Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Oprava zatuhávání systému Windows 7 (Windows Serveru 2008 R2)

Proč MS komplikuje takto uživatelům život? Protože jde o neveřejné opravy, určené pro výjimečné případy. Měl by je nasazovat odborník.

Například o tom "zatuhávání" slyším poprvé - a to pár počítačů a serverů znám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže myslíte, že průměrný uživatel Windows je tupá ovce, která by to nepochopila, kdyby se jí to na stránku s odkazy ke stažení patřičně napsalo? Proč tuto informaci musí uživatel dostat až do mailu, proč si ji nemůže přečíst přímo na webu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že 95% uživatelů jsou tupé ovce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1, netreba dalej ani komentovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přidej. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, oč jde u této konkrétní záplaty, ale neveřejné jsou obvykle ty, které mohou na druhou stranu napáchat nějakou škodu. Měl by je použít jen ten, kdo přesně ví, proč a nač je potřebuje. Tupě nasadit neveřejnou záplatu na fungující systém může skutečně jen tupý BFU.

V posledních několika letech jsme na stovkách počítačů a serverů, které spravujeme, použili tuším 2 neveřejné záplaty na celkem 4 stroje. Takže asi tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že to s Windows směřuje do stejného místa jako v politice. Aby se zabránilo škodám, budeme omezovat a buzerovat pro jistotu všechny uživatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Systém neveřejných záplat tady v klidu funguje už od entýček. Jednoduše jsou určeny pro pracovníky technické podpory. Najednou vám to připadá jako omezování a buzerace uživatelů - protože jste se náhodou o jedné z nich dozvěděl? Můžete mi vysvětlit, čím vás proboha konkrétně existence téhle neveřejné záplaty omezuje? A čím vás buzeruje?

A nemáte náhodou v redakci nějak moc velbloudů? Nebo doma?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nutností kamsi zadávat e-mail a řešit rozheslování souboru. Já tomu říkám buzerace. Jestli vám to vyhovuje, můžem pro vás začít pro přispívání do diskuzí zavádět restrikce typu nečitelná captcha, řešení matematických rovnic nebo ověřování každého příspěvku oproti aktivačnímu linku v e-mailu. Určitě vás to nijak nebude ani omezovat, ani obtěžovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vy se živíte jako pracovník podpory produktů MS? Protože jinak vám může být úplně jedno, jak MS těmto lidem neveřejné záplaty distribuuje. Pokud ano, divím se, že se o tom dozvídáte až dnes...

Jinak popsaná omezení na DIIT klidně zaveďte, to je vaše věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na neveřejné záplatě neveřejného, když se k ní může dostat každý překonáním několika zbytečných výhradně zdržujících opatření?

Za neveřejnou záplatu jsem považoval, když nebyla od z webu Microsoftu ke stažení a Microsoft ji pouze zasílal na vyžádání od podpory e-mailem (chvála hotfix share, nebo jak se ten portál jmenuje). Tomuhle neříkám neveřejná záplata, tohle je záplata zveřejněná, jen jsou kladeny překážky k tomu, aby ji bylo možné rychle a jednoduše stáhnout. Přirovnal bych to ke stahování z filehostingových služeb - tam také soubory stahovat jde, je to veřejné, jen to otravuje countdownama a jinýma nesmyslama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to pravděpodobně úmyslně ztížené proto, aby se BFU v těch záplatách nehrabali a nepoužívali je - aby je to odradilo. Všechny dvě neveřejné záplaty, které nám MS v uplynulých letech dodal, byly udělané takhle, s dočasným heslem a odkazy přes mail.

Proč je konkrétní záplata neveřejná (jsou jich tisíce), to se musíte zeptat v MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou otazkou na MS suhlasim. WIFT skuste sa spytat v MS, preco to takto komplikuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusit to můžu, s lidma od MS se komunikuje celkem dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si podotknout, že po zadání čísla záplaty do google si záplatu klidně stáhnu bez nějakých obstrukcí. Takže proč se rozčilovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně tak. A největší zásluhu na tom má právě Microsoft, který se svými SW snaží myslet za uživatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně se mu to vyplácí. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sedmičky jsme po cca měsíci testování nasadili zatím zkusmo na 12 počítačů. Mohu říci, že jsem poněkud rozčarován.

Občas něco začne fungovat až po restartu, ovšem systém nijak nenaznačí, že restart požaduje - např. zrušení funkce mimo kancelář v Outlooku, která byla spuštěná ve verzi 2003, následovalo předělání počítače již s Outlookem 2010 a nalití zazálohovaného uživatelského profilu). Nebo instalace staré tiskárny, po laborování s různými ovladači už systém připojené zařízení ani neidentifikoval jako tiskárnu. Po restartu vše v pořádku.

Různá nastavení jsou poschovávaná, aby je snad nedejbože někdo neměnil. Podotýkám, že se jedná o verzi professional, kde bez admin práv uživatel stejně skoro nic nezmění. Tak proč to k***a administrátorům schovávají?

Změna oproti XP professional zatím v podstatě žádná, na novém železe to běží zhruba stejně jako XP na železe starém + navíc jsou problémy se staršími programy i hardwarem.

A to ještě určitě narazíme na další nemilá překvapení. Na nějaké aero a podobné opičárny samozřejmě dlabeme, to nás neživí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od Visty je přece hlavní "wow" efekt pro BFUčka. Na nějaké adminy se*e pes. Jsi minorita, tak se s tím smiř (já musel taky). ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítače zatím netuhnou, ale jeden po nalití image a dokonfigurování vypadal, že je v pořádku. Ovšem druhý den hned při zapnutí hlásil, že je systém poškozen. Po zvolení možnosti opravy chvilku hrabal disk, napsal, že opravit nejde a počítač vypnul.

Vůbec netuším co s tím, asi ho znova přemažu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Papik, k problemom takeho druhy sme mali vzdy jednu vetu po ruke: Chyba je na stolicke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se samozřejmě nedá nikdy vyloučit, ale takových restartů kvůli hovadinám jsem naposledy zažil ve windows 95.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí, může to být i HW problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad papik: protoze u "administratoru" je predpokladano/vyzadovano uz od dob Win Vista, ze pokud chteji nejake konfigurace atd, tak si proboha zapnout takovou divnou cernou konzoli, vis a zadaji par prikazu (ano, nedes se, je to zadavani pismenkama z klavesnice!!!) kteryma to udelaji hned a presne jak chteji. A pripadne na cele siti najednou.

Jinak skoda komentovat. Uz treba jen to ze vase "testovani" neodhalilo ze mate problemy se starym HW. Proboha to testovani delal sileny papousek nebo kdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale panáčku, pokud lze počítač udržovat v provozuschopném stavu jen přes konzoli tak mohu rovnou přejít na linux. A my si přeci kupovali ten krásný barevný nový windows, který běží sám a bez problémů..

Cca 60 uživatelů má různé konfigurace, různé tiskárny i různé skupiny programů, které používá a věřte mi, že při běžném provozu nemám čas testovat všechno a pro všechny. Udělám univerzální image, vyzkouším nejpoužívanější SW a HW a jedu. On i ten export a import profilu v doméně nebyla legrace, museli jsme uživatelům dočasně nastavit admin práva jinak vše nefungovalo korektně.

Ale pochopitelně nejsem guru jako Vy, který i sms píše v assembleru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podla toho co citam, bola zasadne chyba upgradovat, bol v tom nejaka specificky dovod, preco bola potreba prechadzat z XP na 7?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano bohužel byl, příkaz od vedení shora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A verzia 7 Pro nemá možnosť downgrade na XP Pro? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě, pokud bych chtěl rychle změnit zaměstnavatele tak ho mohu použít :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezesporu máš pravdu. Vždy je ideální mít celou síť postavenou na jedné značce a 1-3 modelech, všechny usery "odlité kadlubem" a veškeré požadavky odbývat větou "To nejde."

Bohužel, praxe je někdy barvitější, než červená knihovna.. (na druhou stranu, je to pak o to větší psina a zdroj zábavných ajťáckých historek).

BTW, taky konfiguruju přes netsh, group policies a podobné nástroje, protože Windows Vista a výše je odporná klikanice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já se hlásím že mi to tuhne a to přesně tak jek se popisuje v článku.Sedmy mám cca půl roku a až na mizející ikony (což sem zezačátku přikládal přemíře alkoholu a následného omezení jeho přísunu na nulu což nepomohlo a mizely a mizí stále) bylo vše vpořádku.Jelikož ale kolegyně v práci potřebuje připojit druhý monitor a já si doma jeden opravova a potřeboval jsem ho otestovat, připojil jsem ho tedy i doa a ejhle? Začlo to zničeho nic zamrzávat.Monitor jsem tedy odpojil a uvidíme zda to bylo tím.Přecijen X1950 již není nejmladší byť stále dostatečná na vše ale ovly jsou už jen legacy a tak to zatím přikládám za vinu jim.
Tak uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to začalo nedavno taky zatuhávat... a přišlo mi to divný s core i 7 na 4.54 Ghz .)) atd.
Vyřešila mi to reinstalace java Runtime 1.6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drtivá většina zatuhávání systému je způsobena ovladači nebo jinými programy třetích firem - minimálně 99%. Proto nemá smysl při zatuhávání OS do něj cpát neveřejnou záplatu - nepomůže.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,

už delší dobu si mně kolega stěžoval, že má problémy ve Windows 7 x64 s tím, že po spuštění určitých her (originál zakoupených, v tomto případě přes Steam). OS po chvíli spadne do šedivé obrazovky / blue screenu. Tento pb je popisován popisováno hlavně u ATI karet
http://www.tomshardware.com/news/ATI-Radeon-Gray-Screen-Crash,9529.html

Kupodivu, i když nebyla zmínka ohledně souvislostí s výše uvedeným ATI problémem, opravný balíček problém kolegovi zatím vyřešil.

Domnívám se, že je to důležitý postřeh, hlavně vzhledem k tomu, že hodně lidí má problémy stále, i přes pokusy ATI vydat opravné balíčky.

Pavel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.