Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic uvede UltraHD Blu-ray rekordéry

Pokud tam dali jen 2,5" HDD, tak je tam max. 2TB i kvůli poruchovosti. SSD jsou v tomhle segmentu naprosto bezzubý a plotny narazily na limity, které ale nejsou nijak zvlášť omezující. Zatím....do příchodu mainstreamového 8K a v té době už snad bude i nedebilní nástupce debilních nand flash, který zařízne i HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak at si ho nechaj, je rok 2017, filmy maj bejt online nebo na HDD a ne delat bordel diskama vsude, jediny kde maj disky smysl sou hry kde maj "citovou" a casem i zberatelskou hodnotu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A každej má nárok na optiku v jakékoliv zděné budově. Můj cakebox bordel nedělá a tvoje přiřazení citové a zběratelské hodnoty jen ke hrám je směšné. Mám originální VHS s klipama staré a zaniklé hudební skupiny a je pro mě cennější než jakékoliv CD/DVD se hrou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty si riadne obmedzený. A keď niekto chce zálohovať náhrávky z kamery? Známy postupne ako išiel vývoj, prešiel kamery VHS, Hi-8, dnes má nejakú UHD Sony. Ale zatiaľ má iba DVD rekordér, ktorý mu priamo zo starej kamery robil záznam na DVD. Takže teraz bude môcť robiť záznam na BR a drahú pamäťovú kartu opakovane používať (samozrejme, doteraz to sťahoval do PC, ale keď to bude chcieť ukázať inde, tak asi nepovlečie PC, BR prehrávač je dosť bežný).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, 4K BD přehrávač je dnes prakticky v každé domácnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som niekde písal, že bude napaľovať pre známych 4k BD?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"tak at si ho nechaj, je rok 2017, filmy maj bejt online nebo na HDD a ne delat bordel diskama vsude"

Zrovna včera jsem objednal komplet seriál Malý pitaval z velkého města na DVD a zítra si pro to jdu. Důvod? Stáhnul jsem z Ulož to nějaké díly a ve 30. minutě bác - výpadky obrazu a zvuku jako sfiňa. Samozřejmě lidová tvorba aneb ať žije kvalita sdíleného obsahu. To bylo poprvé a naposled co jsem stahoval DVD z internetu. Zbytečné peníze do zbytečného Ulož to. A dobře mi tak, neb jsem to tušil o čem to bude.

Opět se potvrdila má teorie, že internet je jen jedna velká žumpa, a pouze to, co je doma, se počítá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

netusim jsem ze v dnesni dobe jeste nekdo pouziva uloz.to na stahovani filmu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co v tomto pripade iVysilani? Jsou dostupne vsechny dily a kdyz je chce mit clovek offline, daji se stahnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze to bude nahravat jen komprimovany stream (ruzne varianty DVB) a nema to schopnost samostatne komprimace, napr. z HDMI resp. HDMI2 vstupu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně mi přijde, že to nebude umět vypalovat BD UHD, jen nahrávat na pevný disk... To je celkem zklamání, když už takové peníze tak to musí být whow!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si říkal. Ale pak mně došlo, že držitelé copyrightu asi tolerují nahrávání vysílání na USB disky v TV jen proto, že je všichni výrobci šifrují, aby to nešlo přehrát nikde jinde, než na daném kusu TV.

Vypalovat univerzální UHD BD by hollywood nestrpěl a vypalovat BD, co by nešly přehrát nikde jinde (až se rekordér rozbije, tak je sbírka disků na vyhození) by zase neskousli uživatelé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rigidni a predrazene technicke reseni pozadavku - nahravat.

Vu+ Ultimo 4k - 500Eu (4-jadro, Gigabit, encoding on the fly - neni problem sedet v zahranici v hotelu a streamovat z domova), mountovat sdilene disky, "strihat" ovladacem
disk ~100Eu

Flexibilita uplne nekde jinde, cena take..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já dneska říkám, že co nejde stáhnout, to nestojí ani za stažení. Ještě abych se v dnešní době matlal s nějakým obskurním omezeným rekordérem :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jsem již dávno došel k názoru, že pokud něco chci ve slušné kvalitě a nejde o BD rip z ciziny, tak je lepší si to nahrát sám. Grabbeři jsou bohužel často "odborníci", takže z již komprimovaného TV vysílání udělají další rekompresi. Přitom změní televizních 50i na 25p, občas ještě něco ořežou nebo si nevšimnou výpadku v části nahrávky. Takže USB přijímač v PC to jistí... U ČT je jistým řešením i-vysílání, ale HbbTV nemám a zobrazit skutečně synchronně obraz z flashplayeru nebo nyní html5 na TV moc dobře nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je podle mě komplexní problém. Já se osobně rád podívám na kvalitu. Samozřejmě jsem "přežvejkal" kopec filmů v docela mizerné kvalitě i z dnešního pohledu, obsah je samozřejmě první. Nicméně čas letí a hranice kvality se posouvají (nemluvě o velikostech zobrazovadla). Z tohoto pohledu myslím i na to, že si to třeba za dvacet let pustím znovu. To by jsme měli zpracovánu myšlenku, proč třeba uvažovat nad něčím, jako je BR placička (jako nosič filmu).

Druhá věc je cena, tedy holywood a podobně. Nemám problém vysolit za aktuální film i pětistovku, pokud to za to stojí (tedy zaujal mne natolik, že se na něj podívám a pravděpodobně i znovu). Kolem té pětistovky se dá sehnat většina BR materiálu, nad už bývá nějaký bonus, pod bývají filmy, které jsou nějaký ten rok venku. Samozřejmě představa nižší ceny by byla hrozně fajn, ale bohužel, BR placky se nalisujou, někde to leží, pak to někudy putuje a dál to nemusím vysvětlovat. Distribuce streamem je jednodušší, proto se cena streamovaného obsahu stlačila (teda měla by, i když se to tak asi všude neděje). To jsme zpracovali myšlenku, proč je logicky film na médiu dražší a hůře dostupný.

Třetí věc je přehrávač. BR přehrávače se pohybují kolem 3k, což je v podstatě cena mechaniky + nějakého ARMu s dekodery a smetím okolo. Kdyby to mělo mít i nějaké D/A převodníky pro multichannel audio s vyšší kvalitou, cena logicky stoupne. Základ by měl být kolem těch 3k a víc je podle mě mimo (mechanika - cca 1-1,5kkč + kvalitní zdroj (cca 700Kč) a zbytek za CPU, DPS a smetí). Samozřejmě varianta přehrávání z počítadla je fajn, jenže asi to tak jednoché s tím, jak je obsah "chráněn" nebude. Naposledy jsem přehrával DVD a tam jsem snad nikdy na problém nenarazil.

Co tedy k závěru. Pokud ten rekordér umí pouze číst BR a zapisovat film na disk, tak je ta cena z mého pohledu mimo. Ano, CPU i dekodery/enkodery pro 4k obsah budou výkonější a dražší, ale nemyslím si, že by to mělo tvořit takový rozdíl. Další věc dělá ten 1TB disk (což kdo ví jaký používají, tady se ta cena bude dost lišit). Omezenost přehrávačů mi často také vadila (na tom počítači má člověk trochu větší kontrolu, přichází však o křesílko-ovladačový luxus (či pohodlí)). Vymření BR jako takového snad nehrozí, fakt si nedovedu představit distribuci BR filmů po internetu a jeho skladování na nějakém NASu (cena NASu samotného, disků a jeho kapacita vs. počet filmů - příklad za všechno, jeden díl hobbita má celkem 6 BR placek (pokud má jedna 50GB, jsme na 300GB dat)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

recorder??? - tedy nahravac???... V dobe DIGItalni se nenahrava natoz v realtime... ale spise jen zaznamenavaj , prote jen ukladaj data! ;-) A nejlepci "recorder" je PC nebo SW "recorder" - spise jen jednoducha utilitka umozjujici programovat ukladani (scheduling) na USB HDD, lepe pak na nehlucne SSD pres USB redukci , kterym take ja mam pripojen k DVB-S2 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.