Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Paragon Drive Copy 11 Compact do zítřka 9:00 hodin ráno zdarma

Chápu to správně, že s tím softem udělám instalaci jen dnes a zítra, a pak už ne, i když budu mít instalační klíč?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je systém tohohle serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že s pomocí vyextrahovaného instalátoru (DriveCopyCompact.msi) a získaného klíče je možné soft nainstalovat i později.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi si rovno od nich stiahnem Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free, ktorý nemá žiadne časové obmedzenia na (re-)inštaláciu. Ponúka presne to, čo potrebujem, čiže kompletné zálohovanie a obnovu OS, a možno s pomocou tých "P2V Migration" + "Restore with Shrink" sa nakoniec bude dať dosiahnuť aj prenos kompletného OS z veľkého HDD na nový SSD s menšou kapacitou ;-)
http://www.paragon-software.com/home/br-free/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zní dost ... dementně :) Program v PC přeci není program v TV :)

No nic, zítra to zkusím a uvidím, co to udělá :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávam sa, že to naozaj nepôjde preinštalovať neskôr tak jednoducho. Prečítal som si komentáre na tej GOTD stránke a otázka užívateľa znela:
"what happend when my system will corupt and I could not reinstal this software?"
Odpoveď priamo od zástupcu Paragon Software:
"Create backup image of the drive after DC11 installation. Later when you need to reinstall the DC11 the only chance would be restoring to the state where DC11 was installed and working."
Takže smola...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude to získané číslo fungovat napořád? Například i po reinstalaci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávam sa, že nie :(
Vysvetlenie pozri v mojom príspevku pre WIFTa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra :-) než jsem to napsal, něco tu přibylo. Takže asi smůla později. To se asi bez něj obejdu :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stiahol som, spustil, pristupilo to na net a rozbalilo sa .msi

spustil som .msi, vybral ze chcem ziskat kluc, vyplnil mail a mam kluc

zavrel instalator, odpojil sietovy kabel, pustil instalator, zadal cislo a instalacia fungovala bez pristupu na net (som na pracovnom pocitaci, preto som nespravil posledny krok - kliknut na posledne install)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chápu to správně, nebo je to kromě udělání image čistého systému s trochou softu program který nemá využití? ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi nemá, ale pokud to dělá dobře a nezasviní systém kupou hloupostí, bylo by to fajn. Kdysi jsem k témuž účelu používal DriveImage a díky němu jsem mohl neustále něco zkoušet bez věčných reinstalací. Dnes na pískoviště stačí virtuální stroj, například VirtualBox zdarma. I když i bez zkoušení se podobný soft hodí, aspoň já jsem zvyklý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze takto: Treba spustit exe, je to samorozbalovaci rar archiv, vyextrahovat MSI a odlozit ho, potom spustit toto MSI, zaregistrovat sa, pride email s registraciou. V tomto kroku sa da instalacia zrusit, tato faza uz nie je casovo obmedzena, takze instalacia z MSI uz prebehne HOCIKEDY so zaslanymi registracnymi udajmi od spolocnosti PARAGON. Casovo obmedzena je iba faza do vyextrahovania z RARu. Takisto po instalacii je vytvoreny Linux ISO, ktory sa da lubovolne pouzit. Toto mi funguje uz riadne dlhu dobu, v PARAGON SW mam zaregistrovanych 32 produktov a zatial som nemal ziadny problem. Takze zaver je ze ak sa zaregistrujem a mam instalacny MSI a registracne udaje odlozene, respektive sa mozem prihlasit na ich stranke a nacitat si moj udaje, opatovnu instalaciu tohoto SW mozem vykonat dnes alebo o rok, proste hocikedy. Pekny den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle zní logicky. Byla by troubovitost časově omezovat moment instalace. Si představte tu licenci, jak by musela vypadat, kdyby vám dovolila užívat program po nějakou dobu, řekněme několik let nebo zjednodušeně řečeno neomezeně, ale nainstalovat ho smíte jen během prvních 24 hodin od určitého data s tím, že máte dovoleno toto omezení obejít vytvořením záložní image celého systému (jak píše výše kypec přepis té odpovědi od Paragonu :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno neviem, paragaon uz mal podobnu akciu, ked davali NTFS pre MACOSX. Vtedy mi tiez fungoval licencny kluc len ten jeden den a druhy tyzden, ked som ho chcel preinstalovat, uz to neslo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Dakujem...

Este raz opakujem: Toto mam odskusane a ak clovek dodrzi postup a z RARu vyextrahuje instalacku a pouzije do naleziteho casu ziskane registracne udaje, funguje to bez problemov. Tak ako pise napr. PHiLiPZ sa to odskusat da, je to vsetko OK, samotny PARAGON nebaziruje na 24h instalacii, respektive nenasiel som toto obmedzenie nikde. Mam par PC, raz za cas sa na kazdom z nich nieco udeje a inokedy zase vymenim disk, a zatial som vzdy pouzil bud PARAGON alebo EASEUS software ziskany prave z www.giveawayoftheday.com a vzdy to fungovalo aj mimo toto casove obmedzenie. Preco prave EASEUS SW je zase otazka ineho charakteru. Takze opakujem, ak si vyextrahujem v potrebny casovy limit z RARu instalacku a pouzijem platne registracne udaje, funguje to bez problemov.

Pekny den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GParted/ntfsclone. Zdarma včera, dnes i zítra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji, ntfsclone šlape parádně.

záloha partition
ntfsclone /dev/sda1 --save-image -o /mnt/zalohy/obraz_sda1.img

obnova partition
ntfsclone --restore-image --overwrite /dev/sda1 /mnt/zalohy/obraz_sda1.img

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

umí systémovou partition za běhu systému?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že jde o Linuxový prográmek a ne Windowsí, dá se odpovědět ANO i NE.

Cite z dokumentace:
The clone, if not using the special image format, is an exact copy of the original NTFS filesystem from sector to sector thus it can be also mounted just like the original NTFS filesystem.

Pokud váš Linux bude mít na systémové oblasti NTFS můžete zálohovat systémovou oblast za běhu systému.
Pravděpodobně můžete zálohovat i systémovou partition s běžícími Windows, když si tam spustíte ntfsclone v Cygwinu.

Zatím jsem nic z toho nepotřeboval, když dělám zálohu/obnovu image, dělám to z live Linuxu nabootovaného z diskety/CD/USB/síťově přes GPXE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.