Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic DMR-EH50 (stolní DVD R/RW/RAM rekordér s HDD)

uz by to chtelo recenzi na nejakou DVD palirnu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď to hlavní .... zkoušeli jste odpojit toho Samsunga a dát tam něco většího ? Touto otázkou se již asi 2 roky marně zabývám, ale stále se mě nechce porušit záruční plombu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Diky, super recenze. Mam otazku. Umi tento pristroj MP3 pouze z CD nebo i z DVD?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dave: Diky. MP3 pouze ma CD (CD-R/RW, uzavrenych, podle manualu)
Paja: Nezkousel jsem to u tohoto rekorderu. U E95H ano, neuspesne. Kdyby to slo normalne udelat, vyrobce si tim docela odstrihne podporu novych modelu.
Aspon: DMR-EH50 na DVDcka zapisuje :-) je to DVD rekorder.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, nechapu, ze ty DVD rekordery jsou tak svinsky drahy. Obycejne video stoji 2500,-. Zaklad DVD rekorderu nebude drazsi. K tomu jedna mechanika za 1500,-, HDD za 2000,- a meli bychom tu peknou hracicku za 6000,-. Koupil by si to kazdy, kdo ma video. Takhle si to koupi par lidicek, co nevedi co s prachama.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mirecek
Fakt??? :)))....
Ted vazne, dotaz pro cdr, kdy bude nejaka recenze na normalni vypalovacku a co to bude:) Pokud to neni tajne....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Achjojik:

Bezne DVD rekordery uz se kolem 6000 sehnat daji. Tenhle ma harddisk. Zaklad VHS a DVD rec. neni vubec stejny. VHS mechanika je obvykle slozitejsi nez DVD mechanika. DVD rekorder naproti tomu obsahuje jine zpracovani signalu, timebase correctory, MPEG enkoder, radice, harddisk. Ja tu cenu vubec nevidim zle. A tohle je za 18tis v doporucene cene naprosta bomba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde vyměnit HDD za větší ???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mi unika proc to ma problemy s prehravanim DL medii, kdyz DMR-E85 je prehrava absolutne bez problemu :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Mirecek: Opravdu nechapu tvou argumentaci. Bezny DVD rekorder za 6000,- a k tomu HDD za 12000,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achjojik: Ano, samozrejme mas svou cast pravdy. Ale tech 6000 je hypermarketova nebo vyprodejova sleva tech nejhorsich noname. Slusne masinky v doporucene cene 11 az 15 tis, ve slevach od 9 do 13 tis.
Uvedom si, ze se musi zaplatit vyvoj technologii, spousta patentu,ktere uz u VHS nikoho nezajimaji apod.
Jako hlavni protiargument ti uvedu tohle. Podivej se na obrazek nasi poslechove mistnosti. Vybavovali jsme ji pred asi 3,5 lety dvema genialnimi 7hlavymi strihovymi S-VHSkami JVC 9700. Tehdy staly 39.995 kazda. Na obrazku vpravo nahore. Uprostred pod Dreamem lezi DVD rekorder s HDD, Panasonic DMR-HS2, ktery je stary asi 2,5 roku. Stal 32.995. Budu-li se tedy ohanet takovymi argumenty, pak jsou VHSky drazsi nez DVD rekordery :-)
Ted si jeste vzpominam, ze moje prvni vlastni Hi-Fi VHSka, Panasonic NV-F55 stala 20.000. A nemela harrdisk :-) Za 100vku Hi-Fi Betamax, a to pouzity, jsem daval neco podobneho.

Ale chapu te, a tve prani bude jiste casem vyslyseno. Myslim ze tak do max. dvou let se cenovy pomer zmeni, a VHSku pod 10.000,- nekoupis (mechanika je dost narocna, a casem si ten muzealni kousek nechaji vyrobci zaplatit), kdezto harddiskove rekordery mohou klesnou pod uroven ceny dnesnich bezharddiskovych.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CableG:
I EH50ka je prehraje, pri dodrzeni specialnich postupu, viz clanek. Pokud ti je E85H hraje, musis jeste uvest co je to za media, jaky maji booktype, na jake mechanice a jakym programem si je zgrabbnul a pak vypalil.
Vyrobce se timhle proste zbavuje odpovednosti za to, ze to nekdo udela nejak jinak, a plne ho chapu. Aby v manualu u pristroje horem dolem prospikovaneho CPRM a DRM podporou, vystavoval ctyrstrankovy popis, jak to obejit a vyrobit funkcni DLko, navic treba za pomoci placenych programu, to asi neudela. Zvlast kdyz se to vetsine lidi nepodari a budou na to pak nadavat. Napsat, ze je to nehraje, je jednodussi. Stejna diskuse se jiz zvrhla myslim u E95H, tak si ji procti, neco tam je. EH50ka neni spatny stroj, a tohle se ji da odpustit. Uvedu znovu priklad Pioneeru - DVR720 nehraje, DVR920 bez problemu. A to maji uplne stejnou mechaniku.
Dost mozna se tedy vyskytne neco jako EH70, nebo nejake jine cislo, co ja vim, ktera mozna DLka nejenom precte, ale i vypali. Bude mit firewire, PCMCIA, co ja vim. Tak nejak to odhaduji podle skalovani napr. Sony modelu. Ale to uz jsem moc velky vestec, a mohu se mylit.

DAV:
viz dotaz a odpoved pro Paju, dale diskuse k DMR-E95H a viz tez nasledujici recenze DMR-E500H od Konyho. Pro uplnost uvadim, ze vymena harddisku v Pioneeru 720tce se nezdarila vubec, protoze rekorder nacetl identifikacni ATA retezce, zjistil ze to neni konkretni Seagate, plivnul chybu a vypnul se. Znackovy vyrobce asi nikdy nebude podporovat vymenu disku, to by si odrizl prodej novych modelu. Mozna budou, a to treba velmi zahy, nejake OEM nebo noname (Targa, CyberHome, Lite-ON), u kterych bude vymena disku zakladni vlastnosti. Ale to jsem opet moc velky vestec, a ja bych si je nekoupil, protoze treba Pioneer a Panasonic maji velmi slusne analog obvody na vstupu i na vystupu, tohle se u tech levnejsich a noname pristroju dost sidi. To ale neznamena, ze treba prave pro tebe nebudou tim pravym resenim. A dost mozna, ze pokud se vyskytnout, bude to takovy tlak na znackove vyrobce, ze podlehnou a neco podobneho udelaji. Ovsem instalace IDE HDD je pro bezne uzivatele, kteri nikdy nevideli pocitac, podle obecneho soudu vyrobcu neco zhola nemozneho, takze to asi bude reseno treba pres USB nebo firewire, mozna to budou hotswapove LVD SCSI disky, co ja vim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aspon: Myslim ze Martin a ostatni maji v pacu nejake lightscribe vypalovacky, a chteji to ostestovat opravdu poradne. Neboj se, je se na co tesit, zustan nam verny :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na Slovensku bude predajna cena nad 20 000 SK, co povazujem za vysoku. Ale DVD rekorder bez disku sa da kupit pod 10 000 SK. Disk o kapacite 80 GB by mohol stat do 2000 SK, takze sa pytam, preco je vyrobok tak drahy?...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pavkar: Nevim, myslel jsem ze ty to vis. Rekorder vyrabite u Vas na Slovensku, kluci jedni sikovni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aspon: Máme rozdělanou externí Asus SDRW 0804P-D, přednostně připravujeme HP dvd640i Lightscribe.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pavkar, mirecek: Asi si tou cenou chce dohnať straty spôsobené minuloročným požiarom...:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U některých HDD rekordérů lze hard vyměnit,ale využijí pouze původní kapacitu.Bez upgradu firmware to nelze.(ale i PC si aktualizuje ovladače,že)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už bych uvítal nějaký rekordér s DVB příjmem. Pak mě nebude muset zajímat ani kvalita analogového dekodéru, ani MPEG2 encodéru. Prostě přímý záznam dat z vysílání. A dekódovaní MPEG2 do RGB už zvládá kvalitně kdeco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

80GB je v dnešní době výsměch. Já bych si takový přístroj rozhodně nekoupil!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimalo by mne jak to bude az tady (jestli :) DVB-T, to jako tento rekorder za takove penize zahodim (kdyz budu mit DVB-T TV) nebo jak to bude?

ps:
(nebyla nekde uvadena cena cca 500$?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena je taková za kterou jsou u Panasonicu schopni prodat to co vyrobí , až něco podobneho bude dělat třeba Cyberhome za 6000 bude muset panasonic s cenou dolu, protože skoro nic neprodá. Pokud jde o vymenu HDD za větší tak to neumožnuje firmware tj. přiistroj i větsi HDD naformatuje pouze na původní kapacitu, jediným důvodem proč tomu tak je jsou zisky Panasonicu.
to Mirecek srovnavat cenu s SVHS videi je trochu nefer, SVHS video je podstatně složitější přístroj jak z hlediska mechaniky tak z hlediska počtu součástek a složitosti analogové části elektroniky. DVD je naoproti tomu poměrně jednoduchá záležitost s pár výkonnými digitálními šváby. Velkoobchodní cena stolního DVD přehrávače se na TW pohybuje již od 40$, Recorder  navíc obsahuje dražší vypalovací mechaniku + 20$, mpeg encoder +25$ a HDD 80GB stoji take cca 40$ tj suma sumarum 125$, tzn nedivil bych se pokud se ještě letos na trhu objeví podobné přístroje s cenou okolo zde uváděných 6000Kc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zero
Dikes za info!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Karel a ostatni: Nejde o jen vyrobni cenu, jde i o zaplaceni vyvoje a licencncnich poplatku. Rekorder s HDD pujde v Cine vyrobit kolem 5.000,- a pujde prodavat pod 10, ale bude to kvalitativne na urovni tech Cyberhome a spoustu veci tam bude nelegalne. Uz jsem i uvedl, ze VHSka je slozitejsi a narocnejsi po mechanicke strance nez DVD rekorder, ale po strance toho digitalniho zbytku uz to tak neni a to vsechno neco stoji. Rozhodne enkoderovy chip Panasonicu nestoji 25USD. To, ze tlak cinskych vyrobcu na znackove vyrobce take prispeje k vyvoji cen, jsem uz take uvedl. Ale rozhodne to nebude letos! Letos se sotva stihnout obnovit stavajici rady, a jejich vyvoj se take musi zaplatit. A ja radeji sve domaci video a jine me drahe veci stahnu na kvalitnim pristroji, nez na tom, ktery bude mit na vstupu do enkoderu odporovy delic a zenerku, nebo nejaky podobne vychytany obvod :-)

Harddisk lze skutecne v urcitych pripadech vymenit za pomoci servisniho menu, ale kapacita bude vyuzita jen na max. puvodniho disku. Servisni menu vsak neuvadim, jde o recenzi oficialnich vlastnosti pristroje zapujceneho od oficialniho zastoupeni.

DVB-T: Pres scart lze z TV s DVB-T tunerem provest direcTV recording, jinak lze DVB-T tuner pripojit do vstupu. Az budou DVD rekordery s DVB-T tunery, budou v nich stale i analogove tunery a analogove vstupy pro 8/Hi8/VHS/S-VHS kamery proto se MPEG enkoderu hned tak nezbavime:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Streamline: Nejsi omezen 80GB diskem. Mohu ti s klidnym svedomim doporucit jine modely, od stejneho vyrobce E95H (160GB), E500H (400GB), od Pioneera napr. DVR720H (160GB), 920H (250GB), budou nove Sony rekordery (take 160,250GB).
Stejne cely proces nakonec musi skoncit tim, ze to z HDD prepalis na DVD, protoze kapacita kazdeho HDD i sebevetsiho jednou dojde. Takze je to pak uz jen o frekvenci jak casto to budes delat. Cas neusetris, at nahrajes kolik materialu chces, na DVD ho pak dostat musis. A parada je, ze to jde vysokorychlostne, ne jen v realnem case nahravky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: Já bych bral, kdybych HD mohl měnit! O délce životnost zápisu na DVD můžeme sice polemizovat, ale ta proklamaovaná "věčná životnost", té já ABSOLUTNĚ NEVĚŘÍM!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jako ze by slo, signal DVB-T -> TV s DVB-T -> stary rekorder...furt to nechapu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde je podpora Divx a Xvid?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek : nevim kolik stoji encoder mpg2 od Panasonicu, ale koukám na tw burzu chipů a MPG2 encoder od NEC tj. uPD61153(4) v pouzdru 272pin PBGA lze objednavat pri objednavce > 100000 ks za cenu 26.30$ /ks s terminem dodani 6/2005 a to NEC rozhodně není nejlevnější tzn. chipy od Cirrus Logic nebo obecně TW výrobců budou stat i meně než 25$.
Nemyslim si že by na CyberHome bylo cokoliv nelegálního fakt, že se bez problémů prodává na území EU hovoří za vše.
Mám DENON DVD-770 stál mě cca 12000 Kč a mám i CyberHome 462 a popravdě si nemyslím, že by rozdíl v ceně vyvážil rozdíl v kvalitě obrazu či zvuku, netvrdím, že žádný neni, ale to čeho si všimnu já na své nikoliv levné sestavě těžko pozná běžný člověk na běžném TV a podpora formátů a typů medii jednoznačně hovoří pro CyberHome.
Na závěr nezbývá než poděkovat TW a čínským výrobcům, protože jinak by běžné video stále stálo přes 10.000 Kč a DVD přehrávače 10.000 -20.000,- , koneckonců vyroba DVD nosiče je levnější než video kazety a poměr cen nahraných nosiců je pořád obrácený a vyrazdně předražený.
 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje DVD na ktorom viem prehrat popri filme aj titulky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechcem robit reklamu ale model dreambox 7000 ma dvb tuner a standar IDE sa HDD pripojit a mozte sledovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-> Mirecek: Chtěl bych vidět to nahrávání přes Scart z DVB-T TV. Co na tom Scartu jako bude za signál. RGB u TV bývá jen vstup a nečekám, že by to TV kódovala jen tak pro srandu do Palu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jirka: 1) ano to funguje 2) byva tam bohuzel spis ten PALovy kompozit, bohuzel, ktery ty tam podle tve reakce ocekavas, ja bych tam tedy radeji RGB. Ale i nekterych TV tam byva... Sony treba

bfezoj: Dream pouzivam jako zdroj signalu (receno v recenzi E95H). Oni se tu ale kolegove rozciluji nad DVB-T, ne nad DVB-S.

To ALL DVB-T. Reseni je napr. Pioneer 920 s externim ovladatelnym tunerem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za 18 papierov je to drahé a PC rieši toho viac za menej prachov. Upozorňujem že len HDD a DVD rekordér tuner len analog a digital nutné dokupiť. Cena 18 papierov a CZ na SKK to bude asi 22 to je fakt moc! Dobrá cena je tak okolo 12 000 Skk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2mirecek: 85ka mi cte bez problemu DL media Verbatim, palim na Pioneerech 108 a 109, kopie DVD Decrypterem (iso kopie), vlastni veci Nerem. Prechod do druhe vrstvy neni patrny. Book type nastavuji na DVD-ROM.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CableG: Jeste prosim jak mas nastaven LayerBreak v Decrypteru?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen se kochejte, az bude digitalni vysilani, budou vam vsechny tyhle vychytavky naprd. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to na docela dobrý stroj, ale citelně mu chybí HDMI výstup pro projektor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já se být vámi na digitální vysílání zase tak netěším. Tedy pokud jde o nahrávání. Protože se taky může stát, že se nebude nahrávat nic. Pokud vím, tak třeba v japonsku musí DVD rekordér být vybaven systémem, aby nahrávání DVB-T signálu, který je chráněn CPRM, bylo vůbec možné a jde to jen na média speciálně určená pro zápis s tímto systémem (viz http://www.cdr.cz/a/11876 ) Takže jen doufám, že u nás do této ochrany nebudou tak hrr. Ale čort znajet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mitak: Je to opravdu jen zakladni model s harddiskem, ale uz tak toho umi dost. Myslim si ze ty vyssi modely ktere prijdou nekdy na podzim uz HDMI mit budou. Momentalne je na trhu jeden jediny DVD rekorder s HDMI, a to Pioneer 920ka. Ale zahy prijdou nove Sony atd, tak se uvidi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

->Lupo: No snad to u nás pro DVB-T nebude (nevím, jak to je třeba v Berlíně). V Japonsku se digitálně vysílá, ale v nějaký jejich normě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mirecek: calculate optimal

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krucinál, kdy už výrobci konečně přestanou hrát tu podivnou hru a budou k dispozici rekordéry s oběma tunery, analogovým i digitálním? Vždyť to je úplně mimo mísu - za rok by snad mohlo fungovat DVB-T, a to budu používat DVB-T tuner a nahrávat signál tak, že u mě projde cestou D->A->D? Cenový rozdíl musí být minimální, když srovnám TV tunery do PC, je to tak 1000Kč. V této cenové kategorii už by se to snáze ztratilo.
Video jsem měl dlouho předlouho, a neměl jsem potřebu ho měnit, protože ta nová byla kvalitou obrazu i zvuku stejně mizerná, jako ta starší, navíc ta starší byla vyrobena precizněji. Teď, když koupím DVD rekordér s HDD, za rok bude z pohledu dostupných technologií polofunkční a já celona... štvaný.
Smysl počínání výrobců je jasný - prodáme vám něco, co budete muset brzo měnit nebo k tomu něco dokoupit, a my vyděláme 2x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem slysel od kamarada, tak napr. na dealerske konferenci SONY zaznelo, ze jakmile bude u nas DVB-T oficialne, tak zacnou dodavat zarizeni i s patricnym tunerem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ono je to ještě složitější. Kromě DVB-T existuje taky DVB-C. A představa, že TV bude sice umět přijímat ze vzduchu, ale na kabelovku budu potřebovat nějaký udělátko mě taky neláká. Přitom Karneval i UPC už digitál chystaj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem se ptal u Panasonicu, proc nejde pri timeslip prehravani zastavit nahravani driv nez prehravani, odepsali mi, ze se to mozna objevi v novych modelech. Uz se to objevilo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To Jirka : s tim digitalnim prenosem u UPC a Karnevalu me to zaujalo (a prekvapilo). Prekvapilo proto, ze kapacita kabelu zatim (podle me) neni jeste problem.
Navic je otazka, jestli by pri prechodu na digital presli opravdu na DVB-C a ne treba na DVB-T. Prece jen trh pro set top boxy DVB-C je asi mensi a tim i ceny vyssi a nabidka horsi, nez u DVB-T. Navic se asi zacnou casem bezne prodavat lepsi televize uz s DVB-T tunerem a predstava, ze si k nim pridam jeste STB pro DVB-C me moc nelaka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

->rollfree: No já spíš očekávám DVB-C, protože přes to chtěj samozřejmě šířit placený kanály a C je na to líp stavěný. Set-top boxy se jim při ceně, co za to budou chtít jistě zaplatěj, ale pro uživatele to žádnou výhodu nepřinese.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Recenze je výborná, ale mám 3 dotazy. V lednu se zde psalo, že 1. Okamžitý záznam bude trvat necelou 1 secundu. 2. Zvýšení horiz. rozlišení u LP na 500 řádek. A za 3., že bude nový 12 bitový převodník. Děkuji moc za odpovědi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozliseni v LP je skutecne over 500 lines, v tabulce parametru to chybi, bude doplneno.
Start do 1 sekundy se vaze pouze k DVD-RAM a HDD
12 bit prevodnik nemohu potvrdit, iformace uvedena v tabulce je prevzata z ruzne vyctenych informaci z internetu, ovsem zaroven potvrzena Panasonic CZ, kterym prekladame vzdy text recenze ke schvaleni.
Az bude k dispozici finalni vyrobek vcetne finalniho manualu, dozvime se vice. Proto ta poznamka o mozne zmene paramtetru ihned na zacatku recenze. Muze se zmenit i cena, a to obema smery. Finalni ceniky budou az v dubnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k prevodniku. EH52ka uvadi v oficialnich materialech opravdu 54MHz/10bit, neverim tomu ze by to bylo u EH50ky jinak. Mozna ve vyssich modelech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na DVB-C v siti UPC rovnou zapomente, musela by se predelat cela sit a holandska centrala je uz nekolik let na pokraji bankrotu............

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mirecek:
Jakym zpusobem ke schvaleni ? To jako ze kdyz se Panasonicu neco nelibi, tak vam to vrati k prepsani ?  Nebo ze kdyz byste se zachovali moc tvrde, uz vam priste nic nepujci ?
Nevim co si mysli ostatni, ale tohle by si nezavisly casopis nemel nechat libit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedelak:
Tak to samozrejme neni. Pouze se to da ke zkouknuti z hlediska technickych parametru a dalsich dat, ktere maji pouze zasadni informacni hodnotu. Samozrejme mi nikdo nemluvi do mych nazoru na vec.
A jsem rad, ze se tomu nekdo takhle venuje, protoze obcas se nejake chybicky vloudi. Jako napr. s tim chybejicim udajem k LP, ktery se mel doplnit uz na zacatku, na to prisli uz produktaci na Panasonicu.
Ale jestli je neco spatne nebo dobre, na to mam svuj nazor. Nekdy je potreba ho prokazat, kdyz neco vylozene ocernim, je ale dulezite stat si za tim a umet rict vecne, proc je to spatne. Nebo nekdy i naopak proc je to dobre a lepsi nez jine stroje. Tedy vecne argumenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pěkná recenze, ale taky bych měl nějaký dotaz. Cena kolem 18ti tisíc je pěkná, i když je to prostě novinka, takže cena vyšší bude, snad je to cena pro obchody a na netu se to bude moct sehnat levnějc. Zatím nejlevnější elektro jsem našel na pixmanii, ale tam nemají panasonic výrobky, protože to žeprej není moc kompatibilní s českým trhem, nevím co přesně tím mysleli. Snad tady ten už bude kompatibilnější a budou ho mít, protože by na něm udělali určitě dobou cenu.
Kdy má vůbec vyjít nějaký oficiální verze tohoto přístroje, kdy by se měl objevit na českém trhu??
Bude menu v češtině nebo v angličtině? snad čeština, to už snad ani nejde, aby to nelokalizovali!!
80 GB disk mi nevadí, stejně většinu věcí co si nahraju hned smažu nebo na co jsou média, abych si popřípadně něco vypálil.
Tak uvidíme, těším se na finální verzi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Mirecek: Nepomatujete si, kolik může být max. počet záznamů na HDD, resp.  na jednom DVD médiu ?  
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JM: pokud se dobre vzpominam tak to bylo neco kolem 500, kazdopadne to bylo vic nez bych mohl kdy potrebovat

Je to pekna recenze akorat mi v ni chybi vysvetleni nekterych funkci (napr. nerozumim k cemu je dobre mit vypnutou funkci Rec for High Speed dubbing), ruzne klady a zápory stroje ktere clovek odhali behem jeho denniho pouzivani (no na to staci uz i tyden pozivani) jako treba ze, kdyz se neco nahrava na disk, tak nemuzu nejen mazat a editovat videa, ale neda se ani vytvorit kapitola (od ktere bych priste rozkoukany film dosledoval), dale pak neni mozne upravovat poradi jednotlivych nahravek ani je nejak tridit napr. do podadresaru.
Jako velke minus povazuji formu, jakou se lze jednou vypalene DVD znovu nahrat na disk - pri tomto nahravani pouze zadate delku videa v minutach a prehrani probiha tak, ze prehravac spusti DVD a nahrava signal po dobu kterou jste mu zadali.
Jinak je to stroj pomerne liny, chapu ze zapnuti a vypnuti z duvodu pritomnosti HDD chvilku trva, nechapu proc je pomale behani v menu, jeste pomalejsi je nacitani nahledu nahravek.
Proc se v nahravkach neda skocit na jakoukoliv pozici ve filmu např. zadanim prislusneho casu v minutach - dosud znam jen zpusob jak pretacet +- po minutach anebo rucne po 1/2 minutach.

Jeste by me zajimalo jak je to s kvalitou nahravky, pokud ji nevypaluji pomoci toho High speed recording (kdy se primo kopiruji data z disku na disk), ale ze se pri kopirovani cela nahravka dekoduje a znovu enkoduje (bud pri nahravani do formatu FR anebo pri jakemkoliv kopirovani s vypnutou fci Rec for High Speed dubbing)

Na zaver se musim omluvit za pripadne omyly nebo nepravdy, ktere mohly vyvstat tim, ze jsem nektere uzivatelske figle jeste neobjevil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak nevím, ale film Anakonda lze bez problémů zálohovat DVD decrypterem (poslední verze) + DVD Shrink. Kopie zcela funkční.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mirecek: ok, tak to ma byt. Jen kdyz takhle komunikujes s Panasonakama, zkus z nich vydupat k recenzi nejakou DVD vypalovacku...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

GAGAMI: Upresnuji, "nova" Anakonda - (ANACONDAS - THE HUNT FOR THE BLOOD ORCHID)
 
JM+PARIK: HDD:500 DVD+R:49, DVD-R/RW/RAM: 99 titulu
 
PARIK:
 
Rec for High Speed dubbing: Protoze pro VR rezim je presnejsi editace a tak trochu 2x pruchodove zpracovani
Kapitoly samozrejme vytvorit jdou
Stroj je liny pouze v zobrazovani zivych nahravek v navigatoru.
Na konkretni cas nahravky lze skocit TimeSlipem po minutach
Pri realtime kopii je samozrejme vysledek horsi nez prima kopie, ale porad je o neco lepsi, nez primy prepocet digitalne na polovicni datovy tok, bud by to hrozne pomale, aby to k necemu vypadalo, nebo by to bylo rychle, ale prepocitat napr. 8Mbit na 2Mbity, na to by se nedalo koukat (NeroRecode, DVDShrink apod).
 
JARDA:
Cena kolem 18ti tisíc je pěkná, i když je to prostě novinka,
   TA CENA ANI TAKHLE NENI SPATNA, DOUFEJME ZE SE POTVRDI A NEBUDE VYSSI. ALE I TO SE MUZE STAT, ZATIM NENI OFICIALNE POTVRZENA. ALE I TAK, A TO JE INFO PRO VSECHNY CO SI NA NI STEZUJI. EH50KA BY V TETO CENE BYLA NEJLEVNEJSIM REKORDEREM NA TRHU S HARDDISKEM (V DOPORUCENE CENE, NEBERU RUZNE INTERNETOVE SLEVY, NA TAKOVYCH SHOPECH BUDE I EH50 LEVNEJSI)
Kdy má vůbec vyjít nějaký oficiální verze tohoto přístroje, kdy by se měl objevit na českém trhu??
   BEHEM DUBNA
Bude menu v češtině nebo v angličtině? snad čeština, to už snad ani nejde, aby to nelokalizovali!!
   ENGLISH A DALSI JAZYKY, CESTINA NIKOLIV, ALESPON U TOHOTO KUSU. ANGLICKY FINALNI MANUAL CESTINU TAKE NEZMINUJE
80 GB disk mi nevadí, stejně většinu věcí co si nahraju hned smažu nebo na co jsou média, abych si popřípadně něco vypálil.
   SAMOZREJME, JDE JEN O LENOST, JAK CASTO SI CLOVEK BUDE CHTIT VYSYPAT NAHRAVKY NA DVD, KDE STEJNE MUSI SKONCIT
Tak uvidíme, těším se na finální verzi
   JA TAKE :-)
 
 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Parik: Prekoukl jsem, jak to myslis s temi kapitolami. Samozrejme behem nahravani nelze provadet ZADNOU editaci, a to predevsim z toho duvodu, aby nedoslo k vypadku zaznamenavanych dat. To by byla skoda, radeji si na tu editaci pockam.
Co se tyce kopie DVD, jinak to opravdu nejde, a i u Pioneeru, ktery dela jinak prime kopie DVD, vcetne vsech titulu, jsi omezen na nezaprotektovana DVD, a musi byt kupodivu i na DVD-R, ne na DVD+R, aby si rekorder mohl myslet, ze je to "jeho" DVD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cez Google som vylustroval cenu DMR-E52 na nemeckom trhu: 455.- Euro. Neviem, ale po prepočte na CZK je to podstatne menej ako tu uvádzaná cena DMR-E50. Je nejaký podstatný technický rozdiel medzi DMR-E50 a DMR-E52 (v neprospech DMR-E52), ktorý by to vysvetloval, alebo to len nám Panasonic špeciálne púšťa žilou ? Je to snáď nedostatkom konkurencie alebo preloženie manuálu do našej reči je také drahé?
Nedávno som sa s obdobnou cenovou politikou stretol aj u softu BricsCAD V5 PRO: cena USA 325$,
GB 325 Euro, ČR 15 900 Kč, SR 21 000 Sk. Asi si to objednám v USA, lebo tu sa na tom niekto pekne nabaľuje - viac ako dvojnásobná cena za lokalizáciu sa mi vidí premrštená a angličtina mi nerobí preblémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuPo: A zase diskuse o cene? Ja nasel doporucenku EH52 549 Euro. A v GB snad Eura nemaji, byl jsem tam nedavno :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DuPo: Objednej si to v USA, jsem zvedav, co budes delat s regionalnim kodovanim, TV normami, tunerem, zvuk. doprovodem a zdrojem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 DuPo:  Je otázkou, jak bude DMR-E52 pracovat s českým kódováním zvuku, resp. v českých sítích kabel. TV. Analogie se staršími Panasoniky naznačuje, že tam přepínání TV norem B/G a D/K spíše fungovat nebude (jistotu ale dá jedině experiment  - třeba někde ve Vídni či jiném "příhraničí", kam ještě dopadá CZ či SK signál).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se take ve specifikaci DMR-EH52 o 6,5/6.25 zvuku vubec nic nepise. Ale nebude to asi jediny rozdil, ktery se da doresit smesovacem, i lovitelna pasma tunerem mohou byt odlisna (i kdyz ne dramaticky, s tou US verzi, ktera se ale bude jmenovat jinak, by to bylo daleko horsi). Ale nebylo by lepsi si na Slovensku koupit také na Slovensku vyrobeny pristroj, tedy tuto EH50ku? Navic cena neni ve srovnani s jinymi rekordery na trhu s 80GB diskem vubec spatna, a ty moznosti formatu atd.... Ja bych na to tedy nenadaval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mireček: Čítaj trochu pozornejšie - ten príklad z USA bol o softe BricsCAD a tam regionálne kódovanie a ostatné nepríjemnosti čo spomínaš nehrozia, cenu pre GB v Euro som zase vyčítal z cenníka na www.bricscad.com.
S tou cenou za DMR-E52, to máš pravdu, tam som sa fakt sekol, bola to cena bez DPH - s DPH je to tých 549 Euro (http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=356880), čo je pri dnešnom kurze aj tak o cca 1 400.- Kč menej ako tu uvedená cena DMR-E50 pre ČR. Vzhľadom na neporovnateľne vyššiu kúpnu silu v Nemecku je to myslím celkom zaujímavé. Napriek tomu by som však vzhľadom na servis a záruku dal prednosť nákupu doma.
Neodpovedal si na otázku: Nevieš aký rozdiel je medzi tými dvoma rekordérmi ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že stíhate odpovedať rýchlejšie, ako ja písať. Díky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nechápu to, proč to neudělají v češtině, když už jsou tak světoznámá a rozšířená značka, plno poboček v republice, továren a oni to nedají česky, proto to asi ta pixmania nechce prodávat, holt není lokalizace

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 Jarda:  S tou Pixmanií je to myslím jinak. Oni vše nakupují přes centrálu ve Francii, a tam dodávané produkty Panasonic zřejmě nemají (podobně jako níže diskutovaný model 52) podporu EE (a tedy ani CZ) TV norem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je velká škoda, u nich ty ceny jsou takřka bezkonurenční, co jsem třeba porovnával dvd rekorédy, našel jsem rozdíl i 4 tisíce u nějaké philipsu
Ještě k recenzi nebo k tomu, co padlo při diskuzi, psalo se tu, že je možné udělat pomocí tohoto přístroje PiP na televizi, abych při přehrávání viděl, co se děje v TV. Je to pravda nebo jsem to jenom špatně pochopil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jarda: Je to mozne, ale je to omezeno na prehravani HDD a DVD-R/RAM/RW/+R

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to vůbec navadí, že je to jenom na tady to, stejně budu většinu věcí cpát na HDD, na dvd minimálně, možná si pořídim nějaké oboustranné RAMko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zrejme sa to vyraba na Slovensku ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peter: Ano, je to uvedeno v clanku (viz) :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak radostná zpráva pro všechny, už se nabízí na trhu, zatím nejlevnější dno.cz za nějakých 14100 Kč, což je paráda

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se pochlubit, že jsem čerstvým majitelem Panasonic DMR - EH 50.Zatím jsem stihnul jen předběžné zapojení,ale mám první NEDOSTATEK: návod pouze POLŠTINĚ. A na české menu můžete bohužel zapomenout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kapánek mi nevoní výrobce hdd, Samsung nemá zrovna dobrou pověst co se hdd týká...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je,že na internetu panasonic.jp je tento rekorder uveden s diskem 200GB

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ze by uz byl na trhu? Sice je v nabidce CZ e-shopu, ale na oficialnich strankach PANASONICu jeste nic neni. A to mi do mailu tvrdili, ze bude venku do konce dubna :-( Zabari :-(((

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A u Polaku uz je :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V prodeji uz je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kde už je, na ofic. stránkách Panasonicu jsem nic nenašel

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Iformace na strankach vyrobce byvaji se zpozdenim, navic PRY nejsou k dispozici ceske navody a to je pry ten hlavni duvod proc to jeste masove nezasahlo trh... Kdyztak pinkni na PM, muzu ti dat kontakt, ale nebudu tu uvadet kontakt na prodejce, ktery si na CDR reklamu nezaplatil (na tom at se dohodne s Martinem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Předem se omlouvám za OT - ale nenašel by se tu někdo, kdo by mi poradil, kde mohu sehnat Panasonic Firmware 2004/2005.iso disk pro upg. mojí RA 82 a zda by jí to pomohlo k přehrávání JPEG ? Diky za info.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem se zeptat,jestli muzu nahravat z digitalniho satelitu a jestli nejak nahraju zaznam z digitalni kamery.
Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim
Nezkousel nekdo vymenit disk za vetsi? Podle infolinky Panasonicu si rekorder s vetsim neporadi (nebo bude pouzivat jen stavajicich 80 GB).
Co kdyz tam dam "normalni" HDD (treba Seagate)?

Diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No1: Ne, neni to mozne
Jarda: Z digi satelitu nejlepe analogovym RGB, z digi kamery bohuzel jen kompozitem, tento pristroj nema DVin, neni pro takove pouziti urcen. To ma az vyssi DMR-EH60.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle prospektu je rozlišení videopřevodníku 54MHz/12bit a dále by snad tento rekordér měl umět vypálit film původně v SECAM v PALu. Je to pravda?  Děkuji Mir. Smola

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Panove,

nevim jestli to bylo spatne uz predtim, nebo se vam ted nejak vysypal redakcni system, ale u teto recenze je ted jiny obrazek dalkoveho ovladace, konkretne myslim ze od Konyho DMR-E500H.
Takze to dejte dohromady, obrazek ktery jsem vam posilal puvodne (a v recenzi i puvodne byl, jiz 24.3. (obrazek pochazi z 14.3.)

Mirek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak to nebylo spatne predtim. Ted jsem si porovnaval velikosti obrazku a jejich adresy:

http://www.cdr.cz/picture_/16906/large 38924B
http://www.cdr.cz/picture_/16906/large 38924B

Takze to mate opravdu zmotane vy v redakcnim systemu.

Rozdil mezi recenzemi je 6 tydnu, Konyho je novejsi, takze jste mi ten puvodni obrazek prepsali.

Opravte to, at nemateme (nematete) lidi.

Diky

Mirek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: Nic jsme nepřepisovali, proč bychom to asi dělali. Až budu mit čas, tak to opravim podle tvého mailu. Neni třeba tim zaplácávat diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funguje Diga Engine (500 lines) i v FR mode pro rozsah záznamu pod nebo nad 4 hodiny nebo je lépe použít LP mód pro lepší vykreslení obrazu třeba 3 hodinového záznamu?postamble();

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsimli ste si velkost zaznamu v FR rezime?
Mne to stale vychadza tesne pod 4 GB, co je o 10% menej ako by bolo mozne na DVD nahrat. Skusal som uz vsetky mozne sposoby a dlzky a nic, stale len 4 GB. Viem, ze uplne presne sa to trafit neda (kedze ide o VBR), ale 10% sa mi zda ako poistka dost vela. Navyse to nikdy 4GB nepresiahlo.
Mohol by prosim niekto, kto tento rekorder vlastni, skontrolovat velkost nahraneho DVD? Mozno robim nieco zle. Dik.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Da se pro DMR EH50 sehnat nove firmware?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma starší typ Panasonic E85H, vše super, ale nepřehává mi vypálené MP3, přestože v návodu je napsáno, že by to měl umět. Máte někdo s tímto zkušenost??? Třeba je to vypalovacím programem, formátem nebo něčím jiným, prosím poraďte. Děkuji Tomas_Adamec@volny.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj vsem
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, nevíte jestli je možné nějakým firmarem nahrát do rekordéru češtinu???
Díky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, pod stromeček jsem si nadělil dvd recordér PANASONIC DMR-ES20EP-S vč. 5ks DVD-RAM, ale problém nastává, když chci na PC udělat DVD kopii tak ji nespustím zpátky v DVD recordéru.Měl jsem možnost vyzkoušet na SONY DVD přehravači a tam to jede v pohodě. Prosím !!!! o radu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém kopírování dvd-v vytvořených na tomto rekordéru je v tom, že na dvd-v chybí adresář AUDIO_TS

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám problémy se záznamem z tv na hdd vypadává zvuk asi tak pět krát za hodinu na dvě sekundy. Nevíte co s tím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den - neumím najít "okénko" pro nový dotaz a atk to zkouším takto: neumím na webu najít manuál k předmětnému DVD Panasonic dmr-eh60 ...
Uděláte mi osvětu neb poradíte jak se k němu dostat - uvítal bych manuál v češtině - není však podmínkou ...
Díky za ochotu mi pomoci ... J.P.

Autorovi příspěvku na který jsem se "přilepil" se moc omlouvám ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.