Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odstranění pilotní verze Upozornění programu Výhody legálních Windows

To WIFT:
WgaTray.exe a wgalogon.dll byly přejmenovány v prvním kroku na *.old takže v kroku 3 asi musím smazat ty *.old jestli se nemýlím?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>> Fox:
Samozřejmě, mazat se mají ty ".old", nechal jsem se nachytat, Microsoft tam skutečně uvádí ty ".exe" a ".dll" ;)

>> FMGsk:
Odkaz na to, co uvádíš, už jsme dávali - http://www.cdr.cz/a/17876
A je zmíněn i přímo v tom postupu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nemůžu najít v počítači složku windir, ale složku system32 jsem našel ve složce windows. Bude mi to fungovat i tak? Nechtěl bych si nějak rozházet počítač. díky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
mě se sice problém WGAN netýká, ale kolegovi k práci si s touto aktualizací (resp. upozorněním) užil své.
Napřed mu to zakázalo ovladače síťové karty, o měsíc déle i graf. karty, takže ho ta sranda vyšla na cenu W-XP + další 1000 na zjištění co se vůbec děje a to ani nemluvim o času, kdy nemohl pracovat (je webmaster, webdesinger a grafik).
 
No nic, jako by to MS ublížilo (stejně sou to vydřiduší).
Jo a jedna rada na konec: "Lepší jakýkoliv Wokna je Linux, nebo MAC OS (X)"
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Začátečníku, windir je složka kde máš nainstalovaný Windows, to u tebe znamená Windows

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Soubory mám verze 1.5.0512.0, XP mám legální, wgatray.exe má zakáz na internet v Keriu.

Nic jiného jsem nedělal, nic mi "nepíše", nic se neodesílá (snad). Stačí to snad takto, ne?

%windir% je adresář, kde jsou nainstalované Windowsy. Každý jej může mít pojmenovaný jinak, proto takový "zástupce".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevite prosim, jak je to v pripade, ze odstarnim tuto utilitku s aktualizacemi? Mel jsem dojem, ze instalace novejsich aktualizaci je na tuhle utilitu vazana.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Začátečník:
Abych to upřesnil: %windir% je proměnná prostředí, která obsahuje hodnotu nejčastěji "C:\WINDOWS", ale právě proto, že je možné Windows nainstalovat i jinam (do jiného adresáře/jiné složky i na jiný disk než "C", může se jmenovat různě). Veškeré takovéto proměnné prostředí (anglicky "environment variables"), které ti v systému figurují, si můžeš snadno vypsat tím, že spustíš příkazový řádek příkazem "cmd" a napíšeš (a odEntruješ) příkaz "set" (všechno bez uvozovek).
Takže když do kolonky "Otevřít" (ve "Start - Spustit") napíšeš %windir%\system32, otevře se průzkumník a v něm složka (adresář) "C:\WINDOWS\system32".
Anebo když na příkazovém řádku (to je to "cmd") napíšeš příkaz:

echo Jsem prihlasen jako %USERNAME% na pocitaci %COMPUTERNAME%

tak ti to napíše ... no, však si to zkus ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono tohle tema se probira na:
http://www.sezob.cz/navody/w_navody/windows/overeni/overeni_pravosti_win...
 
jsou tam i odkazy na diskuze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: WIFT Upozornovaci rutinu ziskas a nainstalujes jednoduse (pred chvili jsem to zkousel) Start - Windows Update - nechas si otestovat pocitac - vyberes tlacitko "Vlastni" a tercik "Podrobnosti" a instalace muze zapocit. To jen k tomu, ze nemuzes u Microsoftu rutinu sehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja som pouzil programik wgatrayfix.exe a v pohode 1 klik a vsetko zmyzlo zachodu.ak kcete poslem emailom jozef1605@chello.sk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Primo:
Kdybych to nezkoušel, tak řeknu Díky a zkusím to. Ale já to zkoušel a neni to tam. Mám jen tu ověřovací část, ale tu notifikační ne. Že by to bylo tím, že používám Microsoft Update namísto Windows Update, tomu se mi nechce věřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NEJLEPSI METODA jak odstranit WGA je smáznout Windows !!! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EU vadí Media Player a taková kravina ne. Myslím si, že by bylo žádoucí, kdyby se do toho zapojila EU a zakázala Microsoftu cokoli stahovat a instalovat na počítač bez vědomí uživatele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě ta utilita odpálila zdroj u počítače musel jsem koupit novej:-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, to je sranda. Koukám, že se přecejen někdo najde, kdo odpoví na tak dementní dotaz s windirem. Ale nic ve zlém, i když to byl takový test solidarity, nemělo by vás to odradit od trpělivých odpovědí i na sebehloupější dotazy :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ricky: lool

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem se Windows genuine advantage kompletně zbavil velmi jednoduše (spolu se spoustou dalšího svinstva) použitím free programu ccleaner. (WWW.ccleaner.com) Program stáhnete, nainstalujete a použijete, postup je velmi jednoduchý. Kliknete na položku tools (nástroje), vyhledáte v nabídce W. G. A. a dáte povel ke smazání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to: WIFT
je to mozne, Windows Update se tyka pouze systemu a Microsoft Update updatuje system a dalsi produkty Office atd. Tedy dve ruzne rutiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL!!!!! A nám doma odpálila ledničku...  :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dementní dotaz od začátečníka je běžná věc. Pokud dotazující vysvětlení chápe, není dementní ani on, ani školitel. V opačném případě je možná jeden z nich, nebo oba dementní, ale Ty jsi dement určitě škodolibýhlupáku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mě z tý ledničky vypila všechno pivo a vyžrala všechny utopence, mrcha! :-))) Jak praví klasik - hardware, který se dá softwarově odpálit, si nic jiného nezaslouží!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ricky a ja som po nainstalovani utility rano nemohol nastarovat svoje auto :-)  krakonoš ja ten Windows genuine advantage nikdy ani neinstaloval, a CCleaner pouzivam denne, mazem s nim cookies. Ale len zo zvedvosti, ako si to zmazal. Lebo ja v CCleaner vidim len odinstalovat alebo vymazat vetvu co znamena zmazanie linku na odinstalator, nie vsak odinstalacia. Popis presne, dik, Marcel

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT "Kdybych to nezkoušel, tak řeknu Díky a zkusím to. Ale já to zkoušel a neni to tam. Mám jen tu ověřovací část, ale tu notifikační ne. Že by to bylo tím, že používám Microsoft Update namísto Windows Update, tomu se mi nechce věřit."
 
Je jedno co pouzivas, oba linky sa vzdy dotazuju na Webupdate a tam zalezi co mas osobne nastavene. Ci update Windows, alebo MSUpdate. Avsak v tomto pripade je to uplne jedno, lebo sa jedna o Windows Update. A preco to tam nemas? Ja neviem, ale ja viem, preco to tam nemam ja. Lebo pouzivam Vlastni a nie doporuceni. A nakolko citam pred kazdou aktulizaciou Windows, tak tuto som odfajkol ako nenainstalovat. Ona sa dlhy cas tvarila ako dolezita, avsak ja som ju nechal skryt. Po case mpjho ignorovania to zmizlo. Nikdy som ju ani nenainstaloval, aj ked MS ju oznacil za kriticku a nie volitelnu! Vteda sa este nevedelo, co to bude za bordel, ale mne sa to uz vtedy nepacilo, tak som ju tvrde ignoroval aj ked mam legalny Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, este na spresnenie overovaciu cast ma kazdy. Ta sa nainstalovala popravde povedane ani neviem kedy a s cim. Tomu sa nedalo vyhnut, neda sa odinstalovat, ani cez CCleaner, notifikacna bola nepovinna, a nepozornostou ste si ju nainstalovali. MS ju svojim hajzlovskym pristupom oznacil za kriticku, co nebola pravda!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

123 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Marcel:
S MS Update zacházet umím a co jsou skryté aktualizace vím taky. Prostě to tam nemám. Jednalo se o velmi čerstvou (týden starou) instalaci, kam jsem všechny potřebné záplaty doinstaloval ručně (a spolehlivě v nich nebyla ta "WGA notifikační"). Následně už jsem na MS Update chytil už jen WGA ověřovací část (bez té mě to dál nepustí) a pak už jen Nástroj na odstranění škodlivého softwaru. Nic víc. "WGA notifikátor" tam už nebyl. Byly to OEM Windowsy na "značkovém PC".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Mrcel:
CCleaner, má víc funkcí, než jen mazání cookies. Já je mám v prohlížeči zakázaně, protože je to jen obtěžující ničemnost, špinící HDD a na servery, které bez nich nefungují, raději nechodím. Zkus si to projít (pravý sloupeček, položka nástroje a když budeš trpělivý, tak to nakonec najdeš. jenom dej bacha, abys nesmázl něco užitečného. A ještě jedna rada. Podívej se na www.pctuning.cz a přečti si pozorně články o ladění windows, je to velmi užitečné a zajímavé povídání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prepac krakonoš ,neviem, ci som ja blb, ale CClaener poznam od verzie 1.16.84 a viem presne kde sa co schovava. Je to jednoduchy program, ale velmi ucinny. Akurat ja mam v menu v1.30.310 - TOOLS, Uninstall 4 (slovom styri tlacidla) RUN Uninstaller, Rename entry, Delete Entry a na spodu Save to txt file. Preto sa pytam este raz a jednoducho, ktore tlacidlo si pouzil nakolko Run Uninstaller odstrani soft korektne odinstalovanim, rename entry zmeni nazov vetvy, a delete entry IBA zmaze zastupcu na odinstalator (toto tlacidlo ma iba esteticku funkciu pokial si to uz odstanil rucne a zostal link vo vetve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall). To je vsetko co to tlacidlo robi. Pokial poznas trochu registre, da sa ta spravit aj rucne zasahom do registrov cez napr. regedit.exe Dik, pctunning pouzivam, resp. naucil som sa kt.sluzby su zbytocne a tie som aj vypol, tiez z hladiska bezpecnosti.
 
WIFT

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT, "Jednalo se o velmi čerstvou (týden starou) instalaci"  ano, MS to stiahol a prestalo sa to instalovat, ale v case uvedenia (mesiace dozadu) to bol kriticky update. Preto to teraz nevidis,lebo cez MSUpdate (WindowsUpdate) sa to UZ neda nainstalovat, aj keby si chcel. A okrem toho v inom clanku pises, ze MS celi zalobe za prave WGA notifikaciu. Aj preto sa to "nedistribuje" ticho pred burkou, resp. MS zrejme tusil, ze bude celit zalobe a stiahol to este predtym nez doslo k tejto zalobe co pises prave v dnesnych bleskovkach.
Suma summarum, v case uvedenia WGA (znova mesiace dozadu) to netrebalo instalovat, stacilo citat, co to bude robit a ignorovat to. Potom to MS stiahol, dnes to uz nenainstalujete, samozrejme pokial nemas nejake ISO aktualizacie zo vtedajsieho vydania.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Krakonoš, "Já je mám v prohlížeči zakázaně, protože je to jen obtěžující ničemnost"
Su stranky, kde cookies zakazes, ale nebudu fungovat. Napr. bez cookies sa neprihlasim na internet banking. Takze takuto stranku asi tazko odignorujem. A taktiez mam aj e-mailove konta urcene na registraciu kadejakych sluzieb a webstranok a ked pristupujes cez webmail, bez cookies sa nezaobides. Mna osobne cookies tiez otravuju preto som pokus-omyl nastavil najvyssiu uroven ochrany kde sa prihlasim este bez problemov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, pomohlo to len som musel v Nudzovom rezime odstranit vsetky Wgatray.exe

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já jen jedno řeknu funguje až na maličkosti ktere jsou zbytečné v tom článku a ja to v nouzovém systemu nemažu otevřu ctr+alt+del a tam dam ukončit ulohu a než se to zapne tak rychle smažu soubor

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To upozornovani se mi podarilo timto zpusobem zrusit i ve verzi 1.5.0554.0, zatim to chodi uvidim jak dlouho :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tímhle způsobem odstranil ostrou verzi.1. krok jsem provedl stejne. U druheh kroku po prejmenovaní WgaTray.exe se mi sám soubor po restartu vymazal a v registru jsem mel pouze # HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\WgaLogon

Jinak v poho uz mi hlaska nevyskakuje a vse je vpoho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten 2 klic ma byt spravne:

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\removeremove\WgaNotify

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry spravne je to

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\WgaNotify

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.