Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Philips chystá OLED osvětlení, reálně to vidí na příští rok

60lm/W neni uprimne zadny zazrak, pockam si na ty slibovane "next-gen" ;)
A zajimalo by me jake bude spektrum + jeho stabilita v case.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě parametry asi budou důvodem, proč v první generaci půjde spíš o designové záležitosti než praktické nasazení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už drahnou dobu jsem si říkal proč se už někdo neodhodlal vyrábět stropní panely pro osvětlení. Mám zato že bílá barva na výrobu není problém. Výhoda takového osvětlení je přece nasnadě, minimum nebo žádné stíny, regulace svitu a tedy distribuce světla v jednotlivých částech místností, atd. Netušil jsem že je v tom kromě ceny nějaký velký problém, ps. dnešní obyčejná žárovka má životnost 1000 - 1500 hodin.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dnešní žárovka obsahuje ku.wítko, takže má skutečně záměrně sníženou životnost na 1000 hodin. http://www.youtube.com/watch?v=Dqu4I8ThIo0

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný dokument. Bohužel extrémně pravdivý - už mi odešly 2 tiskárny v podstatě "na nic" ;(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nedá se to úplně generalizovat, pokud vezmu trio HP, Canon a Epson, resp. stav. jak to bylo před pár lety (aktuální nesleduju) tak suverénně nejrestriktivnější byl Epson. Po letmém seznámení s jeho praktikami jsem usoudil, že produkt tohoto výrobce nechci ani zadarmo. HP ani Canon nejdou ad absurdum - samozřejmě co se ve videu řeší, tedy plný absorbér, se jich týká taky, ale u Canonek střední třídy je kapacita absorbéru taková, že na ni běžný uživatel nenarazí (a pokud ano, pak skutečně hrozí vytékání odpadního inkoustu na stůl). U HP je jiný problém - když se u konkrétního modelu tiskárny profláklo, že mu extrémně často odchází podavač, vyřešili to přejmenováním daného modelu, nikoli změnou konstrukce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hezky dokument. Kurvitka jsou temer vsude kolem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.