Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic přestane od dubna používat značku Sanyo

Ani nevím že Panasonic spolknul Sanyo... Doufám že tím neutrpí kvalita, mám Panasonic baterie s nízkým samovybíjením a rozhodně to nejsou ty samé co Eneloop...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ďalšia značka v p... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Brzo zbude jenom Google.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A umoznete tady uz konecne editaci, clovek chce neco opravit nebo dopsat a neni to mozne.Proboha dnes to maji uz i weby pro decka do 5 let a vy deep in it ne.To je teda ostuda jak krava!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ostuda je neumět se vyjádřit na první zátah ;) Ale teď vážně, do tohoto systému to už dodělávat nebudeme, implementovat se to bude až v příštím, což by mělo být snad už brzy (tím neříkám, že to tam bude od začátku). To, o čem jsme kdysi diskutovali ve fóru, už na jisté zaheslované adrese běhá, dokonce se s tím už "učíme" dělat ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona zas ta nemožnosť editacie má aj svoju výhodu, že dotyčný nemôže poprieť svoj príspevok tak, že by ho zmenil a potom tvrdil, že to nikdy nenapísal...
Síce som tiež za možnosť editácie, ale zároveň by bodla aj nejaká možnosť zistiť, čo pisateľ pôvodne písal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci moznost editacie do prvej reakcie na dany prispevok. Potom sa moze uzamknut.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle nějak je to přesně plánováno. Editace do první reakce, nebo do několika minut (tak max. 5), podle toho, co nastane dřív.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ritime se to sveta megakorporaci. V dnesni ekonomice je jen otazkou casu, kdy se o americke jaderne zbrane a americke postaveni svetove velmoci rozdeli Google a Disney-Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sanyo... pal to čert. Panasonic mě nakrk spolknutím Technicsu a zadupáním produktů téhle značky do země.
Pamatujete na ty krásné zesáky s UV metrama? Takové dneska dělá snad jen Acuphase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj. dokonce se mi podařilo ten katalog ještě najít: http://www.abload.de/img/_igp0514-technicsnikca.jpg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakým spolkniutím? To přece snad vždycky byla jedna z prodejních značek Matsushity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zapoměl... máte pravdu, byla to jedna ze značek Matsushity. Nejdřív ale jen přejmenovali výrobky a pak je postupně zrušily... O high end se už nikdy nepokusili. Teď navíc zrušili výrobu gramofonů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono tak nějak obecně platí, že řekněme inovativní výrobci nebo výrobci produkující svého druhu špičkové produkty mají často malý podíl na trhu, někdy i skomírají a občas zaniknou či jsou přejmenováni. To co potkalo značku technics a její portfolio výrobků, totéž víceméně z pohledu českého trhu platí o pioneeru (a jeho plasmách či DAT), ve foto se to dá říci o pentaxu, případně sigmě/foveonu. masy prostě kupují jim na míru šité výrobky jiných značek. možná jsem to napsal příliš obecně, ale snad mě pochopíš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo přesně tak... "Technics 1" byl původně název nějaké reprobedny nebo tak něco v r. 1965, která se stala tak oblíbenou že to začali používat jako značku pro audiotechniku, nicméně to vždy byla Matsushita která měla také obchodní značku Panasonic ten měl spíše videotechniku, nicméně dnes si Matsushita říká od r. 2008 už jen Panasonic a spojila audio a video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zapominame na JVC ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bunik: Panasonic "nespolkl" Technics, Technics bol súčasťou koncernu Matsushita, došlo len k zjednoteniu značky po marketingovom rozhodnutí skončiť výrobu hifi strojov vyššej triedy, pretože je to málo ziskové. Komercia a masy priemernosti vládnu svetom a prinášajú prachy, o tom to je. :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé, ale přesto existují čistě Hi-Fi značky jako NAD či Cambridge Audio, které se uživí. Technics by se do toho segmentu klidně vecpat moh.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

* jo a nejsou to žádné top hi-fi ale spíše střední segment.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A onkio ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koho by to napadlo že Matsuschita kupuje Sanyo jen proto aby mohla značku Sanyo po pár letech zlikvidovat a zničit konkurenci?
Vždyť si všichni mysleli že kupuje Sanyo proto, aby Sanyo šlo z lepším zítřkům. :-(
Kdyby nebyli japonci alespoň tak pitomí že likvidují konkurenci v Japonsku. Kdyby alespoň likvidovali na Tchaiwanu. Takhle střílet do vlastních řad... :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konecne se setri na spravnym miste (propousti se, duplicitni a zbytecni, lidi z marketingu a prodeje) nekomu uz to doslo ze neni potreba mit 10x vic uredniku nez konkurence. Z toho by si mela vzit nase byrokraticka vlada priklad spolu s celou nabubrelou unii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ono je nekdy dobre mit tri zanacky, ten zakaznik duma co z tech 10ti v obchode koupi a treba se trefi do tech tvejch trech :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

oblíbená obchodní taktika nejmenovaného výrobce potravinových doplňků stravy k výživě kloubů - když jsem před pár lety studoval krabičky, tak ze 6 nebo 8 doplňků co byli v lékárně na pultě měli 4 doplňky ... stejného výrobce :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dříve jsem používal nabíjecí akumulátory v klávesnici.
- Nejprve Energizer, které už asi po půl roce udržely kapacitu sotva týden. (1800kč i s nabíječkou)
- Pak jsem přešel na Panasonic Infinium v naději, že nebudou mít samovybíjecí efekt. Po roce jsou ale beztak k ničemu a vydrží možná 2 týdny. (6x 70kč)
- Nechal jsem se zlákat reklamou, nadějí na úsporu peněz a zeleným faktorem ekologie.

Všechno špatně!
- Před 2 měsícema jsem koupil v Ikee alkalické baterie za 130kč, 30 kusů. Předpokládám, že my vydrží mnohem dýl než nabíjecí.
- O 1000 nabíjecích cyklech vůbec nepremýšlejte. Vyhodíte to ještě před první stovkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je tim ze 1000 nabijecich cyklu trva nez se ta baterie uplne prestane nabijet. Jenze uz po 100 se neni schopna nabit dost na to aby udrzela 1.4V nebo kolik to ta klavesnice potrebuje ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona je taky otazka, V CEM se to nabiji...
Pokud ma clovek nabijecku za 2 stovky, coz je v podstate trafo s 1 diodou a 1 kondenzatorem a to je tak cele, tak se neni co divit...
Kvalitni nabijecka by mela tu baterku udrzet docela dlouho - pamatuju jeste pred 15 lety na skole jsme staveli nabijecky, co fungovaly stylem 9/10 casu nabiji, 1/10 casu vybiji, nebo tak neco, a docela to fungovalo...
Ja doma pouzivam nejakou nabijecku rizenou procesorem, co hlida nabiti kazde baterky zvlast, i kdyz tam strcim 4, a podobne veci, a jsem s tim spokojen, i starsi baterky, co jsem chtel vyhodit, jeste v nejakych hrackach funguji :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak gratuluji, ale jsou tu i tací jako já, jejichž dslr se s libovolnými alkalickými (vč panasonic evoia) ani neuráčí zapnout. buď nimh, nebo lithiovky. a s eneloopy jsem spokojen. KLÍČOVÉ je ale nabíjení nabíječkou, která "ovládá první derivaci napětí podle času".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to má taky už skoro každá, jenže...
Lepší je současně i derivace teploty. dV při nižších nabíjecích proudech někdy nereaguje vůbec - není vada nabíječky, prostě se jev na akumulátorech prakticky neprojeví. Třeba zrovna Sanyo uvádí standardní nabíjení 2000 mA u Eneloopů. A při vyšších proudech zase už aspoň chvíli přebíjí - dT nabití zjistí dřív. Ale není to moc obvyklá fce, spíš aby takovou člověk hledal lupou...
Holt Li-Ion je Li-Ion, tam takovéto pitomosti neřešíte...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuji zacist odoberat dtest.cz. Vysledky dtestu mi zatim vzdy sedeli a odpovedali realite. Usetrit mnohe peniaze a vyvarujete se kupovaniu nezmyslov. Obecne pravidlo pri kupovani NiMH clankov je aby ste kupovali stale tu najnizsiu kapacitu - v ziadnom pripade nenakupujte najvyssiu kapacitu na trhu. Sam som pozoroval ze dobijacie baterky Sanyo zo stupajucov kapacitov su horsie v uplne vsetkych parametroch (kapacita, samovybijanie, opakovane nabite a atd.). Proste AA Sanyo 1900mAh su vyrazne lepsie ako AA Sanyo 2500 mAh. Dle vysledku Dtest to plati pro uplne vsetky znacky.

Nejlepsi je ale aby ste presel na baterie bez samovybijaceho efektu. Zase doporucujem prejst na tu nizsiu kapacitu. Napriklad AAA GP RECYKO 850mAh su vyrazne horsie ako AAA GP RECYKO 820mAh.

Dle vysledku Dtest byli prvni tri baterie tyto:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1 - AA Gp Recyko+ 2050mAh
2 - AA Varta 2100mAh
3a - AA Duracel 2000mAh
3b - AA Eneloop 2000mAh

AA Baterie s kapacitou> 2400mAh bylo vsetky do jednoho vyrazne horsie ako ty s nizsi kapacitou a to v uplne vsetkych parametroch. Zivotnost byla obykle kolem 50 cyklu (kapacita 2700mAh) az 200 cyklu (kapacita 2450mAh). Nad 200 cyklu byla zivotnost jen u baterii do 2000mAh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď už je v Ikee 10 kusů alkalických za 29 - 87 Kč za 30 kusů :) A není to nic nepoužitelného, výdrž zcela odpovídající běžným Duracellům apod. Stejně jsou v pohodě i levná Tesca třeba, ale Ikea je ještě levnější.
Absolutně dneska nemá cenu řešit nabíjecí tam, kde nepotřebujete především jejich nižší odpor - především blesky, některé foťáky, nebo jich opravdu nevybijete pravidelně několik za týden. Jinak se to nevyplatí a máte s tím jen starosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše je jen otázkou nabíjení a kvalitou baterie. Nabíjet se musí v kvalitním nabíječi s deltapeak, hlídáním teploty a hlídáním vloženého náboje ku tomu jakou má článek kapacitu, nejlepší je asi reflexní metorda u Ni-Cd ale i Ni-Mh (prodlouží se životnost ideálně až 2x), dobré je také baterie vybít na 0,8V-1V (při zátěži) před nabíjením, nenabíjet velkým proudem - to snižuje životnost hlavně zahřívání baterie rapidně snižuje životnost, Mi-Mh skladovat jen nabité a nabíjet ihned po vybití. Já tímto způsobem mám v provozu stovky akumulátoru a mám tu i 15let staré kousky které jsou sice slabší ale naprosto provozuschopné. Samozřejmě se najdou i takové kousky jako "Tronic" nebo super AA články s kapacitou 4000mAh a pod. které nic vydrží a ani nemají to co slibují. Taky člověk musí brát v úvahu do kterého zařízení se vůbec hodí, například do klávesnice nebo myši se Ni-Mh zrovna nehodí, pokud se jedná o AA či AAA baterie je vhodnější použít např. RAM alkalické akumulátory, ty netrpí samovybíjením, hodí se na pomalé a dlouhé vybíjení, je ale dobré je nabíjet dříve než zařízení samo chcípne. Stojí asi od 40Kč/ks (takže podobně jako nejlepší Duracell a podobné) a má asi 50-100 cyklů (zase dle správného zacházení).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic si kazí jméno. Tak je to např krásně vidět na bateriích do notebooku. Mám notebook Lenovo, a při detailnějším výpisu baterie mám (po třech letech!!!) hodnoty: (výrobce baterie: Panasonic, počet cyklů 395, původní kapacita baterie 51,8wh, nynější kapacita: 49,2wh). Tedy cca 96% nové baterie (opět zmiňuji po třech letech!). Bratr má též Lenovo (asi rok a půl staré) a baterií se pyšní výrobce Sanyo kupodivu má nyní max. kapacitu cca 80%... o něčem to vypovídá... Prý to je celkem všeobecně známý jev...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U lithiové baterie 96% kapacity po 395 cyklech se téměř rovná zázraku. Pokud se nejedná o nějaký speciální drahý kousek vyrobený z kvalitního materiálnu je životnost asi 500 cyklů. Hodně záleží na tom zda ty cykli byli do úplného vybití…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.