Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Odhaleny Turbo takty a ceny šestijádrových Phenomů II?

Jedna paní povídala

Na německém serveru ATI-Forum se objevila poměrně zajímavá informace o nových šestijádrových Phenomech II X6, především pak jejich cenách. ATI-Forum však bylo dnes ráno požádáno lidmi z AMD o odstranění informací, což tomu dává jistý punc důvěryhodnosti, i když Fudzilla, jejíž redakce byla kontaktována AMD také, tvrdí, že podle sdělení AMD nejde o oficiální ceny, protože ty prý ještě nebyly stanoveny.

Každopádně bude asi zajímavé vědět, že se kromě nedávno zmíněných procesorů AMD chystá třeba model 1090T Black Edition, jehož cena by se mohla po různých přepočtech a odhadech u nás dostat někam kolem úrovně 8 tisíc korun (jen ještě nevíme, zda s DPH, nebo bez, ale to vzhledem k současným odhadům nehraje moc roli). A pokud jde o technologii Turbo, cosi bylo naznačeno, že má jít takt až na 3,6 GHz, přičemž základní takt tohoto procesoru by měl být 3 GHz (v tomto smyslu na první pokus od AMD nevypadá hodnota Turbo vůbec špatně, ale určitě to berme jako „zvěsti z ulice“ a počkejme si na jejich oficiální představení).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odhaleny Turbo takty a ceny šestijádrových Phenomů II?

Středa, 24 Březen 2010 - 09:29 | WIFT | ASUS desku tohoto typu tu zrovna máme, ale jako...
Středa, 24 Březen 2010 - 00:52 | Patrik Tkáč | btw, neplánujete nějaký test desek, které...

Zobrazit diskusi