Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

OCZ uvádí Enyo Portable SSD s USB 3.0 rozhraním

OCZ Enyo Portable SSD

Společnost OCZ Technology připravila pro své zákazníky novinku na poli SSD a USB 3.0 zároveň. Jde o poměrně tenké SSD, skoro se chce říci „kartičky“, jejichž obsahem je SSD, prakticky jde o takovou „větší flash paměť“, ovšem s USB 3.0 rozhraním. Enyo Portable SSD jsou k mání v kapacitách 64, 128 a 256 GB, přičemž podle specifikace slibuje 64GB varianta přenosovou rychlost až 225 MB/s pro čtení a 135 MB/s pro zápis, pozoruhodný je ale určitě údaj „souvislá rychlost zápisu 40 MB/s“. 128GB a 256GB varianta mají rychlosti vyšší, 260 MB/s čtení, 200 MB/s zápis a souvislý zápis až 150 MB/s.

Co tím chce básník říci, to skutečně netušíme, protože reálná rychlost USB 3.0 je ještě o něco níže, v dohledné době vám to ukážeme na recenzi jednoho externího USB 3.0 disku (to ale nebude SSD, nýbrž klasický disk, u jehož interního SATA-USB3 převodníku jsme narazili na určité limity). OCZ Enyo Portable SSD je pochopitelně zpětně kompatibilní se staršími USB verzemi, pak samozřejmě dosahuje adekvátně nižších rychlostí. O cenách zatím nevíme nic, rozhodně ale nečekejte, že budou nízké (zejména u 128GB a 256GB verze).

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku OCZ uvádí Enyo Portable SSD s USB 3.0 rozhraním

Žádné komentáře.