Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyjádření Nvidie k overvoltingu GeForce GTX 600

No-Xi jaký je ten limit, za který nV drží záruku? (to jen informačně)

Jo a parafráze se ti fakt povedla - málem jsem tu zase chtěl vřískat jakej jsi debil, ale neudělám to protože se ti tam elegantně ztratila výhružka. Když to ten týpek jenom říká tak je to ok :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poslední odstavec tam je speciálně kvůli tobě. Rád jsem ti před víkendem zvednul náladu ;-).

Co se limitů týká, Nvidia se konkrétními čísly nepochlubila - žádné další informace krom citovaného vyjádření nevydala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dík ;) BTW co ten námět na "reportáž"? Nebo radši zůstaneš u psaní novinek okem škarohlída?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Richmonde, pokud máš v našich diskuzích primárně potřebu vřískat, jací jsou naši redaktoři debilové, tak tě musím prozatím slušně upozornit, že o tuto formu komunikace nemáme zájem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, když si klikneš na zdroj http://www.tomshardware.co.uk/MSI-GTX-660-670-overvolting-PowerEdition,n... tak ti hned musí být jasné, kterých konkrétních modelů MSI se to týká (PRVNÍ věta). U EVGA je tomu podobně. Jenomže pan "nestranný" no-X to hodí do jednoho pytle, sepíše ve tvaru kdy to vypadá, že jsou tímhle postiženy všechny karty řady GTX 600 (viz. perex minulého článku). Buď jsem člověk na správném místě a napíšu konkrétně a nebo jsem na úrovni BFU který ví akorát to, že má "džíforsku". Nejsem nainvní abych nevěděl co se no-Xovi hodí do krámu a co ne natož abych neviděl jak volí slova a staví věty. Anebo jak tu funguje diskuze - autor něco napíše blbě nebo nepřesně, pak mu redakce přispěchá na pomoc a když už neví jak z _toho_ven tak to vyšumí ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nevime jak velky objem reklamaci od MSI smerek k Nvidii smeroval, tudis nevime zda nemela Nvidia vpodstate nejakou dobu resit to jestli nejaky vyrobce nejak zmenil neco co jde proti specifikacim, pokud po par mesicich najednou od MSI a EVGA zacali chodit reklamace na cipy a bylo to vic nez je nejaky prumer u ostatnich vyrobcu, tak je jasne ze se v Nvidii zacali zajimat proc tomu tak asi je ze?

nebo vy by jste se snad zachovali jinak, kdyby vase firma dodavala nejaky cip s nejakou specifikaci a nejaka odberatelska firma by ho nasledne reklamovala s tim ze vpodstate ty specifikace nedodrzela? ja bych udelal vpodstate to same a dal jim vybrat bud budete dodrzovat specifikace, nebo mate smuslu a zaruku vam nedame, tohle jde proste na triko MSI a EVGA a je celkem logicke ze se to zacalo ze strany Nvidii resit az po nejake dobe, ty karty respektive GPU na nich taky zacinaj zrejme diky tomu odchazet as po nejake dobe ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím, co popisuješ, bych se ztotožnil, kdyby ta pravidla od Nvidie byla takhle nastavená od začátku. Když Nvidia zjistí, že je někdo nedodržuje, dá mu na výběr a šmitec. Souhlas. Jenže tak to nefungovalo. Výrobci žádná pravidla neporušovali a to je podstatné. S těmito pravidly přišla Nvidia až dodatečně a nedala jim na výběr, jestli s nimi souhlasí nebo ne - dala jim utimátum: Buď najedou na změny, nebo je konec zárukám.

Předpokládáš, že důvodem zásahu Nvidie je, že GeForce GTX 600 moc odcházely. Jenže EVBot ani software pro úpravu napětí nejsou nic nového, co by přišlo s touhle generací hardwaru, ty tu byly už za GeForce 500 a 400. Myslíš, že GeForce 600 odcházejí ve větším množství než třeba GeForce 500? Já popravdě nevím, GeForce 600 mají víc ochran proti poškození hardwaru, takže bych čekal spíš opak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a mas to nekde podporene nejakymi fakty ze s tim prisla Nvidia dodatecne? pokud ne, tek je to cista spekulace a melo by to byt jako spekulace prezentovane

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Copak o to, ona je to spekulace blíže nespecifikované skupiny (ikdyž tohle bych fakt radši viděl na blogu). Každopádně je mi jasný, že se od MSI a EVGA vrací nejvíc "napálenejch" karet (ať už kvůli tomu, že mají svůj software nebo kvůli prodaným objemům) takže se asi nV jala prozkoumat jádra aby zjistili kolik šťávy do nich šlo. Stejně takhle se to dělá i s cpu. To, že nV změnila podmínky je pouhá reakce a jak no-X správně napsal myslí si dobře, že je legální (protože neví co je ve smlouvě, stejně tak neví ani o limitu, fakta samozřejmě nikde, argument také žádný) + samozřejmě je to nV takže proč by si do ní nekopnul... ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna, ze ty ochrany proti poskozeni v GeForce 600 maji nejake logy zaznamenavajici jak casto byli aktivovany a teprve z tehle logu prisli na to, ze kdyby nebylo EVBota, nemuseli zadne nove ochrany delat :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Celé to bude o tom že pretaktovaná GTX660Ti sa výkonom až moc priblížila ich predraženým GTX670, ktoré momentálne len ležia ladom na skladoch.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze staznosti zo strany zakaznikov su uplne bezpredmetne. overclocking, overvolting a podobne moznosti, ak to chapem ja, su vzdy NAD RAMEC toho, co oficialne kupujete a za co platite, je to urcita pridana hodnota, ktoru vam ale nikto nezaruci, u kazdeho kusu je to rozne, ako velmi mozete dany hw prinutit pracovat nad ramec jeho "povinnosti", danych vyrobcom. a VZDY to robite na vlastne riziko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen k autorovi to prirovnani je vazne debilni. Zlodej prepadenemu nic predtim nedodal :D

Osobne nvidii chapu, jelikoz pokud dodava GPU pro vyrobce s urcitou specifikaci a vyrobce jde mimo ni , proc by mela poskytovat na sva GPU zaruku. Je to jako kdyz vyrobce motoru udela 200konovej motor a vyrobce ho stve na 500 a pak prijde za vyrobcem at mu da novej ze se to posramotilo. A je to tak u kazdeho vyrobku, pokud jdete za vyrobcem vymezenou mez - zadna zaruka neplati. Zde ,ale vyrobce na vyber ma, budeli prodavat GPU s moznosti prekroceni specifikaci nvdii, hold si ponese nasledky sam na sve triko. To my naopak prijde zcela ferove.
Toho zlodeje si nechte k Rambusu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To co NV dodala pred upravou je irelevantne, tam platia predosle podmienky. Takze to prirovnanie, nie je az tak mimo, aj ked je to extrem.
A mna by nestvalo, to ze NV zmenila podmienky ani to, ze karty sa zmenili. Stve ma to, ze nik to nevykrical do sveta. Chceli sa zviest na recenziach povodnych modelov a predavat ine karty pod rovnakym menom a toto je u mna chrapunske.
A s ohladom na fora vyrobcou im ta strategia celkom vysla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tak jako by se tím vyhlášením něco změnilo. Ono je také v kruzích nadšenců známé, že mají Radeony problémy s ovladači, black screen bugem atd. ale o tom ví jenom hrstka. Pro klasického uživatele je to prostě vada a dál vesměs neřeší čím to je nebo kdo za to může. Když budeš vycházet z dostupných informací z dřívějška třeba u EVGA tak zjistíš, že to není poprvé kdy měly jejich karty problémy. U MSI je to možná novinka nicméně v obou případech nevíme o kolik kusů se jedná takže bych nedělal ukvapené závěry. Navíc mám takový pocit, že MSI vyrábí podstatnou část GF (stejně jako kdysi vyrábělo podstatnou část ATIn než to převzal PCP)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď nevím - místo PCP tam měl být asi TuL...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jestli se něco změnilo nevím, ale pravdou je, že nástroje AIBs na zvedání napětí u gpu jsou tu s námi už roky a nikdo to nikdy neřešil, až nyní. Řekl bych, že to trochu nahrává spekulacím, které se objevily okamžitě při vydání Keplera, a které naznačovaly, že tyhle SKU jsou vyšponovány bez velkých (rozuměj potřebných) rezerv na svůj maximální výkon, čemuž bude odpovídat také jejich životnost.
Jinak samozřejmě je to od nVidie krok naprosto legitimní a pokud jim nevadí nasr... obličeje některých AIBs, je to její věc i boj.

PS: Imho odpověď na výběr mezi "Peníze nebo život" či "Overvolting nebo záruka" není přeci žádná "Sophiina volba". Je předem jasná a kalkulovatelná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Liecis si komplex? Preco do toho tahas AMD? Bolo o nom nieco v clanku. Ked budem clanok o tom, ze na testy AMD posiela low end karty z GDDR5 a v predaji su DDR3 tak si tiez zanadavam, ale tu sa o AMD nic nepisalo.
A ked je ten black screen bug taky casty ako je mozne, ze ho vacsina uzivatelov AMD kariet este nevidela?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ADS_SK laskavě si prohledej fóra kde se uživatelé trápí s nenabíháním karet a nerozsvěcením monitorů. Problémy jsou to vesměs dva - buď karta nenaběhne vůbec (ale slyšíš náběh OS) což může být třeba jen vinou nekvalitního levného monitoru (typicky VGA analog vstup, pin9) a nebo se stávalo, že byla karta neschopná probudit DVI. A bylo úplně šumák jestli to byla karta za tisícovku nebo 10k. Další bug, který asi neznáš jsou ovladače, které hází BSOD po restartu nebo rozhodí obraz (vypadá to jakoby měla karta poškozené RAM v důsledku vysokého oc). V lepším případě ovladače "jenom" zhasnou monitor po přihlášení. Holt každá firma má něco, ale ATI v tomhle prostě vede. V případě zájmu ti klidně natočím video s BSODem protože tu mám momentálně R5770 PowerColor a jedno MSI.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem podobným problémem trpěly i nVidie, díky bohu většinou jen Gigabytí SOC série (GTX 260 a 460, 560 sérii už kvůli tomu nebereme) - to jen aby sis nemyslel, že tý nVidii tuze moc nadržuju...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+ samozřejmě je to AMD takže proč by si do ní nekopnul... ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak problemy AMD na forach su skutocne problemy, ale casto diskutovane problemy s Optimusom je neschopnost uzivatelov :)
Jadiny problem s obrazom ktory som za posledne roky zazil bolo, ze na 780g sa pri zapojeni pasivnej redukcie na HDMI nakopol obraz az pri starte win bios sa dal riesit len cez analog.
Ale to, ze Optimus pri hrani CS16 zlozi NB 3 krat za vecer to urcite nebude pravda. Ved to sa predsa tvojej posvetnej firme nemoze stat :)

Mimochodom neodpovedal si na povodnu otazku. Kde sa v clanku pisalo o AMD? Ked si chces liecit komplex isto najdes fora s tebe podobnimi. Tak by si uz mohol dat pokoj a prestat tu otravovat diskusiu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad 780G: No nepotěší to nicméně je to řešitelné připojením přes jiný výstup kde se nastaví bios, nainstaluje se OS a basta (sice tu stále bude nepříjemnost v podobě "neviditelného postu/biosu" ale budiž).

K Optimusu: Ano, problémy evidentně existují (třeba zde http://tinyurl.com/8l9epcs) - nikdy jsem netvrdil opak. Náklonost k té či oné firmě cítím, ale spíše v tom smyslu "když si mohu vybrat mojí oblíbenou tak si TO vyberu", nic víc. Pokud přinese zákazník "neoblíbenou" tak se nedá nic dělat a holt budu dělat na neoblíbené ;)

O AMD se v článku nepsalo. Neléčím si žádný komplex akorát mě prostě automaticky napadly problémy s kterými se setkávám v druhém táboře. Automaticky mě to napadlo úplně stejně jako srovnání EVGA a MSI nebo Gigabyte - doufám, že v tom snad problém nevidíš...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když už je tu tak hezkej flame, přihodím též něco do placu.
Co mě dokáže na AMD/ATI grafikách rozpálit do běla, je defaultní zmenšení obrazu při připojení přes HDMI k televizi. To vymyslel nějakej naprostej debil.

No, a pak mi taky neskutečně vadí, že si to docela neochotně pamatuje parametry nastavení obrazu, zejména formát bodů. Není to schopný pochopit, že když chci do TV posílat YCbCr 4:2:2, tak to má bejt za každých okolností YCbCr 4:2:2, i když změním rozlišení nebo frekvenci. Je to velká škoda, protože z tria AMD/Nvidia/Intel jako jedná AMD umí YCbCr 4:2:2 nastavit (ostatní přinejlepším jen YCbCr 4:4:4, což když TV nezpracovává správně, jakože to je bohužel standard, tak to vypadá blbě - detaily zde http://diit.cz/clanek/avermedia-darkcrystal-hd-capture-sdk-ii-grabovani-...).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle, že je nějaký flame? :-)
S tím zmenšením přes HDMI jsem trpěl také, ale je divné, že se to vždy po nějakém čase opravilo jaksi samo??? Po instalaci novějších ovladačů opět návrat ke zmenšování a znovu po čase se vše srovnáno a zase OK ???? Tenhle problém s Catalysty samo sebou nebyl jediný.
U nVidie jsem zase po pracném nastavení driverů u propojení htpc s plazmou o všechna tato nastavení přišel při aktualizaci driveru (ačkoliv jsem zvolil zachování nastavení).
Tehdy jsem si taky rval vlasy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad kazdej vyrobce cipu k nim dava specifikace, kde sou provozni a absolut maximum hodnoty napeti (resp. doporucene tabulky napeti-frekvence), teplotni zavislosti, ref. design atd. Pokud toto vyrobce karty porusuje, je to jeho zodpovednost. To ze to driv nvidia neresila jesi byly ty parametry dodrzeny, byla asi jen jejich velkorysost, ale pokud se pocet reklamaci nako znatelne zvysil, tak plne chapu, ze na to takle zareagovali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.