Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k One-Blue chce být centrálním výběrčím poplatků za Blu-ray

a úplně nejlepší je BR nosiče ani přehrávače nekupovat a tím pádem neplatit žádné licenční poplatky. Zrovna nedávno jsem uvažoval jestli do nového počítače pořizovat alespoň mechaniku s BR čtením. Závěr byl takový, že ani ta tisícovka za to nestojí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - BluRay je mrtvě narozené dítě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím, aby firmy, které něco vytvoří za to dostali zaplaceno. Ale tohleto "licencování" se mi zdá velmi podivné - ba až neetické.
Je možno toto uskupení žalovat za to, že se na jejich médiích vydává obsah, který slouží k výrobě nelegálních kopií? Dá se je žalovat za to, že vyrábějí média, na které se nelegální obsah ukládá?? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tiež a nikde sa o tom nepíše :D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nikdy BR nezatracoval a nebral jako mrtvě narozené dítě, ale je vidět, že se někteří snaží o to, aby tento formát umřel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké BR disky si mohou strčit, víte kam... Daleko lepší je přehrát AV soubor z jakéhokoliv disku, ať už ssd, nebo klasicky z HDD, či flash.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ach taaak... nuz sa nad tym reochu zamyslime - ten AV subor (predpokladam ze v HD) sa na ten disk vytvori z coho? Ze z internetu? No dobre, a na ten internet to tam niekto vytvori z coho, ked nie z BD? Aha... HDTV... hmm, zeby sa vsetko vsade bolo pre vsetkych spotrebitelov dostupne cez tv vysielanie? :D. Takze existuje este ine distribucne medium pre HD obsah, nez je BD (okrem kinoripu cez HD kameru)?
Takze sa to sice zatracovatelom BD media nemusi pacit, ale suma sumarum - BD je dnes jedine distribucne medium pre HD obsah pre spotrebitelov. A este hodnu chvilu to tak bude. Este je velmi daleko doba, kedy by to mohol zachranit rychly internet, pretoze to by ho musela mat vacsina spotrebitelov, co je minimalne na par desiatok rokov utopia. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není jediný, např. iTunes, a další legální archivy televizí apod. Ano, zatím jen většinou v 720p. Ale jediné co to brzdí, není kvalita připojení, ta je v civilizovaném světě celkem diostatečná, ale vydavatelé. Lidi chtějí online HD video, jsou za to ochotni platit (viz kolik lidí si platí Rapid apod.), ale vydavatelé to brzdí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak a az to jednou (zbozne prani) pochopi, tak budou mit hodne tezkou pozici presvedcit lidi aby zacali platit za legalni obsah kterej musi byt snadneji dostupnej nez nelegalni. Legalnim uzivatelum se porad hazi klacky pod nohy ruznyma ochranama takze z legalnich sledovacu se postupne stava vic a vic nelegalnich z duvodu snadnyho pristupu a neprudeni ochranama na kazdym kroku. Dneska kdyz chce warezak nejakej film, tak vi na jakou stranku jit a jak a co udelat aby ho mel za 15 minut doma, je to zazitej zvyk a je jenom chyba vydavatelu za zaspali dobu a nejsou schopni za prijatelnej obnos nabidnout totez jak do poctu del tak do snadnosti stazeni.
Mam pocit ze distributori/vydavatele to budou mit hroozne tezky, protoze lidi uz maji svou relativne jednoduchou "alternativu" hodne dlouho a dobre zazitou. Na to jde napasovat jedno porekadlo "staryho psa novym kouskum nenaucis" a to se muzou represivne snazit jak chcou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen malá kalkulace: nejlevnější DB disky s kapacitou 25GB stojí 5ti pack 257,- tj 125GB. Nejlevnější HDD dvouterárko stojí 2190,-. Výpočtem zjistíme, že těch BD packů potřebujem 16 tzn. cenu 4112,-. Tak mi zajímá, kde soudruzi v NDR udělali chybu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapomnel jsi tam zapocitat cenu mechaniky, z cehoz vyplyva, ze ten vypocet je o nicem. Coz opravdu je. Proc to neprepocitas na USB flash?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nabízí USB flash oproti (e)SATA disku nějaké výhody ve velkoobjemovém ukládání dat?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No pokud se bavime o domacim zalohovani vlastnich dat tak ano .. ale pokud chces koupit original HD film tak jedina moznost je BD a pokud chces poloprofesionalne zalohovat vetsi objem dat (mas trezor s teplotou) tak BD je vhodne na zalohy. Vetsi firma uz samozrejmne pouziva pasky a normalni clovek HDD protoze je to levnejsi ale pokud HDD z casu na cas nezapnes do elektriky tak muzes o data prijit :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tohle prosím vysvětlit :)

jak bez občasného zapnutí HDD můžu přijít o data?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viem si predstaviť minimálne 2 spôsoby:
1. Magnetické domény na platni sa nutne navzájom ovplyvňujú. Po dostatočnom čase sa môžu časti údajov poškodiť tak, že už ich neopravia ani samoopravné algoritmy HDD.
2. Zatuhnutie ložísk. Neviem, či je to pri súčasných HDD reálne, ale ber to ako možnosť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne pokud si pamatuji tak magneticky zaznam casem "bledne" a to bud nasledkem jak pise marcus a nebo magnetickym polem z venku. V kazdem pripade pokud nebude disk z casu na cas zapnut tak za prve neaktualizuje si tabulku SMART a za druhe neobnovi disk zaznam. Je to v podstate logicke ze HDD v kdyz "nic" nedela vlastne kontroluje kvalitu zaznamu (ne vsechny a urcite ne starsi typy) a muze obnovovat zaznam. Nekde jsem toto cetl ale uz nevim kde ... mozna to neplati pro vsechny vyrobce ale myslim ze jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.