Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opera 10.60 přináší geolokaci, offline aplikace, WebM a mnohé další

mozna je to trochu offtopic ale chtel bych se zeptat nevi nekdo z vas co pouzivate operu v XP jestli nejak nejde nastavit aby se hrany okna "prilepovaly" ke krajum obrazovky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, používám Operu již pěkných pár let, zdá se mi ale verze od verze zbubřelejší a bere stále více operační paměti. Mám problémy při otevírání dokumentů v pdf a také na Google maps, když dám vyhledat trasu, tak se Opera enormě zpomalí. Tento úkaz nepozoruji jen na jednom PC ale i na ostatních kde také mám Operu. Trasy raději vyhledávám v Maxsthonu který mám jako prohlížeč č. 2.
Tak mohu jen doufat, že ta 10,60 bude snad přeci jen lepší než horší.
Měl jsem také chvíli Chrome, tam se mi ale zdálo, že odesílá samovolně nějaká data a tak jsem jej smáznul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maxthonu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No operační paměť neměřím, takže nevím, kdy si kolik brala. Na druhou stranu, poslední dobou strašně zrychlila, takže jestli je to na úkor paměti, tak mě to nevadí, stejně kapacita RAM za poslední dobu skočila docela dost nahoru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běh skriptů na pozadí bez návaznosti na jiné uživatelské skripty .... hmmm ... zajimalo by me porovnani programovacich jazyku podle poctu provadenych radek za jednotku casu po celem svete. Mozna ze by javascript diky miliarde klientu provadejici reklamy trhnul lecjake jazyky pouzivane jen na serverech ... a nebezi GUI firefoxu v javascriptu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková blbost třeba - oceňuji, že se Opera vrátila k původnímu nastavení náhledu na liště ikon (Win 7)- strašně mě štvalo, když jsem chtěl přepnout zpět na Operu a ona mi pokaždé nabízela všechny záložky. Já se přece chci vrátit na tu posledně opuštěnou...
K ostatním fičurkám zatím nemám velmi co říci - subjektivně žádné velké změny (zrychlení, stabilita ...) nepociťuji. Z vizuálních pak dále mírně přepracovaný rychlý přístup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta integrace do W7 se samozřejmě dala celou dobu vypnout, tak jako teď se dá zapnout ... stačilo se podívat do opera:config

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a přesně kvůli takovým lidem jako je Ondon dali jako default vypnuté...
Já jsem si na to zvyknul, používám to a když se chci dostat na poslední, tak není problém, jsem celkem zvyklý přepínat programy ALT+TAB :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opera mala byt cely cas zadarmo. keby nevymyslali, mohli byt teraz tam kde je firefox

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.