Osciloskop ?! To je bezesporu zařízení určené k prolamování ochran, což se podle novely AZ nesmí! Půjdeš sedět, plantážníku! ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co jsem si precetl v tomto clanky je opravdu teror.Amerika uz davno nema s demokracii(svobodou)nic spolecneho.Potvrzuji to take utoky na ruzne zeme ve svete kvuli rope,ktera dochazi apod..Jedine mozne reseni je pouzivat GNU linux.Je to skvely system,svobodny.Kdyz jsem prechazel z Widli pred asi 4 lety,tak to byl docela sok.Je to o necem jinem-jina filozofie.Jakmile toto prekonate,zjistite ze je pro vetsinu distribuci tolik softwaru,ze budete prekvapeni.Navic mate vsechno LEGALNE.No nic kazdy ma na vyber - Linux nebo astalavistu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a když to všechno pěkně shrnem, co z toho plyne: Mamut zůstane mamutem... Sice bude chtít furt žrát víc a víc, ale nebude mít co...
Tak, jak na světě ubívaj přirozené zdroje čehokoliv, bude i "mamut" mít míň a míň co žrát...Takže elektronickej průmysl v tý podobě, jak jej známe a s těma vedoucíma "elementama", jak má dnes, se žene těžce do záhuby...Asi se blíží doba, kdy nás ty kompy sežerou a nebo sami podlehnou lidské chamtivosti, nebude je brzy z čeho dělat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zdravím na na vistu jsem se těšil jako malej kluk ale po vyzkoušení systému bych k tomu dodal toto: na......... jediné co je super na vistě tak jeho pracovní prostředí jinak je to o ničem to se trochu Biil asi unáhlil. Nedovolilo mi to nainstalovat téměř nic dokonce ani chipset k mé základní desce ani wifi kartu ani zvukovku chce to samé POVOLENÍ a nakonec to napíše že mám odeslat problém na jejich server!!!!!!!!!!! A s požadavky na výkon PC ať jde BIIL a celá jeho společnost do prdele!!!!!!!!! To se fakt jinak nedá říct!!!!!! Zlaté WINDOWS XP. No jsem zvědavý kolik magorů si to od Billa koupí já sám za sebe teda říkám že ani náhodou Nééééééé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím viry a trojany nového typu, které budou generovat v sytému Tilt Bits což bude způsobovat neustálé restarty grafiky => blikání obrazovky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pozor na Vistu 64!!!!Při použití nevhodných ovladačů z Windows XP,dochází k destrukčnímu poškození hardweru!!!Je známo již několik zničených procesorů a grafických karet!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicky dobry a obsahove pravdivy clanek, jen bych to tak nehrotil, Visty si stejne nakoupi hlavne firmy a maximalne americke domacnosti, ostatni si je poctive ukradnou uz upravene a vzhledem ke stavu HW u nas jim snizena kvalita vadit nebude, a ti co si budou chtit zkopirovat nejaky multimedialni obsah z novych velkokapacitnich nosicu si proste restartuji PC do sve oblibene distribuce Linuxu, nebo jineho operacniho systemu,
 
Kazda ochrana se da obejit a vyvijet dalsi a dalsi ochrany je nesmysl (protoze je to jenom vyzva pro lidi co se nechteji nechat omezovat), kdyby ty vyrobci nebyli hnani jen mamonem a pocitem ze se je kazdy snazi jen obrat, davno by si vsimli je je to stoji vice penez nez jim to vydela.Abych to shrnul, nebudu se tim stresovat, moje usi stejne nedokazi rozeznat zvuky nad 32 kHz(a i na tehle hodnote si myslim ze se pohybuje mensi skupinka nactiletych), moje oci nevidi vyznamnejsi rozdil mezi 300 dpi a 600 dpi a 32 bitova hloubka barev mi take bohate postaci, takze na jejich reklamni chytaky typu HD DVD a Blue-Ray se ja nenachytam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za chvli bude protipirátská ochrana vypadat tak, ze vam proste svazou ruce, abyjste nemohli vlozit piratske DVD do pocitace nebo prehravace :) Nebo vam namontuji primo cip do hlavy a ten bude hlasit na co se koukate a kde jste to vzali, haha :) (ted jsem jim ovsem napovedel, haha :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 
Alternativní způsob instalace zde :-)))
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle vypada na opravdu velky proble, rekneme si na rovinu ze vyjadreni MS o tom ze by nekdo mohl zachytavat na nasi sbernici jakykoliv obsah je dost zcestne. Filmovym a nahravacim studiim skrze MS jde predevsim o minimalizaci ztrat zisku z filmu a muziky, coz plne chapu. Je skoda ze zrovna MS se stava nastrojem, ale dalo se to cekat. Oblibenost Visty se bude samozrejme zvysovat s moznosti jejich cracku a prolomeni ochran. Jsem si jisty ze pokud by neexistoval crack na Vistu a veskery obsah by byl podroben cenzure systemu a nasledne degradaci tak bude prodej Visty mizerny. Velke korporace si radi rok ci 2 pockaji zda-li je system skutecne stable a domaci uzivatele radi zustanou u XP nebot z funkcniho hlediska neni novy OS potreba. Nejvice me ovsem vadi, ze restrikce v oblasti HW a SW jako je napriklad vyvoj novych ovladacu naprosto rozdilnych pro ruzny HW, ktery navic bude muset z duvodu sifrovani byt vyrazne vykonejsi (a drivery lepe napsane), vyrazne prodrazi jak HW tak i SW. Jestlize antivir urceny pro Vistu stoji dnes stejne jako pro XP je to dano casem kdy je potreba nastartovat prodeje, bude v pristi verzi stat o 15% vice. Otazka roku: kdo mi vrati penize pokud budu mit legalne koupenou Vistu na certifikovanem PC, film na BRay a vse to budu prehravat na certifikovanem LCD pomoci certifikovaneho kabelu a obraz bude rozmazanej jak po lahvi slivovice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozna niekdo nazov tej novej drogy co v Redmonte fasuju? rad by som skusil to musi byt FAKT sila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív jsem si myslel, že Vista bude prostě jen další verze. Mírný pokrok, jak jej známe - nové ikonky, nová barevná schemata, nové přibalené hry, jiné Start-menu a dvojnásobné nároky na HW. Že to prostě budeme moci zákazníkům doporučovat, až klesne cena v EU na úroveň ceny v USA. Pak se rozkřiklo, že nepodepsané ovladače tam nelze dostat. Že každých 30 dnů se bude provádět kontrola změn HW a případně i - pokud si člověk v PC s OEM verzí mezitím nenašetřil na lepší grafárnu - úspěšná reaktivace. A teď tahle bomba! Takže nemůžu nadále počítat s PC jako s multimediálním centrem? Chci pořídit domů další stroj - pro zábavu a výuku. Jenže nemůžu k němu dát můj stávající stále ještě nadprůměrný LCD DVI monitor, protože není "Vista-ready"? Protože když/až si koupím film na Blue-ray, bude mi to stejně kvalitu degradovat? Já jsem blázen do Hi-Fi, věnuji hodně peněz a úsilí tomu, abych si mohl vychutnávat nahrávky v maximální možné kvalitě. Zajímají mě díla poněkud dost mimo hlavní proud, nicméně ta povedená se snažím sehnat v nejvyšší dostupné technické kvalitě, aby se mi investice do mých aparatur vyplatila. A teď bych měl investovat do OS, který mi tu kvalitu zmrší, protože jsem nesehnal ke své 5 let staré myši nový, Vista-signed ovladač, který zabere 80 MB RAM a 20% výkonu CPU? Vista mi zdownsampluje obraz a zvuk protože jako monitor budu používat velkou LCD TV? Nebo si mám koupit i TV novou, aby byla Vista-signed? Nebo mám naopak lidem říct, ať se na HD-filmy netěší, protože jim z toho Vista udělá kvalitu zkomprimovaného DivXu, který si můžou někde najít zdarma? Mám lidem říct, že končí trend postupného vylepšování původního PC, protože co si koupí teď s Vistou, to jim musí už stačit? Milý M$, fakt jsem tě nepochopil! Zatím tedy budeme dodávat i nadále XP. Kdo bude chtít Vistu, tomu dám tohle všechno přečíst a podepsat, že byl seznámen s umělým zkriplováním svého nového PC a doporučím mu koupit to maximální dělo, aby to vůbec se všemi těmi pakárnami v režii OS trochu jelo. Podívám se blíž, co to je Mac. Poptám se jak to je s win-hrami pod Linuxem. Omrknu herní konzole. A budu čekat. Ale Vistu nechci ani zadarmo.
Přestal jsem kupovat audio CD, protože už díky různým ochranám nešly přehrát na PC, u kterého sedím pořád. Protože nechci pracovat věčně v tichu, musel jsem se naučit, co to je MP3 a P2P. Takže k čemu mě chce teď Vistou dotlačit M$? Nechápu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nakoupil spoustu filmů v BlueRay, chvíli bych je měl doma a za něáký čas bych je vyreklamoval, že mi nejdou v plné kvalitě na PC a že mi nejde udělat ze zákona garantovaná záložní kopie. Takovou reklamaci musí uznat. Pokud by to udělalo dost lidí, asi by obchodníci přišli o dost peněz. Kór kdyby kjste si těch filmů koupili třeba za 6.000,- Kč Kouknete se na film a pak ho vrátíte. Skvělá půjčovna ne?

Jinak pokud si pustíte HD film na PC s analog výstupem (SVGA) a to HD bude "ořezané" tak to to ku*va je za prasárnu. To je něco jak jsem někde četl na netu (sice cizí zdroje nepoužívám, ale tohle mě pobavilo:
Byl byste fanda do běhu - třeba. Vzal byste všechny sprintery a stejným způsobem a stejnou technologií byste všem zlámal hnáty a nechal byste všechny běžet o berlích - kdo bude rychleji v cíli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jesli si mnozí myslíte že obchodník na tom prodělá - omyl. Já sám jsem prodejce softwaru, her, DVD i PC, notebooků a jiných věciček. Zásadně beru tyhle zlatavý kotoučky na komisní prodej. Když se neprodá - vrátím zpět. Když to někdo ukradne, tak to, není to moje - je to výhoda. Zatím se toho ukradlo jen málo - nejvíc se krade Oblivion a GTA SA.
Pokud budu mít HDVD či BlueRay, tak na komisní prodej. Klidně ať si to lidi koupí, jsem připraven vrátit peníze z důvodů níže uvedených. Jen atˇsi zkusí tato ochrana přijít na trh, my jsme ochotní a schopní jí natrhnout p*del.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Consulter: Kdeže jsi ty sebral tu státem garanovanou kopii človíčku! Stát naopak novelou AZ zakazuje dělat jakékoliv kopie placek s jakoukoliv ochranou!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak na to tak koukám, Wokňous Vista nebude nic pro mě. Mám zatím malou, ale stále sílící chuť Wokna opustit a zkusit se skamarádit s tučňákem. Jen nevím, jestli to zvládnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, myslim si ze by takovych to ochran proti nelegálnímu kopiraváni at uz hudby,filmu atd nebylo treba, kdyby vse bylo za rozumnou cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to:Martin Co se týče práva na vytvoření osobní kopie díla, viz zákon http://business.center.cz/business/pravo/zakony/autorsky/cast1h1.aspx#par30
plus přímá souvislost se zákonem http://business.center.cz/business/pravo/zakony/autorsky/cast1h1.aspx#par25
Nevím, zda se to dá vyložit jako právo na /možnost/ si tu kopii udělat, ale pokud ten zákon chápu dobře, to právo kopii si /udělat/, máš. O té novele jsem už slyšel. Ale nikde jsem ji nenašel. Naopak. Pokud by stát chtěl /zakázat/ vytváření kopií, musel by zrušit také zákon 25. Takže dokavad neuvidím text té novely, budu to brát jako fud, šířený společností OSA a spol.
Takže asi takhle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.