Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opera 33 přináší Turbo 2 a podporu kodeků na Linuxu

Keby radsej uvolnili Presto ako open source. Ale toto oni nikdy nespravia. Komunita by sa toho mohla chytit a vydat funkciami lepsie nabiti prehliadac ako ten sucasny vychadzajuci z chromia. Skoda ale mohlo by to byt fajn.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale Presto bolo jedine co mi na starej Opere vadilo. Od cca 2010 tazko nestihali s enginom.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Engine bol praveze skvely. Na strankach, ktore boli napisane podla standardov sa vykon neznizoval, aj ked rozsah stranok s casom vyrazne stupal. Problem bol s Opera.js (ci ako sa volal), ktory uz mal cez 50MB scriptovych vynimiek a hotfixov pre jednotlive web stranky, ktore uplne kaslali na nejake otvorene standardy. Co to bolo neudrzatelne a ludia stale nadavali na operu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Otázka: Umí tahle Opera listy/taby/karty nebo jak to kdo nazývá :-), v sobě zmenšit a mít jich tak víc vedle sebe?
Mám verzi 12.17, kterou si zachovávám právě kvůli tomu. Nabízí mi to kaskádu, dlaždice horizontálně a vertikálně i to zmenšení z maximalizovaného okna.
Když jsem někdy zkoušel novější verze, tak jsem to tam nenašel, takže se ptám, jestli to zrušili, nebo jen šikovně schovali :-)
Mimochodem, nechápu, proč tohle není standard u každého prohlížeče.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Novou operu nemam, ale Vivaldi www.vivaldi.com tohle podporuje. Update vychazeji cca co 3 dny. Velmi se to blizi Opere 12, nektere veci tam jeste chybi, ale spousta veci tam uz je a funguje dobre. Zacinam pomalu prechazet na Vivaldi. Je to ale pametove nenazrane, bohuzel... Z tohohle duvodu doporucuju doplnek Session buddy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Paměť by se dala ještě přežít, ale nenažranost pokračuje i do cpu kde si to dělá srandu z baterky nebo větráku. To je ale společné pro všechny webkit prohlížeče. Další problém s vivaldi je v neustale lagujícím rozhraním. Například otevření nového tabu je vyloženě nepříjemné.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

S lagujicim rozhranim souhlasim. Mel jsem za to, ze je to tim ze se pohybuju blizko limitu fyzicky instalovane pameti a nutnosti vytvaret nove, relativne velke procesy (100-200MB). Swap mam vypnuty.
Nejlepsi "pocit" mam z Firefoxu, ale to ovladani..
Stara Opera zase trpi na celkove zpomaleni kdyz je otevreno hodne oken a uz proste zastarava, co naplat..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opera? Neznam, od doby co skoncila Opera 12 uz o teto spatne napodobenine nechci slyset. Jinak vyborny, este aby na Blij presel Firefox a budeme mit vsichni jeden ten spravny prohlizec. Eeeeeee.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Všichni ne, já mám Trident.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na novou Operu sere pes, tentiz debilni nekvalitni prdem zapachnuty vsude nuceny Chrome, nenavidim tenhle prohlizec, pro vopice/hlupaky jak delany.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Keď je pán taký inteligent určite poradí čo mám používať aby som nebol citujem "vopice/hlupak"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Má poslední milovaná opera, prohlížec s 30 taby i tak o sobě nedá formou větráků znát, chrome škube celý mac/sebe/vše kolem s cca 5ti taby...a to nedej bože kdyby se v něm zapla podpora flashe a jiných reklamních prvků...škoda no, kdyby do vivaldiho šlo nacpat presto které by vydali pod open source, a byl to trochu světu pošlu 200-300 doláčů z fleku bez rozmýšléní, fakt nevím co my rádi za komplexní funkční věc kterou chorme/chromera není máme dělat, prakticky budu donuce proti své vůli přejít pod safari a externí RSSku, idioti...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.